Og nu lover jeg at lave en stribe iværksætter videoer i nærmeste fremtid 🙂

De bedste hilsner

Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (23 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Christian Jessen 12. maj 2011 at 14:37

  Kunne ikke være mere enig i dette indlæg (som jeg vidst også fik debatteret med dig og @Rosenstand imorges på Twitter ;-)), og synes det er så latterligt størstedelen af det vores politikere fokuserer på.

  Konceptet som du snakker om (fra Chile) kan folk der er interesseret læse mere om her:
  http://www.startupchile.org/

  Der er en enkelt dansker som kommer i juni/juli, og ellers åbner de for en ny runde hvor man kan ansøge fra 4. Juli. (Nu kan lokale chilenere også ansøge, så forvent meget mere konkurrence i næste runde!)

  Bedste hilsner fra Santiago de Chile
  – Christian Jessen

 • Rosenstand 12. maj 2011 at 14:41

  Nu sammenligner du med USA, men USA har da grænsekontrol i den grad – og masser af ressourcestærke mennesker her.
  Schweiz har grænsekontrol – og klarer sig fint. Faktisk er der masser af lande med en intens grænsekontrol – og med udmærket vind i sejlene.

  At banditter og narko kan komme ind trods grænsekontrol er vi helt enige om. Men jeg tror nu alligevel, at det bliver lidt mere besværligt, hvis de skal gå over en mark i Sønderjylland i stedet for at tage motorvejen. Og med større sandsynlighed for at rende i en tolder.

  På mig virker det stadig, som om du tager udgangspunkt i, at grænsekontrollen handler om paskontrol og bomme. Og det er jo ikke tilfældet – grænsekontrollen handler også om scanning af containere i Århus havn, stikprøver af mistænkelige transporter etc. Om det så hjælper? Tja – der blev da taget en del, da der var grænsekontrol sidst. Men om det er indsatsen værd, kan kun tiden vise.

  Jeg kan ikke på nogen måde finde fremmedfjendskhed i en toldmæssig grænsekontrol – jeg forstår simpelthen ikke, hvor det kommer fra.

  Sverige bakker op om den nye toldkontrol. Italien og Frankrig pusler med tankerne også. Sandsynligvis på grund af den fejltagelse, som Schengen er – netop fordi den ydre kontrol ikke er tilstrækkelig. Det ville være fedt, hvis den ydre kontrol var bedre – men det er den jo ikke.

  Jeg ved godt, du siger, at grænsekontrol efter narko er som at forsøge at opsamle et regnvejr i en kop. Men jeg kan ikke forlige mig med tankegangen om at give op, blot fordi det er svært. Så skulle vi jo dybest set også undlade en masse andre opgaver i forhold til opretholdelse af lovgivning – bare fordi det er svært. Fartkontroller f.eks. – mange kører for stærkt på trods af dem. Så hvorfor ikke bare helt undlade dem og trække på skuldrene af ham, der kører 120 km/t gennem en by? Og måske skal vi også undlade at forfølge økonomisk kriminalitet – folk gør det jo alligevel?

  Nå min ven – du spørger, om vi kan redde Danmark med en bom? For det første kommer der ingen bomme ved grænserne (som du sikkert ved), og hvis der gjorde: Nej – der skal andre ting til.

  Vi kan heller ikke redde hele vestkysten med et dige, men vi kan måske begrænse skaden ved næste stormflod. Og vi bør i hvert fald prøve.

  Stikprøvekontrollerne har jo på ingen måde til hensigt at begrænse indvandring af ressourcestærke og velmenende personer til Danmark.

  Mange af dem når slet ikke til grænsen grundet de temmeligt uheldige love, der er vedtaget – og som du selv via Spamfighter har kæmpet med. Det er noget lort – det er vi enige om. Men det er lidt en skam at blande de tåbelige love om opholdstilladelse etc. ind i debatten om toldkontrol på stikprøveniveau ved grænserne.

  Men kan stikprøvekontroller fange noget narko og nogle mennesker, der i ly af mørket forsøger at snige sig ind uden aftale, synes jeg, det er fint. Forhåbentlig vil også nogle af de lede menneskesmuglere, der transporterer piger til prostitution i Danmark få det lidt sværere. Det kan være, de går over den der mark i Sønderjylland – men der vil tolderne jo også patruljere.

