Der er ikke noget så irriterende som dårlige betalere.
Hør her hvordan min kone fik 20 sjufter til at smide Dankortet i maskinen.

Dbh Martin

Husk at få mine 100 bedste gratis råd til mere omsætning i din webshop – Klik her

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (11 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Erik 5. august 2010 at 00:38

  Fedt at I ikke bare har ladet skyldnere gå. Jeg tror ofte, at man opgiver, fordi det er for besværligt.

  Det har nok krævet en masse tid, specielt fra din kone, men hvis I har fået ca. 20 x 1.500 kr. ekstra ind, så kan man jo også bruge lidt tid på det.

  Og sjovt at se, at du er blevet rigtig amerikaner. Hornet sidder temmelig løst i slutningen af klippet 😉

 • Peter 5. august 2010 at 00:59

  Må indrømme at jeg også selv er blevet skuffet over folk der ikke betaler. Som en god ven sagde til mig, det er jo fordi det er billigere at skylde dig penge end at låne dem af banken. Men jeg fatter til den dag idag ikke at folk kan bestille/købe et arbejde de ikke kan/vil betale for.

  Men må indrømme at jeg selv har kastet håndklædet i ringen og fået fast job da jeg ikke orkede alt det arbejde der skal puttes i sløve betalere. Nu blev jeg som mange også hårdt ramt af store kunder i udlandet der gik konkurs, osv.. Derudover så er der selvfølgeligt også forskellig politik omkring betaling, jeg har oplevet store virksomheder i udlandet der operere med ½ års betalingsfrister.

  Men når man som lille iværksætter skal vente på at de betaler, samtidigt skal bruge tid væk fra andre fremtidige projekter for at få sine penge, så gør det altså ondt. Så ja fantastisk ide at “outsource” denne problematik.

  Har hørt historier om et en med et lille e-nmands webdesign firma, som måtte gå advokatens vej med hans 3 første kunder. Der var papir, kontrakter, og hele svineriet .. og de ville bare ikke betale alligevel. Det kom de så til, men er da totalt crazy.

  Iøvrigt er det egentligt sjovt at de små projekter/handler som burde være ligetil for begge parter, oftest er dem man skal bruge så megen tid på. Hvorimod store projekter med store gode kunder går typisk som smurt.

  Under alle omstændigheder, ville ønske jeg havde vidst de ting jeg ved nu omkring dette.

  Som altid en fornøjelse at lytte til dine seriøse guldkorn pumpet op med den fantastiske humor og stil kun du kan. Tak for det!

 • Brian O'Driscoll 5. august 2010 at 02:35

  Tak for endnu en kickstarter af min dag. Der er ikke noget bedre end en stærk kop kaffe tidligt på kontoret og så lige dagens Thorborg.

 • Elsebeth Fogh Guide til Det Gode Liv 5. august 2010 at 02:51

  Som altid en saltvandsindsprøjtning til at få handlet på det, der dræner energien. Vi har heldigvis ikke haft de store problemer omkring manglende betalinger i mine 12 år som selvstændig konsulent og coach, men løb i efteråret ind i vores første kunde med store økonomiske problemer. Vi benyttede vores Amino Plus medlemsskab, hvor man tilbydes gratis kreditrådgivning. Vi fik klar besked om, at hvis vi gik efter ham, ville vi erklære ham konkurs. Da det er en gammel skolekammerat til min mand, som har 4 børn, besluttede vi os for ikke at påtage os det ansvar. Vi foreslog udsættelse til han kan betale, men er skuffede over, at det var os der skulle tage kontakt og intet hørte fra ham. Han har efterfølgende fået hjerteproblemer af stress og har været indlagt nogle gange, så vi er tilfredse nok med vores beslutning i denne sag, men ellers er jeg helt enig med dig i, at man ikke skal give op. http://www.elsebethfogh.dk og http://www.global-partner.dk

 • Elsebeth Fogh Guide til Det Gode Liv 5. august 2010 at 02:55

  Hej igen.
  Glemte lige at skrive, at når jeg har private coachklienter, betales der forud ved tilsendelse af faktura for et aftalt antal sessioner, så forebygges problemet med manglende betalinger. Så det er kun, når der er tale om undervisning og foredrag, jeg først sender fakturaen efterfølgende http://www.elsebethfogh.dk

 • Anders Saugstrup 5. august 2010 at 05:16

  Glimrende! 🙂 I har en rigtig effektiv good cop – bad cop ting kørende der!

