Hvis jeg var kineser, så ville jeg lægge en lille kage….

De bedste hilsner

Martin

Ps. Du kan møde mig til Aminotastic den 10. september - Klik her

 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (16 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Jonas 2. august 2011 at 14:36

  Hvis robotterne kommer, og overtager arbejdet – Hvad skal vi mennesker så lave? 🙂

 • Gita Street 2. august 2011 at 14:46

  Der er helt sikkert interesser i at “beholde” produktionen, da det er klart mere optimalt at produktudvikle, når man har nærkontakt med produktionen og kan gøre sig erfaringer.

  Nogen vil argumentere at robotterne har været her længe – og det har de også i Danmark. Tendensen er bare den at de bliver langt bedre end før.

  Man kan bare se hvordan eksempelvis støvsugerrobotter nu er blevet så gode og billige at de snart bliver hvermandseje.

 • Solbriller 3. august 2011 at 06:41

  @ Jonas
  Jeg har sagt det samme i mange år…
  For jo mere som effektiviseres og jo mere robotterne laver, des mindre er der til mennesket. Så i år 2040 vil en arbejdsløshed på 30% måske ik være urealistisk! Og hva gør man så?

 • Morten 3. august 2011 at 08:27

  På en dansk virksomhed jeg kender er 10 lige blevet fyret pga en robot kan klare det samme arbejde hutigere, det er lidt skræmmende.

 • Lars 3. august 2011 at 09:05

  Ah, nu må i stoppe. Vi skal TÆNKE. Vi skal finde løsninger. Vi skal innovere.

  Der er masser af problemer som robotter ikke ligefrem løser:
  – Mennesker dør
  – Vi bruger 15-20 år på uddannelse
  – Folk bliver tykke
  – Folk sulter
  – Vi er på EN jordklode som kan sprænges i luften med lidt klikkeri på en computer-skærm. Vi skal ud i rummet

  Do not worry – det overtager maskinerne ikke.. Så TÆNK… Ikke vær en slave som arbejder med hovedet op et vist sted. Arbejdsløsheden skulle gerne være lavere end den er nu i 2040 (og i 2140 også).

 • Thorborg 3. august 2011 at 12:57

  Nej da, der er masser af andet arbejde, til dem ved noget om noget.
  Men det er der bare rigtig mange der ikke gør og de får i fremtiden kun større problemer med at få arbejde.

  Jeg siger ikke at robotter er lykken for vores samfund, men de kommer og det må vi forholde os til.

  De bedste hilsner

  Martin

 • Lars 3. august 2011 at 13:00

  😉 Er der et behov, bliver det udfyldt. Er der et behov for at få folk “til at vide noget om noget”, så bliver nogle folk rige på at løse det problem. No big problemo som jeg ser det! 🙂

 • Bruno 4. august 2011 at 16:45

  Min hustro arbejde på et produktsion virksomhed hvor det var en delrobotter og nogle få ansatte, de valgte at lukke og flytte til Kina og hvorfor så det, jo fordi de fik stålen 75 % billiger pga stastilskud fra Kina.
  Det er hvis Europa egen gamle medarcin.

 • Torben Scharling 5. august 2011 at 07:16

  Som altid fantastisk at høre dine tanker og fremtids filosofier. Pas nu på når du kører og filmer samtidigt, og igen, keep up the good work 🙂

 • Henrik Blunck 5. august 2011 at 11:53

  Det er netop overskud til tankernes virksomheder som bliver muligheden når de gentagede projekter kan systematiseres i CNC-styring m.v.

  Ingen tvivl om, at der ikke behøver komme en arbejdsløshed på 30%, men det kræver, at alle begynder at tænke i nye baner. Forudsigelserne om robotterne har været fremme i mange år. De koster voldsomt i anskaffelse, og er ikke altid lige “dygtige” når der skal tages serviceringer, justeringer mv ind i beregningen af den såkaldte TCO.

  Hvis vi skal bruge det fornuftigt så handler det netop om at finde sin niche, og bruge denne aktivt. Alle kan blogge, alle kan dele viden og alle kan få nye ideer. Det kræver bare erkendelsen af at “nød lærer nøgen kvinde at spinde”…

  Men jeg er enig i betragtningen: det er NU folk skal tænke sig grundigt om i stedet for at vælge erhverv uden fremtidsudsigter. Det kan blive pokkers dyrt at skulle omskoles når først man er vel-etableret, som det så populært kaldes.