  Ahhh – pyha. Dejligt med lidt flere end de 140 tegn, som Twitter byder på 🙂

 • Jeppe 12. maj 2011 at 15:42

  Hej Martin
  Du har naturligvis ret i at, vikke kan klare os alene uden, hjælp udefra fra.
  Men om vent vi er også nød til at skabe, lidt “mere” tryghed herhjemme og ved godt at f.eks hjemmerøveriver ikke forsvinder fra i morgen , men kan vi bare stoppe to så er den “bom” ved grænsen været en succes…
  Du siger ofte at USA er et bedre land, hvis man vil skabe en virksomhed men I har jo også grænse bom til jeres nabo lande… så hvor er forskelegen…. Og til sidst vil jeg sige, helt enig i at vi skal tage ansvar for eget liv.

 • Kim Madsen 12. maj 2011 at 16:07

  Martin .. Vi skal ha dig hjem til Danmark..

  Vi mangler en politiker som dig 🙂

 • Victor 12. maj 2011 at 16:17

  Bliver spændende med en god debat!

  Samfundet Kongeriget Danmark, har helt klart nogle udfordringer i fremtiden.

  Mon ikke det skal gøre ondt, før der begynder at ske ændringer?

  Problemet er, at folk altid tror, det er politikkerne der skal løse det?

  Ligesom et lille barn der venter på en voksen der skal komme og tørre op?

  Thorborg nævner det selv han ikke ved hvem han skal sætte X ved ?
  Altså hvilken voksen der skal løse problemet.

  Hvis noget ikke fungerer, kunne det være en ide at kigge efter løsninger andre steder?

 • Lars Enggaard 12. maj 2011 at 16:35

  Kære Martin

  Nu har jeg siddet sammen med min navnebroder og hørt din video et par gange, og konklusionen må jo være krystalklar:

  Da en grænse kontrol ikke kan fjerne problemet med narko smugling og den slags, skal vi ikke have den grænse kontrol.

  Den eneste logiske fortsættelse er så at da politiet ikek kan fjerne al kriminalitet skal vi heller ikke have et politi. Kriminaliteten stiger jo på trods af et politikorps.

  Det er ikke en logik jeg kan lide.

 • Henrik Blunck 12. maj 2011 at 17:24

  God pointe, Martin. Jeg er fuldkommen enig. Det er sørgeligt at flere i forbindelse med dette ikke for længst har gennemskuet DF-retorikken. Det er en selvopfundet idé, at der nu skulle pålægges et kriminalpræventivt sigte på noget som minder om samme beskæftigelsesterapi som dengang vi etablerede rundkørsler for bagefter at nedlægge dem. I flere tilfælde kørte dette frem og tilbage flere gange…

  Hvad angår andre landes grænsekontroller, så er der flere dimensioner i det. Ingen af de nævnte lande har haft et støtteparti som ALENE har brugt det som løftestang for et brud med løftet om efterløn. glem ikke, at DF stod fast, sagde de selv. Men selv de måtte erkende, at vejen til regeringens gunst – og at undgå finansministerens olme brøl – gik gennem en skrotning af denne “garanti”….

  Alle partier må erkende, at xenofobien HAR fået for stor magt her i landet, og det er intet under, at vores forståelse for udlandet ikke hæver sig udover charterrejse-niveauet. Vi evner tydeligvis ikke abstraktionsevnen til at erkende, at der er helt andre fokusområder end udlændinge i bl.a. Schweiz og Italien…

  Anyway, god weekend når den tid kommer – og tak for gode indspark. 🙂

 • Arthur Mortensen 12. maj 2011 at 18:14

  Hej Martin

  Som @Kim Madsen siger, vi skal have en politiker som dig, fordi du har et konkret mål. Så har man noget at forholde sig til, den sidder lige i bullseye, og mere er der ikke at sige.

  Tak

  @Arthur

 • Rosenstand 12. maj 2011 at 19:33

  @Henrik: Har jeg ret i, at dette alene handler om, at det er et forslag fra DF – og at det derfor pr. definition er landsskadeligt, fremmedfjendsk etc.? Det virker i hvert fald sådan på din argumentation.

