Jeg er den type person, der ofte er lidt langsom til at lære nyt og derfor skal bruge ekstra tid på det. Men som jeg plejer at sige: “Hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene” og jeg går rigtig meget 😉

Men det positive er, at jeg så også gør mig en masse tanker om hvorfor jeg gør hvad jeg gør og hvad der så er godt og skidt. Og når jeg endelig kan det, er jeg også opmærksom på hvordan jeg gør det.

Det har også været min proces da jeg skulle være leder. Jeg lavede rigtig mange fejl, men endte med at have ret godt styr på tingene og da vi scorer højeste på medarbejdertilfredshed i Visma-koncernen, er der jo også rigtig mange der spørger mig, hvordan vi gør det så godt.

Ud fra det lavede jeg et lederforedrag, jeg begyndte at holde sidste år og det blev en stor succes med 1.000 solgte billetter i København og 700 i Århus.

Det i Århus optog jeg på min iPhone og ud fra det begyndte min gode ven Anders Gisselmann at skrive på en bog. Det er også ham der har skrevet min bog “Iværksætter til jeg dør”, så han skriver godt.

Over de næste måneder tænkte jeg meget over bogen og fik ofte ideer når jeg gik tur med hunden. De ideer indtalte jeg på min telefon og sendte til Anders, som herefter skrev videre på bogen.

Da han havde skrevet hvad han kunne, sendte han det til mig og jeg rettede det til, jeg syntes skulle være anderledes og tilføjede lidt. Bogen blev herefter korrekturlæst og sendt til en grafiker, der satte bogen op.

Mens det foregik, fandt min søde kæreste Jannie, en WordPress-haj, som satte en lille shop op, som både kunne håndtere salg af papirbogen og download af ebogen. Herefter fandt hun et lager der kan pakke og sende bogen.

Så sørgede hun for at registrere mit firma som forlag. Det gør man gratis hos Dansk ISBN-kontor og tager en dag. Herefter fik hun registreret en stregkode til bogen, det tager få sekunder og er også gratis. Hun brugte sitet “Barcode generator”.

Jeg sendte bl.a. ebogen til mine mellemledere i Dinero og andre gode folk, for at få noget feedback og for at sikre mig at den var ok. Så “softlaunchede” jeg den 4. oktober, med et bette opslag på LinkedIn og solgte 8 bøger de efterfølgende dage. Det gjorde jeg for at se om alt virkede rent teknisk.

Samtidig sendte vi bogen til Lasertryk, der skulle bruge 10 dage på at trykke den. Mens vi ventede, skrev jeg lidt mere om bogen på de sociale medier og solgte yderligere godt 100 ebøger.

Så kom bogen på tryk og jeg begyndte at støje mere. Min strategi er at finde små passager af bogen og lægge dem online, med et link til køb af bogen. Det har den seneste uge givet +300 salg og jeg har nu bestilt yderligere 2.000 bøger, da det er billigere ved større oplag, jeg ikke har fået tilbagemeldinger om fejl og jeg kan se den sælger, som jeg havde håbet.

Skal den så ikke sælges hos boghandlerne? Nej det tror jeg ikke. De vil have en høj avance og så går der ikke lang tid før de smider den i en tilbudskasse og det gider jeg ikke se på…

Det er en bog der ikke taber sin værdi for læserne i rigtig mange år og jeg vil dertil løbende opdatere den, med de nye ting jeg lærer. Så jeg vil hellere have den fulde kontrol og indtægt og jeg har masser af tid til at sælge den i. Jeg skal nok sælge 15.000 af dem, ligesom Anders og jeg gjorde med “Iværksætter til jeg dør”, men det tager så sikkert også 10 år 🙂

Mht. omkostninger, er den samlede pris for grafisk opsætning af bog, opstart af lager, produktion af shop og tryk af de første 1.000 bøger løbet op i ca. 50.000 kr. + moms.

Dertil får Anders en del af den løbende omsætning, min kæreste får procenter for at tage sig af support af kunder, det arbejde hun lavede med shop og lager og løbende søgemaskineoptimering og så er der omkostninger til markedsføring + min tid.

Er det så en god forretning? Lige nu er jeg vel på ca. break even, uden at tage min tid i betragtning. Men på sigt forventer jeg da at tjene en god skilling på det og så giver det jo også en del foredrag m.m.

Men for at være ærlig, er det primært et projekt jeg gør for sjov, i stedet for at spille golf etc. Jeg kan godt lide at hjælpe andre, udvikle mig selv og samtidig tjene penge og alle tre elementer har jeg med i bogprojektet.

Grunden til at jeg skriver hvordan jeg har gjort, er som du nok kan regne ud to ting. Den ene er at jeg elsker at hjælpe andre og dertil vil det nok give noget salg.

Ps. Du kan købe bogen her