Hvis du har en bestående e-platform og den er ved at være for lille, langsom gammel etc.
Så overvejer du sikkert at lave en stor, flot og svulstig løsning.
Men pas på, du står over for et mareridt og potentielt kommercielt selvmord hvis du ikke tænker dig mere end godt om…

Hør med hvorfor:

Anden del

Dbh Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (21 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • kenneth 21. juli 2010 at 02:19

  Ja det er mindre end 24 timer siden vi lancerede en ny udgave af http://www.bryllup.dk og fuckede fuldstændig op i det – alt kørte super i testen og da det så kom på liveserveren og brugerne begyndte at komme ind, kunne det bare slet ikke køre og vi måtte “rulle” tilbage til det gamle site.

  Surt og frygtelig frustrerende, når man har testet og forberedt sig godt 🙂

 • Soltøj 21. juli 2010 at 03:33

  Tak for rådene. Vi er ved at lancerede en ny udgave af http://www.notanshop.com og vil ikke ende i den situation som du beskriver – Vi er ved at være igennem ændringerne sammen med vores IT og det har nu kørt på i over 1 år, for at undgå de fejl du beskriver. Alle ændinger køres igennem tests osv og det koster kassen. Men det er kørt igennem så når vi lancere, så er alt gennem testet i h….. og r…
  Tro mig, jeg har fundet så mange fejl at jeg kunne skrive en bog om det, så lyt til Martin

 • Helle, House of Kids 21. juli 2010 at 04:56

  Hej Martin,

  Supergod video – jeg kan kun anbefale alle at høre den :·)
  Vi har taget det helt store spring – det som du siger man ikke skal gøre. Og jeg må ærligt sige at det har været sindsygt. Jeg synes der er 3 områder som bliver meget berørt af et totalt skift:

  1. Kunderne. Hos os har de heldigvis taget virkelig godt i mod sitet. De er kun positive og er kommet med feedback helt af sig selv. Så selve opbygningen af en helt ny struktur og design er blevet taget godt i mod. Bortset fra at vi var nede de første 3 timer under udsalgsstart pga for hård belastning – har det været positivt for kunderne.

  2. Firmaet. Ja, det er her det har været værst for os. Ingen i huset er it eksperter, og dermed har vi skullet læne os op af shopfirmaet. Udover en ny shopløsning har vi integreret denne med Navision, som er det mest irriterende økonomisystem man overhovedet kan forestille sig. Alt skal foregå regelret – og der er ingen lette genveje til noget :·) Udover disse to nye store programmer – har vi også fået nyt betalingssystem, og udover de gængse kortbetalinger, valgte vi også at få PayPal og køb på faktura med. Så alt i alt har der været en milliard nye ting at sætte sig ind i. Vi har grædt, skændes, krammet og forsøgt at holde sammen på både os selv og hinanden. Jeg har heldigvis nogle fantastiske ansatte som har gået gennem ild og vand sammen med mig – men pyhhh ha – det er vildt sådan et brandslukningsarbejde der er hver femte minut – hele tiden nye problemer der skal løses. Og værst af alt: afhængigheden af en masse mennesker og deres vilje til at løse problemer.

  3. SEO. Ja, vi har virkelig gjort alt hvad man skal gøre for at det skulle gå så godt som muligt. Vi har lavet redirects af alle de varer vi kunne – og resten har fået 301’ere. Vi har gjort det under kyndig vejledning fra vores SEO firma. De har dog sagt hele tiden: Uanset hvor godt vi gør det sammen, så vil I ryge ned på google, og ingen kan sige om det er 4 uger eller 6 måneder…. Vi kører nu på 6-7 uge, og vi er stadig ikke i nærheden af de fantastiske placeringer vi havde før. Men vi arbejder på at komme tilbage igen :·)

  Jeg har hele tiden villet tage det fulde spring – og også tage de konsekvenser der følger efter. Det har været sindsygt…. men jeg har en god fornemmelse – og det skal nok blive godt. Vi har mange mange faste kunder – og de er der stadig – og vi sælger fint. Det er ikke en katastrofe på nuværende tidspunkt. Vi har været meget heldige når vi kigger på kunderne og hvordan de har været berørt og har reageret.
  Der hvor det har været rigtig slemt for os har været internt i backend og i os selv – og så vores faldende resultater som vi vidste ville komme.
  Og jo, vi har tabt penge – men det har jeg kalkuleret med forinden – og så gør det ikke helt så nas som hvis man havde været blåøjet. Håber dog på et kanon efterår hvor alt retter sig op til det bedre :·)

  Mit råd: Sørg for at dine medarbejdere står hundrede procent bag dig i processen. Ha din kontrakt i orden – få ALT med, også småting. Og ikke mindst: Ha en dygtig SEO rådgiver indover som Martin også nævner. og så test test test – igen igen og igen….

