1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (3 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Christian - iMARKETING 10. januar 2010 at 16:21

  Helt Klart.
  Super godt spottet, Martin 🙂

  Det er jo sådan en restaurent vi alle sammen savner her i Danmark.

  Hvorfor skal det være amerikanerne, der først gør noget ved det, når nu vi er “de sunde”?

  Jeg vil skyde på, at det er en (måske kvinde for en gangs skyld?), der er træt af junk food.

  Jeg tror også at denne “Niche” bliver enormt stor i årene fremover. Den sidder jo “lige i skabet” når vi kigger på behov.

  Forslag: Jeg ville forfølge sagen yderligere og måske få et interview med “bagmanden/kvinden” – jeg tror , at der gemmer sig en fed historie bag det her 🙂

  Venlig hilsen,
  Christian

 • Klaus Andersen 10. januar 2010 at 16:28

  Hej Thorborg.

  I forbindelse med at jeg har læst i Helsingborg blev jeg bekendt med en Restaurant der ligger tæt ved færgerne til Helsingør og samtidig i forbindelse med Campus, her havde man et koncept der på mange måder ligner det du omtaler, men skandinavisk inspireret så efter salatbaren finder man 5-7 forskellige menuer som man frit kan vælge fra, eksempler kunne være kogt skinke med flødekartofler – man er altid sikker på at der som minimum er 2 ting man kan lide selvom man er kræsen.

  En dessert i enden og drikkevarerne er inkluderet med soda- og saftevands automater. De har plads til ca. 150-200 gæster af gangen, og der var konstant fyldt hver dag mellem 11-15.

  Pris 70 SEK = 50 DKK.

  Der ligger masser af virksomheder i nærheden hvor medarbejderne fra disse var den primære målgruppe.

  Jeg kan ikke huske hvad den hedder men den ligger i samme bygning og den ligger på Bredgatan, hvis nogen skulle have interesse.

  Dette kunne med garanti blive et godt Franchise koncept.

 • Mikkel deMib Svendsen 10. januar 2010 at 16:43

  Konceptet er skam godt nok, jeg tror så bare, at sundhedsbølgen i Danmark rammer et andet segment, der kræver en anden standard. For de retter du viste frem lugtede i hvert fald af, at det egentligt var retter der normalt er fede (chokolade mousse, pizza osv), hvor man så bare erstatter nogle af de gode råvarer der normalt er i den slags med billig “plastik”. F.eks. kan man kun lave rigtig fedt-fattig pizza ved at bruge “ost” der slet ikke er ost, men sådan en gang vegitabilsk erstatningsprodukt fuld af grimme E-numre.

  Set ud fra en sundhedsvinkel er det i hvert fald ret absurd, at erstatte de “ægte” produkter med kemisk fremstillet erstatninger. Og det tror jeg en for stor del af målgruppen i D vil ligge mærke til.

  Udfordringen er så, at alternativet er dyrere at fremstille 🙂

 • Glen 11. januar 2010 at 08:04

  Det kan vi lide!

  Det er bare lidt sjovere, end at læse en blog eller høre podcasts 🙂

  Mere video, mere video!!!!

 • Anders V. 11. januar 2010 at 08:19

  Jeg stemmer lidt i med deMib på den her – især når det handler om dette sted og sundhed. Sweet Tomatoes *kan* som udgangspunkt være sund – men jeg tror der er meget få voksne der går derfra med under 1500-2000 nye kalorier ombord…jeg har i hvert tilfælde ikke prøvet det. I salatbaren er der jo også masser af ost, fedtholdige crouton’er, og så en tyk ranch-dressing til sidst. Spis derefter Mac ‘n’ Cheese ad libitum (eller den anden pasta), tag nogle stykker tykke pizza eller ostebrød med masser af kulhydrater, og slut af med kager ellers is som er proppet med spændende kemiske erstatninger for kunne blive kaldet fedtfattigt uden at smage elendigt. Og så kan man jo også drikke al den sodavand til som man magter at hælde indenbords!

  Jeg synes Sweet Tomatoes er super sted og kommer der af og til – men jeg føler mig altså ikke så vildt sund efter et besøg på dette sted, så jeg ville nok være rimelig varsom med at fremføre det som noget sundt sted i Danmark (eller her, for den sags skyld).

