Mange vejrer forårsluft, ansætter nye medarbejdere og skruer op for omkostningerne, for at være klar når krisen snart er overstået. Men er den nu det?

De bedste hilsner

Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (13 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Nicolaj B. Müllertz 15. marts 2011 at 12:04

  Jo du er pesimistisk 😉

  Ej jeg er helt enig, nu bor jeg selv i Spanien, og jeg syntes at fornemme en form for panik i folket.. Mere end 20% er arbejdløse, og sådan er det i store dele af sydeuropa!
  Lad os håbe på det bedste 🙂

 • Rosenstand 15. marts 2011 at 12:25

  Der er slet ingen tvivl om, at Danmark (og andre lande) går meget mørke tider i møde. Så længe det er dansk politik at bruge mange flere kroner, end der kommer ind, er det jo kun et spørgsmål om tid.

  Apropos rente: Da jeg købte mit første hus i 1982, var renten på mit kreditforeningslån på 19,8%. Min nabo købte et halvt år senere og havde en rente på 22,7% 😉

 • flemming 15. marts 2011 at 12:49

  Jeg synes du har helt ret. Desværre. Men som nogle kloge folk også har sagt må man bare indse at verden er forandret (ikke bare DK) . Krisen er afsluttet-men verden er ikke den samme. De rige lande er blevet fattigere. Og det faktum må man forholde sig til- og organisere sit iværksætteri på basis af det.

 • Thomas Justesen 15. marts 2011 at 14:54

  Du har helt ret Martin, og desuden er der alle de oprør i flere diktatur-lande, som på en måde er meget positivt, men bl.a. skaber højere benzinpriser. Så er der nu katastrofen i Japan, hvor vi allerede har set kæmpe fald på det japanske aktiemarked. Så der sker mange ting rundt i verden, som har en stor indflydelse på Danmarks økonomi, og lige nu er indflydelsen desværre negativ.

 • Brian Reinhold Jensen 15. marts 2011 at 16:17

  Set fra min stol er der en spirende optimisme, begrundet i at konkurstallene falder og den generelle opfattelse er at det går bedre igen.
  Desværre tror jeg ikke det er fordi krisen er ovre, men mere fordi vi har vænnet os til den. Virksomheder har tilpasset produktionen og i privaten har vi skåret lidt ned på luxus-varerne.
  Nu tror vi så det er ovre og skruer op for kedlerne, men hvis det sker fordi vi har vænnet os til at leve med krisen, så går det galt igen – og denne gang slår det hårdere, fordi nu har vi ikke rigtigt noget at skære væk.

  /Brian

 • Anders gisselmann 16. marts 2011 at 02:56

  Flot analyse Martin. Deler den til fulde om end jeg er indrømmet pesimist ud i den aktuelle økonomi.

 • Christine 16. marts 2011 at 03:50

  Krisen/kriser/krise fortsætter vel lige så lang tid som folk modsætter sig forandring…

 • Søren 16. marts 2011 at 04:40

  Jeg kan tydeligt mærke at krisen langt fra er overstået. Og jeg tror også Martin har ret i at der kan gå mange år, før vi i Danmark ser en bedre tilstand.
  Arbejdsløshed er det som rigtigt mange taler om, jeg har selv lige været på aktiveringskursus igennem en af Kommunernes anden aktører, og der starter 3-4 nye hold hver eneste uge, godt og vel 150-200 mennesker.
  Og for husejere kan det også blive nogle hårde år, hvis skuden ikke bliver vendt til det bedre omkring renterne.
  Jeg mødte faktisk mange som var blevet sat i ribers, og tvunget ud af deres hus pågrund af gæld de bare ikke kunne betale af. Så mit håb er at fremtiden bliver bedre, men som det ser ud lige nu tror jeg ikke på det.

 • Tim 16. marts 2011 at 05:08

  Dyster, men rigtig analyse. Så krisen er ikke over endnu og der skal mere end et folketingsvalg til at ændre det.