  Mange hilsener Helle

 • Smykker 21. juli 2010 at 05:01

  Rigtig vigtig information. Det er ikke mere end et par dage siden jeg netop sad og tænkte på hele problemstillingen i at man efterhånden er blevet klogere på SEO og kan se at ens nuværende system ikke kører optimalt for at få det til at ranke bedst muligt, og så er en komplet opgradering jo netop relevant. Men det er godt at se at selv for de bedste i branchen så kan der stadig ske fodfejl, og at det derfor er endnu vigtigere at man har styr på det og får professionel assistance inden man foretager sig noget.

 • Carsten Berggreen 21. juli 2010 at 05:10

  Super indlæg Martin! Et af dine bedste, set ud fra mit synspunkt.

  Mit spørgsmål er bare (retorisk): hvor var du dog henne, dengang da jeg arbejde i et reklamebureau/dot.com selskab omkring årtusindeskiftet…
  (ja, jeg kender svaret, men ARGH hvor kunne jeg have brugt dig som chef/leder/ven/rådgiver dengang.)

  Jeg var selv udvikler i et dot.com på det tidspunkt og kender så UDEMÆRKET problemstillingerne du beskriver på egen krop. Urealistiske deadlines, fejl/ændringer som bliver søsat fredag morgen og så forsvandt endnu en weekend.

  Jeg har som følge af disse chefer med manglende forståelse for deres medansatte, valgt at gå “solo” i 2002 og stiftede derfor mit eget firma og har ikke fortrudt det i de 8 år jeg har været igang indtil nu.

  Det er samtidig spændende at du lige rammer på kornet mht. brugerflade/modstand mod forandring, som også er et velkendt fænomen og det har faktisk lige fået mig til at justerer mine egne planer en lille smule her i sommervarmen, så måske har du også sparet mig for lidt “planlagt bekymringer” mht. release af ny firmahjemmeside og tilhørende produkter.

  Tror jeg vil se på om jeg kan opbryde mine ændringer i lidt mindre bidder, set i lyset af dette indlæg fra dig.

  Så – jeg skal nok holde øje med processen og rapporterer mine erfaringer tilbage, hvis du er interesseret.

  Tak for indlægget.

 • Henrik Larsen 24. juli 2010 at 13:11

  Lige det indlæg jeg skulle have, jeg er webmaster på en side hvor vil vil have lavet om på dels designet men også at gøre det mere brugervenligt med hensyn handicappede der har svært ved at navigere.

  Det nye design er fundet og den næste uge vil stå i at lave billeder om, dvs. at jeg skal lave billederne mindre end de er i dag. Det er det første jeg gør inden jeg udruller det nye design til september.

  Super indlæg du her har lavet, det gør at man tænker sig om inden man går igang med den store omlægning og tænker sig om et par gange ekstra.

  Mange tak for indlægget.

 • Mikkel deMib Svendsen 24. juli 2010 at 13:25

  Jeg er glad for du siger, Martin, at de KAN lade sig gøre at flytte website uden af det fucker helt op i Google – for det er faktisk det jeg har oplevet stort set hver gang jeg har været hyret til at hjælpe med en sådan flytning.

  Når det går galt er det stort set altid fordi udviklerne IKKE følger de anvisninger de får – eller fordi de efter test lige skal spille smarte og “rette” nogle ting, som så fucker alt det op der er lavet for at sikre en gnidningsfri flytning.

  En af de større danske flytninger jeg var med var flytningen af Min-Mave.dk. Der var både mange brugere, mange sider, rigtig meget Google trafik og et kaotisk gammelt system. Alligevel lykkedes det med en stor portion omhyggelighed og rigtig mange arbejdstimer, at få flytningen til at glide så der så godt som intet trafik gik tabt.

  > De har dog sagt hele tiden: Uanset hvor godt vi gør det sammen, så vil I ryge ned på google, og ingen kan sige om det er 4 uger eller 6 måneder

  Der må jeg jo så bare sige, at det ikke er korrekt. Både ovenstående og mange andre af de cases jeg har siddet med beviser, at det godt kan lade sig gøre at flytte uden tabte rankings i Google til følge.

 • Helle, House of Kids 25. juli 2010 at 03:09

  Mikkel – som jeg har forstået det, så skal google ind og indeksere den nye shop på ny. Alt efter hvor godt din shop var placeret før og hvor godt du har fået lavet dine redirects, vil det gå hurtigere at komme op igen. Er det ikke rigtigt forstået?
  Hvor mange procent faldte de besøgende i de første to uger med minmave?

 • Mikkel deMib Svendsen 25. juli 2010 at 03:30

  > Er det ikke rigtigt forstået?

  Nej, ikke helt. Der er væsentligt flere ting der skal gøres, hvis det skal køre helt gnidningsfrit. Men det er alt for omfattende at gennemgå her 🙂

  > Hvor mange procent faldte de besøgende i de første to uger med minmave?

