Tager du forskud på sorgerne, så se med her.

Husk at følge med i mine live video foredrag på Amino, de sparker røv – Klik her
(Jeg holder et i næste uge)

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (23 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Gitte Koldtoft 9. april 2011 at 01:01

  Uha forstår dig godt Martin. Min Samojede Rumle er 13 år og kan heller ikke løbe mere. Men vi går stadig en time hver dag i skoven. Troede det var forbi, men så fik han gigtpiller og voila, rask igen. Godt coaching spørgsmål er: Er dette inden for min indflydelsessfære eller uden for min indflydelsessfære? Nyd foråret med din søde hund. Kh enerGitte

 • Lene Hansen 9. april 2011 at 01:23

  Tak for dit gode råd! 🙂

 • Philippe 9. april 2011 at 02:23

  Hej Martin,
  Jeg er vild med dyr og særligt hunde.
  Jeg har flere gange hørt dig sige/ skrive “Køter”. Hvorfor bruger du det ord?
  I mine ører er ordet “køter” et negativt ladet ord og det er vel ikke det, du føler?
  Det glæder mig at din hund nu kan få det bedre og jeg håber du nyder tiden med hende.
  Udover det, er jeg helt enig i din indstilling til ikke at tage sorger på forskud.

  God weekend!
  Philippe

 • Nicolai 9. april 2011 at 04:13

  tak for det gode råd. kan faktisk bruge det til og komme videre lige pt.

 • Anette 9. april 2011 at 04:14

  Hej Martin
  Tak for endnu en lærerig video fra dig 🙂 Jeg forstår godt dit budskab og er enig i det du siger, men lige i dette tilfælde med din elskede hund er det da helt naturligt og sikkert også uundgåeligt at blive påvirket af situationen. Du bliver jo bevist om, at du på et tidspunkt i (nær) fremtid kommer til at miste et kært og elsket “familiemedlem” og mon ikke det også er sundt at stoppe op en gang i mellem og finde ud af, hvad man skal huske at være taknemmelig over at have i sit liv og nyde hver dag sammen, som var det den sidste 🙂
  (misforstå mig ikke, jeg er selvfølgelig sikker på, at det gør I også)
  Jeg tror, det er godt en gang i mellem og mærke sine følelser og give sig selv lov at blive ked af det. Det er en både at mærke livet på :-))
  Håber I får lov at få mange år sammen endnu !
  Du rørte mig med denne video Martin, tak for din hudløsærlige og oprigtige væsen – det var vi mange dér kunne lære af !
  Kærlig hilsen fra Anette 🙂

 • Martin Bolbroe 9. april 2011 at 05:39

  Du er et stort menneske Martin Thorborg!

  Jeg er selv tidligere hundejer og er pt. uden hund. Men har været der hvor du er det et par gange
  Hvor meget vi end ønsker noget skal blive ved, så bliver vi nødt til at se i øjnene at den dag kommer hvor vi skal tage vort ansvar som hundejere og må gøre det nødvendige og anstændige.

  Men selv om det er hårdt, er det den sidste gode ting at gøre i et ellers fantastisk hundeliv.

 • Christine 9. april 2011 at 05:42

  At være ked af det er lige så O.K. som at være sur.

  Begge `dele´ kan bruges konstruktivt men umiddelbart er dine tårer jo “bare” kærlighedsdråber til ære for et langt venskab og en påmindelse om hvor dyrebart det stadigt er for dig og det er da en smuk ting 🙂

 • Jesper Norbøll 9. april 2011 at 05:57

  Martin for pokker – du er sgu da et normalt menneske :-).
  Jeg vil mene at et hvilket som helst mentalt normalt fungerende menneske vil være bekymret og ked af det i sådan en situation.

  Helt ærligt, så syntes jeg da at det lige præcis i sådan en situation er fornuftigt nok at tage sorgerne på forskud – for så er du inderst inde forberedt på det værste. Så kan du sådan set kun blive glædeligt overrasket. Hvis det nu havde været den omvendte situation, hvor du havde taget Camma med til dyrelægen i den bedste overbevisning om at hun bare fik noget medicin og så var alt ok – og så måtte køre hjem og begrave hende i stedet for – så ville du være sendt i følelsesmæssigt frit fald. Så det at du har taget sorgerne på forskud i dette tilfælde har blot gjort dig klar på at det kan galt og derved har du pakket din mentale faldskærm.

  Jeg kan ikke huske hvor henne i verdenen det var/er, men jeg så for en del år tilbage siden en dokumentar om nogle hardcore lejesoldater og deres træning. De startede ud med at få en Schæfer-hvalp – og efter deres mange års træning bestod den sidste opgave i at sætte en ladt pistol i hovedet på hunden og skyde den – 1/4 af alle faldt fra på denne sidste opgave….

  Men godt at høre at besøget hos dyrelægen gik godt og at der er udsigt til at Camma kan få det lidt lettere 🙂

  /Jesper

 • Claus Wandler 9. april 2011 at 08:34

  Mojn Martin…Oftes er forventningsangsten værre end virkelighedens angst, og ofte så handler det vel bare om at turde at tage fat i “tyrens” horn…
  Super blog…

  Mojn mojn
  Claus

 • Kristoffer Kruse 9. april 2011 at 08:41

  Hej Martin

  God gammel visdom du har fat i her dejligt at blive mindet om det 🙂

  En idé til din hund:
  Jeg vil tro at en kombination af akupunktur, aminosyre terapi og lidt hjælp til fordøjelsen vil kunne hjælpe hende meget.

  Måske især disse ting L-glutamin en super aminosyre, fordøjelses enzymer og måske noget HCl.

  Jeg er ikke expert så jeg vil ikke råde nogen til at prøve disse til før de har talt med en professionel om det. Jeg dog i forbindelse med min egen sydom brugt alle disse midler med stor succes.

