Hvad sker der lige her.
Mens alle snakker om lille Holger, så bliver der igen lagt ekstraskat på iværksættere. Hvad fanden sker der for dig Danmark????

De bedste hilsner

Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (94 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Rosenstand 30. marts 2011 at 08:49

  Sat på spidsen – men absolut korrekt. Og ved du hvad, min ven? Det er suverænt med en video i ca. denne længde. No b.s. – lige til sagen med Thorborgsk bid. I like!

 • Ulrik 30. marts 2011 at 08:57

  Fuldstændig håbløst at straffe dem, som forsøger at skabe grundlaget for fremtidens vækstsamfund.

  Absurd er hvad det er. Og argumenterne for at flytte væk bliver flere og flere.

 • Kim Kampp 30. marts 2011 at 09:06

  Fandeme så og 100% enig
  Folk gør ofte det, de ikke kan få eller selv gøre forkert.
  Lovgivningen og styret her i DK eller mangel på samme er et udtryk for, at de 50 % som ikke tør gøre eller gør, netop gør dem som gør (herunder iværksættere) forkerte og fordækte. Ved at besværliggøre deres hverdag, med alt muligt ligegyldigt halløj, hvis eneste formål er at give deres eget eksistens grundlag mere berettigelse igennem endelange ligegyldige procedure, regler og blanketter.
  Tumps Up – fortsat god løbtur, måske man selv skulle til at tage en løbetur langt væk herfra!

 • Casper Fabricius 30. marts 2011 at 09:07

  Selv tak – excellent rant!

 • Lasse Smith 30. marts 2011 at 09:12

  Jeg helt enig, det er så langt ude og kan virkelig ikke se pointen i det.

  1 ting jeg er bange for er at efter valget som skal udskrives senest 13 november i år.
  Er at der kommer en bølge af nye afgifter især rettede mod iværksættere og firmaer.

  Jeg ved selv at jeg flytte til udlandet, når økonomien i firmaet byder sig.
  Der er simpelhen allerede nu for sindssyg mange regler, afgifter og skatter.
  Hvorfor arbejde 100 timer om ugen, hvis man kan arbejde 30 og modtage samme resultat?

 • Jesper Buch 30. marts 2011 at 09:20

  Fantastisk ! 🙂

 • Henrik Blunck 30. marts 2011 at 09:22

  Det er fuldkommen rigtigt, og affaldsgebyrer og iværksætterskat er netop bare håbløse ideer fra en fastlåst regering.

  I Bibelen kan vi på engelsk læse: “Without vision, the people perish” (Ordsprogene 29:18)… Det kunne ikke være mere sandt end netop nu hvor der mangler en drivkraft der tror på vi skal ARBEJDE os rige frem for at SPARE os rige med ekstraskatter skjult under overfladen.

  Tak for et godt indlæg. 🙂

 • Jeppe Kjærsgaard 30. marts 2011 at 09:30

  Meget enig i det du siger – og ret fedt man virkelig kan høre du mener det 🙂 Lidt synd til sidst – mht. Holger – de positive historier skal have plads (ved god at EB og BT kører totalt over gevind, men anyway).
  Godt indspark…

 • Esben Darling Meng 30. marts 2011 at 09:31

  Nu er det nok!

  Helt enig. Vi bygger muren rundt om Danmark højere, så dygtige udlændige ikke får andel eller kan bidrage til vores “velfærdsmodel”, alt i mens vi skære ned på skoler og uddannelser samt forringer muligheden for, at starte og drive virksomhed. Bogen “hvem har taget min ost” er Danmark i en nøddeskal, hvor Danmark er blevet den fede mus.

  Vi dækker op med den rødternede dug og hygger os, alt imens huset brænder. Udlandet, hvad skulle vi kunne lære af dem. Vi har jo vores danske model og værdier.

  Jeg har 4 – 5 lande på min liste, som jeg gerne bytter statsborgerskab med.

 • Thorborg 30. marts 2011 at 10:02

  @Rosenstand tak du gamle 🙂

  @Ulrik, ja det er tragisk!

  @Kim, Ja, man må håbe de ikke selv opdager det, for så må de gå til grunde… Tak for dine fede Amino blogs!

  @Casper 🙂

  @Lasse, ja hvis de borgerlige kan finde på det her, hvad kan Helle og co så ikke finde på???

  @Jesper, tusind tak og tillykke med salget. Jeg håber du har god succes med Mentaline.com 🙂

  @Henrik, du har ret!

  @Jeppe, der er ikke noget galt med positive historier, men det sætter bare tingene i perspektiv, at det er det eneste der bliver diskuteret mens båden synker.

  @Esben, ja du har desværre ret. Øv!

 • Dennis Kjærgaard 30. marts 2011 at 10:18

  Spot on Martin!

  Jeg flytter selv fra Danmark om 9 måneder, og hvis landet ikke snart ændre kurs, så tvivler jeg stærkt på, at jeg nogensinde kommer hjem igen.

 • Ulrik - mensbasic.dk 30. marts 2011 at 10:20

  Hvor har du da uendeligt meget ret, – selvom det nu engang var ganske frygteligt med lille Holger og for hans forældre… Men bortset fra det, er det er det jo helt rigtigt det du siger.. Hvem sørger for at Brian Mikkelsen ser det her? – Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre hans svar på din tiltale, for det virker helt og aldeles absurd og hovedløst!

 • Erik 30. marts 2011 at 10:21

  Smukt!!! Gode, sande ord.

 • Christian Jessen 30. marts 2011 at 10:34

  Ekstremt skræmmende atitude. Kan godt nok ikke påstå at tingene er nemmere mht. registrering af virksomhed hernede… Men det er da en atitude fra Danmark der siger spar 2.

  Jeg har ihvertfald ikke travlt med at tage tilbage, sådan som tingene ser ud…

 • Dan Vikkelsø 30. marts 2011 at 10:41

  Nu er det jo sådan at hverken Ekstrabladet eller Berlingske Tidende repræsenterer alle de danske nyhedsmedier, men du har ret i at fokus for tiden er helt vildt langt ude hvor man tænker “Hvad rager det os?”.

  Din kritik derimod af lille Holger’s fokus synes jeg bare er til at brække sig over – Virksomhed vigtigere end et lille liv? Det var en forfærdelig tragedie og det var på sin plads at blæse det sådan op som man gjorde – Også for at gøre borgerne opmærksom på den lille fyr.

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 10:41

  Jo, jo…

  Jeg er sgu også rasende over den latterlige iværksætter ” strategi ” som vores ” liberale ” venner i V & K fyrer af .

  Men hvad pokker har Holger med det at gøre ? Eller X Factor ?

  Isoleret set er det jo ikke verdens undergang med det gebyr, samlet set har V & K bevist at de Socialdemokrater , som den kære Anders Samuelsen siger. Men igen isoleret set, skulle de så have ryddet nyhedsfladen pga det gebyr ? Nej vel ?

  Og nu har vi oven i købet fået et parti i Liberal Alliance som tager de her anti- iværksætter op , på næsten daglig basis, så det får jo opmærksomhed.

