1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (19 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Lars Bachmann 19. marts 2010 at 12:38

  Kort sagt: dem du møder på vej op, dem møder du også på vej ned.

 • John 19. marts 2010 at 13:04

  Så sandt så sandt….

 • solbriller 19. marts 2010 at 13:14

  Lars mere præcist kunne det vist ik siges ;D

 • Valentina 20. marts 2010 at 02:41

  Hej Martin,
  Fed, at du har nogen tanker og holdninger, som i sin tur sætter vores tanker i gang og bringer holdninger til revisionen. Helt enige, all ændrer sig og det skal vi altid huske. Det eneste perspektivering jeg vil gerne komme med er, at årsagerne til adfærd, som du beskriver, var forskellige, men reaktions mønstrene er de samme i sidste ende , eller…?
  Derfor, måske for at bryde kæden, kan den, som er op nu, alligevel vælge til at hjælpe lidt til den, som er nået ned.
  Payback lægger jo i, at det er garanteret ikke sjovt at kontakte nogen, som man ved, at man har behandlet skidt i sin tid, men er nødsaget nu at bede om hjælp.
  Mange hilsner,
  Valentina

 • christian 20. marts 2010 at 02:44

  Det vel altid været sådan og er noget almenmenneskeligt. Hovmod er en af de 7 dødssynder.
  Spørgsmålet er om den nye tid og de nye medier vil ændre på det? Den nye verden ændrer endnu mere på autoritetsbegrebet
  Stor er ikke stor og lille er ikke lille længere.
  Har selv prøvet at have medgang og modgang og det overraskende er hvor utrolig god ens hukommelse er hvis man har oplevet det som du beskriver – både i postiv og negativ retning. Og hvor hurtigt man lugter lunten når personer dukker op igen.

 • Bent Andersen 20. marts 2010 at 09:15

  Jamen hov, lige pludeselig så jeg tante Jante’s grimme ansigt…. “du skal ikke tro du er noget …”
  Hvor kom det fra?

 • Valentina 20. marts 2010 at 09:39

  Spørgsmålet er vist rettet til mig. Det kommer fra Den gyldne regel (Matt 7:12).
  Vi alle tolker naturligvis ud fra det verdens billede, som vi har.

 • Bent Andersen 20. marts 2010 at 11:37

  @Valentina Nej, det var nu ikke specielt rettet til dig, mere tænkt som en kommentar til Martins video. Jeg synes det er lidt pudsig vinkel på tingene når man er selvudnævnt jante-tæsker.
  Men tak for bibellektionen 😉 den tager jeg til mig.

 • Thorborg 20. marts 2010 at 12:12

  @Bent, jeg kan ikke lige se hvad mit indlæg har med jantelov at gøre??
  Det er bare er spørgsmål om at huske på at hjælpe hvor man kan, selvom folk måske ikke er så “vigitge” som man selv føler sig..

  Dbh martin

 • Claus Heinrich 21. marts 2010 at 12:19

  Ja rigtig god holdning som jeg er meget enig i, men nu du selv tager den op syntes jeg det er lidt synd du ikke altid følger op på mails (ved dog godt du modtager virkelig mange og må prioritere).
  Har oplevet det en række gange at ikke få svar når jeg har tilbudt noget eller meldt om fejl jeg har spottet på dine websites. (sidste gang var hvor du via thorborg.tv bedte om tilbud til Amino plus kunderne, jeg gav et tilbud rigtig mange med garanti vil have flæde af – men fik aldrig svar tilbage og er nok røget i papirkurven som du har beskrevet i et anden video/podcast du gør for at få frihed og undgå stress).

