Med en simpel strategi, kan du som konsulent eller Freelancer få mere gang i din forretning og på sigt få det du er værd.

Kan du have et godt valg?

De bedste hilsner

Martin

 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (8 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Simon Falkentorp 15. september 2011 at 11:03

  Fedt videocast.

  Jeg selv er i den lidt specielle situation, at jeg meget ønskeagtigt (med baggrund som bl.a. kortfilminstruktør) kan balancere og afveksle mine aktiviteter mellem noget, der på den ene side giver ekstrem arbejdsglæde men ret lav indtjening (filmtalentudvikling og filmundervisning med Børn & Unge), og på den anden side højere indtjening, nemlig Web-TV-konsulent- og -undervisning, samt mindre produktionsopgaver.

  På det sidste område har jeg pudsigt nok fået fået mere at lave efter jeg har sat priserne OP. Dvs. hos sådan noget som statslige institutioner, koncerner osv. Med et relativt enkelt timeprissystem, der er nemt at kalkulere og skalere ud fra.

  Når så iværksættere, små virksomheder, kulturaktører eller idealistiske kunstnere henvender sig, sætter jeg en pris der afspejler vedkommendes eget niveau inden for vedkommendes felt. Det kan være helt ned til principielt gratis (“Give and it shall be Given unto you.”)

  Det forekommer indtil videre at være en ekstremt tilfredsstillende model, og for alle parterne. Jeg er personligt helt afhængig af, at betjene SÅ forskellige kunder. Og jeg laver indtil videre INGEN profileringsarbejde, ud over almindelig netværkssynlighed og word-by-mouth.

  Min grundlæggende arbejdsfilosofi er ikke bundlinjeorienteret, men arbejdsglæde- og mennesketilfredshedsorienteret. Hvilket i øvrigt har givet bedre bundlinje. Da jeg startede med at undervise erhvervsfolk, gik det ad helvede til de første gange. Indtil jeg af vanvare en dag kom til at undervise en mediekoncern på samme måde, som jeg underviser 7.-klasser (i praktisk film) – SÅ blev erhvervsfolkene ellevilde, og har været det siden.

  Min pointe var egentlig det med, at højere priser også kan give mere arbejde. Måske gør det sig mest gældende uden for krisetider. Og så kom jeg til at ævle om mig selv i stedet – undskyld.

 • Dorthe Kornerup 15. september 2011 at 13:08

  Hej Martin

  Ja, jeg kan jo kun sige: ENIG, hehe……… 😉
  Tak for din tid i fredags.

  Det er en fantastisk følelse at blive bekræftiget gang på gang af nye og tilbagevendende kunder – og nu også af dig, i at det er den helt rigtige måde, jeg driver min virksomhed på.
  Og ved du hvad det bedste er? Det er, at den måde jeg besluttede at det skulle startes op på, kom fra hjertet af. Jeg er hverken til cold canvas eller en hardcore sælger. Jeg er “bare” mig, som er dygtig til mit arbejde, stolt over at være grafiker og ikke mindst IKKE bange for at sige det højt, selvom jeg er helt nede på jorden. Så sætter jeg en ære i at have hjulpet andre mennesker til en overkommelig penge. Og DET brænder igennem og min lille virksomhed vokser stille og roligt pga tillid og tryghed hos mine kunder!
  Jeg bliver ved sådan her, og er sikker på at det er den helt rigtige vej frem.

  Tak for det Martin 🙂

  🙂 Dorthe

  http://www.dorthekornerupdesign.dk

  p.s. har gået og tænkt seriøst over det du sagde… Kan være jeg skulle bruge lidt råd og tips for at komme igang. Kunne du være med på det?

 • Mark Barner 16. september 2011 at 06:47

  Hej Martin,

  God video uden for megen pis. Det er nemlig præcis sådan man bør tænke…
  Invester din tid og få referencer ud af det som faktisk bliver ens fundament til at få mere arbejde…
  Selv efter 6år som selvstændig grafisk og web bureau, så er det godt at få en reminder af dig. 🙂

  God pointe.
  Apropos logodesign… Var det ikke en ide at få en flok Amino’er til at lave et nyt gratis logo til Amino.
  Det nuværende logo ligner jo noget fra 90erne! hehe – sorry to say, men det er altså sandt. Tænk på den dynamik der er i Amino og i os freelancere og selvstændige, som bruger det dagligt.. så er det svært at identificere sig med en skrifttype der minder om Comic Sans og nogle farver der minder om BIF (no offence) hehe.

  Tænk over det – jeg kan umuligt være den eneste der har tænkt det 🙂

  http://www.ComputerArts.dk

  Glæder mig til de næste videoer.

 • flemming 20. september 2011 at 03:41

  Virkelig godt video-cast!

 • Simon Juhl 21. september 2011 at 03:03

  Godt eksempel. Tror virkelig også det er måden at gøre det på, da det netop er ratingen fra andre man kigger på først når man vælger at outsource en opgave.

 • Thorborg 21. september 2011 at 15:07

  Tak for jeres input og erfaringer.
  Jeg er helt enig i at man nogle gange får mere forretning ved at sætte prisen op, men det kræver at man har et stærkt brand og det får man ikke bare sådan lige 🙂
  Men jo da, det kan lade sig gøre.

  Mht. Amino’s logo, så jeg er egentlig lidt ligeglad pt. Det skal laves om, men jeg har ikke tiden til det, så det må vente, men tak for ideen.

  Igen tak til jer alle!

  De bedste hilsner

  Martin

 • iPhone 5 22. september 2011 at 06:41

  Jeg må også sige at Amino Freelancer har givet mig rigtig meget arbejde. Det er også grunden til at Amino Plus abonnement bliver forlænget nu her hvor det udløber snart.

  Og som du siger Martin, så er der en rigtig god forretning i at sælge sig billigt.

 • Skriv en kommentar