Jeg bliver ofte spurgt om hvad jeg mener om Multi Level Marketing og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at give mit indspark.

De bedste hilsner

Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (13 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Carsten Andersen 23. maj 2012 at 02:26

  Jeg lever drømmen i Thailand, og arbejder online 2 timer om dagen, og er på stranden eller ude og fyre den af resten af tiden, takket været det MLM system jeg er med i, så jeg klager absolut ikke 🙂 Og jeg beviser det gerne hvis der er nogle som ikke tror på det….. MEN naturligvis er der meget lort imellem…ingen tvivl om det !

 • Sana Sofia 23. maj 2012 at 02:28

  Hey Martin!
  Igen et fedt indslag i dagligdagen! Tak for det!

  Jeg har i årenes løb rodet med både LR og ACN, men ingen af firmaerne havde gode nok produkter, sys jeg. Og det er det springende punkt for mig.

  Åh ja ryet og sammenligningen med pyramide – det er et minus, men med det firma jeg arbejder sammen med nu, er det overstået for mig. Firmaet er børsnoteret og produkterne i top. Jeg tilbyder produkterne til folk omkring mig – og indtjeningsmulighederne er jeg ærlig omkring, så jeg “prakker” ikke nogen noget på, men tilbyder dem en mulighed, så kan de selv vurdere om det er noget for dem.
  Men ja ikke alle arbejder sådan 🙁 Men sådan er det – jeg kan kun holde min egen vej ren 🙂
  Tak igen Martin for godt indlæg.

 • Sebastian Vikkelsøe-Engelbrecht 23. maj 2012 at 02:42

  Jeg tror nu sagtens at man kan lave en både god og sober forretning for deltagerne i et MLM setup, hvis man har et reelt godt produkt og kører setuppet uden for meget gejl.

  Vi har selv overvejet et setup omkring vores produkt, da det primært er B2C og det generelt ville egne sig godt til personligt relationssalg, men vi har ikke den fjerneste idé om, hvordan man sætter en MLM organisation op, så ind til videre er det bare blevet ved tanken…

 • Sana Sofia 23. maj 2012 at 02:50

  Carsten Andersen: Del da gerne noget mere! Jeg er i hvert fald interesseret – og hvis andre ikke gider høre, så kan du skrive til mig – jeg kan googles rimeligt nemt 😉

  Sebastian Vikkelsøe-Engelbrecht: Del også gerne hvad det er for produkt og sårn 🙂

 • Frank Rasmussen 23. maj 2012 at 04:39

  Det man også skal huske på er at mange af disse MLM selskaber forlanger at for at få løn skal man til sig selv købe deres produkter, bare for at kvalificere sig til sin egen løn. Derudover bruger man en masse tid på transport og præsentationer, workshops osv, tænk på hvor mange produkter der skal sælges for at dække udgifter til benzin. Ja man kan sikkert blive millionær på mlm hvis man arbejder 80 timer om ugen i et år eller to, men igen det kan man også hvis man samler flasker.

  Derudover er Danmark simpelt for lille et land til mlm, danskere er simpelthen ikke klar til det i modsætning til f.eks Norge som er vilde med mlm? Når man taler mlm i Danmark tænker folk straks pyramidespil også selv om det ikke skulle være tilfældet.

  Mit råd er, hold dig langt væk fra mlm, du skal bruge for mange resurser og indtjeningen er for lav i forhold til din timeløn, brug tiden istedet på op opbygge en sund forretning med en stabil kundekreds.

 • Sophie Hovdekorp 23. maj 2012 at 13:02

  Havde håbet på noget mere konstruktivt, men det er din side, så du må mene hvad du vil. 🙂

  Har lavet et indlæg på min blog som en kommentar til din video.
  Hvis linket støder, så slet det bare – folk kan jo følge linket til mit website. http://mygamechangerplan.dk/kommentar-til-thorborg/

 • Mikael Rieck 23. maj 2012 at 22:56

  Mange rigtig pointer, men desværre også meget unuanceret. Ærgerligt at du ikke har lidt mere erfaring med koncepterne, for det får dig til at lyde mere som en tilfældig journalist.

  Håber ikke dit indlæg stopper nogen, men blot gør dem ekstra grundige når de undersøger de forskellige muligheder.

  Synes dog ikke at det vil være fair at “slagte” dig. At du har det syn som rigtig mange andre har, er noget som branchen i DK burde tage alvorligt og få forsøgt at ændre på.

  Mvh
  Mikael

 • Sana Sofia 24. maj 2012 at 00:26

  Mikael Rieck: Tak for positivt indlæg! Ja branchen trænger til at tage det alvorligt!

 • Thorborg 24. maj 2012 at 01:31

  Mikael, der tager du fejl.
  Jeg har fulgt så godt som alle debatter på Amino om MLM og der har været uendelig mange, så jeg vil faktisk mene at jeg er temmelig godt inde i sagerne.
  Men sjovt at der stadigvæk ikke er en eneste der tør dokumentere sin indtægt, det siger vist det hele…

 • Mikael Rieck 24. maj 2012 at 02:01

  @Martin – Min holdning (og vi behøver ikke være enige) er, at man bliver nødt til at have deltaget aktivt i et MLM foretagende for rigtigt at kunne udtale sig om det. Blot at læse om det er ikke nok (kan vel henføres til langt de fleste brancher).

  Som sagt er jeg helt enig i, at der foregår for meget plattenslageri i branchen. Rigtig mange lyver (omgås sandheden), taler om deres indtægter i form af omsætning og glemmer dermed alle omkostningerne og sidst men ikke mindst, så vil rigtig mange MLM’ere være pissedårlige sælgere der forsøger at få andre til at købe. Det er jo trods alt “Hr. og fru Danmark” der primært melder sig til.