  At du så også blander Holger og X factor ind i det.. Hvad skal det hjælpe ? Det eneste der sker ved det, er at du fjerner fokus fra det du egentligt gerne vil ud med, og virker som en bitter mand, hos alt for mange mennesker. Ja der er mange der heller ikke gider se på Holger, når iværksættere får et gebyr, men de er i fåtal, og du skyder dig selv gevaldig i foden kommunikationsmæssigt ved at forplumre budskabet på den måde. Synd

  Vi plejer allesammen at rose dig, men det her, det sgu dit værste øjeblik på thorborg.tv . Og jeg giver dig oven i købet ret i alle dine synspunkter.

  Du er sgu nok lidt stresset over alle de Amino ændringer, tag du dig en pause 🙂

  Min mening

 • Thorborg 30. marts 2011 at 10:53

  Nu begår du bare en klassisk fejl Jimmy og det er at glemme effekten af en provokation.
  Hvis du går ind på YouTube, vil du se at dette indlæg har fået flere kommentarer, end alle mine andre indlæg til sammen.
  Så derfor blandede jeg Holger ind i det…

  De bedste hilsner

  Martin

 • Thorborg 30. marts 2011 at 10:54

  Undskyld, Jimi ikke Jimmy Sorry!

 • Pedro Engberg 30. marts 2011 at 10:57

  Martin, for fanø – Du burde jo gå ind i politik! 🙂

  Anyway, jeg kunne ikke være mere enig.

  Der begynder at tegne sig et mere og mere absurd billede i vores lille del af verden. Der bliver råbt op om vækst og iværksættere, mens der med baghånden bliver delt lussinger ud i form af flere og mere bureaukratiske regelsæt og gebyrer… Desværre må man jo sige at alternativet til den siddende regering heller ikke ser for lyst ud. Vender vi blikket mod DA, vækstfonden mm. tja. så tegner der sig også et billede af nogle halv inkompetente nikkedukker, som er fuldstændig uvidende, eller slet og ret ligeglade med den globale udvikling der finder sted med lysets hastighed lige foran øjnene på dem…

  Surt show at lilleput staten med færre indbyggere end London er begyndt at forfalde til leverpostegs hygge og navlepilleri, i stedet for at se krisen ordentligt i øjnene og støtte op om de personer ( læs: iværksættere), der rent faktisk forsøger at gøre en forskel! – Målet syntes jo nærmest at være et land på overførselsindkomst, hvor staten blander sig i alt… Var der nogen der sagde kommunisme, klædt ud som liberal politik? 🙂

 • Pedro Engberg 30. marts 2011 at 11:04

  @ Jimi – Nu er det jo ikke Holger, barnet, som er det springende punkt her. Men mere det faktum at leverpostegs Danmark har alt for travlt med trivielle, ligegyldige ting og nyhedsfladen er fyldt med Sol over Gudhjem. – Det kunne jo for alt i verden lige så godt have været en kat der var løbet væk… Pointen er, at det blinde øje bliver vendt til og der bliver mumlet.. “Jamen vi har det jo meget godt…” uagtet at vi, som et meget, meget lille land i en meget, meget stor verden, burde tage os gevaldigt sammen NU! For at samle op på vores økonomiske situation og vores iværksætter miljø…

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 11:06

  Hej Martin,

  Jeg elsker selv en god provo, og jeg ved hvad du mener, Men det her er simpelthen ude af proportioner.

  Du kommer simpelthen i kategori med dem siger : ” USA stod bag 9 / 11, men det fatter de dumme danskere ikke, fordi de hellere vil se X Factor og på Holger ” Disse typer er klassikere på internettet ( specielt youtube ), og det sgu en kategori du burde være for klog til at ryge i.

  Tro mig jeg elsker når du fyrer den af, det ved du. Her er du bare gået over den såkaldte ” fine grænse ” , mellem at være provo og at være decideret usammenhængende.

  Jeg er OGSÅ megapissed. Men jeg blander ikke X Factor, Holger eller 9 / 11 ind i det. Håber du forstår ? 🙂

  hav en god dag min gode ven

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 11:14

  Pedro :

  Jo jo jeg har fattet det. Så tjek hvordan Anders Samuelsen holder sig til emnet. Han går direkte efter pressen, og deres manglende fokus på DK`s økonomiske situation , men blander ikke Tv Programmer ind som han tilfældigvis ikke kan lide. Denne grænse er virkelig fin, men kan virkelig være ” fatal ” at overskride. Anders Samuelsen var blevet grinet ud af DK, hvis han argumenterede som Martin gør her. Martin har ikke det ansvar, men vi har alle et ansvar for ikke at skubbe folk væk i vores fælles kamp, for at få danskerne til at lytte.

  Et eksempel : tænk hvis den her video blev vist på TV2 Nyhederne ? Det ville en pr-mæssig og kommunikativ katastrofe for vores fælles sag.

  Og ja der er mange underlige videoer der får mange visninger på Youtube, spørgsmålet er bare om man kommer til at fortryde det med tiden, når blodtrykket er faldet ned.

  Vi har alle et ansvar, lad os nu ikke lukke os ind i en lille iværksætterboks, men række ud til hele DK … med saglig og velovervejet retorik + lidt sund passion

 • Pedro Engberg 30. marts 2011 at 11:18

  Jimi – Point taken! 🙂

 • Solbriller 30. marts 2011 at 11:24

  Danmark er et reality show Martin, det ved du godt… Man har bare glemt, at finde sponsorerne ;D

 • Bjarne Ravn 30. marts 2011 at 11:24

  Problemet er i al sin enkelthed, at Danmark bliver styret af folk, der aldrig har skaffet sig deres eget udkomme. Vi er en lønmodtagernation ledet af lønmodtagere.
  Underviserne fra vuggestue til universiteter har stort set aldrig skabt en eneste arbejdsplads. Det betyder, at iværksættere gror frem på trods af alle barrierer. Men hvor mange kunne det ikke blive til, hvis der blev gjort en seriøs indsats for flere iværksættere?
  Politikere snakker og r…. går. Store ord og fedt flæsk men ikke en eneste ærlig plan med en målopfølgning.
  Støtteordninger, erhvervstilskud og hjælpeprogrammer i overflod og til en bunke penge har vi nok af. Effekten udebliver bare.

  En skam der ikke findes politikere, der blander sig i denne debat. Det kunne – måske – være interessant at høre, hvorfor de ikke kan gøre det bedre.

  Det danske system er det tætteste man kommer på en kommunistisk drømmeverden, uden at det er gået op for befolkningen.

  Det er de danske virksomheder, der er grundlaget for vores velfærd. Giv os mindre lovgivning, mindre bureaukrati, færre indberetningspligter og færre mere eller mindre skjulte afgifter og gebyrer, så bliver der flere arbejdspladser og mere velfærd.

 • Solbriller 30. marts 2011 at 11:35

  Det vi ser nu, er resultatet af et kvindeopdraget samfund… Ingen tør at svinge kniven, og tage tyren ved hornene, de vil hellere sidde i rundkreds, og prøve at snakke om problemerne…
  Men sådan kan man altså ik styre et land, et samfund eller en virksomhed…

 • Jakob 30. marts 2011 at 11:39

  Kunne ikke være mere enig godt talt Martin.

