Whole Foods er et amerikansk supermarked, der fokuserer på økologi, bæredygtighed og andre rare ting.
Så hvis du tror USA kun er fastfood, så tro om igen og mon ikke Danmark har plads til et par stykker af slagsen?

De bedste hilsner

Martin

Ps. Og ja, Thomas Rosenstand har også omtalt det 🙂

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (5 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • André 21. juli 2011 at 21:02

  Det ser sgu godt ud 🙂
  I Danmark går supermarkederne reelt set kun op i at være dem der kan sælge billigst muligt.
  Service skal du ikke regne med, men til gengæld kan du få din makrelsalat presset så langt ned i pris som overhovedet muligt.

  Det er også fint at nogle supermarkeder kun konkurrerer på prisen,
  for det går rigtig mennesker op i, (garanteret også i USA), men jeg kan godt savne supermarkeder i Danmark, hvor vægten ligger på andre steder end selve prisen.
  Irma er vel det nærmeste vi kommer på sådan noget herhjemme.

 • sigurd 22. juli 2011 at 06:15

  En driftig købmand herhjemme forsøgte med ISO, men det blev aldrig den store succes og butikkerne måtte lukke for nogle år siden. Enkelte af forretningerne drives videre som SuperBedst, men det er ikke helt det samme længere. Umiddelbart ser det ud til at ISO-konceptet minder en del om Whole Foods.

  Jeg har læst et sted at ISOs store problem var at deres kunder kun købte luksusting hos dem, og kun ca en gang om ugen eller sjældnere.
  For nogle år siden dukkede Egefeld kæden op et par steder i København, men den er nu gået konkurs.

  Konkurrencen er benhård på det danske fødevaremarked og forretningerne ligger utrolig tæt hinanden, fordi kæderne er tvunget af planlovens begrænsninger til at have mange små forretninger i stedet for færre store.
  Selvfølgelig _kan_ det lade sig gøre at etablere en noget à la Whole Foods i DK – se blot på Irmas succes. Men det er bestemt ikke for mindre bemidlede.

  I DK er vi socialt set så lige at selv Hellerufruer køber deres letmælk og rugbrød i Netto

 • Maria 22. juli 2011 at 06:16

  Det kan godt være supermarkederne ikke er helt med, men hos Middagsfred.dk forsøger vi at efterleve dette og gør det endnu mere miljøvenligt ved at levere råvarerne hjem til folk. Råvarer og opskrifter er efter principperne fra Ny Nordisk Hverdagsmad, som er i tråd med Whole Foods. Man kan læse mere her: http://www.idegryden.dk/sider/ny-nordisk-hverdagsmad

 • Lars 22. juli 2011 at 06:19

  Super godt som altid…selv i nedgangstider er der nogle der holder sig til det økologiske, heldigvis;) Men hvor er der mange der udelukkende fokuserer på prisen. De private kan man indimellem forstå, men at firmaer gider at faldbyde sig og melde sig i dette kapløb med lange knive…det forstår jeg ikke. De ender jo alligevel ofte med at gå på røven.

 • Mark MK 22. juli 2011 at 06:47

  @ Sigurd

  ISO var da ikke i nærheden af det som Martin viser? Ja de solgte mange luksus vare og hele konceptet var luksus og dyre priser. Men Øko husker jeg det ikke som. Tvært imod havde de egen fiske afdeling, slagter afdeling og delikatesse/oste afdeling, og de var sindsygt gode ting der.

  Men ja deres problem var at folk ikke handlede der nok, de købte deres luksusting, men alle basisvare som rugbrød etc blev købt i netto, og det kan man ikke overleve med. De var på toppen med 15 butikker, men lukkede et par stykker og til sidst solgte de det hele til Superbest.

 • Rosenstand 22. juli 2011 at 09:18

  Det var nu Charlotte, der lavede lidt om Whole Foods 😉 http://www.charlotterosenstand.dk/madindkoeb-i-usa

  Men fedt sted er det jo!

 • Kim Madsen 22. juli 2011 at 14:14

  Jeg forstår simpelt hen ikke flere af jer siger Konkurrencen er benhård på det danske fødevaremarked ?? her hopper kæder af for mig !

