Husk at du kan tilmelde dig min YouTube Kanal og få mine videoer før du ser dem her.
Der er lidt flere videoer, også nogle jeg har været for blufærdig til at ville vise på min blog.
Dertil får du ofte besked mange timer før de kommer i bloggen, så følg mig på YouTube – Klik her

Ha’ en dag 🙂

Dbh Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (18 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Soltøj 8. juni 2010 at 14:34

  Rigtig god analyse af den amerikanske market. Det danske (og det europæiske) market er også stadigvæk i krise, og vi har ikke nået bunden endnu. Ny skal det offentlige til at fyre i stor stil i danmark og vi skal nok snart til at have krise v2.0

 • Nicolaj B. Müllertz 8. juni 2010 at 14:40

  Hej Martin 🙂
  Spændene og hører lidt om hvordan det egentlig står til i virkeligheden. Jeg tror dog også på at vores regering puster en kunstig bobbel op om at krisen er overstået, for at manipulere os til at tro på det.. Om det er godt eller skidt, det ved jeg ikke..!
  Men jeg tror bestemt at krisen vil fortsætte en del tid endnu..

  Men det skal jo ikke få os iværksættere til at give op, så må vi bare tage arbajdshandskerne på, og give den fuld skrald fremad..

  God dag,
  Nicolaj B. Müllertz

 • Frank 8. juni 2010 at 15:09

  Uha sikke en lussing at få, som startet iværksætter, men du har desværre nok ret. Håber dog ikke du har det.
  Igen kan man holde skindet på næsen indtil vi kommer ud af krisen, så står man jo først i køen til at tjene pengene:-)

  Kigger man i historiebøgerne, ja så går der nok et år eller tre før vi er helt oven på igen som du siger

  kommenteres ved:-)
  Frank

 • solbriller 8. juni 2010 at 18:39

  Hvor er det fedt, at der endelig er en, som tør sige sandheden! TAK THORBORG!
  Krisen er på ingen måde ovre. Det første vi så da den famøse “finanskrise” indtraf, var jo pengemarkedernes kollaps. Dernæst blev store banker ramt, men det var jo tal på en skærm. De lever af at flytte tal rundt, og det fik kurserne til at falde.
  Så gik salget en smule i stå og alle fyringsrunderne kom.

  Men den egentlige finanskrise for Hr. og Fru borger (dansker, amerikaner, svensker, tysker, franskmand, englænder… you name it) den kommer altså først nu! Det er først nu, at den almene borger kan se den og føle den på kroppen.
  Hidtil har det været noget i aviserne og tv, men ik noget der har ramt for alvor. Og det er jo helt naturligt, at borgerne først rammes senere hen, da der er flere lag, som skal væltes før det giver udslag.

  Dertil kan man så lægge, at nyhedsværdien i finanskrisen er = 0. Den sælger ingen tv udsendelser eller aviser mere. Så medierne er sku ligeglade efterhånden.
  Alle har vænnet sig til et lavere niveau på salget, og sammenligner ik længere salget med de gyldne år i 2005-2007, men med skrækåret 2009. Og fordi den menneskelige hjerne ik husker så langt tilbage, så sammenligner man med det tættest på. Dvs 2008-2009, som var skod. Og alt der er over skod, ja det er jo fremgang, som regeringerne mm nu kalder vækst?

  Men fantastisk at der endelig er en med nosser til, at sige hvordan det egentlig står til, fremfor alle de prognoser mm som siger vækst og fremgang :S

 • Jonas 8. juni 2010 at 19:07

  Nja… Din analyse falder jo lidt sammen ved, at du på den ene side siger, at det er discountprodukterne, der er vinderne i dagens økonomi, men samtidigt bruger Walmart som eksempel på, at det går skidt. Walmart har de laveste priser, og burde netop i en krisetid klare sig rigtigt godt, ligesom McDonald’s gør.

 • Henrik Blunck 8. juni 2010 at 19:52

  God analyse. Men det er en sørgelig sag at så mange har det så skidt.
  Kunne godt være jeg skulle sparke liv i Shop & Spar-bloggen i øvrigt, og give tips til besparelser. Tak for inspirationen. 🙂

 • Kristian Pedersen 8. juni 2010 at 23:37

  Jeg lavede opgave om Walmart da jeg læste og boede i Minneapolis. Dengang var der 3000 supermarkeder i USA og Mexico, og det er 7 år siden.

  Jeg elsker at handle der, der er alt og mange har døgnåbent, men de er som så mange andre store selskaber temmelig beskidte i måden de driver på mange gange, og er villig til lidt af hvert i jagten på profit. Mange amerikanere hader dem, fordi de smadrer det almindelige butiksliv, og skaber næsten kun lavtløns job.