 • Brian Reinhold Jensen 30. marts 2011 at 11:45

  Hej Martin,

  God set, provokerende sammensætning, men jeg synes den holder i denne sammenhæng.

  Måske skal man bo på afstand for at se hvad der sker, vi andre har travlt med at få hjulene til at køre, så vi ser ingen ting.

  Nu vil jeg ud og lufte min harme irl

  /Brian

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 11:48

  Prøv at tjek her HVOR skarpe meninger man kan have, uden at tabe fokus. Og Liberal Alliance får da også en del visninger rundt omkring.

  Debatmix med Ole Birk Olesen fra LA :

  http://www.youtube.com/watch?v=ka7GlPcT6PY&feature=related

 • Kristoffer 30. marts 2011 at 12:18

  TAK! For fuckin’ helvede hvor har du dog ret!!!!

 • dkjess 30. marts 2011 at 12:20

  Hej Martin

  Jeg har fulgt dig siden de tidligere Jubii-dage, hvor jeg var en stor beundrer. Du har, i gennem mange år, været spydspids for det danske iværksættermiljø. Dine ord har stor vægt hos mange i dansk erhvervsliv og nok også hos nogle politikere.

  Jeg forstår ikke dit store behov for at provokere ved, at drage populistiske paralleller til Holger og X-faktor. Det er billige point, men uden substans eller relevans.

  Jeg er enig i, at vores regerings håndtering og manglende støtte af iværksættere er dårlig politik, for et land der har brug for fornyelse.

  Jeg mener dog ikke at du, med din irrelevante provokationer, opnår andet end “stjernerne” i x-faktor. Du står på scenen og giver den 110%, men substansen mangler og dagen efter er det glemt igen.

  Synd når der, i dit tilfælde, faktisk er en sag der er værd at kæmpe for.

  Jeg håber at du fortsætter kampen, men med fornyet og forbedret retorik.

 • Louise 30. marts 2011 at 13:15

  jamen kan da ikke blive mere enig med dig..
  synes dælme det skal råbes til alle…
  for fanden da, hva er det for et land vi lever i…
  det er folk der har for meget fritid…
  ikk en skid andet !!
  så jeg bakker dig 100% op

 • Thorborg 30. marts 2011 at 13:23

  @Jimi, nu er jeg jo ikke nogen dreven politiker som Anders Samuelsen, jeg er blot en lille dum iværksætter der tillader mig at have en mening om at tingene ser skidt ud.
  Men når du nu nævnter LA, så syntes jeg egentlig ikke de gør det særlig godt. Den samling kendte uvidende mennesker de har samlet sammen, kombineret med den totale mangel på strategi udover at få skatten ned på 40% imponerer mig ærligt talt ikke…

  Men jeg er kommet af med min harme og nydt de vel snart 100 kommentarer på YouTube som næsten alle er positive. Selvfølgelig er der de evindelige “Skriv, du betaler ikke skat i Danmark, så vi gider ikke høre på dig” men det lever jeg med, selvom det er irriterende at høre på, når ens virksomheder ligger i Danmark og betaler skat samme sted. Men idioter vil der altid være.

  @Solbriller, good one :-))))

  @Brian, ja det hjælper altid lidt at komme en tur i helikopteren 🙂

  @dkjess, du glemmer at jeg bare er en simpel iværksætter, der i forvejen arbejder 12 timer om dagen. Jeg er ikke politiker og bliver det heller aldrig. Jeg har lavet denne video fordi jeg er harm over tingenes tilstand. At du vælger at fokusere på at jeg bruger en dreng, der forøvrigt har det fint, og en x-factor vinder til at vinde gehør fatter jeg ikke. Men sådan er det.
  Jeg kom af med min harme og har nu travlt med Amino og alle mine andre gøremål.

  Og tak for alle de andre rare kommentarer 🙂

  De bedste hilsner

  Martin

 • Jakob 30. marts 2011 at 13:26

  Mangler her ikke en facebook knap så man kan dele denne side over facebook og høre deres kommentare 🙂

 • Michael Vilnov Hansen 30. marts 2011 at 14:22

  Hey Thorborg.
  Fra tid til anden, får jeg simpelthen for meget af dig – og så siger du nogle VILDT latterlige ting, som jeg virkeligt ikke er enig i…
  Men så – hiver du sådan en her op af hatten – og så må man bøje sig i støvet, og sige “pisse godt sagt”…
  Sååå Hr Thorborg, pisse godt sagt, lad os nu bare håbe at den bliver så viral at der er nogen, et eller andet sted på borgen, der bliver nødt til at forholde sig til det også 🙂
  Tak fordi du lige huskede mig på hvorfor jeg skal forbi, og hive et guldkorn, fra tid til anden…

 • Heine 30. marts 2011 at 14:35

  Som mange andre har nævnt, så er du helt Spot on! Jeg synes (også) det er fuldstændig latterligt med disse nye regler, og bliver selv ramt af en mindre betaling når min firma adresse snart skal ændres.

  Også lige (endnu) et thumps up, Martin! Du gør det godt med dine videoer, og dette er den første video fra dig, som jeg ser går viral. Flere af mine venner på Facebook har her til aften delt din video selvom de ingen forbindelser har til iværksætter-livet. 😉

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 15:02

  Fair nok Hr. Simple Iværksætter 🙂

  At Asger Aamund, Lars Seier Christensen, adm. direktør for Novo og stort set samtlige økonomiske vismænd står bag det meste af hvad LA siger angående den økonomiske politik , får du reduceret til at handle om Vild med Dans og kuglestød. Det jo dit valg, og din mening.

  Men fedt at du giver den gas, det der stadig mange der kan lære af. Held og lykke med din kamp

 • Nicolaj B. Müllertz 30. marts 2011 at 15:21

  Sådan Martin, kan ikke siges bedre..
  Stor respekt 🙂

 • Avnit Singh 30. marts 2011 at 15:27

  Du er godt sur Martin. Jeg er meget enig med det du siger, tror nu ikke et regerings skifte vil ændre meget. Jeg skal nok ikke komme med en løsning selv.
  Dog sidder vi i en situation der ikke god, og vi har mistet overblikket der er fokus på de forkerte ting. Efterløn, indvandre og social politik det hele er lige meget. Dem der skal bringe os frem ved hjælp af vækst er iværksætter og det er dem vi burde fokusere på uden tvivl.

 • Simon Greve 30. marts 2011 at 15:43

  Keep it simple, and you f*cking did!

  – …kunne ikke sige det bedre selv. Vi er sgu blevet et iværksætterfjendsk samfund, hvor ingen tror på at iværksættere lykkedes med tingene længere, ikke engang regeringen!

  Grimt at se på, høre på, og leve med…

 • Klaus Lovgreen 30. marts 2011 at 15:48

  Sådan Martin, det er også snart noget siden du har været oppe i det røde felt, på video om ikke andet 😉

 • Nikolaj Gilstrøm 30. marts 2011 at 16:12

  Så er du på bt.dk 😉 – http://www.bt.dk/danmark/jubii-stifter-amok-paa-youtube !