  God weekend til dig og køteren 😉
  Kristoffer

 • Amaris Charvell 9. april 2011 at 09:42

  Kære Martin.

  Av, der sad jeg og fik tårer i øjnene. Genoplevede lige alle de ture af samme slags jeg har taget til dyrlægen gennem tiden, og ikke altid fik dem med tilbage. Jeg har også måttet sige farvel til hund, en del katte (det var dog værre at finde dem ude på vejen, stadig halvt ved liv, efter at være blevet kørt over) og en pokkers masse tamrotter dengang vi havde dem (de bliver kun ca. 2 år, så der var desværre ikke så lang tid i mellem).

  Jeg kan ikke være mere enig med dig i, at man ikke skal tage sorgerne på forskud, det er rent ud sat spild af tid og energi – under “normale” omstændigheder.

  Men lige præcis når det angår ens kære dyr, familie eller lignende, så er man sgu ikke mindre “overskudsmenneske”, fordi man bekymrer sig og er ked af det. Det er vist kun en ganske naturlig reaktion.

  Man skal blot ikke bekymre sig så meget, at man glemmer at få det bedste ud af den tid man har sammen, uanset om den dag så er i dag, eller om et halvt, eller fem år. Man ved jo aldrig hvornår den dag kommer. Ind i mellem langt hurtigere end man havde håbet på og kunne tænke sig, andre gange, som det var tilfældet for dig i dag, får man lidt længere tid end man havde regnet med.

  Så det gælder jo om at huske at nyde det mens tiden er der, og jeg synes at et mindst lige så vigtigt budskab i denne sammenhæng, som budskabet om ikke at tage sorgerne på forskud, er at huske på hvad der egentlig er vigtigt her i livet – hver dag!

  Jeg er super glad på dine vegne over at I fik lidt længere tid til at hygge Jer sammen, og kan så levende sætte mig ind i hvordan du har haft det på vej derover. Giv hende et stort knus fra mig =)

  ~ Amaris

 • Thorborg 9. april 2011 at 09:49

  Tak for alle jeres søde kommentarer.
  Dyrlægen er en fin fyr, som jeg stoler på. Han er ikke typen der bare sælger medicin for at tjene penge. Så jeg er tryg ved hans råd.
  Nu får hun noget midicin og så ser hvad der sker. Hun falder en gang i mellem, men er altid sulten, legesyg som en hvalp og hun virker glad for livet, selvom hun er skrøbelig.

  Ja, jeg omtaler min køter som køter, men jeg kalder også mine børn for havenisser, så jeg lægger ikke noget ondt i det 🙂

  Og nej, jeg fortryder ikke at jeg i denne sag tog sorgerne på forskud, hvad jeg vist også sagde i videoen, for det kunne jeg bare ikke. Men med næsten alt andet lykkes det ret godt og det er fint, for god damn hvor får jeg mange tæv som iværksætter 🙂

  De bedste hilsner

  Martin

 • Gita Street 9. april 2011 at 10:18

  Jeg mener engang Johannes Møllehave stillede spørgsmålet til en der havde sorg over det at miste. Jeg kan desværre ikke huske hans rammende ord ordret, men her er min fortolkning: “Ville du helst have haft det du har haft og have sorgen over tabet, eller ville du hellere have været foruden det du har haft og været ligeglad”. Svaret var det første.

  Bekymringer er både at tage tabet på forskud, men på samme tid er det også en værdsættelse af de gaver man har lånt her i livet.

  At miste et firbenet kræ, der har levet i årevis i et kærligt hjem kan være et hårdt tab i starten, men på sigt, mest en masse gode minder 🙂

 • Anja Lysholm 9. april 2011 at 14:08

  Aaaaaarrrjjjj, Martin, man får jo lyst til at gi’ dig en krammer! Du må nøjes med en virtuel en af slagsen. 🙂 Godt du har hende lidt endnu.

 • Kenneth Rimm 10. april 2011 at 16:52

  Puha kan 100% følge dig Martin!

  Det viser jo bare at man er et (godt) menneske og tager de levende væsener man holder af alvorligt.
  Sad hos min døende farmor igår aftes efter at min søster havde ringet mig op og sagt det var på kraftigt retur med hende.
  For at være på den sikre side kørte jeg derind-da jeg ikke bor så tæt på som den øvrige familie.Better safe than sorry.
  Masser aftanker går igennem en når man sidder der-på godt og ondt.
  Jeg jeg tænkte meget over hvor god en dag det havde været hvor jeg havde mødt en masse søde mennesker hvor jeg kke hasr set mange i årevis.Vejret havde været fantastisk.
  Da jeg kørte igen omkring midnat kunne jeg mærke det var det rigtige.Måske når jeg derind igen men hvis ikke så er jeg afklaret.

  PS
  Havenisser er iøvrigt et fint navn til ungerne – og de kan vel også i jeres klima evt bruges i kortere perioder i tilfælde af derigtige bliver neglet.Børn har jo godt af frisk luft.

 • Bent Andersen 13. april 2011 at 16:09

  Det var det endelige bevis på at du er et helt (almindeligt) menneske og ikke en gud 🙂
  Håber du får lang tid sammen med vovsen.

 • Jens Dalsgaard 15. april 2011 at 03:40

  Super indlæg. Det er imponerende hvordan du formår at vikle dine videoer til iværksættere, uanset hvad de måtte handle om.

 • Henrik 20. april 2011 at 17:15

  Livet er fyldt med glæder og sorger. Os der har dyr oplever det lidt oftere.

 • Rune Ahlf 14. maj 2011 at 05:38

  Hudløs ærlig som altid…. I Love It…. tak

 • Skriv en kommentar