1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (21 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Benjamin Ravn 16. marts 2010 at 03:25

  Hej Thorborg

  Jeg elsker når jeg kan starte dagen med en lille energiladning fra din side. 🙂

  Mange, mange tak!

  Med venlig hilsen
  Benjamin Ravn

 • Kenneth Dambo 16. marts 2010 at 10:26

  Det falder jo meget godt i tråd med, at tilbud i en tidsbegrænset periode har en trefoldig effekt på antallet af handler.

 • Ariel Solhøj Hansen 16. marts 2010 at 16:43

  Maksimering af kapacitetsudnyttelse ved eksempelvis at sætte prisen ned i en bestemt periode skal ikke bare gøres tilfældigt, det skal ses i lyset af virksomhedens overordnede strategi.

  Eksempelvis på Bellagio: de bruger det formentlig til at skabe loyalitet til tidligere og eksisterende kunder, og billigt vise dem hvorfor det var at de dengang valgte Bellagio. De bruger næppe tilbuddet overfor kunder som ikke ville betale fuld pris for at være der uanset hvad. Det er altså et tilbud der skal ses i et længere perspektiv hvor et tab (eller break-even på drift) nu, skal sikre større loyalitet på lang sigt. På den måde bliver det en del af deres overordnede CRM-tiltag.
  Du har vel boet på Bellagio før til fuld pris, og derfor står du i deres mail-database?

  Det er altid en god idé at lave en analyse af hvor godt kapaciteten i din virksomhed bliver udnyttet. Løsningen på en dårlig kapacitetsudnyttelse skal bare være i tråd med den overordnede strategi, ikke modarbejde strategien.
  Bellagio kunne jo hurtigt miste meget goodwill fra faste kunder der længe har betalt fuld pris, hvis de om morgenen møder Joe the Plumber der har fået en uge på hotellet på slagtilbud.

 • Kenneth Dambo 16. marts 2010 at 18:07

  @Ariel: Jeg er helt enig i din beretning, hvis der er tale om to målgrupper, der ikke kan adskildes eller hvis efterspørgelsen ikke er forskellig.

  Jeg mener dog, at Joe the Plumber og Mr. Rich sagtens kan adskilles som målgrupper, både hvad angår markedsføring, da de ikke kommer de samme steder, læser samme avis m.v. Men også at Joe besøger på slagtilbud i lavsæsonen og Mr. Rich besøger i højsæsen, altså møder de ikke hinanden.

  Så i princippet kan det bade bruges til at styrke loyaliteten, og lokke et ekstra besøg ud af de eksisterende gæster, men det kan også være for at tiltrække et andet segment. Ligepræcis i Vegas er der mange lokale, der kommer og satser hele deres månedsløn på lønningsdagen i håb om at vinde millionen.

  Hvad angår Pizzariaet, så kan det også bruges på de samme to måder som Belagio casen, men jeg mener nu, at det er for at lokke et ekstra besøg ud af eksisterende kunder, krydret med en PR mulighed, da det er svært at adskille deres målgrupper geografisk medmindre de markedsfører sig seperat til erhvervslivet, hvilket min lokale, itallienske Ismand gør.

  Til slut vil jeg bare sige “Happy Tirsdag” 😉

 • solbriller 16. marts 2010 at 22:45

  Det der er danske hoteller, og også tyske, enormt dårlige til… Enten betaler man fuld pris, eller os vil de hellere have 1/3-½ belægning…
  Og det er egentlig underligt, når man tænker på, at de sidste kunder reelt kunne dække de faste omkostninger…

  Men som Ariel er inde på, så kræver det en planlagt strategi, ellers kan man skyde sig selv i foden, og opnå den stik modsatte effekt…

 • Ariel Solhøj Hansen 17. marts 2010 at 04:55

  @Kenneth: Du har helt ret i at det jo er to helt forskellige målgrupper, og at det derfor også er ret let for dem at undgå de kundegrupper der ikke er attraktive i en direkte markedsføringsstrategi.
  Mr. Rich ville måske stadig komme der i lavsæsonen fordi han lige har et forretningsmøde i nærheden. Og når han kommer hjem til golfklubben og fortæller at han mødte deres gartner på et af de dyreste hoteller i Las Vegas så er der virkelig meget goodwill der er forsvundet for evigt.
  Det vigtige er bare at se det som en del af den overordnede strategi. Et produkt som et dyrt hotel bliver jo mere værd fordi det giver mulighed for at møde andre på samme niveau som en selv, og måske skabe nogle vigtige kontakter og netværk.

  I virksomheder som ikke har en så specifikt defineret målgruppe, så skal man måske se sådan et tilbud som en mulighed for up-selling. Altså at man med tilbuddet lokker kunderne ind i butikken, og derfra arbejder med at tilbyde komplementære eller bedre produkter.
  Hvis man allerede har sparet en røvfuld penge kan man være mere tilbøjelig til at købe en ekstra flaske vin, eller købe en bundle med både shampoo og parfume, eller hvad det nu skal være.
  På den måde kan man få omsætningen per kunde op på det samme som hvis der ikke var et tilbud, og dermed “taber” man mindre på kort sigt, og får forhåbentlig flere tilfredse kunder på lang sigt.

 • Bent Andersen 20. marts 2010 at 08:54

  Enkelt og genialt.

  Jeg har oplevet noget lignede i Sverige en gang jeg var på skiferie, de reklamerede ganske enkelt med at man kunne få ferien billigt hvis man var der fra mandag til torsdag, fordi svenskerene er vilde med at stå på ski i week-enderne. Smart.

 • Mathias Hoffmann 11. maj 2010 at 17:00

  Meget sigende at man i Danmark kan få alle pizzaer på menukortet til halv pris om mandagen og tirsdagen hos den ærkeamerikanske pizzakæde Dominos. Hvornår har man sidst set et tilsvarende koncept hos den lokale pizzapusher?

 • Troels Hansen 14. maj 2010 at 00:04

  Vi har lige forsøgt konceptet halv pris på en søndag hos én af vore kunder – som netop var en restaurant.

  Før var søndagen død for restauranten, men allerede den første gang med halv pris, var der fuldt hus.
  Restauranten har fem doblet omsætningen, og det er vel og mærke kun blevet annonceret på hjemmesiden.

  Dvs. ingen reklamer udenfor restauranten, som ellers ligger på et meget besøgt torv, der er kendt for restauranter.

  Og restauranten har heller ikke mistet kunder på de gode dage, tværtimod har vi måtte indføre dobbelt booking på de gode dage.

 • Billige Malerier 5. maj 2011 at 16:32

  Jeg går sgu lige dine gamle posts igennem, det gør jeg tit. Det her er genialt. Håber at jeg kan implementere det på en eller anden måde i fremtiden.

 • Skriv en kommentar