  Som skrevet tidligere kan jeg simpelthen ikke fatte hverken det fremmedfjendske, introverte eller den manglende forståelse for verden i dette. Sverige HAR allerede en lignende toldkontrol, og ingen kan vel finde på at beskylde dem for fremmedfjendskhed? USA har grænsekontrol – og er nok den største smeltedigel i verden af nationaliteter og kulturer.

  Guderne (hvis der var nogen) skal vide, at jeg ikke sympatiserer med DF. Men det forhindrer mig ikke i at være enig i, at Danmark (og for den sags skyld alle andre lande) skal have en vis kontrol af, hvem og hvad der krydser grænsen. Jeg var yderst skeptisk over fjernelsen af grænsekontrollen i sin tid.

  203 gange sidste år anholdt politiet personer med indrejseforbud i Danmark, der overtrådte det (kilde: Danmarks Statistik).

  Antallet af sigtelser mod østeuropæere er mere end fordoblet siden 2006. Mens der i 2006 blev sigtet 2879, blev der i 2010 sigtet 6029, hvoraf det særligt er rumænere og litauere, der står for stigningen. (kilde: Rigspolitiet)

  Schengen samarbejdet udnyttes i vidt omfang af især østeuropæiske bander. (kilde: Europol)

  Det er noget skrammel. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at et voldsomt øget politisamarbejde på tværs af landegrænser (og samme ståsted for EU landenes politistyrker og dømmende magt) ville være den ideelle løsning. Men sådan er det bare ikke.

  Jeg er helt på det rene med, at loven er blevet til i en politisk studehandel – også i forhold til den helt nødvendige afvikling af anakronismen efterløn – men uanset baggrunden for den lov hilser jeg den velkommen. Og mit ståsted er altså, at jeg aldrig har været tilhænger af den manglende grænsekontrol. At det så er tosserne i DF, der har fået samlet et flertal i Folketinget til at få den genindført, synes jeg er ligegyldigt. Skulle andre tosser fra S eller SF komme med et fornuftigt (i min optik) lovforslag, skal jeg være den første til at bakke det op også.

  Jeg tror – efter at have kørt det på harddisken bagerst i hovedet hele dagen – at størstedelen af polemikken skyldes en forskrækkelse over, hvad det indebærer, FORDI lovforslaget oprindelig er fremsat af DF.

  Nå – hvis det nu skulle vise sig, at der om 2-3 år ikke påviselige positive effekter af grænsekontrollen, skal jeg være den første til at indrømme, at jeg tog fejl. Men indtil det sker, vil jeg støtte op om en lov, der forhåbentlig kan bremse bare en lille smule af den grimme kriminalitet i form af bander, narko, våbensmugling etc. Jeg havde hellere set pengene brugt på tværs af grænserne – men det er der beklageligvis ikke mulighed for.

  Og som Lars Enggaard skriver: Hvis argumentationen mod øget grænsekontrol er, at det ikke fjerne kriminaliteten men bare er dråber i havet – så bliver det faktisk svært at opretholde en argumentation for at beholde politiet, fartkontroller, rygeforbud etc.

 • Jakob 13. maj 2011 at 03:13

  Mjaa .. jeg er ikke enig. Hvis vi bare ser på sverige så har de ligeså mange toldere i Arlanda, som vi har i hele danmark. Det er ikke kun DF som vil have flere toldere, det er også S og SF.
  Det er jo ikke sådan at der kommer bomme eller at alle biler gennemlyses ved grænsen, det bliver tværtimod noget der ligner svenske model, og jeg tror det færreste føler sig krænket når de kører over øresundsbroen og ind i sverige.
  Tror bare politikerne har konstateret at projektet var for ambitiøst og at man var for naive. Man fik i sin tid skåret for meget ned i sin iver for at få lavet en europæisk union uden grænser. Det giver naturligvis problemer når man har et fattigt land og et rigt land der er forbundet uden grænser, og jeg tror at den øgede kontrol vil få kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. Som Martin siger, “man kan gå over grænsen” – ja, men tyvekoster fra hjemmerøverier skal helst over i en form for køretøj, og hvis der er nummerplade skanning kan man hurtigt få stoppet nogle stykker.

 • Peter Friis-Poulsen 13. maj 2011 at 03:52

  Hej Martin!

  Thx 4 Posting 🙂

  Altid godt at høre dine holdninger og vinkler på tingende samt ikke mindst dine gode indspark!

