1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (17 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Erik B. Jørgensen 24. september 2010 at 12:18

  Så sandt er det. Det sammen gælder når folk taler til hinanden på arbejde, til møder i skolen, osv. De glemmer at man måske skal være samme med den person med svinder de næste 10 år, i arbejdstiden eller andet. Eller man får brug for folk senere. Ting kan ofte siges på en pæn måde, når man lige har vendt det lidt.
  Jeg personligt mener man vinder lige så meget ved at lad den andens kommentar stå, alene. Andre folk kan også høre hvor dum vedkommende er. Det vinder man mindst lige så meget ved selv.

  God weekend

 • Sophie Hovdekorp 24. september 2010 at 13:09

  Digital Hygiejne. Det er bar et for fedt udtryk.
  Tak for det og for et i øvrigt rigtig godt indlæg.

 • Simon Greve 24. september 2010 at 13:51

  Digital Hygiejne!
  – sådan.

  Iøvrigt noget, jeg altid selv har praktiseret af samme grund.

  Et udbredt ordsprog på nettet, for denne type af “problemstilling” er flg:
  “At vinde en diskution på nettet, er som at vinde i handicap OL. Selvom du vinder, er du stadig en spasser.”
  (Iøvrigt har jeg ikke noget imod spastiske, eller mennesker med andre handicaps overhovedet – hvis nogle skulle få den tanke).

  God weekend til alle.

 • Henrik Blunck 24. september 2010 at 18:37

  Super indspark, og det er så ganske sandt. Det med at diskutere stavefejl er indrømmet at gå for langt ned i niveau. Hvis opgaven er korrektur var det relevant, men ellers virker det noget pernittent.

  Kun glad for du tager afstand fra micro-management. Det må være en pine i en vis legemsdel at skulle håndtere den slags, og hvis det var flertallet af opgaver blandt redaktører bliver det svært at få besat den slags stillinger.

  Men mest glædeligt af alt er dog alle de gode tråde hvor flertallet KAN udføre selvjustits, og netop den manglende applaus for fjolserne gør nok, at de i sidste ende forsvinder – og så bliver IQ’en jo tilsvarende større. 😉

  God weekend til alle. 🙂

 • Søren 25. september 2010 at 02:44

  Det eneste tidspunkt folk virkelig skal passe på, og tænke sig grundigt om, er når de er sure, rasende eller ligefrem føelsesmæssigt belastede.

  Så ved vi jo alle sammen, at teksten kan blive blæst op til nået som de fleste helt sikkert fortryder bagefter, når de er kommet til fornuften igen.

  Men ja vi er jo mennesker, ikke robotter.

 • Nikolaj 25. september 2010 at 06:11

  Når man er påvirket af en eller anden form for følelsesladet tankegang, så har man meget svært ved at tænke rationelt, og det er netop dér man skal passe mest på, hvad man siger. En god ting er at lade sagen ligge indtil man er køllet af.

 • Ulrik 25. september 2010 at 08:12

  Du rammer hovedet på sømmet her!

 • Billig Smartphone 26. september 2010 at 08:46

  Digital hygiejne – nemlig Martin!

 • Niels 26. september 2010 at 12:58

  En kendt politiker udtrykte en gang det ønske, at man kunne holde kæft med tilbagevirkende kraft! Det gælder jo måske især, når noget er skrevet på papir eller digitalt, at man ikke kan holde kæft med tilbagevirkende kraft!!!

 • Billig Smartphone 27. september 2010 at 06:11

  Igen en glimrende video med gode råd til alle!

 • Morten 27. september 2010 at 06:39

  Hej Martin,

  Nu kender jeg ikke Amino så godt (som jeg måske burde), men var det ikke en ide at give brugerne mulighed for selv at slette eller rette et indslag hvis det er nødvendigt.

  Bare et godt råd (vil jeg mene)

 • Thorborg 27. september 2010 at 08:22

  Tak for alle jeres gode kommentarer.

  @Morten, det ville være dejligt, men det går op i hat og briller.
  For det første kan man rette sit eget indlæg i et par timer efter man skrev det. Så man kan nå at rette et par stavebøffer etc.

  Men da vi i starten gjorde det muligt for folk at rette og slette så længe de ville, så gik der helt rod i det. Folk slettede alt i affekt, når de bliver sure over et eller andet og lige pludselig var hele debatte skam skudt og ubrugelige. Folk kom også tilbage efter nogle dage og rettede i indlæg og fik dem der svarede til at fremstå som tåber.

  Så nej, det duer ikke at give frit slag, det kan alt for mange ikke administrere desværre,

  Dbh Martin

 • Sameh Niazy 27. september 2010 at 14:20

  Jeg er fuldstaendig enig med MT om at man goer klogt i at taenke foer man skriver. Jeg tror dog det er uundgaaeligt i en digital verden at man taler over sig i vrede eller af andre aarsager.

  Det er en del af “game’et”, og ja digital hygiejne kunne stort set klaede alle som blogger og debatterer, men jeg tror bare ikke paa at folk kan lade vaere. Sidder man paa en bar med sine venner slynger man ogsaa en masse skidt ud og heldigvis ryger det ikke paa nettet. Min pointe er at det er mennesker som blogger og debatterer og mennesker fejler af naturlige aarsager. -Fordi mennesker er mennesker -dumme og kloge. Nogen gange siger man noget klogt og andre gange burde man bare have holdt sin kaeft. Saadan har det i princippet altid vaeret.

  Dog tror jeg at netblogging og debatter kommer til at aendre sig i form og funktion. Nar man har dummet sig nok gange oensker man tit at man selv var moderator over sine egne udtalelser. Derfor tror jeg man i langt hoejere grad komemr til at se personligt administrerede blogs med lukkede kommentarer til offentlige emner hvor ens venner kan faa adgang til at laese og se, og hvor man selv kan slette sine egne taabeligheder.

  jeg kan sagtens forstaa at MT ikke gider og vaere sletteper for fjolser som gaar i selvsving, og derfor tror jeg at det ville pryde mange blogge og debatfora at bloggere og debattoerer selv tager kontrol over deres udtalelser hvis de absolut skal vaere kontroversielle.

 • Mark W 1. oktober 2010 at 12:29

  Godt tænkt!! God pointe Martin
  – dette er noget vi alle skal være opmærksomme på, jeg er jo selv freme i skoene mhp. miljødebatten som du sikkerthar set i mit e-mag!!!
  Hyg M.

 • Skriv en kommentar