  Syntes alle vare i danmark er Pi**e dyre, set iforhold til vores nabolande..
  har da et par eks.

  Buko søøre ost eks. pikant.. pris i danmark 18 eller 20 kr. pris i tyskland 10 dkr. købte den faktisk på tilbud for to uger siden der til dkr 5.93

  Guldkorn var før 750g så sænkede de vægten til 500g og nu igen er der kun sølle 375g i pakkerne til 29,95.. i Sverige koster en pakke med 500g kun 20 svenske kr.

  Jeg kan blive ved og ved… nu vil i sikkert sige det er statens skyld.. vi har mange afgifter i danmark !.. ja i tyskland har de 7% moms på fødevare hvor vi i danmark har 25% og ja vi har punktafgifter i danmark.. men hvis i prøver at regne efter er afgifterne slet ikke så høje der er basis for varene skal være så meget dyrer..

  Syntes faktisk der er alt for lidt konkurrence på det punkt i danmark..
  men det er jo ikke noget man som iværksætter skal klage over, da der bare er et nyt område man kan lave forretninger, hvis man da ellers kan komme til for de store 🙂

  vil sige tak til Martin for endnu en super video, så lækkert at se ide’er og forretninger så langt fra danmark.. dog får det mig til at tænke.. der skal noget af en mand til.. bare at ta sin mobil frem og begynde at lave en film, mind imellem fremmede mennesker.. hvad mon de tænker.. får du aldrig nogen sjove kommentarer 🙂 super fedt du vil dele med alle os 🙂

 • Mark MK 22. juli 2011 at 15:52

  @ Kim Madsen

  Har du glemt at alting generelt er dyre i Danmark? Det vil sige husleje, strøm, el, arbejdsløn ej at forglemme. Det skal betales et eller andet sted fra.

  Derudover kommer der afgifter her og afgifter der på alt muligt tænkeligt og utænkeligt.

 • Mark MK 22. juli 2011 at 15:55

  @Thomas

  Nu du er her. Charlottes side er spændende, men det ødelægger det lidt at man ikke kan navigere på den, eftersom at reklamen til venstre spærre for menuen. Det skyldes selvfølgelig at jeg sidder på en 10″ og at reklamen er sat til at være øverst (Med undtagelse af den aller øverste menu) Men det er måske noget i ikke er klar over, i så fald er i det nu 🙂

  God weekend

 • Kim Madsen 22. juli 2011 at 16:20

  Mark MK.

  Nej det har jeg ikke glemt, jeg tror nu heller ikke den enkelte købmand
  som tjener fedt..

  Jeg kan komme med at konkret eks.. (hvorfor er sodavand så dyre i danmark..)

  tilbage i omkring +- 2004/05 hævede staten punktafgiften på sodavand fra 1 kr til 1,50 kr. det er en forhøjelse med 25 øre på en ½L cola, den gang kostede en ½l cola i brugsen 7,50 efter staten hævede punktafgiften med de 25 øre kostede den Kr. 9,95 det er 25 øre til staten og Kr. 2,20 ekstra til bryggeriet,
  hvorfor skal bryggeriet hæve prisen, jo de kan jo lige så godt ta ved, når danskerne giver staten skylden, ingen opdager det alle tror pristigningen er til staden fordi de har hævet afgiften på sodavand fordi de er usundt for os..

  I dag har den kære stat så sænket afgifterne igen på sodavand som nu pr. 18/12 2009 er på 108 øre pr litter og sukkerfrie er sænket til 57 øre pr. litter..
  men nu koster en ½L sodavand 13,50 i føtex 😉 det er noget af en pris stigning på få år.. ved ikke hvad der sker for danmark, dette har intet med afgifter, huslejer og elpriser at gøre..

 • Kenneth 23. juli 2011 at 07:21

  @ Thomas

  min skærm er 16 tommer og jeg oplever samme “reklameproblem”

  I må ha en formidabel weekend.

 • Thomas Thomsen 23. juli 2011 at 08:32

  Til spørgsmål omkring fødevarepriserne i Danmark, vil jeg anbefale denne: http://www.business.dk/detail/hvorfor-er-der-saa-dyrt-i-danmark som stiller det nøjagtigt samme spørgsmål.

  /Thomas.