  Relevanse fremgår jo nærmest af sig selv vil bare at se mængden af kommentare og hvormange der mener at spørgsmål og forslag til Danmarks fremtid absolut er aktuelle.

  Er ening med dig om at det er rigtig rigtig svært at se hvor man skal stemme og har sågar overvejet at stemme blankt i “protest”. De enste der har forsøgt at være lidt nytænkende i deres forslag er SF og de bliver bare mødt med “i vil køre landet i sænk” argumenter og andet ikke værdigt for en debat.

  Mens vækstforumet er temmelig lang tid om at komme op med noget som mange kunne sige sig selv før de begyndte og der intet innovativt er i. Det er vel ikke ret mange der ikke ved at i økonomi er det en fordel hvis man øger indtægterne og reducere omkostningerne ;-))

  Så tak igen – keep it up!! 🙂 – det er værdsat!

  Dbh Peter (Friis-Poulsen)

 • Henrik Blunck 13. maj 2011 at 05:07

  Thomas > Stor respekt for en saglig debat. Deri kan vi aldrig blive uenige. 🙂

  Jeg mener ikke min reaktion skyldes forslaget kommer fra DF, men ganske enkelt fordi det kun er dét parti som kunne finde på at insistere på denne grænsekontrol (evt. støttet af flere partier). Folk der kender geografien nede i Sønderjylland véd nemlig, at det ikke kun er Kruså der kan bruges til at køre mellem Danmark og Tyskland…

  Rent geografisk er der flere udfordringer – en sjov historie kan bl.a. læses herfra: http://www.24.dk/group/historien/forum/thread/2066993

  Anarkiet ville ingen ende tage med en lokal landmand længst mod vest – http://www.graenseruten.dk/SEEEMS/3233.asp – og en anden historie er også sjov at læse: http://www.graenseruten.dk/SEEEMS/3244.asp

  Når vi tager et kig på selve grænsekortet – http://www.graenseruten.dk/SEEEMS/371.asp – så er det særligt Rens-overgangen der falder i øjnene. Her vil der nok være en alvorlig tendens til at overse denne i indtænkningen af grænsekontrol, for ét er, at Sæd er blevet kendt fordi mange, ret naturligt, vælger at overnatte på Rudbøl Grænsekro hvor maden i øvrigt er superb. Noget ganske andet er, at dem som i forvejen ville smugle de omtalte varer stensikkert ville tage nogle prøvekørsler for at gøre sig helt bekendte med geografien, og særligt hvor der vil komme mindst kontrol.

  Det glæder mig, at du er parat til at tage det op til revision når/hvis det viser sig ikke at fungere. For min egen del skyldes min skepsis, at min søster tidligere har bøet i Højer (ved Tønder), og jeg derfor talrige gange har krydset grænsen ad flere af de små veje. Ikke for at smugle, men for at få et par hyggelige frokoster i vores naboland når vi alligevel lå så tæt på tyskerne.

  Særligt synes jeg pointen om at åbne os over for udlandet er vigtig, og hvis vi samtidig kunne få fjernet et par af de tåbelige forbehold var meget opnået, så vi kunne blive fuldgyldige medlemmer af det EU som vi alligevel har bundet os så tæt op af på så mange områder.

  Enten dét eller også må nationalfølelsen testes ved en omfattende folkeafstemning med flere spørgsmål, som så kunne afklare hvad folketingspolitikerne egentlig har af mandat i forhold til det EU så mange er skeptiske over for.

  God weekend til alle. 🙂

  PS: Det er netop fordi jeg ikke altid er enig med S og/eller SF at jeg ikke er stillet op til bestyrelsen i Socialdemokratiet. Tværtimod ønsker jeg at stå frit når der er standpunkter der er for vanvittige – og jeg lægger ej skjul på det. 🙂

 • Mick Hansen 13. maj 2011 at 07:03

  Men gud hvor er vi glade for
  at fatter fik det job
  og erhvervslivet klarer sig
  forbavsende godt (?!?)
  der er grund til optimisme
  der er brug for fællesånden
  la os spytte i næven
  og gi hinanden hånden

  Hr og Fru Danmark
  her er dit liv
  det er døden
  og den mest moderne form
  for tidsfordriv

