Der er så meget galt i Danmark, men hvorfor det, når det kunne være så godt?
Amino er mere end et iværksætter-site, det er et bondeoprør og vi starter i dag!

De bedste hilsner

Martin

 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (8 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Mickel Pedersen 3. september 2012 at 06:43

  Da du nåede til robotstøvsugeren kunne jeg ikke holde armene nede mere!

 • Thorborg 3. september 2012 at 07:25

  Tak 🙂

 • Lars Q 3. september 2012 at 16:18

  Sjovt at du undskylder til aktionære, der om nogen har skyld i krise, virksomhedsflugt fra Danmark, magtmisbrug, påvirkning af aktiekurser, og som mæsker sig i endnu en bankpakke.

  HVEM ER DET SÅ DER ER PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE…

  Er det den uddannede slagteriarbejder, metalarbejderen der har kæmpet for miljørigtige og sikre arbejdsfaciliteter, industriarbejderen der har oplært flere gennerationer i effektiv produktion???

  Ja… De bliver forsørget …Med nogle penge de selv har indbetalt i gennem rigtig mange år.

  Så de skylder nok ikke Jubii noget.

  Og hvis “karina” på bistand ikke bare starter sin egen virksomhed… så er det nok fordi hun ikke har selvtiliden til det og fordi der aldrig er nogen der har lært hende det, og ikke mindst, hvis hun endelig gør bare et lille forsøg på noget, bliver hun dunket oven i hovedet med en trusel om at hendes penge bliver taget fra hende.

  Så lad vær med at være sur på folk der er på bistand eller dagpenge… det er ikke for sjov de er der.

  Hvis du virkelig vil gøre noget, så stig ud af din bil og rådgiv dem og deres sagsbehandlere.

  Se DET er en video jeg gerne vil se dig lave.

  Og hvis du skal fægte meget med armene og tegne og fortælle så sig til, så skal jeg med glæde filme for dig.

  Venlig hilsen Lars Qvick

 • Mickel Pedersen 3. september 2012 at 16:41

  Et sådan indlæg som dit Lars, gør mig mildest talt pisse sur.

  Martin er om nogen et forbillede for den danske befolkning og ikke mindst mig selv, før du dømmer mig som en lodret røvslikker vil jeg da gerne give dig et indblik i mit liv og situation.

  For bare få år siden sad jeg som en kæmpe bums på kontanthjælp der sad i sin sofa og var det største skvat der høstede selvmedlidenhed ved enhver given lejlighed, især når de ville lukke for pengekassen når jeg ikke lige magtede/orkede at gå ned på aktiveringen og jeg havde ikke skænket fremtiden den mindste tanke, for stakkels mig uden nogen afgangseksamen fra folkeskolen (smidt ud af 8. klassetrin) og med et barn på få år havde jo ingen mulighed for at blive til noget..

  BUUUZZZ… Ehm, forkert!

  Det krævede sgu bare at sådan en som Martin, som det netop også blev, lavede en video som denne og generelt agerede forbillede for tanken “Man kan hvad man vil – uanset hvem man er og hvad ens baggrund er”

  Han og amino har været en af de største motorer til at drive min kampånd og gejst til hvor den er i dag.

  Netop, med et afsluttet uddannelsesforløb og et 12 tal i kemi.
  Direkte fastansættelse efter skoleforløbet og med mulighed for kontrakt hos en af danmarks største medicinal virksomheder.
  Ikke haft en eneste fucking sygedag eller fraværsdag på hverken skole (som eneste med 100% fremmøde) eller job.
  Succesfuldt opstartet og videresolgt et e-projekt.

  Nu er jeg sprunget fra den “sikre” retning fordi jeg har bevist overfor mig selv at jeg godt kunne og at alt flasker sig hvis man bare gider gøre det, det kræver for at komme i mål, til nu at være på vej imod at kunne leve af min sande passion og interesse.