  PS. Nyd de næste 20 år i USA – mon ikke du lige er kommet på no fly listen med den der overskrift? 🙂
  http://en.wikipedia.org/wiki/No_Fly_List

 • Lars Hansen 5. august 2010 at 05:35

  Jeg oplever faktisk, at det er de store solide firmaer, som kan være sværest at få en betaling ud af. Jeg har lige fået betaling fra en udenlandsk bilproducent på en regning, som er 13 måneder gammel. Jeg har brugt mindst ligeså mange timer på at få mine penge, som jeg brugte i udviklingsprojektet, og det er fandme frustrerende, når man er 1 mands firma. Jeg ringede hver 2. uge og endte med at snakke med regnskabsafdelinger i Indien, afdelingschefer, som lovede at gøre noget ved sagen, men ingenting skete, o.s.v. Til sidst skrev jeg en kort mail til den højeste placerede CEO i firmaet og fortalte om problemet, og skrev, at jeg ville sagsøge dem, hvis de brugte mine resultater (hvilket jeg selvfølgelig aldrig kunne gøre). Jeg hørte aldrig en pind, men betalingen kom 4 uger senere.

 • Solbriller 5. august 2010 at 06:25

  Metoden er nemt ved privatpersoner eller små uvidende virksomheder…

  Men handler du med større firmaer, som kender til processsen, hvis de ik betaler, så er der flere, som er begyndt at spekulere i extra gratis kredit!!!
  De undlader at betale, og ignorere også inkasso brevene. Ligefør sagen så skal for forgedretten, så er de villige til at indgå et forlig, hvor de KUN betaler hovedstolen. Dvs den uheldige sælger skal selv betale inkasso omkostningerne + omkostningerne ved rykkerne. De fleste acceptere et sådan tilbud i disse tider!
  Og vupti, så har et firma lige scoret 3-6 ugers ekstra kredit uden hverken omkostninger eller renter!

 • Sonja 5. august 2010 at 07:20

  Tror virkelig det er forskelligt, hvordan folk opfatter penge. Nogen synes det bare er er middel til at få noget, andre (lige som jeg) opfatter penge som et nødvendigt onde/gode. Jeg ville helst undvære at skulle bruge dem/modtage dem – for jeg giver og modtager dem med ydmyghed. Jeg vil ikke måles på mine penge – men da jeg slet ikke vil skylde andre folk noget, skylder jeg helst heller ikke penge væk. Har en gammel gæld (gik ned med et hus på tvangsauktion i 1988), men det er en helt anden historie – men sætter ellers en STOR ære i ikke at skylde nogen noget – for jeg tror faktisk på det med karmaloven. Hvis jeg har valgt at købe noget – ja – så skal jeg også betale for det. Er helt sikker på (og kan se det hos andre), at hvis de er lemfældige med penge, så er de også lemfældige med andre ting og der er tit andre ting, som går galt i deres liv……mmm..strøtanker for mig – som er meget interesseret i det psykologiske i det ;0))

 • Henrik Blunck 5. august 2010 at 09:41

  Super indlæg, Martin.
  Jeg har faktisk lige benyttet teknikken. Har en kammerat (troede engang det var en god ven), som har skyldt cirka 13.000 i snart tyve år. Han er flyttet til England. Men han fik sørme lige en hilsen med link til din video…