 • Rosenstand 23. juli 2011 at 09:44

  Tak for hintet om reklamerne. Der er et lille rødt kryds under dem. Klik på det, og de er væk. Tak for lån af tråden, Martin.

 • Solbriller 23. juli 2011 at 13:05

  @Rosenstand
  Hvor er det et vildt syn fra den grøntafdeling! WOW!

  @Kim Madsen
  Når du sammenligner priser på kryds og tværs af grænserne, så kan du altså ik bare sammenligne tingene sådan der!
  Du er nødtil at tage basis prisen ex moms + afgifter. Dertil er du nødtil at tage forbehold for købekraften i det pågældende land!
  I DK er mindstelønnen i et supermarked ca 15-16.000 kr. I Tyskland for samme person 5-7.000 kr. Så det er vel naturligt, at prisniveauet i Tyskland er anderledes, når købekraften er minimum halveret for den almene tysker.

  En undersøgelse fra EU vidste, at fødevarer i DK kun koster 12% mere end i Tyskland, som er gennemsnittet for samtlige EU lande. Når den danske moms + afgifter mm pålægges, så kommer de meget højere priser naturligt…

  Så dine eksempler er desværre ubrugelige, når du ik gør som beskrevet…

 • Kim Madsen 24. juli 2011 at 12:02

  Solbrille: skal vi ikke bare holde os til et eks.. som for eks. Sodavand
  på en dåse med 33cl koster med tysk 7% moms 1,66 dkr.
  i danmark koster den samme 7,50 dkr. der altså kun 36 øre i punkt afgift den og en forskel fra 7% til 25% i moms.. sådan er det med rigtig mange ting i Danmark..

  Jeg ved at det ikke er købmanden som tjener kassen på den med der imod bryggeriet.. i kan bare selv se deres officielle prisliste, den ligger online..

  så drop det med vi ikke kan sammenligne priserne..

  tilbage da det gik rigtig godt i danmark.. begyndte den kære sladder avis at skrive.. det kan ikke blive ved.. nu kommer inflationen og fødevarende vil stige med minst 30%.. ja ja .. nu var danskerne advaret og havde vennet sig til atnken så hvorfor ikke sætte priserne op.. den underlige er bare at det kun er i danmark.. priserne er ikke steget i vores nabo lande..

  Jeg er klar over vi ikke har precist samme sammenlignings grundlag, men enhver som der kan regne bare en lille smule, kan da se den er helt gal

 • Solbriller 24. juli 2011 at 20:35

  @Kim Madsen
  Hva så med sukkerafgiften? Hva med emballage afgiften? Hva med retursystem afgiften? Hva med momsen? Hva med lønnen til ansatte, transport mm? osv…
  Du kan ik regner priser ud, når du ik måler basispriserne. Det er sådan set det man gør, når EU prissammenligner fødevarerne i de forskellige lande…

  Hvis du påstår, at der ik er inflation i DKs nabolande, så er jeg ked af, at skuffe dig igen igen… Men DK ligger i 2011 under EU gennemsnittet, når det gælder inflation i %. Du kan selv tjekke efter.

  Så nej det er ikke bare lige at regne tingene ud, da priserne ik kan sammenlignes direkte. Det skrev jeg tidligere, og det vil jeg gerne gøre klart igen. Ellers bør du læse rapporterne fra EU, når disse kommer en gang i kvartalet angående prisudviklingen på fødevarer i alle EUs lande!

 • Kim Madsen 25. juli 2011 at 06:33

  Solbrille.:
  Jeg har ikke lyst til at bruge flere dage på at dokmentere.. hvis du ikke kan se den er gal bare ud fra de få eks. jeg har givet, for at gøre det mere simpelt valgte jeg et profukt “Sodavand” Sukker afgift siger du ??? jeg har jo lige fortalt dig at punktafgiften er 108 øre pr litter sodavand med sukker.. jeg har også fortalt når staten hæver punktafgiften med sølle 25 øre hæver bryggerierne den men 2,45 .. min pointe er hvis vi begynder at regne efter er det ikke statens skyld fordi punktafgifterne er slet ikke så høje som vi tror, der er nemlig andre som udnytter dem til at tjene endnu mere..

  du kan starte med at forklare mig hvorfor en afgift 25 øre bliver til en pristtigning på 2,45..