 • Marianne 30. marts 2011 at 16:27

  Hallo

  “Fucking dig” Måske du skulle komme hjem til DK hvis du har så meget at brokke dig over, og være med til at gøre en forskel…

  Og hvad fanden har du imod at man i denne barske tid kommer med noget så positivt som at have fundet en 3 årig… krig og elendigheder kører på samtlige kanaler og så fik vi en solstråle historie, men nææææ nej det skal også ødelægges af en sådan snothvalp som dig..

  Ta`du heller at hæve din røv fra stolen i florida og pisse hjem til DK om du vil ha noget at skulle ha sagt…

  Ærligt min mening om en sådan person som dig er, du er dig selv nærmest..fy for helvede…

 • Olsen 30. marts 2011 at 16:55

  Vil du være den næste Bertel Haarder?

 • Karen Sørensen 30. marts 2011 at 17:01

  Hej Martin.

  Lad mig starte med at sige, at hele iværksætter-snakken er interessant og relevant. Stor respekt for at du råber højt, hvad det angår – hvis jeg ellers kan høre, hvad du i virkeligheden siger.

  Dit budskab drukner i din perspektivering, der inkluderer Find Holger og X-factor. Man kan mene om disse ting, hvad man vil. Og det tyder da også på, i dine gen-kommentarer, at disse fænomener nok mere har fået sin plads for at provokere. Well …

  Nej, du er ikke politiker, men du må da være relativt bevidst om, at du har en rimelig stor lytterskare. Og det kan du jo forvalte, som du vil. Du skriver på et tidspunkt, at du ikke fatter, at der lægges vægt på, at en dreng og x-factor nævnes, for at få gehør. Men, som man siger indenfor kommunikation, så er; betydningen af din kommunikation at læse i den respons, du får. Spørgsmålet er, om brugen af uovervejede antagelser, som du må siges at gøre brug af, i virkeligheden fjerner fokus fra dit egentlige budskab?

  Du får en meget saglig og velskrevet feedback fra nogle af dine læsere herinde. Det er en gave, du kunne vælge at fundere over og bruge, når du igen vil råbe os op. For det gør du jo, og du har gode budskaber, men din indpakning er simpelthen for ringe, usaglig og fordomsfuld. Måske tillægger jeg dig al for store ambitioner nu, men tag feedbacken til dig, hvis du vil længere ud med dit budskab.

  Mvh
  Karen

 • Kasper Bergholt 30. marts 2011 at 17:19

  @kritik for dårlig kommunikation. Jeg er helt uenig: Holger-sagen viser, at der er noget helt skævt med proportionaliteten i, hvad vi bruger vores opmærksomhed på. Og det er vores knappeste ressource anno 2011.

  Som jeg hører det, handler det om dét. Ikke blot iværksætterskatten. Men at vi står med masser af vigtigere emner, der fortjener mere opmærksomhed og mere handling.

 • Karen Sørensen 30. marts 2011 at 17:33

  @ Kasper
  Nej, det viser Holger-sagen ikke. For så har du glemt, hvad du selv bruger opmærksomheden på resten af året. Og så har du gættet på, hvad jeg bruger opmærksomheden på resten af året. Og måske har du også gættet på, hvad så mange andre bruger deres opmærksomhed på?

  Vi kan sikkert kun blive enige om, hvor mange emner, der er vigtige – som ikke bare fortjener vores opmærksomhed men som vi SKAL bruge vores opmærksomhed på.

  At du kan få Holger-sagen til at være et bevis på skæv proportionalitet er usammenhængende. Den sag handler om almen menneskelig empati, indlevelse og samhørighedsfølelse, den hører til de små mirakler i hverdagen, som alle har brug for i en turbulent verden. Det er den, der gir’ næring til igen at klø på med at tage de andre debatter og tunge kampe.

  Mvh
  Karen

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 17:47

  Præcis Karen.

  Det giver et indtryk af en elitær arrogant person, som spytter på alle omkring sig og siger : ” I er så fucking dumme. Jeg er skide god , for jeg ved alt ”

  Vi andre følger også med i politik og debaterer ivrigt på diverse fora. Men jeg åbenbart stadigt en ignorant abe, der ikke forstår noget.

  Det ved jeg at Martin IKKE mener, men det indtryk man kan sidde tilbage med. Og var det så det værd ?

  Det bliver meget os mod dem. Og det der SLET ikke brug for lige nu.

  Og ja lortenyheder hele tiden, og så kommer der en god lille nyhed, og så skal den slagtes på brandingens alter.. fandme ærgeligt.

 • Karen Sørensen 30. marts 2011 at 18:04

  @ Jimi

  Jeg har længe haft stor respekt for Martin, og derfor irriterer dette indslag, med al sit unødige støj, mig meget. Budskabet går tabt mens fordomme ytres. Jeg tror simpelthen ikke, det var intentionen. Men se nu, hvad debatten handler om! Og det vil jeg blot gerne gøre Martin opmærksom på, er konsekvensen.

  At den lille gode nyhed kan bruges som provokation i et iværksætter-øjemed, provokerer mig faktisk. Men nok ikke på den måde, det var ment.

  “Fand’me ærgerligt” er vist et fyldestgørende udtryk.

 • Michael Vilnov Hansen 30. marts 2011 at 18:08

  @Karen…
  “Dit budskab drukner i din perspektivering, der inkluderer Find Holger og X-factor”

  Ja men budskabet blev ikke desto mindre spredt, og hørt af en væsentligt større mængde end hvis det havde heddet “fuck opstartsgebyret for nystartede selskaber” GAAAAAB – og blev hørt netop på grund af overskriften. Skal man tale med sin mand om lørdagen, kan det også godt betale sig at starte sætningen således:
  “GOLF – skat tager du skraldespanden med ud” – så er det som om at ord nummer 1, som egentligt ikke omhandler noget i henhold til skrald, skaber en hovedvej direkte ind i hjernen på manden, og der bliver lyttet lidt mere efter – og måske husker han også skraldet…

  Man kunne have valgt 100.000 andre emner, i stedet for lille Holger og X-Factor… Den kunne omhandle: Uret der VAR betalt skat af, eller Lene’s Ferie, VIlly’s finke for panden, Bertels DR risengrøds interview osv osv osv..

  At denne video er gået SÅ viral idag som den er, viser bare at der er en fælles nævner som alle kan forstå – mediernes fokus ligger forkert, for meget af tiden.

  Så i stedet for at blande snik snak, retorik og andet bogligt ind i det her, så synes jeg man skal give fem svin, for at den video har fået så meget opmærksomhed på så kort tid 🙂

 • Fly til London 30. marts 2011 at 18:15

  Martin ville skabe en debat omkring latterlige gebyrer og afgifter, som rammer iværksættere, der hvor det gør ondt.

  Og det er lykkedes.