  Han kan jo blive nok så sur. Venskabet røg jo i princippet allerede dengang, og pengene vil jo blot være en glædelig nyhed hvis de kom ind. Skulle der regnes renter på 5%p.a. var det blevet til 29796,24 i dag…

  Men det er faktisk tragisk, for det er netop sager med manglende betaling som også gør, at jeg den dag i dag har vedtaget 50% forud. Gider ikke først miste arbejdstiden, dernæst pengene, og så alligevel kunden på langt sigt.
  Priserne kan holdes lave og tabene er minimale fordi de ærlige sagtens kan forstå princippet at det er billigere at betale forud og få en lavere pris end at skulle betale for risikoen og bankens rente på en kassekredit.

  Tak for din inspiration, Martin. 🙂

 • Kim Jørgensen 5. august 2010 at 14:12

  Haha, det kunne være man skulle sætte konen i arbejde med inddrivelse, når hun alligevel går derhjemme på barsel 🙂 Super indlæg Martin.

 • Lars fra Lav egen hjemmeside 5. august 2010 at 17:49

  Haha – Fantastisk! Sådan kan man også gøre! 😉

  Jeg har selv brugt lignende metoder til mindre non-profit arrangementer.. Det virker glimrende..!

  (elsker også den kvindelige stædighed.. “JEG MÅ HAVE PENGENE IND!”)

 • iPhone 4 pris 6. august 2010 at 09:49

  Godt nok fedt du har en kone til at lave den slags arbejde. Jeg har 7-9-13 personligt ikke haft problemer med dårlige betalere endnu, og håber aldrig jeg kommer ud for det.

 • Batech 6. august 2010 at 15:37

  Super historie, godt det endte godt 🙂
  Gider man ikke at bruge tid på det, kan man få sit inkassobureau til det 🙂

 • Bent Andersen 6. august 2010 at 16:59

  Hun er sej, Fru T. 🙂
  Jeg bruger at sende folk til incasso via advokaten. Det virker!
  Det er ikke en 100% løsning, men næsten. For nyligt havde jeg en kunde der ikke betalte sin regning (små 5000 kroner) advokaten rådede mig til at droppe dagen da det viste sig at det var en fillial af en engelsk firma. Det vil simpethen ikke kunne svare sig med så lille et beløb. Øv, men videre.
  Så så min kone en annonce i avisen, at samme firma som skyldte os penge skulle have lagersalg. Vi besluttede os at for at tage på lagersalg 😉
  Vi mødte op 20 min. før det skulle slutte og der var rigtigt dejligt mange kunder. Vi løb ind i chefen og han fik ret hurtigt lempet os ind på lageret og der fik vi vores penge, selv om at han da virkelig ike kunne forstå at vi ikke havde fået vores penge til tiden.
  Det var en fed fornemmelse. Lidt skræmmende, men fed fed fornemmelse. Det er ikke sidste gang den metode skal benyttes.

 • Hosted Exchange 12. august 2010 at 10:51

  Sådan fru Thorborg :o)

  7-9-13 stort set heller ikke nogen af slagsen her, men bruger tilsvarende metoder…

  Udholdenhed betaler sig… og ret skal sku være ret!

  Per Ahm

 • Søren 14. juli 2011 at 16:54

  Super indlæg.

  Jeg har hørt om mange historier, hvor folk skylder hinanden penge og nogle ikke vil betale.
  Især restauranter o lign. Der har man da hørt om folk der tager ned og spiser, hvis restauranten skylder penge. Når der så skal betales, kan man jo trække det fra folk skylder.

 • Heidi Wandborg 12. november 2012 at 05:18

  Hvad gør man så, når man har en dom på, at en håndværker skylder en penge og man sender ham breve via advokat, men han er ligeglad, og vil ikke betale, og hvis man gerne vil sende ham i fogderetten igen, for så ud af egne lomme skal af med 15000 til fogderet, vel vidnede at han stadig ikke betaler, Skylder mig 675000 plus 3 års renter.

 • Skriv en kommentar