At vælge et navn til sin virksomhed er ikke let, men her prøver jeg at hjælpe dig lidt på vej.

Outsource IT har været så venlige at donere en t-shirt – Klik her

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (21 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Jimi Hove - Aktiv 3 9. november 2010 at 12:45

  Udover de gode råd, vil jeg anbefale at man også indkoopererer grunden til hvorfor man lavede sit firma, passionen , drivkraften. På den måde tænker man over, hvorfor man egentligt startede, hver gang man ser sit eget navn, eller tænker på det.

  Amino er jo noget med nogle aminosyrer der binder nogle celler sammen, og mon ikke , at et forum også binder nogle ting/ folk sammen ? Jeg har ikke hørt Martin komme med den forklaring, men det min egen udlægning 🙂

  Anyway, ja skab en følelse i navnet, og gerne en der også driver dig selv fremad mod den drøm du havde.

  Det gør heller ikke noget at navnet er lidt mystisk ( a la Kyksi kaksi ), det pirrer folks nysgerrighed. Andre gange er det bedst bare at hedde ” Jysk “

 • Kim Vinberg 9. november 2010 at 13:25

  Super god video (som altid)… Og kan se jeg nok bliver nød til at lave mit navn / logo / salgstekster om eller oprette to virksomheder. Har låst mig selv fast på en ting med navnet, men vil faktisk gerne begge. Lige en smutter 🙂

  Heldigvis er jeg ikke nået langt nok til at jeg har oprettet det endnu, så kan stadig nå det uden at miste kunder.

 • Lars Q 9. november 2010 at 16:24

  En anden ting med navne…
  LAD NU VÆR MED AT TAGE ET NAVN FRA DET OMRÅDE DU STARTER VIRKSOMHED I…
  Jeg er fra Odense, og her har vi nogle firmanavne som ikke giver mening, fordi butikkerne/ virksomhederne enten er flyttet flere gange, eller er vokset og har fået flere afdelinger andre steder.
  F.eks.Klingenberg Data, Bolbro VVS, Nedergadeteatret, og ikke mindst en fra Jylland der har sneget sig ind på det fynske: Grindsted autogenbrug.

 • Karsten Gudiksen 10. november 2010 at 08:44

  Det med firmanavne er altid en udfordring. Du kan bruge timevis uden at finde det heeeelt rigtige navn… Der er ledigt. Næste gang jeg skal bruge et nyt firma- eller projektnavn vil jeg prøve http://www.squadhelp.com. Det er crowd sourcing af bla. navne – en god idé.

  Name.com har også en fin dims til at foreslå domæner med: http://www.name.com/domain-suggestions/#thorborg domains:false:true

 • Rasmus Hansen 10. november 2010 at 14:35

  Super indlæg.

  Men ikke mindst, tak for tippet om Bob Parsons, grundlæggeren af GoDaddy. Det er rigtigt nok meget amerikansk, men der er også en del guldkorn i det han kommer med. Så jeg skal nu have set alle hans videoer, om ikke andet så fordi de ret godt viser forskellen på iværksætter mindset og lønmodtager mindset, og viser hvilke sider af ens dagligdag og personlighed man kan optimere for at få mere succes. Så tak for tippet…

 • Jens Jakob Andersen 11. november 2010 at 15:37

  Hey Thorborg. Du skilrer meget klart mellem 2 typer af navne. Hvilken kategori vil du putte “RunForest.dk”, der sælger løbesko? 😉 Er det ikke lidt en mellemvej?

 • Benny Nielsen 5. marts 2013 at 05:05

  Det det er mit brand, da jer er den eneste som 2 gange er kommet levende ud af hjemmerespirator 24/7 sidste gang for 2 år siden efter 18 mdr, jeg bliver erklæret helt rask om et par måneder, jer har også opskrevet på nætved sygehus som døende, og nu gider ikke se mig mere, det er gode tegn, men lidt at jeg nu er udønsket 🙂 jer også kommet plehjem, så mon ikke folk vil lytte, jer har en kendt journalt i sigtet, for at lavde et samarbejde med mig. jeg sigter altid højt, så går det godt også selv om rammer lavere. ps jeg masser af slogaer, et er “hellere komme galt afsted end slet ikke komme afsted” jeg komet galt afsted masser afgang, men det har gjort mig stærk. med lidt hjælp fra Martin Thovborg, og den med just eats server, den har brandt sig fast i mit sind. hellere lære af andres fejtagelser en sine egne, de er alTid billegere 🙂

 • Mikael Syska 21. april 2013 at 04:09

  Hej,

  Sjov tanke … leder nemlig efter navn til min enmandsvirksomhed.

  Tænkte først bare “Syska IT” da mit efternavn er “Syska” … så folk vil i hvert fald kunne huske det.

  Så er der jo Bilka … “Hvem ka, Bilka” … tidligere har jeg brugt “Hvem ka, Syska” … mest for sjov men en relation folk i hvert fald vil kunne huske 🙂

  Noget feedback omkring valg af det navn?

  Enten:
  “Syska IT”
  eller
  “Hvem ka’, Syska”

  Ejer allerede “syska.dk” … så adressen ville jo så blive “hvemka.syska.dk”. Hoved domainet bliver ikke rigtig brugt til noget seriøst, så det kunne også være det primære til firmaet og så kunne jeg flytte det personlige ind under et sub domain …

 • Skriv en kommentar