  //Anders

  PS: Mac ‘n’ Cheese fåes ikke bedre end på Sweet Tomatoes – og tro mig, jeg har prøvet det mange forskellige steder 😉

 • Mikkel deMib Svendsen 11. januar 2010 at 08:32

  Mac ‘n Cheese er jeg sgu aldrig rigtig blevet vild med. Hvis vi endelig skal bevæge os ned i de mere gustne dele af den Amerikanske gastronomi, så er jeg helt klart mere til en god gang biscuits and gravy – mid west style 🙂 … Men der står min kone så af hehe

  Der er iøvrigt mange Danskere der ikke ved, at USA faktisk også har mange helt fantastiske restauranter, der LANGT fra minder om de kolesterolproppede eksempler vi oftest ser. Mad af høj ganstronomisk kvalitet!

  En af mine gode venner driver faktisk en af de bedste af slagsen – stedet heder The Blacksmith (www.bendblacksmith.com) og ligger i Bend, Oregon. Det er satme verdensklasse! De blev iøvrigt af Condé Nast Traveller udnævnt til en af verdens 66 bedste retsuranter (ud af bare 16 i USA). Bend er iøvrigt et fantastisk sted, så har du ikke været der så er der både naturen og The Blacksmith som en god undskylding for at tage forbi 🙂

 • Anders V. 11. januar 2010 at 08:49

  Diversiteten og et land der består af immigranter gør, at der er en fantastisk pallette af virkelig god mad – høj gastronomisk kvalitet, som deMib siger.
  Tjek en tapas-restaurant i Miami som f.eks. Sra Martinez, hvor man for anstændige penge får virkelig god tapas. Italiensk mad af høj klasse kan du også finde på masser af mindre kendte steder, som f.eks. Carrabbas, som jeg besøgte i går… – super mad for tre, to retter plus en dessert og et par expressoer, brand-hyggeligt sted, og i alt $ 88.

  Så jo, der er masser af gastronomiske kvalitet her i burgerens hjemland!

  //Anders

 • Christian Jessen 11. januar 2010 at 09:19

  Super gode indspark til Thorborg.tv. Godt initiativ at bruge din Iphone, og kvaliteten på dine film er faktisk super god.

  Mht. restauranten er det super koncept, men tvivler desværre på at det kommer til Peru lige foreløbig, selvom der dukker flere og flere amerikanske franchiser op her i Lima. Lige foreløbig tror jeg dog ikke, at folk i Peru er klar til sundhedsbølgen, som vælter ind over de vestlige lande – men det skal nok komme en dag.

 • Thorborg 11. januar 2010 at 10:37

  @Christian, der er ingen tvivl om at det koncept vil holde i mange lande. Det koster ikke meget at sætte igang, det er lette retter at lave og sund mad til lave priser hold. Mht. interview, så føler jeg mig sgu ikke hele kvalificeret til det, men måske en dag 🙂

  @Klaus, det lyder som meget af det samme. Sikkert noget der har god succes.

  @Mikkel, der bærende i koncepter er gode salater og friske supper, resten er sikkert lavet til dem der bare skal have lidt kalorier. En af mine venner tabte 20 kg. på at æde der i 6 mdr.

  @Anders, hvad man ender med at spise er man jo selv herre over. Som nævnt, så er hovedparten salat og supper og det er sgu sundt. Men om du vælger at hælde en masse dressing over er du selv herre over. Under alle omstændigheder er det sundere en 99% af alt andet jeg har set i USA. Men jeg er ikke ude på en sundhedmission, men for at sætte ideer i hovedet på iværksættere 🙂
  Men hvis det interesserer dig, så kig her: http://www.souplantation.com/
  Der kan du se hvor mange kalorier der er i alt de serverer og hvilke værdier de har og det holder 100% i min bog.

  @Mikkel, i USA har man alt, både godt og skidt. Det jeg specielt lægger mærke til er at middelkvalitet er langt bedre og billigere end i Danmark, men at de meget sjældent rammer noget der på højde med Noma, Søllerød Kro etc. Det har jeg kun oplevet en gang…

  @Anders, helt sikkert, men når danskerne gør det rigtig godt, så kan amerikanerne sgu ikke være med..