  Mange store selskaber tjener stadig masser af penge som f.eks. krigen mod terror er med til at tjene til nogle af dem, betalt af statskassen, men den er mere end tom, og tabes troen på de kan betale gælden tilbage til de lande der lånes af og til den private Federal Reserve, kan vi stå med en helt ny og meget værre situation i verden. Tanken er tom, så hvor kommer de mange milliarder til bankpakkerne fra, og hvad gør de, når de finder ud af det ikke virker?

  Så lad være med at tro der er krise. Det kan være vi har optur i forhold til hvad det kan ende med. Kan også være der kommer mere gang i den snart kan man håbe, men som Martin siger, stol ikke på de tåber i tv der i virkeligheden ikke aner det. Tror også det er farligt at blive ved at sige der er krise, og indstiller sin forretning, politik osv på at tingene bliver bedre end de er.

  Krise er også relativt, når man tænker på halvdelen af jordens befolkning bor i skure, under tæpper og lever af 2 dollar om dagen eller mindre. Det skal vi jo ikke sammenligne os med, men derfor kan man da godt bruge det som en tudekiks, når vi går og brokker os over at dagpengene sættes ned fra 4 til 2 år.

 • Kristian Pedersen 8. juni 2010 at 23:49

  Lige angående emnet med billige burgere, så drop White Castles tilbud med flere burgere for ingen penge, medmindre man vil have racerrøv resten af dagen 🙂

 • Trine Lønfeldt 9. juni 2010 at 02:18

  Krisen kradser, men jeg kradser igen…

  Jeg synes, det er fedt at være iværksætter med alle de muligheder og udfordringer det giver. Men det er hårdt arbejde, kræver tålmodighed og en god portion vilje.

  Tak for realistisk input…

  Kh Trine

 • Claus Bonde 9. juni 2010 at 10:13

  Hej Martin,

  Du har helt ret i din vurdering af krisen. Jeg er så heldig at undervise i International Økonomi. Det uheldige er at lærebøgerne er stor set ubrugelige da det eneste vi kan sammenligne med er depressionen i 30-erne. Så hvis historien kan lære os noget så er det at vi savner en rigtig stor global krig. Krigene medfører efterspørgsel på alt – og når krigen er vundet (tabt) skal det hele bygges op hvilket medfører yderligere efterspørgsel.
  Som det er i dag er det svært at se hvor efterspørgslen skal komme fra – Folk sparer i stigende grad op og friværdierne er for længst brugt. Regeringen frigav SP pengene og gav skattelettelser (hvilket på kort sigt stimulerer efterspørgslen) men med den anden hånd så formindskes efterspørgselen via “genopretningspakken” – det samlede resultat er et rundt 0.

  Så lad os alle sammen sælge noget billigt (og sjovt) bras.

 • Nicki Hviid 10. juni 2010 at 10:50

  @Solbriller

  Nu er der jo ikke rigtigt nogen der ved hvad der kommer til at ske. Det eneste vi kan gøre er at tale om tendenser og sandsynlighed – Du ved jo heller ikke om vi er på vej ud af krisen eller på vej dybere ind i den. Nøjagtigt, som mange tror på, global opvarmning – ingen ved det.

  Og ja, Martin har observeret, at der er nogle tegn på, at krisen ikke er ovre. Der er også mange der observerer tegn på, at krisen er det. I bund og grund er der jo ikke rigtig nogen der ved det, folk har bare en tro, baseret på mangelfuld information.

 • solbriller 10. juni 2010 at 21:38

  @Nicki
  Med gigant underskud og lande på randen af konkurs, så er det ik ligefrem sund kost, som fremtiden står på. Faktisk betyder den enorme overbelåning både privat, i selskabs regi og på lande plan, at en vej ud af krisen ligger langt ude i fremtiden. For indtægterne falder, og det eneste der kan opveje dette, er stigende skatter, afgifter, moms mm. Og det bremser en evt vækst.

  Og lad nu for guds skyld vær med, at blande “global opvarmning” ind i sådan en debat. Global opvarmning kan måles, og det er bevist gang på gang at den ik findes. Men medierne har valgt, at den skal findes, og derfor får folk den forkerte opfattelse af “problemet”.
  Det sjove i den sammenhæng er jo, at der reelt i de sidste 50 år er sket en global nedkuling, altså det modsatte af alle skræmme kampagnerne. Og det er data, som du selv kan tjekke op og validere!