  Al den her snak om forfejlet perspektivering og deslige, er fuldstændig forfejlet. I er nødt til at forstå, hvorfor Martin har lavet den her video. Og set i det lys er missionen lykkedes over al forventning.

 • Esben Darling Meng 30. marts 2011 at 18:20

  🙂 Til Bjarne Ravn – spot on, lige netop!

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 18:20

  Michael :

  Når det så ikke mere er nok, at skaffe sig opmærksomhed ved at sige som han gør her, hvad så næste gang ?

  ” Dyresex er alt for fedt. Hør lige her om iværsætterskatten ”

  Det er en måde at skaffe sig opmærksomhed på, som bliver brugt af de personer, og de selvsamme dagblade som Martin revser. Altså nogen man hidser sig kortvarigt op over, men glemmer næste dag, fordi man ikke har tillid til dem på den lange bane.

  Nå, men videre i teksten. Vi er nogen der rent faktisk prøver at finde løsninger her i DK, så det intermezzo er hurtigt glemt igen. Vi skal op på hesten igen

 • Karen Sørensen 30. marts 2011 at 18:26

  @ Michael

  Åh, så forstår jeg. Det vigtigste var at få videoen ud i så bredt et forum som muligt, fremfor budskabet? Well; mission accomplished. Og fuck det faktum, om man forstår indholdet?.
  Du er selv inde på det – “måske husker han skraldet”. Det vigtige at huske i den sætning er “måske”. MÅSKE.

  At videoen er gået “så viral” viser ikke en pind. Og det er ikke lig med opmærksomhed, Michael. Det er lig med “set – men måske ikke forstået”. Feedbacken er det eneste, Martin kan bruge til at forstå, om han har ramt så mange som muligt.

  Og han har ikke ramt mig. Hvilket også er svar til dig @ Fly til London: Hvis debatten er forfejlet peger fingeren kun én vej; til den, der afgiver budskabet. Han er lykkedes med at komme igennem med sit budskab til dig – men ikke til mig. Hvis det er en fin nok ambition for Martin, så trækker jeg piben ind. Mit håb er dog, at han – du Martin – forstår bare en smule af mine indvendinger; Too much noice. Af den helt unødvendige slags. Hvis budskabet ikke kan stå alene – er det så fordi, budskabet er fattigt?

 • Michael Vilnov Hansen 30. marts 2011 at 18:34

  @ Jimi Hove – hvad der kilder i din “klik på links” finger skal jeg lade være usagt 🙂
  Men jo – vi skal op på hesten igen – spørgsmålet er dog bare, hvor mange der havde set denne video idag, og bare gjort sig 5 sekunders tanke om DK’s situation, hvis ikke det havde været for denne lidt pusseløjerlige overskrift 🙂 .. altså ud over os selvstændige som dagligt slås med papirvås og manglende fokus fra borgen.
  @Karen
  Prøver du at fortælle mig at du ikke forstår indholdet ? for så er samtalen ikke til nogens verdens nytte ?
  At video’en er gået viral viser en hel masse, nemlig at martin har formået at sætte fokus på et problem, han er kommet med en bøvs, og der er tilpas mange der er enige – så enige de gider klikke “del” eller “send til en ven” .. Der er mange andre der havde pakket det ind i fine ord, spin og BS – og som åbenbart ikke formår at få fokus drejet i deres retning.

 • Jimi Hove 30. marts 2011 at 18:49

  Hej Michael ,

  Liberal Alliance får da rimelig meget medietid , på de samme temaer, så der er nok nogen der har hørt om erhvervslivets kvaler for tiden.

  Desuden blev det her forslag vedtaget i finansloven for over et ½ år siden, så meget sjovt, at det åbenbart er meget vigtigt lige nu.

  Men videoen kan jo godt have sin berettigelse, blandt måske et yngre, mere agressivt publikum , men skræmmer nok nogle lidt mere modne debatorienterede mennesker væk. Hvad der bedst for DK, og ikke videoens pageviews, det kan vi kun gisne om. Og have en mening om.

  Og her var så mening. Jeg lukker ned, og takker Martin for at give spalteplads til mine anderledes, i forhold til ham, synspunkter.

 • Karen Sørensen 30. marts 2011 at 18:50

  @ Michael,
  Selvfølgelig forstår jeg indholdet, ellers havde jeg aldrig kastet mig ud i denne debat.

  Hvorfor vælger jeg så at diskutere form fremfor indhold? Det skyldes, at videoen blandt mine fb-venner bruges til at diskutere Holger-sagen (!) og X-factor-fænomenet, fremfor at diskutere iværksætterens vilkår. Og derfor blev jeg nødt til at give et pip herinde til en mand, jeg dybest set respekterer. Det er muligt, hans budskab er intakt herinde (det er det jo så ikke helt) – men i takt med at det spredes, forsvinder det oprindelige stille og roligt i tågerne.

  For slet ikke at tale om den ven, der vælger at vise Martins video som et eksempel på den mandlige udgave af Anne Grethe Bjarup Riis’ følelsesladede ytringer om prostitution. Det ER sgu da ærgerligt, er det ikke?

  “Klik” er ikke altid lig med “forstået” eller “ja-det-synes-jeg-også”.

 • Thorborg 30. marts 2011 at 20:14

  Kære venner

  Meget godt er skrevet, men lad os nu lige kigge på hvad der egentlig er sket.
  Jeg har hammer travlt med de to forretninger jeg bruger min tid på “og som betaler sin skat i Danmark må jeg heller sige, for der er mange der kalder mig en nasserøv og det gør mig sgu lidt trist”. Jeg læser nyheder en morgen og får der for første gang øjnene op for at man nu vil pålægge iværksættere en ekstra skat, hvad jeg finder sindssygt i en tid hvor alle skriver på flere virksomheder, mere eksport m.m. Jeg løber en tur og får tænkt over tingene og bliver mere og mere harm..
  Jeg kommer hjem, skriger ind i min tlf. uploader skidtet og så går Danmark amok.

  Jeg er ikke politiker, jeg er en pisse travl iværksætter, som også har en mening om samfundsforhol og så kan man mene om mine holdninger og måde at kommunikere på hvad man vil. Men på YouTube har jeg fået godt 600 kommentarer, mere end 1.000 “Thumps up” og godt 60 den forkeret vej. med andre ord har mere end 600 mennesker gidet at indvolvere sig i budskabet og 94% kunne lide det.

  Det er sgu da meget godt på 5 min. arbejde.

  Såååå hvad gør i???

  De bedste hilsner

  Martin

 • Anna 31. marts 2011 at 01:00

  Du har helt ret…

  Hvornår går du ind i politik tak ?

 • Brian Reinhold Jensen 31. marts 2011 at 02:14

  Ja, Martin bruger et voldsomt sprog, et sprog jeg ikke er vandt til i min omgangskreds og hvis han talte på den måde i mit hus, så ville jeg bede ham om at moderere sig lidt.

  Men det ændrer ikke ved at han har ret, ret i at vi fester på livet løs på øverste dæk, mens forholdende nederst i båden bliver dårligere og dårligere. Og det eneste bådens avis skriver om er hvem der danser med hvem og hvor flotte kjolerne er på første klasse.

