Du arbejder meget med computeren og det går jo super, lige indtil det ikke gør.
Hvis du, som jeg, får smerter i hænderne, så er du færdig!

De bedste hilsner

Martin

 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (8 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Jørgen Linnet 4. juni 2012 at 08:18

  Tak for de gode råd Martin! :o)

  Kan kun anbefale alle jer der endnu ikke har fået problemer med hænderne, at lytte rigtig godt efter hvad der bliver sagt i denne video. Jeg tror ikke på at der er nogen af os, der i længden kan holde til at sidde 10-14 timer bag skærmen hver dag, uden at man på et tidspunkt får problemer med hænder og fingre, så det bedste råd må være, at man, inden man får samme problem som Martin og jeg, forebygger de problemer, som næsten med garanti vil komme, hvis ikke man gør noget for at forhindre det.

  Og ja, det kan godt være at dårlig ryg og stress i dag er vores folkesygdomme nummer et og to, men lur mig om ikke det bliver lige netop dette problem med overbelastede hænder, der på lidt længere sigt, bliver det største problem af alle – Jeg tror det :o)

  Dbh fra Jørgen

 • Lasse Smith 4. juni 2012 at 09:05

  Jeg blev obs på det sidste år, da jeg fik små smerter.

  Jeg gjorde det at jeg stoppede med spil, som ikke interesserede mig 100%.

  Fjernede min bærbar, da jeg ikke kan sidde godt med den.

  Fjernede min mail og oprettede en ny, som ikke blev delt med alle.

  Lavede et program som lavede en stor del af det basiske jeg altid skal lave med hjemmesider, som også sparede mig tid.

  Jeg investere snart i et tale til tekst program.

  Tror du har ret Martin at der er en epidemi på vej med skadede hænder og håndled.
  Flere af mine venner indenfor IT og kontor lider af skader og de er i 20erne.

 • Troels 4. juni 2012 at 10:11

  Super relevant indlæg – selvom jeg dog tvivler på, at du får folk under 30 til at droppe troen på egen usårlighed 🙂

  Jeg har for nylig selv investeret i en svinedyr kontorstol. Det er uden sammenligning den bedste investering jeg har gjort længe.

  Måske løbebåndsløsningen også skulle overvejes ;o)

 • Lars Q 4. juni 2012 at 14:27

  God idé med at skifte mellem iPad, mobil og computer… så kan man også følge med i når der sker noget nyt på de forskellige platforme.

  Jeg fik også lidt begyndende mussearm… og så købte jeg en bold til at sidde og få gang i blodomløbet… men hver gang gik der lige et havlt minut… og så havde jeg bolden i den raske hånd, og kørte videre med musen med samme hånd som jeg plejer… så det fungerede ikke for mig.

 • Erik 5. juni 2012 at 02:34

  Hej Martin

  Tak for endnu et godt indlæg.
  Håber du kan holde smerterne på afstand.

  Jeg har ingen super kur til når skaden er sket, men jeg har holdt smerterne på afstand ved at have 2 forskellige tastaturer, og 2 forskellige mus (trackball og mus) – Og så bytter jeg imellem de meget forskellige tastaturer og mus.
  Og som du selv siger, så er den bærbare ikke til længere tids arbejde.

  God vind og TAK!

  Mvh.
  Erik

 • Henrik 5. juni 2012 at 02:54

  ja, et relevant problem som er vigtig for alle os, der arbejder med computer, og noget som vi skal passe på med – og ja det gælder om at skifte mellem mus, og touchpad og holde pause – altså noget styring af vores arbejde…

  men ingen nemme løsninger…

  Held og lykke med at få styr på det…

 • Kristian 5. juni 2012 at 04:06

  Jeg tror nogle typer mennesker er mere udsatte for museskader og tennisalbue end andre.
  Jeg har nu i over 10 år siddet dagligt 10 timer foran min PC med diverse arbejde og jeg har alsdrig været i næheden af en museskade.
  Det eneste problem jeg har er hård hud på den venstre albue 😀
  Den kan godt blive øm også….

  Jeg skifter dog regelmæssit mellem at skrive, læse og blot klik-surfe….og skifter også mellem den bærbare, min PC og min Samsung Galaxy Tab 10.1.

  Men før jeg fik mere gang i den bærbare og Galaxyen kunne jeg da godt mærke at sidst på dagen havde jeg “tunge arme”…men ingen problemer med hænder og fingre.
  Så mon ikke det rammer de mennesker som har mere skrøbelige hænder end f.eks. mig?

 • Jakob K 5. juni 2012 at 08:10

  Et stort tastatur tror jeg er sundere at skrive længe på end en laptop.
  Ryst hænderne af og til, hold små pauser ind imellem så tror jeg det går.

 • Sana Sofia 5. juni 2012 at 13:40

  Hej Martin og tak for endnu et inspirerende indlæg 😀

  Gode råd kunne jeg godt komme med til dine hænder, men i stedet vil jeg da lige dele, at jeg har fundet noget der hedder en optager på min iPhone og den fungerer fiiint til at lave lydsvar eller andet som ikke skal være helt optimalt i lydkvaliteten, så til andre der ikke kan eller vil investere prøv optageren på jeres iPhone (hvis I da har en sådan 😉 )

  Kram fra Sofia

 • Kenneth Rimm 6. juni 2012 at 04:47

  Hej Martin
  Har heldigvis ikke ikke haft problemer af den art – men det må ikke være sjovt.

  En måde at variere på er at bruge en tegneplade fra http://www.wacom.eu i stedet for en mus.
  Som fotograf bruger jeg den dyre prof. Intuos i medium (ca a4) + en lille Bamboo til at have med til min Macbook Pro.
  Til almindeligt brug er Bamboo helt fin og er rimelig i pris. Fordelen er at du bruger hele armen og ikke bare håndleddet.

  Har ikke brugt en mus i mere end 10år og trods laaaange dage aldrig haft problemer med med hænderne.

  ..og en god stol er som andre nævner også et must.

  Dbh
  Kenneth

 • Dorte 6. juni 2012 at 09:54

  Et Nordjysk firma har opfundet en “mus” som du styrer med tungen.
  Er primært udviklet til handicappede, men måske andre også kan gøre brug heraf
  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/424416:Danmark–Tungen-som-computermus

 • Sanne 26. juni 2012 at 16:37

  Tak for et spændende indlæg. Det er i høj grad et relevant emne og du har fuldstændig ret i, at problemer med smerter i hænderne, albue og skuldre bliver en af de store folkesygdomme i Danmark i de næste årtier. Jeg har en veninde, som arbejder som socialrådgiver i en sygedagpengafdeling og hun bekræfter, at vi ser flere og flere danskere blive sygemeldt på grund af de skader, der opstår ved arbejdet ved computer.

 • Skriv en kommentar