  Personligt har jeg brugt ca. 5 år i MLM (stoppede helt for 3-4 år siden). Ikke fordi jeg ikke kunne tjene penge eller fordi jeg ikke kunne lide menneskerne (den ting jeg savner mest er den positive ånd som hersker). Men fordi det er pissehårdt arbejde!! At MLM bliver solgt til at være nemt og at de mange penge kommer rullende af sig selv er alt andet end sandt.

  Måske hvis man er et unikum fra dag 1, men for alle os andre kræver det årevis at nå til noget der bare ligner en almindelig gennemsnitsløn (specielt hvis man forsøger at gøre det i fritiden).

  Jeg har lært uendeligt meget af de 5 år og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund. Det har gjort mig bedre og dygtigere som menneske.

 • Thorborg 24. maj 2012 at 02:09

  Der er ikke nogen der siger du skal fortryde noget Mikael, facts er bare at alt for mange mennesker bliver lokket ind på falske vilkår. Og igen, jeg taler om tusindvis af indlæg på Amino mellem folk der arbejder med MLM og folk der er skeptiske og det er helt vildt hvor usagligt 99% af MLM folkenes argumenter er. Det er desværre en pilrådden branche og den er bestemt ikke i bedring.

  Men det betyder ikke, at nogle få mennesker kan leve af det og er glade for det, men overlevelseraten er sgu ikke stor. Og igen, jeg har vel spurgt i hundredevis af MLM folk om at se hvad de tjener og ikke en eneste har ville vise noget frem eller for den sags skyld bare give et hint om hvad de tjener. Som regele svarer de at de står lige foran gennembruddet…

 • Mikael Rieck 24. maj 2012 at 02:34

  @Martin – Så længe vi blot er enig om at det ikke er hverken konceptet (generelt) eller produkterne (nødvendigvis) der er synderne, men de menneskelige handlinger der er problemet, så er jeg helt på din side.

  Tror ikke en antagelse af, at maks 1% af dem der siger de tjener penge, rent faktisk gør det. De fleste bruger nemlig flere penge på møder/rejser/kurser/reklame/produkter end de kan nå at tjene ind med deres omsætning.

 • Thorborg 24. maj 2012 at 02:37

  Mikael, jeg har aldrig kritiseret produkterne (Der er sikkert dårlige produkter som alle andre steder) eller modellen.
  Som jeg også sagde, så syntes jeg faktisk at modellen i teorien er genial, men at den bliver ødelagt at folks grådighed og dumhed.

 • Mikael Rieck 24. maj 2012 at 02:47

  Så beklager jeg, at jeg ikke fangede det fulde budskab i videoen. 🙂

 • Thorborg 24. maj 2012 at 03:14

  Helt ok Mikael 🙂

 • Sophie Hovdekorp 24. maj 2012 at 07:53

  Martin
  Ud over at du har ret i at mange ikke har succes med branchen – af mange årsager, så tvivler jeg på at du ændrer din indstilling, hvis blot en kan bevise at tjene sin årsløn hjem på produkterne.

  Næste argument vil så være, ” ja men, hvor mange tjener så meget”.
  Så det er et formålsløst spørgsmål at stille.

  Samtidig kender jeg ikke ret mange med personlige firmaer i nogen brancher, der er glade for at indrømme deres årsindtægt.

  For rigtig mange selvstændige tjener jo ikke penge på deres business, men på en masse arbejde uden om eller lønnede jobs på sidelinien.

 • Philip Mahler 25. maj 2012 at 09:58

  Det er bestemt muligt at tjene penge på MLM, men ikke en jeg ville bevæge mig ind på. Det er simpelthen for grænseoverskridende og har hørt for mange dårlige historier.

  Min mor valgte faktisk engang at lege med lidt Tupperware og det er jo egentlig et velfungerende eksempel.

  Så længe folk er bevidste om det de går ind til og ikke prøver at prakke mig noget på, må de gøre som de vil.

 • Lasse Burholt 7. juni 2012 at 12:04

  Det er et ganske fint input du der giver på MLM – og jeg skal af natur erklære mig uenig i en lang række af dine synspunkter – MEN – udelukkende fordi dit input alene basere sig på et meget smalt erfaringsgrundlag – især da du udelukkende referere til ACN – der i deres forretningsform må mange måder skaber et vrangbillede af den reelle branche.

  For er ganske sikker på at rigtig mange MLM folk fra de produktbaseret selskaber der findes føler en vis distance til din oplevelse. Det er ikke rekruttering af nye forhandlere – altså rekrutteringen alene – der er forretningsgrundlaget – men den kontinuerlig omsætning de hver især skaber. For nu at bruge en meget skarp term: Fuck de startpakker – det er IKKE dem der skaber forretning/omsætning.

  Kan sagtens få øje på en lang række af de problematikker du stiller op.

  Samtidig cool at netop du vælger at komme med et input – som helt sikkert sætter tanker igang hos os der gør en indsats for at skabe et realistisk og troværdigt billede af branchen.

  Jeg opdagede noget ganske underholdende på Google for ganske få uger siden – og kunne ikke lade være med at lave en Viddy på den.

  Søgte i en anden forbindelse på termen “Network Marketing” på Google – og ser til min overraskelse en Google Ad der reklamere for E-Pusher… (din bog) med overskriften “Network Marketing”.

  Det er fanme go´ humor 😉

  Se Viddy´en her:
  http://youtu.be/50-C1gr3J0A

 • John Klarskov 1. april 2014 at 04:33

  hej Martin du er velkommen til at købe bogen BEACH MONEY AF JORDAN ADLER HAR DEN DANSKE OVERSÆTTELSE og retten til bogen for Danmark det vil give dig et mere nuanceret billede af denne forretnings form

 • Skriv en kommentar