  Bare vent til når staden begynder med fedme afgiften på smør, hvad tror i selv 25 eller 50 øre kommer til at betyde for forbrugeren i sidste ende 🙂

 • Solbriller 25. juli 2011 at 15:15

  @Kim
  Okay jeg overså det med punktafgiften i dit indlæg, men du vælger så at overse samtlige andre punkter i mit…
  Ifølge de seneste målinger, så er fødevarer i DK 20% dyre end i Tyskland og 27% dyre end i Sverige. Det skal holdes op imod, at lønnen i DK er minimum dobbelt så stor…
  Som tidligere skrevet, så kan du ik bare tage udsalgspriserne i butikkerne, og undlade samtlige andre forhold. Danskeren har stadigvæk en større købekraft en f.eks en Tysker eller en Svensker, og det er selvom danskeren betaler mere for fødevarerne. Så alfa omega, så er det altså bedre rent økonomisk at være gennemsnits dansker pt..

 • billig a-kasse 27. juli 2011 at 01:43

  En væsentlig udfordring for et sådant koncept er, at vi i Danmark ift. mange andre lande bruger en relativ lille del af vores disponible indtægt på fødevarer samt i flere årtier har haft fokus på pris fremfor kvalitet, men der er heldigvis i de senere år en ny trend med fokus på kvalitet – bare tænk på microbryggerier mm, så måske om nogle år, så er Danmark igen klar 🙂

 • Kim Madsen 27. juli 2011 at 09:52

  Solbrille..

  Kg. pris på
  guldkorn danmark dkr. 29.95 for 375g = pr. kg. 79,86
  guldkorn sverige dkr. 16,43 for 500g = pr kg. 32,86

  det er en forskel på over 100%

  Sodavand
  der sælges (normal pris da de har kostet det samme de sidste 2 år)
  3×24 for dkr. 140 og af den anden store koster 3×24 dkr 120

  litterpris i tyskland ved 33cl.: dkr. 5.05 “når man køber minste 33cl (vi tager den dyreste) ”

  litterpris i dk ved ½L. dkr. 27,- prisen fundet i føtex

  fortæl mig så lige igen det er fordi lønen er lavere i sverige og tyskland…
  prisforskelden er simpelhen alt for stor.. vores afgifter er slet ikke så høje
  har nævnt hvad afgiften er på sodavend længere oppe latterlige dkr. 1.08 pr litter, dette er monopolligenede tilstande, producenterne er alt for grådig i danmark..

  nu gider jeg ikke regne mere 🙂

 • Solbriller 27. juli 2011 at 09:55

  @Kim Madsen
  Du gad ik selv Google, så nu har jeg gjort det for dig…
  Fint du kan finde to eksempler, men de beskriver bare ik virkeligheden!

  http://www.sickpigs.dk/flexnews/news.php?newsid=2832

 • Kim Madsen 27. juli 2011 at 17:59

  Solbrille…
  kan ikke bruge din liste til noget.. jeg kommer med nogen konkrete eks… som jeg skrev før kan jeg komme med mange flere eks. vil du betale min time løn for at liste ?? syntes jeg har dok. nok, du glemmer Buko smøreost det var en bonus..

 • Solbriller 28. juli 2011 at 16:03

  @Kim Madsen
  Nej det kan du sikkert ik, fordi den modbeviser de få eksempler du kommer med…
  Som sagt så undlader du en masse faktuelle ting i dine eksempler, herunder gennemsnits indkomst, afgifter, skattetryk, moms mm.
  Lad os bare stoppe her, når du ligefrem ik vil erkende de offielle tal for alle EU lande. Så er det håbløst at fortsætte en seriøs diskussion…

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 13:35

  Solbrille !

  Det er precist de samme vare… ?

 • Solbriller 29. juli 2011 at 16:22

  Ja og benzin og cigaretter er billigere i DK, selvom DK har MEGET større afgifter og moms på produkterne…

  Når du ik engang vil godtage faktuelle informationer, som er udarbejdet af EU, og hvor alle lokale forbehold er udtaget af priserne, så er diskussion lidt ovre… Det svare til, at jeg stiller spørgsmålstegn ved, om tomater er røde. For hvad er rød?

