1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (12 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Morten Henningsen 28. juni 2011 at 15:54

  Hej Martin

  Vi er nogle som har set samtlige afsnit, og det er verdensklasse 🙂 det er dagens eller aftens fede vitaminindsprøjtning. videoerne er altid relevante ikke for lange og ikke for korte.

  Hilsen en stor fan..

 • John Nielsen 28. juni 2011 at 16:25

  Hej Martin.
  Tak for endnu et rigtig godt indlæg med en pointe, som jeg personligt er meget enig i.

  Som iværksætter er det en fantastisk følelse, når man ikke er bundet til noget pengeinstitut i forbindelse med finansiering.
  Har man som jeg valgt, at virksomhedens udvikling skal ske for tjente penge i stedet for lånte penge, giver det virksomheden en langt større økonomisk modstandskraft. Den daglige driftsøkonomi er fritaget for tunge finansieringsomkostninger og andre gebyrer.
  Det er lettere at skifte pengeinstitut, hvis man ikke er tilfreds med servicen i den nuværende. Ikke at jeg er det. Har haft samme pengeinstitut i mere end 30 år, og er i øvrigt ganske godt tilfreds. 🙂

  Skulle iværksættere have brug for hjælp til finansiering, kan de (som du også tidligere har anbefalet) overveje at bede leverandører om længere kredittid, så iværksætterne når at få betalingen fra kunden, inden de skal betale leverandøren.
  Der er mange muligheder for hjælp med finansieringen til virksomhedens drift, uden at skulle gå den tunge vej til banken med hatten i hånden.

  Endnu en gang tak for et godt indlæg.

  Dbh. John

 • Thorborg 28. juni 2011 at 19:40

  @Morten, tusind tak for dine rare ord, det betyder meget for mig!

  @John, tak for dine gode råd, de er bestemt gode. Det virker på mig som mange iværksættere slet ikke tænker over den mulighed, at man kan vokse lidt langsommere, med egne penge.
  Gode pointer og tak for din ros og hjælp på amino!

  De bedste hilsner

  Martin

 • Henrik Blunck 29. juni 2011 at 10:31

  Jeg er glad for at se, at også Morten er blandt dem som har set samtlige afsnit. Så er jeg ikke helt alene. 😉

  Det er et godt råd, for der er ingen tvivl om at likviditeten i forvejen er det som kvæler de fleste virksomheder – altså manglen på likviditet. Da jeg gik på handelsskole (1989-91) blev det anslået, at det var årsagen til ca. 90% af alle kollaps. Tallet er sikkert stadig deromkring.

  Som John også er inde på er der ingen tvivl om, at rigtig mange knokler for at banken kan skrive et sort tal på bundlinjen, hvorimod det var langt bedre enten at vokse sig til selvstændig virksomhed, eller i hvert fald have en eller anden form for friværdi, der kan danne grundlag for en ordentlig økonomi fra starten af…

  Tak for gode afsnit. Det er altid rart at høre fra dig.

 • Peter Skouhus 29. juni 2011 at 20:52

  man kan lige tilføje, at man skal være på toppen af at få faktureret og følge op på dårlige betaler (dem som ikke har mere blæk i kuglepennen som bruges til at skrive checken under med eller hvor e-mailen med fakturaen af den eller anden årsag ikke er kommet igennem) etc…..

 • Bruno 30. juni 2011 at 10:58

  John Nilsen du har ret.

  Jeg kommer til at tænke på Mads Skjern Fra Matador i 30 enes Danmark hvor han skulle starte virksomhed og ikke kunne låne, selv med sikkerhed i lånet. Men tiderne var jo også med ham, for det også nem at konkurrer når ens konkurrent men også ens leverandør er på røven pga som man sagde “det er tiderne” Film som taget ud af virklighed.

  personlig. Kunne jeg heldig vis ikke låne til mine ideer, derfor har jeg startede i det helt små med afilliate for små penge og de er efterhånden voksede sig store nok til at realiser noget af det og kun efter et år. det er der bedre en at skulle betale gælde af i flere år.

  Jeg fandt lige denne kommentar fra 10 maj indlæget fra lilleput til landshold.

  “Igen sætter du Martin en masse ord på de tanker jeg har.
  En ting det er at, det giver en masse erfaring og et netværk, men det kan også give et økonomisk afsæt til noget der er støre og der med et mere sikker fondement til et støre vækst virksom.
  Tag nu et skridt af gange, op ad stigen og invendster alle de penge du kan undvære, på vejen op, start på trin et, dermed undgå at låne penge”

  Det ender som det var 1930 erne.