  Jeg har aldrig været lykkeligere og jeg kan fortælle dig så meget, at to uger efter jeg havde min sidste arbejdsdag gik den virksomhed jeg var ansat i, ned med over 25 timer om måneden!! = Sikkerhed min bare røv!

  http://nikolajastrup.dk/blog/mickel-kan-hvad-han-vil/

  Det er fandme op til folk selv og jeg har den dybeste respekt for folk der gider bruge tiden på at gøre noget for andre, istedet for blot at sidde foran skærmen og kritisere andres uundværlige tiltag.

 • Thorborg 3. september 2012 at 23:46

  Lars, der er ikke meget af min video du har forstået.
  Det er systemet jeg er efter og ikke den lille mand.
  Prøv at høre det igen, men prøv at lytte i stedet for at dømme.

  Mickel, tusind tak, jeg er rigtig, rigtig glad for din kommentar. Af hjertet tak og held og lykke med dig!

  De bedste hilsner

  Martin

 • Henrik 4. september 2012 at 02:28

  Supergodt indlæg og ja vi skal have gjort noget ved rigtig mange ting i vores samfund og fint, at du gør noget ved det Martin …. også selv om jeg og andre ikke er enige i det hele, men fint at få skubbet på / vendt udviklingen
  Mvh
  Henrik

 • Magne 4. september 2012 at 03:20

  Jeg synes bestemt Amino er et godt initiativ! Der er i den grad behov for at iværksættere kan få hjælp til at komme i gang. Det er uforståeligt at der ikke er meget mere fokus på iværksætteri i DK i den nuværende situation.

  Personligt tror jeg ikke meget på at det er fra “Karina” segmentet at nye iværksættere skal rekrutteres, og jeg har svært ved at se hvordan grupper, der af en lang række forskelligartede grunde har det svært og er på overførselsindkomst, “bare” lige kan løse deres (og andres) problemer ved at blive iværksættere.

  Altruisme lyder fint med 120mill på bogen, men tror også at det er det der skal til for at have råd til den. En “Karina” vil ikke opleve at hun gør noget “godt” ved at blive sendt ud og lave kaffe på plejehjemmet. Hun vil opleve tvang, og i bedste fald bive vred, fordi hun bliver fastholdt i “dummejobs” og aldrig får mulighed for at tænke selv og gå hendes egen vej. Karina skal have vejledning, først i hvad man kan blive til, og dernæst kunne se og vælge en vej og/eller kompetencegivende uddannelse til at følge op på det.

  Hvad med at lave nogle vejledningsforløb for ledige på Amino, om muligheder og veje til at blive selvstændig? Så vil du også kunne blive klogere på hvilke barrierer der eksisterer for at kunne starte op for den enkelte, og med den viden kunne arbejde (måske politisk, måske græsrod’sk) for at fjerne barriererne. Konceptet kunne vel rippes af de mange “eksterne aktører” som indtil nu har betjent jobcentrene (og som jo netop er blevet fyrede) – nu bare med iværksætterfokus?

  Det er jo en god (og mere konstruktiv) idé, fordi de tabte jobs jo netop ikke kommer tilbage. Derfor er iværsættervejen netop en af de få indgange som mange ledige nu har tilbage til et arbejdsliv, hvor de kan gøre noget der gør en forskel for nogen.

 • Steen Qvist 4. september 2012 at 03:51

  Ideen er og var god og er prøvet ved hjælp af Centrumdemokraterne – det hed “HjemmeService ” men diverse regeringer beskar det i flere omgange og eksisterer vist dårlig nok mere.

 • Thorborg 4. september 2012 at 03:53

  @Magne, Systemet skal laves om, så Karina’er ikke kan få en krone, hvis de ikke yder. Og jo, de bliver sure, men det kommer de over. Når de opdager at frugten af arbejdet, gør at de kan spise sig mætte.
  Men sådan er det ikke i dag desværre.