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 16:36

  Solbrille.:
  Snakker du som vinden blæser ??? eller ved du faktisk hvad afgifterne på benzin og cigaretter er i vores nabo lande ? syntes du er ved at være langt ude..

  Jeg har rent faktisk dok. de faktiske forhold på sodavand, uanset hvad løn og div drift omkostninger kan være retfærdiggør det ikke den kæmpe prisforskel..

  Hvis nu vores konkurrencestyrelsen fik kikket bryggerierne lidt efter i sømmende, var der en chance for at komme meget af grænsehandlen på sodavand til livs, jeg selv køber kun udelukkende sodavand i tyskland 40 dkr for 24 stk. tænk det kan betale sig at starte bilen og køre den lange vej til tyskland bare for at hente det.. der er mange vare jeg slet ikke køber i danmark mere på grund af grådighed fra importørernes / grosisternes side..

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 16:38

  Solbrille.: vil du ha flere eks. koster det $$$ jeg arbejder ikke gratis for dig

 • Solbriller 29. juli 2011 at 16:44

  @Kim
  Nu bor jeg i Tyskland, og har gjort det i snart 7 år, så jeg ved godt, hvordan og hvorledes det er her.
  Ja du har dokumenteret noget, hvor du sammenligner priserne direkte. Sammenligner du DK med Bulgarien, så ser det hele endnu værre ud… Du vil ik forstå min pointe, og derfor synes jeg bare vi skal stoppe den her.

  Det er fint, at du kan købe Coca Cola til 139,- for 3 kasser, men hva hjælper det, når butikkerne ik tjener på det?

  Har du iøvrigt prøvet at sammenligne en dansk tilbudsavis med f.eks en tysk? Så vil du hurtigt opdage, at der faktisk er tale om TILBUD i DK, hvor man derimod i Tyskland ofte kun spare et par kroner. Hvorfor? Fordi den % fortjeneste pr solgt enhed er lavere, grundet lavere omkostninger til medarbejdere, husleje, diverse omkostninger osv…
  Men lad os stoppe den her, når du ik gider læse det jeg skriver, og afviser de fakta, som jeg har forelagt dig…

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 16:54

  7 år i tyskland, har du over hovet opdaget hvor meget varene er steget i dk de sidste 5 år ? et bake off brød koste hos den lokale købmand 38 dkr.

  hvordan vil du så forklare danske vare er op til 50% billigere i tyskland.. vi kan tage buko smøre osten frem her..

  Fødevarende er jo slet ikke steget i vores nabolande som de er steget i dk, jeg var rystet over hvor billigt det var at handle i en af Coop’s butikker i sverige, selv grønsager.. de koste ikke mere end i dk, men kvaliteten.. ov ov den var rigtig meget bedre

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 16:55

  rettelse …
  bake off brød koste hos den lokale købmand på et tidspunkt 38 dkr.
  i dag ved jeg ikke hvad det koster køber det nemlig ikke mere

 • Solbriller 29. juli 2011 at 17:00

  @Kim
  Jo DK er dyrt, det vil jeg give dig helt ret i… Men nu gentager jeg lige mig selv igen igen igen igen igen igen igen igen!
  Når kassedamen i Kvivkly i DK skal have 17.500 kr om måneden + feriepenge + sygedage + + + og tilsvarende i Tyskland skal have 7.500 kr, så er det basalt matematik for mig, at butikken i DK er nødtil at have højere priser + højere fortjeneste. Når huslejen + alle omkostninger dertil er højere i samme niveau, som lønsatsen, så giver det hele mening!
  I Bulgarien kan du handle fødevarer, som du kan købe i DK eller Tyskland med en besparelse på 50% i forhold til Tyske priser… Og der er grunden igen løn niveau, markedsforhold, omkostningsniveau, moms osv.