 • Bruno 16. marts 2011 at 07:09

  Giver dig ret Martin
  Jeg tror først folk, skal helt ned og vende før, virkligheden går op for dem. Så må vi håbe at folk ikke faldet helt i søvn inden da, af den fast indtægt, der kommer hver gang til første og med den ansvar frihed vi ser med passiv adfærd, så som når der er vild med dans om lørdagen og superlig fodbold om søndagen.
  Tilsidst når der ingen dagpenge er få, så må vi håbe at danskerne vågner op og tager ansvar for dem selv, så må vi håbe kreativitet, indevasion og versionerne genopstår igen i Danmark.

  Hvor er opsvinget i Skive, bleven af ?
  Hvis mand tager en by som Skive, så er der forsvundet 2000 arbejdespladser indfor industri og byg og det er alene 29 % af sampling arbejdespladser og så tror jeg at der er forsvundet ligeså mange arbejdspladser ud over det. Fordi det også går ud over underleverandør så som lastbilchauffører, rengøringsfolk, reviser osv.
  Når mange er på dagpenge eller bistand så må Caféen og Bageren osv også lukke for hvem har nu råd til at købe der. Det eneste der efterhånde der kan køre rundt er Rema1000, Fakta og Netto.
  Men de kan jo bare lave noget mere kunst i rundkørslerne, så skal der nok komme til at ske noget 🙂

  http://skivefolkeblad.dk/article/20110315/LOKALT/703159997

  http://www.amino.dk/blogs/diktator/archive/2010/12/25/de-11-jule-stjerner-over-skive-og-omegn.aspx

 • Tue Nielsen 16. marts 2011 at 09:47

  Tror du har ganske ret langt hen af vejen. Men jeg er dog ikke overbevist om, at det kommer til at gå så galt ned renten, så du fortæller. Men en mindre rentestigning skal vi nok forberede os på.

  Men fedt indlæg -tak 🙂

  Tue Nielsen

 • Thorborg 16. marts 2011 at 10:47

  Ja jeg kan heller ikke finde mange der ikke er enige, når først man lægger tingene på bordet.
  Og de folk der er uenige, har sjældent saglige argumenter og snakker typisk om at husene nu er så langt nede i pris som de kan komme (Jeg solgte mit hus i sidste uge, for det dobbelte af hvad jeg gav i 2000) og at renterne måske stiger lidt (Min lejlighed jeg købte i 89 kostede 11 % i rente og min far gav 19% da han købte sit første hus).
  Det minder mig lidt om aktier, hvor folk køber fordi kursen er halveret, for så at finde ud af at den sagtens kan halveres igen. Tro mig, jeg har været der 😉

 • Torben Rudgaard 17. marts 2011 at 11:17

  Jeg sidder i Asien og kigger meget på USA og Europa, og mens Euroen falder hvilket gir fin mening, så står dollaren stadig utroligt stærkt.

  Det fatter jeg simpelthen ikke. Med den enorme gæld (forbrugsgæld) Amerikanerne har oparbejdet de sidste 5 år, og de gigantiske summer der er blevet betalt i bailouts til de store tunge ufleksible virksomheder, og med præsidenter der kører penge-pressen på full speed som var det Tyskland under første verdenskrig… well det gir slet ik mening at dollaren er så stærk.

  Samtlige investerings advisors, mentors og gurus som jeg følger fra USA spår alle at der kommer et US crash i 2012 (August-November) og et endnu større crash i 2015. De har alle solgt deres dollars og vekslet til guld/sølv eller AUD og andre Asiatiske valutaer.

  Jeg ved slet ikke nok til at kunne give et kvalificeret gæt, men fra hvor jeg sidder og fra dem jeg lytter til (hvor de fleste er successfulde investorer og business owners) så lyder det ikke godt for 2012 og 2015.

  Så pas nu på med at kaste jeres penge hovedkuls ind i det Amerikanske aktie marked – husk på 2008 før du tømmer din opsparing på Las Veg… ehh Wallstreet mener jeg!! 🙂

  Brug den gyldne regl… dem du lytter til… er de super rige og successfulde med det de laver? Har de en god lang success track-record? Ellers så lad være med at lytte til dem. Drop at lytte til politikere og journalister (med mindre de er successfulde mangemillionærer naturligvis)

  “Wallstreet, the only place where people arriving in Limo’s take advise from people who take the subway” – Warren Buffett.

  “Listen to those who do, not those who say!” – Robert Kiyosaki

 • Skriv en kommentar