  Jeg gør hvad jeg kan på Amino, men jeg har ikke råd til at lave vejledninger til folk pt. det er der ingen penge i og jeg får ingen tilskud fra nogen.
  Så en dag…

  De bedste hilsner

  Martin

 • Carsten 4. september 2012 at 04:11

  Kære Magne – som jeg læser dit indlæg er det netop den fremgangsmåde du anviser, der har vist sig – kombineret med medmenneskelig ligegyldighed og manglende solidaritet – ikke at fungere. Jeg tolker Martins udmærkede video som et opråb til os alle om, at vi bør yde noget for den kompensation vi får og dermed blive mere tilfredse med at “være til”. Det tror jeg Martin har fuldstændig ret i og desværre er systemet på vej et helt andet sted hen. Jobcentre og anden aktør bidrager desværre kun til kontrol og bureaukrati og ikke til aktivering og øget selværd. Alle der passivt modtager en ydelse fra det offentlige, burde – evt. via et meget mere aktivt jobcenter – aktiveres dagligt med netop de opgaver som Martin henviser til – det er på ingen måde dummejobs, men tværtimod en hjælp til andre og kan bringe smilet frem. Det er da værd at samle på. “Dummejobs” er derimod meningsløs 5 ugers kursus hos anden aktør i at skrive et CV og en jobansøgning, som ofte ikke fører til andet end endnu en skuffelse. AF burde virke som formidler mellem erhvervsliv og ledig/kontanthjælpsmodtager sådan at en dynamisk “aktiveringssituation” opstår, og måske kan føre til et reelt job. Det er skrappe tider i Danmark (og resten af verden i øvrigt), så tiden er inde til at se sig selv i øjnene og finde ud af hvor man kan bidrage, ligesom de der er i job må kikke udaf og være med til at finde plads til dem der ikke har et. Slutteligt er det jo en katastrofe at Martin må nå til den konklusion at “forandringen” ikke vil komme ovenfra, men må komme nedefra. Det er simpelthen for dårligt at de mennesker vi har valgt til at repræsentere os, ikke er i stand til at sørge for at vores samfund fungerer bedre – det gør ganske enkelt ikke deres job!!

 • Magne 4. september 2012 at 04:45

  Personligt synes jeg at I har alt for travlt med at snakke om hvad I tror de lediges motivation/ikke motivation er, og hvor meget bedre de får det ved at rive deres forsørgelsesgrundlag bort. Det er ikke andet end politisk BS, der ikke er funderet i andet end blind ønsketænkning, og det pisser mig af. Det er ikke andet end kynisk konsolideringslobbyisme, som vi har hørt det hele vejen op gennem 0’erne.

  Ligesom virksomheder skal have ordentlige rammer at fungere under, så skal mennesker det også. Det er sund fornuft, og hvis vi ikke skal bruge den, så kan vi begynde at slå hinanden i hovedet.

  Eksterne aktører som Markman, Ramsdal, Jobvision, New Skills m.fl har gennem mange år ernæret sig ved at tilbyde sig som rådgivningspartnere til Kommunerne, og rådgivet ledige til at gøre sig klar til et jobmarked der ikke længere findes. De har da bare kørt som værter, med ansatte konsulenter, og et budgetteret overhead. Hvorfor skulle der ikke være penge i at rådgive ledige i iværksætteri? Aktører som Fagforeninger, Kommuner, Universiteter og Erhvervsrådgivninger er da alle markedspladser hvor potentielle iværksættere færdes.. handler det ikke om at få skabt et miljø for idéudvikling, investeret i de rigtige projekter og skabe flows?

  Det er altså svært at se hvordan disse paternalistiske udfald mod svagere grupper kan bidrage til vækst. Vækst skaber vækst, armod skaber armod..