  Med andre ord, så kan en dansker købe ca samme antal liter mælk, som en tysker ville kunne for deres månedsløn. Danskeren får bare mere i løn, og derfor er mælken dyre… Men mælkepriserne matcher rigtig godt med den lokale samfundsøkonomi i landet…

  Og nu gider jeg ik have svar om, at Guldkorn koster 10000000000000% mere i DK, for den har jeg forstået! 😉

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 17:06

  Solbrille.: Jammen butikken tjener da vist kun en 15 til 20%
  Jeg kan afsløre over for dig det er ikke butikkerne som score kassen,
  men grosisterne og monopol importørene …
  så den med kassedamen skal ha mere i løn og huslejerne er højere holder ikke

 • Solbriller 29. juli 2011 at 17:15

  @Kim
  Du kunne overføre kassedame og supermarkeds eksemplet til Carlsberg. Så kan du spørge dig selv, om det er billigere for Carlsberg at producere Coca Cola på licen i DK contra for Coca Cola, at producerer deres læskedrikke selv i Tyskland… Jeg kender svaret, men det virker som om, du ik vil indse det!

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 17:38

  solbrille.: læs lige indlæg 10 igen..

  ½L sodavand stiger fra 7,50 til 9,95 pga. staten hæver punkt afgifterne med sølle 25 øre , efter staten så reducerer afgiften igen til før prisen og sænker punktafgiften for light sodavand til ca. det halve koster en ½ litter plusselig 13,50 (en light er vist sølle 50 øre billigere) og du giver stadig alle andre skylden end bryggerierne ?
  Sodavand er overhoved ikke steget tilsvarende i tyskland, uden du må hænge mig op på det mener jeg de er steget ca. 25 øre pr dåse, det er intet imod fra 7,50 til 13,50

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 17:43

  solbrille.. #33

  Hvis det var så meget dyrer for carlsberg at tappe deres læskedrikke i danmark, ved vi alle at de ville flytte produktionen til den anden side af grænsen.. længere er den ikke

 • Solbriller 29. juli 2011 at 18:20

  @Kim
  Du kan som jeg sagde tidligere, ik bruge grænsebutikkernes priser til en skid. De sælger ofte varerne med tab! Det er bare tilbud til et trække kunder til!
  Niveauet for denne diskussion er lavere og lavere. Du vælger at ignorere basale basis ting! Du bruger vel heller ik Bilkas åbningstilbud med 2 liter Coca Cola til 8,50 kr, som udgangspunkt for en prissammenligning?

  Come on jeg ved at DK er dyrt, og ja DK er dyre end alle andre lande i EU. Men tingene hænger oftest sammen! Ellers kig på Schweiz. som OVERGÅR DK, hvad angår priser!

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 18:28

  solbrille.: når priserne har lagt fast i flere år, kan man ikke regne dem som tilbudspriser, selvfølgelig tjener de penge.. ellers ville de jo afvise alle de pirat købmand fra danmark som fylder den ene kassebil op efter den anden med sodavand.. og ikke køber andet.. lad være med at være så naiv

  her snakker vi om vare (enda også danske ) som sælges i butikker uden for danmark til en laver pris end det er muligt for en købmand at købe ind til med eller uden skatter og afgifter

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 18:36

  solbrille.:

  Jeg kender intet til afgifter og skatter i schweiz.. jeg er da lige glad om der er lande som er dyrer end danmark, for at holde os til hvad jeg sagde fra starten i indlæg #7
  citat “”Jeg forstår simpelt hen ikke flere af jer siger Konkurrencen er benhård på det danske fødevaremarked ?? her hopper kæder af for mig !””

  Syntes faktisk slet Konkurrencen eksisterer, det hele ser ud til at være aftalt spil og hvordan de hiver mest muligt ud af lommerne på danskerne..

  Normalt skal en iværksætter ikke klage, da her normalt ville være muligt at lave en ny forretning, det er desværre bare svært i danmark, for dem som har butikkerne / kæderne er få i sidste ende, så de kan næsten gøre som de har lyst, der med meget begrænset Konkurrencen

 • Solbriller 29. juli 2011 at 18:38

  @Kim
  Jeg giver op… Priserne har IKKE lagt fast, men er reguleret med tiden. Men det er lige meget, for du er åbenbart bedre vidende, og orker ik at diskutere mere, da jeg skriver det samme om og om og om igen…

 • Kim Madsen 29. juli 2011 at 18:42

  Solbrille.: jeg har dokmenteret fakta, eneste du snakker er skat, højere omkostninger uden at kunne sætte tal på noget..