  Vi deltager i to krige, indbyggerne på Haiti er ved at bukke under fordi de stadig har store problemer efter jordskælvet, vi har en potentiel atom-katastrofe lurende i Japan, Nordafrika er fyldt med spændinger, det er valgår i Danmark, vi sparer på hænderne i det offentlige og ansætter flere DJØFer til at finde ud af hvor de næste hænder kan spares, vi har økonomiske problemer i EU der truer med at vælte os alle sammen – og alt hvad vi diskutere i aviserne, og på arbejdspladserne, er om Holger fik chokolade før eller efter han fik Pizza, om det alligevel bliver regn i weekenden og at Caroline W. ikke nåede at møde Obama.

  Jeg ser Martins indlæg som et forsøg på at dreje fokus over på noget væsentligt, noget med indhold – så er det da både tankevækkende og foruroligende at debatten om hans indlæg kommer til at handle om form frem for indhold!

  /Brian

 • Johnny 31. marts 2011 at 02:30

  Ja, nogle besynderlige gebyrer – små skridt mod brugerbetaling. Man kan så undre sig over, at der ikke er gebyr for at starte I/S’er osv. Hvis det koster X kroner i administration at få et cvr.nr., så fred være med det – som du selv siger, så stopper det nok ikke nogen.

  De seneste år er der kommet andre mere tåbelige tiltag. Eksempelvis har udenlandske akademikere i Danmark tidligere kunnet få et danskkursus for noget der ligner en plovmand – nu skal de betale 10.000+ for det samme kursus. Ned med prisen igen, så folk kan komme hurtigere i arbejde og betale noget skat.

  I går nævnte de i radioen, at flere og flere udlændinge selv skal betale for uddannelse i Danmark (op til 200.000 spir). Sjovt nok får det dem til at holde sig væk, og så kommer virksomhederne til at mangle en masse folk, og så må de vel i sidste ende lukke biksen og flytte den til et andet land. Der er til gengæld forslag fremme om, at de kan få uddannelsen betalt, hvis de bliver og arbejder i landet i 5 år efter endt uddannelse – det er rene Sovjet-metoder, hvor man skulle arbejde 5 år i statens virksomhed nr. 167 i 5 år efter endt uddannelse.

  Men, vi er da sikre på at få landet for “os selv” – der er så nok snart heller ikke så mange andre, der gider have det.

 • Webster66 31. marts 2011 at 02:45

  Martin, du skal ikke undskylde din video. Det her er et konge-eksempel på den nuværende regerings (og formodentlig også en fremtidig rød regerings) manglende situationsfornemmelse. Jo vist, der spares alle steder og brugerbetaling er bare blevet en del af hverdagen, men signalet på netop denne afgift er særdeles uheldigt og afgiften vil formodentlig skade LANGT mere end den vil skæppe i statskassen. Hvad gør vi? Jo, jeg vil lige sætte mig lidt mere ind i tingene og så droppe et par emails til de relevante politikere om deres holdning til det her. Håber andre vil gøre det samme. Og så til sidst omkring kommentarerne – hold nu fokus om budskabet i videoen. Den handler ikke om Holger eller X-F. Så hvad Karens venner på FB vælger at bruge videoen til er jeg ærlig talt også pisse ligeglad med.

 • Kasper Bergholt 31. marts 2011 at 03:03

  @Brian Reinhold — ros for at indfange sagen så præcist! Jeg er helt på linje med dig i din tolkning af Martins råben vagt i gevær.

  Det handler ikke om mangel på empati — og selvfølgelig skal vi have lov som befolkning at nuppe et skud katharsis (som med Holger) ved lejlighed.

 • Ali 31. marts 2011 at 03:20

  Hahahaha Thumps up:)
  Synes flere skal åbne øjnene op, for det du siger.
  Du har et lidt hårdt sprog forbrug, men hvad fanden. Det er den eneste måde folk så forstår det på.

  Det du siger skal du have ros for:)
  Er helt enig med dig, lad for helvede folk være der gerne vil noget. Og gå så efter dem der gerne kan men ikke vil.
  Uddel fyresedler til Christiansborg, og få nyt blod ind;) Det tror jeg er vejen til noget i den rigtige retning.

  Mindre drinks til Christiansborg, og mere hjælp til folk der gerne vil noget.

 • Ali 31. marts 2011 at 03:31

  *** Godt i stedet for Gerne:)

 • søren 31. marts 2011 at 03:35

  Der går jo stort set heller ikke 1 dag i Danmark, uden man hører om nye problemer, De viste i nyhederne igår at nu var der ikke engang boliger nok til børne familier, så mange familier måtte nu kigge over til vores naboer i Sverige. Og hvor tror i så fremtidens iværksætterne vokser op.

  Og så har regeringen da lavet en nået underlige Leasing model af nye biler, hvor de mister flere milliarder af kroner i statskassen.

  Jeg synes ligesom Martin at X factor og alle de andre medie hykleri programmer, er ved at være for meget. Sådan nået kan lille Danmark godt bruge millioner af kroner på. Lille Holger ok fair nok, og godt han blev fundet, men der er jo ligesom flere millioner mennesker i dette land, som aldrig bliver sat i fokus. Men det er ligesom at medierne kører i ring, først DR1 og TV2, og så kører de det samme igen og igen på de andre kanaler. Indtil man for nok og slukker for fjernsynet.

  Jeg har ikke hørt 1 eneste godt budskab fra regeringen, positive tiltag, for at få arbejdsløse i arbejde, eller få iværksættere mulighederne forbedret.
  Det eneste man hører om, er krig, og de utallige indbrud der hele tiden bliver lavet, hvor alle snart skal have pigtråd og tremmer og video overvågning, om man så er privat person eller virksomhed.

 • Birgitte Berthelsen 31. marts 2011 at 04:01

  Godt brølt Martin.

  Jeg skreg indeni da TV-programmet afslørede at de havde lavet en Amalies Verden sæson 2!

  Folk dør på vores hospitaler pga. elendige medicinske afdelinger (1 sygeplejerske til 2 etager på Herlev sygehus!) – ungerne i daginstitutionerne omsorgssvigtes – af det offentlige! Psykisk syge lades i stikken og iværksættere, de kreative, ambitiøse svin, de skal bare nakkes skal de. Der skal jo være råd til politikernes lønninger, fryns, pensioner, “udvalgsben” osv.

  Den vestlige verden er ved at falde sammen om ørerne på os og medierne drukner os i ligegyldige serier som X-Faktor, Amalies verden, 4-stjerners middag (og nu også rejse). Dekadancen minder om Romerrigets sidste tid – vi får gladiatorkampe så vi glemmer at ledelsen er uduelig og vores verden på røven – vi står foran den vestlige civilisations fald – jeg er faktisk slet ikke sikker på at det fald kan bremses.

 • Pernille 31. marts 2011 at 04:05

  Er vild med Thorborgs passion for os iværksættere 🙂

 • Rikke 31. marts 2011 at 04:16

  Herligt med en som tør sige sin mening —- kunne ikke være mere enig! tak!