  Og det går jo nok endda
  sir det danske temperament
  sådan har det altid været
  sådan er det nu engang…

  (TV2 Hr. & Fru Danmark)

  TAK MARTIN for endnu et super godt indlæg.
  Mht. valg tror jeg vi er mange der er rigtig meget i vildrede…
  God weekend 🙂

 • Rosenstand 13. maj 2011 at 07:06

  Hej Henrik

  Jeg er med på, at grænsen er og fortsat vil være hullet som en si. Jeg er alligevel så naiv at tro på, at flere toldere på patruljer og ved grænseovergangene vil gøre det lidt vanskeligere at krydse grænsen med kriminel bagtanke.

  Jeg er i øvrigt hverken uenig med dig eller Martin i “åbning overfor udlandet” – men det oplever jeg som en hel, helt anden sag end denne.

  I øvrigt ser det ud til, at der kan være forhold i forhold til EU, der umuliggør denne grænsekontrol, og er det tilfældet, må DK jo rette sig efter det, så længe DK er en del af EU. Alt andet ville være forkert.

 • Jakob Norgaard Mortensen 13. maj 2011 at 08:23

  DK 1864: Hvad udad tabes, skal indad vindes!
  DK 2011: Hvad indad tabes, skal udad beskyttes!

  Det er der ingen fremtid i.
  Det burde være: Hvad indad tabes, skal udad vindes!

 • Morten 13. maj 2011 at 11:13

  Hej Martin,

  Du taler dig mere og mere ind i politik det er jo svært at undgå.
  Meninger og holdninger i dit talkshow er gode indput og opråb men apropos skeen i den anden hånd så husk du har et valg du kan jo melde dig ind kampen og bruge dit brand i politik.

 • Solbriller 16. maj 2011 at 20:19

  @Martin

  Du kan vel ik i din ramme alvor støtte statsstøtte? At et land tilbyder $40.000 til personer/virksomheder, som vil slå sig ned, det er da det værste glidebane, som man overhovedet kan starte på…
  Du risikere bare, at dem med den største pengenpung “køber” sig til alle de dygtige firmaer midlertidigt, indtil de bliver tilbudt flere penge et andet sted. Og så bliver det en statsstøttet budkrig på, hvem der kan betale mest for virksomheder, der vil slå sig ned i landet…

  Man kan hjælpe nye virksomheder, og man kan gøre det nemt at starte virksomhed, men statsstøtte er noget, som kun burde høre til den tidligere østblok!

 • Solbriller 16. maj 2011 at 20:20

  PS man kunne vel bare bygge en mur omkring kongeriget DK? Den er effektiv ifølge historiebøgerne ;D

 • Thorborg 16. maj 2011 at 20:24

  Det er ikke statsstøtte, men en iværksætterkonkurrence hvor vinderne får de 40 k 🙂

  De bedste hilsner

  Martin

 • Solbriller 16. maj 2011 at 20:34

  Okay så misforstod jeg dig. Men du sagde bare, at folk der havde et entreprenørfirma og nogle midler ville få $40.000 + kontor + mentor osv…
  Klokken er mange, så beklager hvis jeg misforstod det ;D

 • Christian Jessen 16. maj 2011 at 20:42

  @Solbriller:
  Som Martin siger ovenover, er det nærmere en konkurrence end statsstøtte. Så udover at der kun bliver udvalgt cirka 100 virksomheder (StartUps, hold eller hvad du vil kalde dem) i hver runde – cirka 1000 i løbet af 3 år – er der også flere betingelser.

  1) Deltagerne behøver ikke at blive i Chile, mere end de 6 måneder. Der er hellerikke krav om at virksomheden skal stiftes i Chile, den kan sagtens være i Danmark, USA og hvor man end kommer fra.
  2) De $40.000 USD er ikke “blot en konto-overførsel” til din virksomhed. Bl.a. står der også i betingelserne at man selv skal investere 10% af beløbet – nærmere regler er dog primært kun kendt af StartUp Chile folkene.

  Derudover bør du ikke se det som statsstøtte; men som investering. Alene den omtale som Chile har fået i hele verden gør de små 40-50 millioner dollars det hele værd. Derudover skubber det gang i iværksætter-ånden & miljøet her i Chile (der er allerede et par VC’s som er kommet til Chile for at investere i Chilenske startups). Investeringer, arbejdspladser og meget mere.