  Jeg mener stadig mit indlæg #34 skriger til himmelen om der er noget galt

 • Solbriller 29. juli 2011 at 18:46

  @Kim
  Ja fordi et produkt koster mere, så har du helt ret. Og hvis du har ondt i røven over, at et firma som Coca Cola tjener penge, så køb dog et andet mærke. De er et firma, og de forsøger at tjene det, som de kan… Ligesom dig på din arbejdsplads. Du forsøger sikkert os, at få den højeste løn + bonus + goder. Er du så ik præcist ligesom Coca Cola? Et grådigt individ?

  Hvis der ik er hård konkurrence i DK på fødevarer, så ved jeg ik, hva der er? Hvorfor sker der så mange fusioner/opkøb, hvis supermarkederne tjener styrtende? Hvorfor er kædrene nødtil at være større og større, for at tjene penge? Du må have svaret, for du mener jo ik der er konkurrence…

 • Lars 30. juli 2011 at 04:37

  Tror faktisk ikke Martin opretter en video-blog for at den skal spammes med ligegyldigt pladder…tag dog jeres kampe internt eller:Løb en tur!

 • Kim Madsen 30. juli 2011 at 06:18

  Lars.:
  jeg ser det faktisk som en ihverksætter snak, hvilket jo er helt i Martins ånd 🙂 men LARS du har ret.. Jeg undskylder her med mange gange til martin, jeg skulle ha stoppet for længe siden..

 • Kim Madsen 30. juli 2011 at 07:09

  Solbrille.:
  sikker på vi kunne ha en god diskution et andet sted.. men syntes Lars har ret..

  hygge og god sommer 🙂

 • Torben Scharling 5. august 2011 at 07:46

  Jeg synes nu det er fedt, at der trods alt er flere tilegnede hylder med økologiske varer, og generelt mange flere økologiske produkter i mængden i de billigere supermarkeder som Netto og Fakta – end vi har været vant til det tidligere. Det går i den rigtige retning ihvertfald. Egefeld var simpelthen for dyr at handle i, såvel som mange af de andre små 100% økologiske butikker. Sammenlignet med f.eks. USA, er jeg da glad for at produkterne i Danmark generelt er rimelig fri for de værste kemikalier såsom langtidsholdbarhed på f.eks. mælke- og hvede produkter og des lige. En butik som Whole Foods er da som vi kan se, en drøm at handle i, og mit håber da også, at vi i Danmark fortsætter i den positive kurs mod et sundere samfund.

  Slutteligt vil jeg da gerne lige dele en lille video jeg har lavet for firmaet Middagsfred, hvis nogle læsere skulle være interesseret i at få sendt sund mad hjem til sig selv: http://youtu.be/ekHZUa5bIDY?hd=1

 • Arne Astrup 8. august 2011 at 07:31

  Kære Venner
  Super god debat at rejse – jo vi har brug for Whole Foods i DK – shoppede i Whole Foods i San Diego i juni/juli, og det er faktisk imponerende udbud af kvalitetsprodukter. Har danskerne råd ? Ja, det har vi, men det er et prioritetsspørsmål – hvad vi ønsker at bruge vores penge på. Men det er et faktum, at vi aldrig har brugt en så lille del af vores disponible imkomst på fødevarer som i dag – helt nede på 5%. Så vi bruger blot pengene på noget andet.
  Kh
  Arne

 • Søren Maigaard 30. december 2012 at 06:06

  Økologisk synlighed er vejen frem. Vi ku da godt tænke os at hjælpe med til at fremme Whole foods i Danmark. Vi har både Netto og et økologisk marked på torvet omkring os og på Nordkraft i Aalborg arrangeres månedlige økologiske fødevarermarkeder. I Nordjylland er der et sandt udbud af økologiske fødevarer som kunne indgå i Whole food koncept i et nyt supermarked i Aalborg. Heroppe er der bare ikke så mange der har set Whole food konceptet fordi de ikke har været i USA. Vi er med på at fremme whole foods konceptet i Aalborg/Nordjylland. Hvem er med som investorer på et nyt supermarked i Aalborg?
  Bedste hilsener
  Søren Maigaard

 • Skriv en kommentar