 • Lars Q 4. september 2012 at 04:59

  Hej igen.
  Til Mickel… Jeg syntes det er super fedt og godt at du har nået så flotte ting og fået så meget styr på dit liv.
  Stor respekt for det.
  Men lige nu går det desværre den modsatte vej for rigtig mange mennesker.
  De HAR passet deres arbejde hver eneste dag, de Har taget deres uddannelser… og fordi deres arbejdsplads er lukket eller flyttet til udlandet, og deres dagpenge er halveret, er de nu på vej mod det DU kom fra.

  En tilværelse uden håb og penge og overskud til at hjælpe sig selv og andre.

  Og jeg tvivler på at der er nogen der med deres gode vilje har valgt det.

  Til Magne… Det er rigtig gode forslag du kommer med.
  Det kunne være rigtigt godt at få tilknyttet både vejledning og måske en jobbank på Amino.

  … Eller lave et sted der kan suplere Amino.

  Det hele skal jo ikke hænge på Martin…
  Vi andre skal jo også sparke noget røv og bruge vores evner, idéer og erfaringer.

  Og hvis det kan suplere hinanden er det jo fint, så iværksættere har et seriøst sted at rekrutere medarbejdere fra.

  Og Martin, nu du gerne vil lave det hele om, og “karinaerne” skal tjene deres egne penge… Skal vi så ikke også fjerne alt hvad der hedder FRADRAG.

  Hvis man ikke skal have penge, skal man vel heller ikke have penge tilbage for det man køber.

 • Vanessa 4. september 2012 at 05:58

  Som skrevet før tog jeg til London fordi jeg var træt at at hænge i “systemet” i Danmark og fordi der er utallige jobtilbud herovre modsat DK når man er rundet 50år, dog til en meget mindre løn end i DK men så er skatten og meget mindre.
  Det jeg ville med mit indlæg var, at Martin ikke kan finde noge form for service i DK – Jeg har haft nøjagtig samme tanke. Her i UK er der service alle vejne, gadefejere, hjælpepoliti på gader og veje hele døgnet, folk der pakker varer for dig i supermarkedet osv osv. måske fordi minimum lønnen her er ca 6£ i timen det svare til ca 50 kr!!! hold nu lige op kan man leve af det? Det kan du blive nød til da understøttelse her er noget der ligner £65 pr uge.
  Nyt foreslag fra regeringen er oppe til afstemning, Unge mellem 18-25 der aldrig har haft et arbejde skal ud og arbejde “FRIVILLIGT” i 2 mdr før de kan kan få dagpenge, kun med støtte til transport hvis forældrene er mindre bemidlede – tag lige den.
  Jeg syntes helt klart at der er noget galt med systemet i DK – men hvordan den lige skal takles med de høje skatter mv vi har i DK. er en svær nød at knække.
  Jeg har som sagt taget “fri for egen regning” som de kalde det i A-Kassen, Dog ville de lige informerer mig om at jeg kan få gevaldige problemer hvis jeg bliver i UK mere en 2 år da jeg jo betaler til min efterløn og kan risikerer at jeg kun får det jeg har indbetalt – fin afskedssalut fra det danske system – de burde sige: godt gået at du tager sagen i egen hånd, hvilket jeg har gjort og er glad for.
  Tak for endnu et godt indlæg

 • Magne 4. september 2012 at 15:37

  Jeg kan ikke se at en reduktion af købekraften hos de svage grupper i samfundet gavner iværksættere, tværtimod. Jeg ser gerne Karina og andre få overførsler der gør dem i stand til et fornuftigt forbrug.

  Som jeg ser det, så handler Mærsk sgu ikke meget i små iværksætter forretninger, men det gør Karina & co, for nu at bruge det som en forbrugerstereotype. Så jeg har ingen interesse i at deres købekraft falder, tværtimod!

  Jeg er interesseret i forretning, og ikke i dyre fordomme der ikke gavner nogen. At lave sur trutmund overfor ledige på overførselsindkomst er en mangel tankegang, ikke et vækst ideal, i mine øjne.