  Nu er jeg godt nok ikke den mest objektive; men som jeg ser det, er det en genial investering og sindssygt innovativt af den Chilenske regering. 😉

  Håber det gav lidt mere information, ha’ en fantastisk dag!
  – Christian
  Dansker pt. bosat i Santiago de Chile

 • Solbriller 16. maj 2011 at 20:46

  @Christian
  Ja okay, så er det lidt anderledes, end det der kom frem i videoen.
  Men det er stadigvæk en farlig glidebane. Måske smart for Chile, fordi de var først, men hvis alle lande inkl USA, Kina, Japan mm begynder på lignende tiltag, så bliver det en budrunde, hvor dem der giver mest, får mest.
  Og så ligner det mere skjult statsstøtte end en investering i fremtiden…

 • Jakob 17. maj 2011 at 05:28

  Hørt!

 • Kenneth 11. juni 2011 at 15:28

  Kære Martin.
  Jeg synes at dine udtalelser bliver noget typisk pladder a la det vi for ofte ser i fjernsynet. @Rosenstand har været rigtig god til at pointere hvad det egentlig er den nye grænsekontrol går ud på – hvilket alt for mange mennesker slet ikke forstår, resulterende i irrelevante udtalelser.
  Du snakker om hvor dum og uintilligent man kan være hvis man snakker FOR den nye grænsekontrol, hvor jeg kun kan sidde og tænke på hvor dum DU er fordi du sidder og snakker sådan imod den.
  Desuden snakker du om at vi ikke bør holde de meget intelligente og kompetente mennesker ud af landet – hvilket vi aldrig har gjort. DF har aldrig ville holde ALLE invandrere ude af landet, men blot der ikke har nogen god grund til at være her – og det ser jeg absolut ikke noget galt i.

  • Thorborg 11. juni 2011 at 18:56

   Kenneth, for dey første hjælper det marginalt og er derfor ikke noget der hjælper det store. Men den effekt det har, er at udstille hvor fremmedfjendsk og enfoldigt Danmark er ved at blive. Med andre ord er det med til at ødelægge brandet Danmark og det er en høj pris at betale.

   DF er en pest som skal som langsomt men sikkert ødelægger Danmark.

 • Jeppe 12. juni 2011 at 02:53

  Så Martin du vil heller have Helle & SF til magten…
  Så vi få endnu højre skatter….
  Det hjælper på ingen måder vores land…
  Naturligvis skal der stille krav til , de mennesker som vil ind i vores land.
  Noget man jo også gøre i f.eks Usa, det må du kunne tale med om
  Og DF er kun støtte parti til en borlig regering, Og Løkke er heldigvis mere blå end Fogh, nogensiden ture være.

 • Thorborg 12. juni 2011 at 08:17

  Ja Jeppe, selvom jeg har stemt venstre siden jeg kunne stemme, vil jeg hellere have Helle og højere skat, end Pia og DF ved nogen som helst form for magt.

 • Henrik Blunck 12. juni 2011 at 08:43

  Jeg synes Jeppes kommentar (nr. 26 i rækken) med al tydelighed viser hvor ofte tingene hopper af sporet i dansk politik.
  Når nogen formaster sig til at betvivle en af regeringens kæpheste, så skal kritikerne straks være tilhængere af “større skatter, Helle” m.v. I dét perspektiv vi på denne måde har til debatten mister vi en væsentlig ingrediens, nemlig selvransagelse og kritisk tænkning.

  Der er INGEN i dette land som ønsker lukkethed. Når en regering drister sig til at offentliggøre både en dansk og en engelsk tekst, som IKKE er identiske, så er der et problem.

  Uanset ens politiske ståsted, så er der et forbandet problem, og hvis vi bagefter benægter fakta bliver det noget svært at finde fælles fodslag i noget som helst, anyway.

  Derfor må et bedre bud være, at øget grænsepatruljering allerede VAR muligt uden nogen formel opsætning af ordet “grænsekontrol”. Dansk politi har altid haft myndighed til at kontrollere køretøjer ud fra spiritus, kontrol af kørekort, køretøjets tilstand m.v., så det var ikke på disse punkter, at kontrollen var nødvendig at indføre.