 • Solbriller 30. juni 2011 at 17:11

  Hvordan kan du kalde Amagerbanken og Roskildebank for små banker? De var begge i top 10 over de største danske banker. Jaja Danske Bank og Nordea er i en klasse for sig rent størrelsesmæssigt, men de mellemstore banker er altså blevet ganske store de seneste 5-10 år.
  Du har ret i din pointe, at det i disse tider gælder om at være på forkant med situationen, fremfor at halse bagefter, hvis uheldet med banken er ude.
  Dertil kan det måske foreslås, at man nedbringer kassekreditten mm så meget som muligt, ikke i nul men et stykke ned, da de viser handle kraft overfor banken, og man dermed undgår opringninger mm… Og glemmer alt om, at trække så meget på kassekreditten som muligt, da det signalere not good overfor bankerne ;D

  Ellers har John ret med, at det er sjovere at leve for tjente penge, end det er for lånte penge i disse tider. Det giver en masse frihed og muligheder!
  Efter 7 gode år, kommer 7 dårlige. Et ordsprog som er meget sigende i den nuværende situation, men som også stemmer, hvis man kigger lidt i historiebøgerne. Så husk det fremover ;D

 • Mikkel Mikjær 30. juni 2011 at 18:24

  Da jeg skiftede bank tilbage i 2008 var jeg faktisk meget ops på at finde en solid bank, og fandt derfor en lille lokal bank med en soliditetsoverdækning på dengang 8%, idag er den så helt oppe på 13%, og de har hverken brugt den ene eller den anden bankpakke, så jeg stoler ret meget på at min bank for det første ikke kommer i vanskeligheder, for det andet ikke opsiger min kassekredit … derudover har jeg (selvfølgelig) som du nævner i en kommentar Martin, sørget for at budgettere med at jeg IKKE bruger min kassekredit. Jeg bruger primært kassekrediten hvis der, som der f.eks. gjorde for 14 dage siden, kommer en investeringsmulighed forbi og jeg har behov for kontanter nu og her så jeg kan smide et mellemstort pengebeløb med kort varsel.

  Mit banklån fra da jeg studerede begyndte jeg at afvikle for 2 år siden fordi jeg frygtede det som er ved at ske nu, fra januar af iår fordoblede jeg afbetalingerne på alle mine lån. Så i løbet af 5 måneder er alle mine gældsposter afviklet 100%, både i banken og til andre “skumle typer” som jeg skylder penge … nøj hvor glæder jeg mig!

  Derudover har jeg selvfølgelig bygget en fornuftig og stabil, selvfinancierende, virksomhed op der pt. giver et afkast jeg ville kunne leve godt af … men de penge får lov at gå tilbage i virksomheden så jeg kan vækste for egne penge, og istedet har jeg et fuldtidsjob ved siden af som jeg så kan leve af og betale gæld af med!

  Så ja, jeg har lært lektien! Det hedder livrem og seler fra nu af, det vil vores generation med garanti blive mærket af … ligesom min bedstefar vendte hver en fem krone, og hellere købte brugt end bedst hvor modsætning er mine forældre som ikke kunne se noget galt i at belåne huset for at købe nyt tv, videokammeraer …. og så lige nogle tagsted til laden som de selv lagde på (altså banken gik jo ud fra de hyrede håndværkere … så differencen kunne vi jo hygge os for imens far gik og lagde tagsted) …

  Double dip? You bet! Vi er overhovedet ikke færdige med den her krise, og at nogen kan tro andet viser blot at de ikke aner en klap om hvad der sker omkring dem … :o(

 • Madsen 4. juli 2011 at 18:53

  Jeg melder mig også i koret der har set alle videoer. Det tog et par dage, ja! Men det var det hele værd.

  Er du i øvrigt helt stoppet med at lave Thorborgs talkshow? Det var sådan jeg i sin tid fandt siden.

 • Eydun 6. juli 2011 at 19:52

  “I guess I just prefer to see the dark side of things. The glass is always half- empty. And cracked. And I just cut my lip on it. And chipped a tooth.”
  ~ Janeane Garofalo

 • Mikkel Mikjær 30. juli 2011 at 20:00

  Tada 😀

  Sidste fredag betalte jeg det sidste af min bankgæld ud, og i forgårs (Fredag) satte jeg den første klump ind på min opsparing 😀

 • Henrik Blunck 31. juli 2011 at 06:46

  @Mikkel > Well done. Det er rart at høre. Sådanne historier er med til at gøre det klart for alle, særligt skeptikerne, at de tager fejl når de ser alting så sort i disse tider. I den “traditionelle” forretningsverden er der nok krise på flere områder, men i enhver krise er der stadig nogle som har succes. Stort tillykke med det første af forhåbentligt mange skridt i samme retning. 🙂

 • Skriv en kommentar