  @Christian, Nej Peru er nok mere klar til “Mad der kan gøre mig mæt til priser jeg kan betale” og så skide være med om det er sundt 😉

  Dbh Martin

 • Anders V. 11. januar 2010 at 10:49

  @Martin:
  Ja, man er selv herre over hvad man putter i munden… – eller hvad man bruger sine automat-våben til. (Lidt en grov sammenligning!). Hvis folk (inkl. mig selv) har så meget selv-diciplin, hvorfor er der så lige at der er så mange overvægtige? Nå, men jeg er langt ude på et sidespor og det er en helt anden diskussion i et helt anden forum på en helt anden dag 😉
  Hav en super uge!

  //Anders

 • Thorborg 11. januar 2010 at 10:59

  @anders, du er sgu en sjov fætter. At sammenligne en restaurant der primært sælger frisk salat og suppe, med automatvåben. Jeg tør da slet ikke tænke på hvad du mener om McD 😉
  Nuvel, som skriver, så er det en helt anden diskussion et andet sted.

  Dbh Martin

 • Anders V. 11. januar 2010 at 11:17

  @Martin:
  Tak for det med ‘sjov fætter’…som jeg måske ikke skule forstå som ‘sjov’ i bogstavelig forstand, men nok nærmere som ‘mærkelig’. Jeg ville måske ikke dømme andre ind en kategori, på baggrund af en dårlig sammenligning for at understrege en pointe, men blot sige at det var en rigtig dårlig sammenligning, – men ok, jeg har det fint nok med at være en ‘sjov fætter’.
  Min pointe var blot, at sund mad og at kunne spise ad libitum for nogle af os ender med for meget kvantitet, og så taber konceptet lidt af kernen. Det er alt. Jeg skal prøve at moderere mine kommentarer fremover.

  //Anders

 • Thorborg 11. januar 2010 at 11:23

  @Anders, du er mere end velkommen til at kommentere så meget du har lyst til. Men du må da indrømme at det virker lidt mærkeligt, at mit indslag om en interessant forretningside med en salat og suppe restaurant, ender med en sammenligning med automatvåben. Ikke mindst set i lyset af at det nok er en af de sundeste madkæder i guds eget land.
  Så ja, jeg fandt det lidt underligt.

  Men der er plads til alle her på kanalen 🙂

  Dbh Martin

 • Anders V. 11. januar 2010 at 11:36

  @Martin:
  Ja, helt bestemt en dårlig og elendig sammenligning – har du nogensinde prøvet at lave sådan en? Alt hvad der kommer fra mig er hverken pænt eller poleret, og der bliver fyret noget skrammel af engang imellem, – f.eks. denne her. And so what? Hvis man ikke gør en hak og ikke fejler kommer man i min bog ingen vegne, og jeg kan love dig at jeg laver mange fejl, mange dårlige sammenligninger, får trådt nogen over tæerne, fornærmet nogle andre, osv – men det sker endda også at der kommer noget brugbart for andre.

  Nu må jeg hellere fokusere på mit arbejde og ikke jokke i flere folks spinat i dag…i morgen er der atter en dag til den slags.

  //Anders

 • Mikkel deMib Svendsen 11. januar 2010 at 13:12

  @Martin du har helt ret i at der er lidt længere mellem de helt store gastronomiske oplevelser i “Noma” niveau i USA – men de er der bestemt. Det var da også kun 16 ud af 66 restauranter, der ligger i USA, da Condé Nast Traveller kårede verdens bedste. At min vens Blacksmidt så kom med er jo fantastisk – men det ER fand’me også godt (jeg har personligt ædt mig igennem ALLE hans retter hehe)

  Men i forhold til at slanke sig kan man sagtens gøre det og smatidig fylde sig med en masse stoffer som jeg ABSOLUT ikke ville putte i mine børn. Jeg synes det er et skidt bytte, at skifte fed mad ud med dårlig kemi – men det er jo bare min mening 🙂

 • AlexanderHold 11. januar 2010 at 13:30

  Jeg ville lige følge din opfordring, og kommentere på din brug af Video.
  Synes det er super fedt, og ser gerne flere video var verden omkring dig.
  Så min støtte til projektet det har du, og så glæder jeg mig til den næste spændende opdagelse fra Florida.

 • Henrik Blunck 12. januar 2010 at 21:19

  Ideen er interessant, og gutten der tabte sig 20 kg er så absolut en model der kunne bruges i reklamerne. Du skulle næsten sætte dig for at styre migreringen af konceptet her til Danmark.

  Godt set, og tak fordi du delte det med os. 🙂

 • Skriv en kommentar