 • Nicki Hviid 11. juni 2010 at 04:22

  @Solbriller

  Du har muligvis ret (:

  Min pointe er bare, at der ikke er nogen der kan forudsige fremtiden. Derfor må man tale om sandsynligheder for det ene, det andet eller tredie scenarie. Du bygger din tro på fremtiden og om krisen på de faktorer du lister op og det er helt sikkert også fornuftigt.

  Jeg er helt med dig mht. global opvarmning – og også hvad krisen angår. Jeg _ved_ det vare ikke, men jeg tror på, at det er det der sker.

  Ha’ en rigtig god dag (:

 • Henrik Blunck 11. juni 2010 at 05:04

  Nu vil jeg også til Nickis forsvar sige det kun var en analogi. Det var en sammenligning. Så ikke nogen egentlig indblanding, men tydeligvis en chance for “solbriller” til at komme med sin version.

  Nu kunne vi så derimod sige, at hvis tallene dog var så entydige omkring den globale opvarmning som “solbriller” mener, er der en kæmpe niche i en blog om emnet. Så kan du jo sammendrage dine tal og kilder til et sted som så har nøgleordene FUP, FIDUS, GLOBAL OPVARMNING – FAKTA og så måske lave en bunke penge på lidt Adsense og bannerreklamer.

  Jeg synes det giver mere mening end at diskutere en sådan sag i tre-fire afsnit. Det er ganske som med IT. Det er religion. Nogle vil have Access andre FileMaker – nogle vil have Microsoft Office andre OpenOffice. Uanset hvad er prædikestolene fyldte med folk der står i hver sin grøft.

  Så lad os dog for pokker være enige om at kommentere emnet frem for egne påstande. Dem er der i forvejen alt for mange af.

  God weekend. 🙂

 • solbriller 11. juni 2010 at 07:11

  @Nicki
  Hele min pointe bygger på simple matematiske systemer.
  Hvis du skylder mig 100 kr, og ik kan betale dem, så kan jeg heller ik betale ham, som jeg skylder 100 kr, og han kan ik betale dem videre til ham, som han skylder 100 kr osv.
  Dvs som det er pt, så vil vi blive ved med at skylde hinanden penge… Og dermed er vækst en umulig faktor.
  Dette kan så overføres fra en lille privat affære til virksomheder og nationer 🙂

  Og Vesten er idag utrolig gældsat, men ingen har interessere i at erklære nogen konkurs. Det er derfor Grækenland reddes, selvom deres økonomi er direkte håbløs. Og at et land som USA ik er gået på røven for længe siden.
  Ingen i Vesten har interessen i konkurser, da det blot vil starte en bølge af negative ting, som vil munde ud i en lavere levestandard og rigtig hårde tider!
  Ingen lande i resten af verden har økonomien eller ressourcerne til at vælte Vesten´. Store rige lande, som Saudi Arabien, Kina og Japan er 100% afhængige af Vestens forbrug, og har dermed ingen interesse i lande konkurser.
  Så det er en ond ond cirkel, som er startet, og mon ik man løser problemerne ved at, der går inflationen i det hele?

 • Henrik Blunck 11. juni 2010 at 07:37

  @solbriller
  Det er et meget forsimplet system, for hvis en virksomhed i forvejen tager forskud på indbetalinger fra debitorer ved at optage identisk gæld hos egne kreditorer, så går det galt.

  Måske på tide at sige noget generelt om prissætning til ALLE. 🙂

  Hvis dine priskalkyler ikke levner luft mellem din købs- og din salgspris, så er det på tide at ændre på enten dine indkøbs- eller salgspriser. Der SKAL være plads til driften, og hvis ikke så kører der Ebberød Bank i det hele.

  Det er pokkers farligt at ville konkurrere på prisen alene. Det er ikke en strategi som marketingfolk gider beskæftige sig med, for du knækker nakken på at tabe penge hver gang du sælger en vare.

  Så hellere lukke butikken og blive lønslave.

  God weekend. 🙂

 • Ulrik Baltzer 14. juni 2010 at 11:18

  Godt indlæg, Martin.

  Hilsen Ulrik

 • Peder Andersen 1. juli 2010 at 04:03

  Tak for et godt indlæg Martin
  Jeg er selv på det amerikanske marked med et par websites med
  info-produkter og kan også mærke at folk er meget mere påholdende med deres penge. Samtidig oplever jeg at mange folk ikke kan låne på deres kreditkort så jeg må sommetider agere bank for dem (fx 6 mdr afbetaling), men så vil de gerne købe blot man er lidt fleksibel. Krisen er i høj grad psykologi og dem der har penge, har gemt dem væk i fx guld til bedre tider, således at meget samhandel er gået i stå.
  Men tak for din orientering fra “det vilde vesten”.

  Peder Andersen
  pederandersen.com

 • Skriv en kommentar