 • Karsten 31. marts 2011 at 04:43

  Sådan Martin, det er fandme på tide der er nogen der tør råbe op og sider sin mening.
  Det er da et generelt problem at der er så mange der går mere op i alle mulige skod issues i medierne. Hvad rager det os om Amalie laver dit og dat, hvad rager det os at Holger spiser is osv osv.

  Ikke for at dette skal blive en politiks debat, men jeg er ikke den største tilhænger af den nuværende regering, men jeg har ikke de største forhåbninger til at den kommen regering i DK vil gøre det lettere at være iværsætter, eller for den sags skyld at fokusere på hvad fanden der er ved at ske i DK. Som du selv nævner, så er 50% af befolkning forsørget af staten eller lign. WTF!!

  Fortsæt med dine skarpe og meget aktuelle rants.

 • Simon Brandt 31. marts 2011 at 04:45

  Jeg er ikke klar over om det var hensigten at få så meget debat med Holger-kommentaren – jeg tror det ikke, men du ramte sgu hovedet på sømmet!
  Har set nogle af dine videoblogs, de fleste gange dog rent tilfældigt – desværre. Denne gang ramte du dog noget der kunne få Jantemor og Jantefar til at tabe skeen i morgenkaffen – super!

  Hvis man ser DK som en virksomhed, kan man jo spørge sig selv om man selv ville arbejde i den – eller om man ville søge job et andet sted. Den mentalitet der er i øjeblikket er da lige til at lukke op og skide i – problemet med virksomheden DK er at størstedelen af medarbejderne er blevet for selvfede og griske, de tænker på at sikre deres egen selvfede løn og så kan alt andet, i øvrigt, da være ligemeget.

  Situationen kan vel illustreres som eventyret om “De 3 små grise”.. (i den oprindelige fortælling blev de to første spist – det var der sgu ikke så meget Disney Sjov over!!!!)

  God dag 🙂

 • Thomas Pedersen 31. marts 2011 at 05:03

  Lige præcis.
  Man har ikke hørt andet når man tænder for radioen eller flimmerkassen.
  Gider snart ikke at tænde for det mere. Vi er jo helt ude af fokus her.

  …og Som Brian siger… det kunne være man skulle overveje om det er dagen danmark man skal arbejde i….

 • Claus Møller 31. marts 2011 at 05:41

  Hej,
  Jeg er i princippet enig i dit budskab, jeg forlod selv Danmark tilbage i starten af 90erne fordi jeg synes at man betalte for meget skat og vejret var for dårligt.

  MEN jeg synes at din titel er lidt hård, Det er jo ikke Holgers skyld at han blev væk, det er sjældent de gør det med vilje. Nu sælger vi et produkt (AT-Sporhund som er en GPS tracker) som kunne have fortalt hans forældre hvor han var, så vi synes det er meget godt med noget medie omtale om sagen.

  Så fremover så foreslår jeg at man ikke blander tingene sammen for så støder man nok folk på den forkerte måde og så mister de budskabet som du forsøger at få ud, og det er jeg helt enig i.
  Mvh
  Claus

 • Nicolaj B. Müllertz 31. marts 2011 at 05:57

  Er du sindsyg Martin, der er da godt nok kommet fut i din video.. Jeg har set venner på facebook der ikke har den fjerneste ide om at drive virksomhed, sidde og tage dig i forsvar og rose din ærlighed!!

  🙂

 • Morten Krog 31. marts 2011 at 06:26

  Hvis du stiller op til næste valg, så får du helt klart min stemme!

 • Jesper Norbøll 31. marts 2011 at 06:46

  Uanset hvad andre kommer med af kommentarer om at du bør udtrykke dig anderledes, så må du love mig at du ikke giver efter for det Martin!

  For det er lige præcis det som Danmark efterhånden består af – en flok pisse nervøse egocentrerede mennesker som mener at dem som stikker ud fra mængden bare har at rette ind til højre og opføre sig som alle andre.

  Vi er blevet en flok lemminger som bare følger strømmen og så tror vi at alting nok skal gå godt.

  Det er også det som den danske politik er stærkt præget af – at føje flertallet og sige det man tror de godt vil høre – i stedet for at sige det rigtige og stå ved det man siger.

  – Og ja, du har helt ret. Vi (DK) er godt ude på meget tynd is. Men der er ikke nogen af dem som burde sige og gøre noget, som tør det – fordi det er valgår og de er bange for at hvis de siger at den er helt gal og komme med nogle drastiske forslag, så sidder de ikke på pinden efter valget.

  /Jesper

 • Kasper Bergholt 31. marts 2011 at 06:51

  Kære Karen!

  Du har selvfølgelig ret i, at jeg ikke har adgang til at se, hvad der foregår inde i hovedet på Danmarks befolkning.

  Men når den gennemsnitlige dansker ser 23 timer og 51 minutter tv, så vil jeg mene, at der er et fornuftigt belæg for min påstand om, at vores opmærksomhed kunne bruges mere fornuftigt.

  Tallet er fra Gallups uge 12-måling.

  Alt godt,

  Kasper

 • Kim Bach 31. marts 2011 at 07:08

  Jeg tog mig tid til at finde frem til kilden (gennem Amino),

  GEBYRER FOR SELSKABSREGISTRERINGER INDFØRES PR. 1. APRIL
  http://www.eogs.dk/sw21512.asp?nodeId=53736

  Her fremgår det at gebyrene IKKE skulle gælde for enkeltmandsfirmaer

  Bortset fra det virker afgiften unødvendig, og jeg var yderst stolt at Danmark var det land det var billigst at starte egen virksomhed i, det var gratis før ændringen.

  Synes det virker som et forsøg på at få flere til at bruge Webreg, der er en “vis” forskel på priserne.

  *Webreg stiftelse 670,00 kr.
  *Øvrig stiftelse 2.150,00 k

  Alle taksterne kan ses her
  http://www.eogs.dk/graphics/nyheder/Gebyrer-bilag2.pdf

 • Jimi Hove 31. marts 2011 at 07:13

  Og det værste er, at i alle krisetider, der har behovet for underholdning, og lykkelige historier været stigende. Så der bliver masser at være tosset over i fremtiden 🙂

  Jeg smutter ud og finder løsninger. Hyg jer 🙂

 • Diana 31. marts 2011 at 07:24

  Hej Martin!
  Og alle andre!

  Vi er klart nogle stykker rundt omkring, der har fået nok. Så nu har vi taget skeen i den anden hånd.
  Der er mange mennesker der er frustreret, men hvis der skal gøres noget alvorligt ved det, så bliver vi nødt til at samle os. Ellers bliver det blot et råb i luften, så Martin….jeg har hørt dig. Du og alle andre frustrerede bør læse Straffelovens §150. Den kan man se i http://www.retsinformation.dk. Linket er her:
  https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=133530
  Bagefter kan I alle gå på http://www.jegerkreditor.com og høre/læse, hvad I bør vide om systemet i Danmark såvel som i verden. God fornøjelse.
  Martin! Hvis du vil vide mere, så send mig en mail med dit tlf.nr. Du har min mail.
  Mvh Diana

 • Frank Olesen 31. marts 2011 at 07:26

  Var inde idag for at ændre min adresse på selskab. Fremover koster det 180,-. Dvs. 180,- kr. for noget der ikke involverer nogle personer overhovedet på et system der er betalt af det offentlige. Jeg vil håbe at indførelsen af webreg har haft det sigte at
  1. forbedre servicen (det er lykkedes – dejligt nemt)
  2. Minimere omkostningerne.

