Vi vil så meget, men så vil banken ikke være med, samfundet modarbejder ens geniale ideer og andre ærgerlige ting rammer en.
Men er det virkelig barriererne udefra der er problemet?

Rigtig god weekend.

De bedste hilsner

Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (23 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • søren 14. maj 2011 at 03:57

  Martin det som er ekstremt svært, er at finde 1 ting som man kan arbejde med som iværksætter, jeg tror mange gerne ville tage chancen, men de aner ikke hvad de skal gå igang med. De mangler simpelhen at finde nået.
  Derfor er der så få iværksættere, men det er da rigtigt at bankerne gør det meget svært omkring det med at låne penge ud.

  Hvis jeg havde en ide som jeg bare virkelig brændte for, og som jeg bare viste ville kunne tjene penge hjem på længere sigt, så havde jeg taget chancen. Men som Danmark er idag, så bliver man slået voldsomt oveni hovedet, at man skal finde sig et lønmodtager job.

 • Gita Street 14. maj 2011 at 05:11

  Jeg husker at have svedt over en bog om iværksætteri fra en professor Søren Hougaard. Han skrev noget i retning af at en iværksætters grundvilkår er innovation, ressourcekløft og usikkerhed. Det var meget teoretisk dengang jeg først læste det. Jeg ville sikkert have haft det nemmere hvis jeg havde haft den her video først 🙂 Amino og videoer herfra har hjulpet mig enormt – så mange tak for det 🙂

  Jeg er i gang med at skrive projekt om hvordan man takler en stor idé trinvist så man ikke er afhængig af den klassiske million rigtigt mange mener de lige står at mangler først før de overhovedet kan begynde at forsøge at opnå verdensherredømme.

 • Inge Marie Wolff 14. maj 2011 at 07:08

  Tak, for et godt indspark.

 • Leon Hulstrøm 15. maj 2011 at 13:45

  Martin, den holder ikke vand denne gang.
  Hvem starter en ny virksomhed op med 200 kunder, INGEN.
  Røflen om den personlige usikkerheden om man skal starte som selvstændig, kan jeg godt følge dig i.
  Jeg blev dag et, stemplet som vækst-iværksætter fordi jeg sammen med 2 kollegaer købte mester ud, puha…
  Fra 0 til 18 ansatte på en uge, kræver en hvis portion mos på køleren.
  Vi er ikke IT folk alle sammen, måske det var på tide du luftede tanker om generationsskifte, virksomhedskøb mm… Der er MANGE virksomheder til salg i DK, bare se match-online.
  Jo jeg ved godt at det oftet kræver at du stiller med den første ½ mio. selv og kan stille sikkerhed for mere. Jeg var 38 da jeg sprang ud og har kun fortrudt at jeg ikke gjorde det som 20årige 😉

 • Thorborg 15. maj 2011 at 16:29

  Hej Leon

  Jeg tror ikke du helt har forstået min pointe.
  Jeg skriver ikke at man skal starte med 200 medarbejdere, men at man sætter så høje barrierer for det de vil, at det ikke kan lade sig gøre og de kan så give omverdenen skylden, i stedet for at indrømme over for dem selv, at de ikke turde.

  Jeg ved så godt som intet om generationsskifter og virksomhedshandler, så det er ikke et emne jeg vil underholde om.

  De bedste hilsner

  Martin

 • Michael Eriksen 16. maj 2011 at 07:19

  Spændende indlæg Martin, og jeg tror du har fuldstændig ret i, at en af årsagerne til, at så få starter egen virksomhed er, at man ønsker at se et millionforetagende blomstre op på 2 måneder, og at man godt inderst inde ved, at det ikke lader sig gøre.

  Og ja, så har man da en god undskyldning for ikke at gøre noget ved sagen og starte selv, da man inderst inde godt ved, at millionær bliver man ikke med det samme. Urealistiske forventninger, ganske simpelt.

  En anden årsag er angsten for det ukendte. Som Seth Godin taler meget om, er det i vid udstrækning menneskets lizard brain (øglehjernen) der får folk til at stoppe op, og vælge det sikre, i denne sammenhæng, et 8-16 job. (Og som du også fint pointerer i dette indlæg, er det rent faktisk slet ikke et sikkert valg overhovedet!).
  Denne urhjerne sikrer os overlevelse, men er desværre fejlprogrammeret til nutidens verden. Vi mangler en version 2.0!

  For vi bliver ikke ædt hvis vi starter selvstændig virksomhed. Man bliver ikke flået af sabeltigeren fordi man sniger sig udenfor lejren, og starter en virksomhed hvor vegetationen er bedre!

  Faktisk siger den kære Seth, at når man mærker, at man stopper op, og træder i skridt tilbage, så er det netop da, man bare skal kaste sig ud i det, for da er det, at urhejrnen spiller os et puds.

 • Solbriller 16. maj 2011 at 20:32

  Kan kun være enig med dig, men der findes bare mennesker i denne verden, som ik egner sig til at være selvstændige. Uanset mulighederne, lønnen osv.
  De har bare ik det drive, som det kræver. Og de har måske heller ik lysten, da de prioritere nogle ting anderledes, end os andre…
  Der er jo nogen, som skal være sygeplejeske, pedagog, lærer, kassedame osv ;D

 • Jesper 25. maj 2012 at 04:01

  Jeg synes, at det er under al kritik, at du optager videoer, mens du kører bil. Det er simpelthen ikke i orden!

  Generelt synes jeg, at du har nogle gode pointer

 • Thorborg 25. maj 2012 at 04:49

  @Jesper, det er jo ikke skid værre end at snakke tlf. med håndsæt, så det tager jeg roligt.

 • Skriv en kommentar