  Afslutningsvis må det så også erkendes, at moderne virksomheder ikke kaster guld på gaden. De fleste får tilbudt efteruddannelse, og på dét område handler det om at være både omstillingsVILLIG og -PARAT. 🙂

 • Gita Street 5. august 2011 at 12:03

  Jeg kan ikke lade være med at tænke tilbage til et af mine hadefag “Samfundshistorie” hed det vist. Jeg husker noget med hysteri omkring symaskiner da de kom frem. Det gik rigtigtnok ud over mange syerskejobs.

  Hvis man tror spillet er ovre bare fordi noget kan automatiseret, så tænk lige igen!

  Ændringer i teknologier og andre sjove ting kan og vil altid kunne ændre spillereglerne. Med enhver ændring er der også nye mulighed for en der tænker i iværksætteri. Der opstår ganske enkelt nye behov, man kan tjene penge på at dække, hvis man tænker langt nok og får udnyttet de muligheder der opstår.

 • Sebastian 7. august 2011 at 09:37

  Lad os nu se med alle de robotter. Der går sgu nok noget tid alligevel før/hvis det bliver en realitet. – De kan måske allerede hjælpe med små ting, men jeg tror der er meget lang vej til de kan gøre dagligdagen meget nemmere.

  Og igen, uddannelse er bare vigtigt, hvis robotterne tager arbejdet fra alle de lavt uddannet 🙂

 • klaus 18. august 2011 at 00:33

  Jeg mener at have set i et pogram på thailandsk tv, hvor der var en rapportage om robotter i kina. Her kunne de passe og pleje ældre.

  Roboterne vil komme på et tidspunkt..;)

 • Torben Lage Frandsen 23. august 2011 at 16:03

  Robotter har en eller anden underlig status som noget helt særligt, men de er ikke mere eller andet end alle de andre teknologiske fremskridt der hele tiden kommer.

  Det er rigtigt at robotter i mange tilfælde reducerer behovet for rigtige levende mennesker, men det gjorde dampmaskinen jo sådan set også. Her hjælper det måske at se lidt på hvad der er sket gennem historien.

  Prøv at tænke på hvad der blev sagt om computeren tilbage i tiden. Den ville afskaffe papiret, og der ville kun være behov for et fåtal af “regnedrenge”, fordi computeren kunne overtage meget af det arbejde som man før lavede på papir. Men idag er der flere “djøffere” end nogensinde som sidder og fifler med regneark og økonomisystemer, og man kan da stadigvæk finde en travl printer på ethvert kontor.

  Ingen tvivl om at robotterne ændrer på de krav som stilles til arbejdsmarkedet. Det bliver sværere og sværere at få arbejde hvis man ikke har nogen uddannelse, og det kommer til at gøre avs den dag hvor rengøring udføres af robotter, taxaer og busser kører af sig selv og husholdningsaffaldet bare forsvinder ned i et magisk hul i jorden. Til dén tid vil mange blive tabt på gulvet medmindre de opkvalificeres til noget andet arbejde.

  Ser vi bort fra den igangværende krise tror jeg altid at der vil være masser af arbejde, men opgaverne vil ændre sig fordi vi hele tiden bliver mere effektive til at gøre de ting vi gør, og fordi vi hele tiden finder på nye ting at lave.

  Sådan har det vel været lige siden den første stenøkse blev opfundet ;o)

 • Hans 16. september 2011 at 08:09

  Tror, at der kommer til at før robotter kan outsmarte mennesker. Desuden vil robotter kunne skabe mere velstand og gøre os alle sammen rigere. Så kan det jo være ligemeget med arbejdsløshed 🙂

 • klaus 1. oktober 2011 at 05:32

  det vil især være på hospitaler og andre steder i sundheds sektoren der kunne blive andvendt robotter.

 • sirin 15. oktober 2011 at 06:25

  jeg er fra thailand, hvor der allerede har været forsøg med om roboterne ville kunne overtage pleje personalets opgaver.

  men en del af det er jo også den menneskelige følelese og omsorg og den ryger med roboterne.

 • Skriv en kommentar