  Jeg fastholder min kommentar om at den nye grænsekontrol alene blev indført fordi Dansk Folkeparti skal have en luns for at stemme imod en reform de for få måneder siden ville være imod – hvilket citaterne i 3Fs reklamer i flere danske aviser allerede HAR påvist.

  Men skulle der komme højere skatter er det næppe noget borgerne ville lade gå forbi deres næser uden protester – medmindre de rent faktisk blev brugt til at genskabe en offentlig service frem for at ernære en masse fat cats, som netop lever at tyranniet over for den menige dansker, de såkaldte skrankepaver.

 • Jeppe 12. juni 2011 at 11:27

  Også nemt at ønsker sig højer skatter når, du bor i USA…
  Ved godt du har sagt flere gang, at dine selskaber stadig betaler dansk skat…
  Men alm person skat, må du/I da betale i USA….
  Vi har det for godt er hjemme, siden vi kun kan tale om der skal står et skur nede ved vores grænser eller ej….

  Vi kan på ingen måde klare os uden folk, udefra men vi har ikke bruge for flere typer som ikke gider vores land.
  Tak en en seriøs debat , som altid

 • Thorborg 12. juni 2011 at 19:52

  @Jeppe, nu er det jo en kendt sag at jeg flytter jeg igen, så skatten rammer mig jo også.
  Gjorde jeg ikke, det, kunne jeg jo også være ligeglad med DF ik’?

  Som Henrik Bluck skriver, så er det også lidt for let at sige enten eller, sådan hænger verden ikke sammen.

  Det du skriver om at vi ikke har brug for flere typer som ikke gider vores land er alle partier jo også enige om, det er jo på ingen noget DF gøre mere mod end andre. Men de har dygtigt nok manipuleret mange danskere til at tro at alle andre end dem vil af med de få psykopatiske indvandrere der opfører sig dårligt.

  DF er kun garant for en ting og det er at Danmark bliver et mere indspist, fattigt og ensomt land i denne verden og det hjælper ingen!

  De bedste hilsner

  Martin

 • Jeppe 13. juni 2011 at 07:39

  Nu stemmer jeg heller ikke på DF, men det glæder mig nu , stadig de ønsker at støtte V&K….
  Go sommer herfra, den her debat bliver vi nok ikke enig om…

 • Henrik Blunck 13. juni 2011 at 07:55

  Jeppe, vi kan i hvert fald ikke blive enige hvis du bakker ud fra substansen.

  Når du, lykkeligvis, ikke stemmer på DF, burde det også være ret tydeligt, at der faktisk kun er ét parti som ønsker grænsebommene under den form der er præsenteret i oplægget. Det var, som sagt, den luns der skulle få DF til at gå på kompromis med efterlønsreformen.

  Regeringen håbede at denne luns kunne sniges ind uden problemer fra EU, og der er gjort mange krumspring for at få andre højreorienterede lande til at følge trop efter det viste sig, at det ikke var helt så nemt.

  Det er derfor politik bliver et meget beskidt håndværk, og til tider er det fristende helt at opgive sin idealisme, men jeg nægter at lade mig tryne af den stil som er kommet ind i dansk politik det seneste årti. Det er IKKE acceptabelt at vores land isolerer sig, og som beskrevet ovenfor (kommentar #28) kunne man sagtens have øget den “almindelige” patruljering.

  Dog vidste politikerne også godt hvordan de havde udhulet politiets rolle i samfundet via politireformen, og jeg føler ærligt talt med de politifolk, som har taget en længere uddannelse, som de nu kun kan bruge til at blive dørmænd eller starte deres eget vagtselskab, for politiet skærer, som bekendt, ned som aldrig før.

  Når man derfor skal høre regeringen, flankeret af oldfruen og støttepartiet, stå og hykle om tryghed for borgerne, altimens folk løslades langt før afsoningen er overstået, fordi fængslerne også er overfyldte, så er det altså på høje tid at tage et samlet overblik over situationen – og det indbefatter også at måtte sluge den kamel at kriminaliteten ikke løses under den form regeringen har præsenteret.

  Sørgeligt reelt problem, og ingen der gider gøre noget ved det – andet end at komme med plastre, der rækker som et på r*ven af Cleo, for at sige det som det er!

 • Skriv en kommentar