 • Thorborg 5. september 2012 at 01:42

  Jeg må virkelig være dårlig til at formulere mig.
  Mit mål er ikke at folk skal have færre penge, mit mål er at gøre dem til et aktiv for dem selv og deres omgivelser. At sidde på sin flade, uden at nogen har brug for en er nedbrydende og uværdigt.
  Det vi har brug for som samfund, er at få løst en masse opgaver og samtidig er der en gigantisk masse af folk, som samfundet bestikker med penge, til at klappe i og ikke gøre/lave noget.
  Det må da kunne løses.

  Og lad nu være med at skyde mig alle mulige platte politiske holdninger i skoen. Jeg er ikke LA stemmer (Faktisk aner jeg ikke hvor jeg hører til) så skal vi ikke holde det sagligt og konstruktivt, for det i står for, er det der i øjeblikket ikke virker, ikke?

 • Magne 5. september 2012 at 02:19

  Jeg er helt enig i den menneskelige del. Mening i tilværelsen er det det handler om, og jeg synes du havde en rigtig god pointe i filmen om at penge ikke er tilstrækkelig til at løse den opgave, Thorborg.

  At der mangler service i DK er også en fin iagttagelse. Selv steder hvor folk er ansat til at give service, bliver den ikke leveret. Men vi spekulerer jo i hvorfor, og måske er en del af det at nogen ikke gider.

  Men at gide er jo netop koblet sammen med det meningsfulde. Hvis folk kan se en grund til at gøre noget, så vil de også godt give den en skalle. Jeg tror bare ikke på at den grund er penge. Det var det ikke for dig Martin, med iværksættersucces og 120mill på bogen, og det er det heller ikke for Lone på produktionsskolen med et overtræk på 20.000,-. Derfor virker det ikke at tage folks forsørgelsesgrundlag bort, i mine øjne. Det gør det ikke i USA, Afrika eller nogen andre steder, tværtimod. Mening er heller ikke noget som du kan få af andre, eller tvinges til at indse, eller skræmmes til, det skal erkendes indefra, og det er nok der vandene skiller.

  Mentoring, coaching, uddannelse kan gøre en positiv forskel. Det er det jeg kan se er det gode i Amino for iværksættere, der mangler indsigter i mål og middel, og vejen frem.

  Ledige og andet godtfolk skal bare holdes ude af det, fordi de er også KUNDER 🙂

 • Thorborg 5. september 2012 at 02:42

  Magne, du lever i en drømmeverden. Verden har aldrig og vil aldrig levere sjove, spændende udfordrende jobs til alle og det kan vi lige så godt indse.

  Alle jobs der giver mad i munden er meningsfulde, men sådan ser folk det ikke længere.
  For vi skal alle pusse nusses, coaches, hjælpes, behandles, brødfødes m.m. af staten og det har ødelagt det for de mennesker, du og mange andre hjælpsomme og rare mennesker har gjort af et godt hjerte.

  Det er nu værdigheden skal tilbage og folk skal have hænderne op af lommen og motivation kan fint komme af sult og senere kan vi så snakke om de andet.

  Nå jeg stopper her, mine hænder kan ikke mere for i dag.

  De bedste hilsner

  Martin

 • Jesper Nerløe 5. september 2012 at 06:00

  Ja, lad os starte et bondeoprør for at ændre samfundet nedefra, hvorfra det kan ændres – og lad resultatet blive et bæredygtigt samfund, hvor vi kan sende politikerne i samfundspraktik, så de ikke går i graven uden at have oplevet den virkelige verden.

 • Christoffer 22. september 2012 at 15:20

  Martin!

  Hatten af for denne video! Du rammer sømmet lige i røven!

  Jeg håber inderligt at “bondeoprøret” bare kan tage en smule form, så vi som nation og samfund igen kan se os selv i øjnene.

 • Skriv en kommentar