  Intet – den steg!

 • Helle, House of Kids 25. juli 2010 at 03:42

  Mikkel – det er sgu flot :·)
  Jeg synes det er lidt svært at vurdere vores. Hvis jeg kigger i google analytics og måler den seneste måned i 2009 kontra 2010 – så er vi steget med ca. 50%. Hvis jeg kigger på den seneste måned kontra hele maj måned (som var i den gamle shop), så er vi faldet med 25%. Her skal man jo så være opmærksom på at de seneste 4 uger er vores lavsæson og at folk er på ferie – hvor maj måned har normal aktivitet.
  Alt i alt synes jeg det er svært at vurdere. Det eneste jeg helt sikkert kan mærke, er at vi har en kæmpe portion faste og loyale kunder, som er vilde med den nye shop og ikke har haft negative ting at sige. Jeg kan dog se at vi har mistet en stor del af vores placeringer på mærkerne – men ord som børnetøj og børnesko har vi beholdt.

 • Daniel 25. juli 2010 at 03:46

  Hej Martin

  Rigtig godt indlæg.. Sad og grinede lidt med. 🙂

  Jeg går og er små nervøs for at skulle flytte min onkels webshop. Når nu vi får den nye færdig… Der er meget der kan gå galt. Men det er også primært på grund af omfanget. 2500 produkter..

  min erfaring siger mig dog, at 301 jo bare skal laves ordenligt. (Større arbejde at redirecte 2500 urls manuelt.) men den nye webshop, kan lave bedre SEO Urls.. så jeg vil helst lave 301 redirects, så URLs får bedre keywords.
  Og så skal indholdet være det samme! Ingen ændringer.. (Tekster links osv.)

  Skulle det ikk bare være det ? 🙂

 • Mikkel deMib Svendsen 25. juli 2010 at 03:48

  Helle, det er sjovt du oplever, at sommeren er jeres lavsæson fordi folk er på ferie. For ovre på Min-Mave er der fuld knald på hele sommeren. Det kunne være du skulle annoncere lidt der – for kvinderne er åbenbart ikke gået off-line i sommervarmen 🙂

 • Steen Olsen 27. juli 2010 at 01:48

  Jeg relancerede for nyligt en kundes hjemmeside i ny platform og hele baduljen og det gik rigtig godt. Der var nogle issues umiddelbart efter lanceringen, men det var absolutte småting og i den grad man må forvente – løst på få timer. Trafikmæssigt er sitet steget 7% efter en måned i drift og på bedre / mere målrettede søgetermer.

  At det lykkedes var i høj grad efter selv at have mærket alle de ting I andre nævner på egen krop for nogle år siden, efterhånden, og det lærer en at sætte sig helt ind i tingene 🙂

  Alt efter omfanget af dit website/din webshop, så er det ofte en rigtig dårlig forretning ikke at hyre en kompetent konsulent ind, til at håndtere relanceringen, med mindre du selv er stensikker på kompetencerne in-house.

  Havde for nylig møde med en, efter hun skiftede platform – the hard way… Hun plejede at få 3 ordrer om dagen i snit, og fik ingen de første 10 dage… Her en måned efter ligger hun på 1 om dagen i snit…
  Hvis du normalt har 30.000 besøgende, falder “bare” 25% trafikmæssigt over f.eks. 3 måneder, har en konverteringsrate på 3% og gennemsnitsordren er på 500 kroner, så betyder det en tabt omsætning på 37.500.

  “Dyre konsulenter” er nogle gange billigere end man regner med, så opfordringen herfra: Hyr en dygtig konsulent, f.eks. Mikkel, hvis du ikke ved hvad det er der skal til, når du relancerer.

 • Johnni Nielsen 31. juli 2010 at 00:45

  Rigtig mange fine fif..Tak for det!
  Martin mener jeg nævner at Joomla ikke holder, efterhånden som der kommer flere brugere. Jeg er selv i den situation at jeg er i udviklingsfasen og har bygget en del op omkring Drupal. Lad mig derfor spørge jer herinde som har bedre erfaring. Hvad er de bedste alternativer til portal platform pt. samt optimale programerings sprog?

 • John 31. juli 2010 at 04:31

  Tak for dette – virkeligt brugbart!

 • Henrik Meyer 18. januar 2011 at 07:15

  Hej,

  Tak for et godt heads up – det bevirkede at jeg fik opgraderet et 5 år gammelt Debat Forum uden at skramme brugere helt væk.

  Google indekserer siden lidt anderledes, men jeg tror det bliver til det bedre 🙂

  mvh
  Henrik Meyer
  CiscoForum.dk

 • Thorborg 18. januar 2011 at 13:42

  Dejligt at i kan bruge det 🙂

  Dbh Martin

 • Skriv en kommentar