  Som bruger sidder man lidt med den følelse at så kan det også være ligemeget, vil ikke sende flere mails når man får fornemmelsen af at de blot arkives lodret.
  Vil ikke prøve at lyde for negativ, men falder du ikke lidt i selv samme fælde som du beskriver i videoen? (Og igen, forstår sgu godt at der må prioriteres når man svømmer i indkommende mails)

 • Bent Andersen 21. marts 2010 at 12:38

  Martin du har hele tiden været meget antijante, men nu siger du pludeselig at en person der ikke tidligere har været så i mødekommende over for dig beder dig om lidt hjælp, så burde han have tænkt over det noget før og have lyttet til dig tidligere, for nu har du ikke tid/lyst til at hjælpe ham nu hvor han har brug for dig.
  For mig at se er det “payback time” og “du skal ikke tro du er noget (mere)” og det er da netop nu vedkomne har brug for din hjælp og så kunne du jo tilføje et : “Husk nu at hjælpe andre når du igen kommer op på toppen”.
  Det er tilgivelse og antijante.

 • Claus Heinrich 21. marts 2010 at 12:41

  Fik lige læst min kommentar og den lyder sgu mere negativ end jeg mener det. så tag det ikke negativt op Martin. Er stor fan af alt det du deler ud til alle via dine websites, og som jeg forsøgte at skrive har jeg fuld forståelse for at man ikke kan nå alt 🙂
  Fortsat god weekend

 • Thorborg 22. marts 2010 at 09:41

  @Bent, jeg har x antal timer i døgnet og en fandens masse der vil hjælpes. Når jeg skal vælge hvem jeg vil vælge, så gør det ikke noget at man selv er hjælpsom.
  Jeg har absolut ingen problemer med at hjælpe folk som aldrig har hjulpet mig, det gør jeg hver dag. Men folk der selv, når de fint kunne, ikke gider at give en hånd med, de kommer ikke forrest i køen.

  Dbh Martin

 • Bent Andersen 22. marts 2010 at 12:27

  @Martin: Du fik sagt tingene på en måde (i videoen) som jeg bare ikke kunne få til at harmonere med hvad du tidligere har sagt. Og det var det.

  Det andet du skriver her til sidst er nok det man oplever mange gange når man som du og jeg er et hjælpsomt menneske. Og når man har prøvet det mange gange nok så sætter man hælene i og sige til sig selv “fandme nej” Jeg oplever selv at jeg med alderen bliver mindre og mindre tolerant og mere mistroisk, og det er inderst inde ikke noget jeg bryder mig om, men når man er blevet bidt af een hund, ja så bider de sgu nok alle sammen. Og der går meget lang tid inden man tør/vil klappe en hund igen.

  >Jeg har absolut ingen problemer med at hjælpe folk som aldrig har hjulpet mig, det gør jeg hver dag. Men folk der selv, når de fint kunne, ikke gider at give en hånd med, de kommer ikke forrest i køen.< Citat M.Thorborg

  My point exactly!

  og godt ord igen 😉

 • solbriller 29. marts 2010 at 12:16

  Synes det er samme fejl mange laver både på familie og venne stadiet… Travlt med arbejde osv, og har ik lige tid til de standard familie fødselsdage og arrangementer der dukker op… Eller gider ik med vennerne ud og se bold, til koncert eller bare i byen…
  Og når de så er 40-50-60 år, så sidder selv samme person og surmuler over, at de aldrig udnyttede de mange tilbud og chancer de fik…

  Men er helt enig med dig… Selv en kort mail eller svar, er bedre end intet før man sidder i lort til halsen!

 • Thomas Bon 21. maj 2010 at 07:00

  Tror det var Kennedy ,der en gang sagde: ” Spørg altid dig selv, hvem du kan hjælpe, som det aller første. En dag har du selv brug for hjælp, og så har du nogen, der gerne vil hjælpe dig.” – Så kort sagt, hvis du fra starten af kun tænker på hvem der kan hjælpe dig, så kan du få et gevaldigt problem den dag du for alvor har brug for andres hjælp. Derfor: Gør dig selv en tjeneste, start med at hjælpe dem du kan!

 • Skriv en kommentar