  Hvis punkt 2 er opfyldt – hvorfor skal vi så betale for en ydelse pludseligt?

  Jeg frygter at det der i virkeligheden er sket er at.
  1. De sparer en masse tid hos erhvervs og selskabsstyrelsen

  2. Den bruger til at finde på nye regler eller øge kontrollen.
  dvs. ingen besparelse, kun en fordyrelse og øget administrations omkostninger.

  Og så lige denne her :

  http://www.liberalalliance.dk/presse/debatindlaeg/desv%C3%A6rre-ingen-aprilsnar

 • Claus Tjørndal 31. marts 2011 at 08:33

  Så du også i 100FM hr. Thorborg, håber vi får taget skeen i den anden hånd. 🙂

  Thumps up for altid gode indslag og denne gang har du virkelig ramt plet 😀

 • Mads Mellergaard Baldersø 31. marts 2011 at 08:34

  Martin… du har som altid ret!

  Hvis ikke snart vi hanker alvorligt op i “velfærdssystemet” Danmark og begynder at bruge indersiden af knolden, så skrider det hele i havet.

  Bare tag et kig på eb.dk og se “Nationen!” kommentarerne til deres artikel om dig og Fuck Holger – og jeg tror du vil finde årsagen til at det står så skidt til i DK som det gør.

  For med så overvejende en stor del af befolkningen i besiddelse af så markant stupiditet, ja så skal det jo ende galt. Når man ikke engang evner at sætte sig ind i hvem du er og hvor dine DANSKE virksomheder er placeret og betaler selskabsskat, ja så er man jo ikke blot perfid, men simpelthen idiot.

  Dine virksomheder genererer arbejdspladser med DANSKE lønmodtagere der betaler AM-bidrag, A-skat, barsel.dk, SP-pension og jeg kunne jo blive ved. Derudover har du i din tid bidraget med mere skat til det Danske system, end hundrede af de mennesker i deres samlede tid på arbejdsmarkedet nogensinde vil bidrage med i skat.

  Jeg bliver fysisk dårligt tilpas af den stemning og idioti der breder sig i vores ellers dejlige land, som jeg elsker på godt og ondt.

  Hav en dejlig dag i solskinsrige Florida 😉

 • Kasper Lau 31. marts 2011 at 08:52

  Er videoen produkt af det man kalder “runners high”? 😉

  Du har, som så ofte før, helt ret i din antagelse. Det er jo helt forrykt.

  Og tillykke med (vel nok) en af dine mest populære videoer til dato – it’s going viral 🙂

 • Thorborg 31. marts 2011 at 09:24

  Jeg er ked af at jeg ikke kan overskue at kommentere på alt.
  Der er nu 50.000 views af videoen og små 1.000 kommentarer og 95 % er positive.
  Sgu meget flippet.

  Videoen er nu i kategorien “Education” på verdensplan den 3. meste sete, 5. bedst ratede, og 4. mest diskuterede i dag m.m.

  #4 – Most Discussed (Today) – Education
  #3 – Most Viewed (Today) – Education
  #6 – Top Favorited (Today) – Education
  #5 – Top Rated (Today) – Education
  #21 – Top Rated (This Week) – Education

  Så uanset hvad, så er den da blevet set og så kan vi diskutere formen, men den har da sparket lidt til folket og det var meningen med den.

  De bedste hilsner

  Martin

 • Thorborg 31. marts 2011 at 09:26

  Og jeg skal nok prøve at kommentere senere, jeg har bare lige svaret ret mange på Youtube 😉

  De bedste hilsner

  Martin

 • Jan B. 31. marts 2011 at 10:21

  Jeg er fuldstændig enig i det du siger, Martin.

  Danmark trænger til et wake up call…ellers luller vi os selv i søvn med, at “det går jo fint” osv.

  Jeg bor i Silkeborg, og kan ikke lade være med at tænke på en lignene historie der for tiden fylder meget i byen, nemlig omkring de fusionstanker der er blevet meldt ud fra Superligaklubben Silkeborg IF.
  Det har givet et ramaskrig blandt fans i alle aldre, for de skal søreme ikke fusioneres med andre klubber, nej uha da.
  Jeg er selv SIF fan, og hader da også tanken.

  MEN, det er jo kun udmeldt af én eneste grund, og det er at få erhvervslivet, kommunen og fans op af stolene, inden byen og kulturlivet i Silkeborg luller sig selv ind i glemslens kedelige favntag.

  Gu er det da provokende sagt mht. fusionen, og gu er det da en provokerende video Martin har lavet, men det har i den grad har sat gang i debatten.
  Og det er jo hele pointen i den her sag.

  Lad os håbe at de rigtige mennesker med indflydelse ser din video, samt læser disse indlæg, og lad det være en opsang til Danmark om at komme ud af røret, og få sat gang i tingene igen, i stedet for at sidde i ænestolen og se ligegyldige og fordummene reality programmer som regerer i mediernes sendeflader, næsten uanset hvilken kanal man zapper sig ind på.
  Nogen kalder det virkelighedsflugt…
  Men det er jo selvfølgeligt også nemmere at sidde på sin flade røv og se tingene falde sammen omkring sig, og sige, “hvad sagde jeg”…

  Folk der ikke kan tåle at se Martins fantastiske måde at være entusiastisk omkring ihværksætteri og alt omkring dette emne…Fuck jer! Så sluk, og lad være med at kigge på hans videoer, og sæt jer ind foran fladskærmen og klynk mens i ser “De unge mødre”, “X-Faktor” og lignene udsendelser…

  Jeg bakker helt op omkring Martins harme over de ting som videoen drejer sig om.

  Ha’ en fantastisk dag allesammen 😉

  Godt gået Martin.
  Du er en stor inspirationskilde for mig, og jeg har været ihværksætter 10 år nu, på godt og ondt.

  Jan B.

 • Kasper Bergholt 31. marts 2011 at 11:23

  Apropos:
  Forsker: Lille Holger er vores flugt fra Libyen og Japan:
  http://www.180grader.dk/Politik/forsker-lille-holger-er-vores-flugt-fra-libyen-og-japan-1

  Forskeren er Lars-Henrik Smidt fra Danmarks Pædagogiske Universitet, og han kendes nu (@Karen) for bl.a. en ganske veludviklet form for empati.

 • IDA Brinck-Lund 31. marts 2011 at 13:50

  Sad i dag med Mads Øvlisen der synes den var super sjov og relevant din video. Sådan Martin, du spørger hvad gør I? Jeg har igangsat en synlighedskampagne i dk, og var i Berlingske forrige mandag om Danmark der kan ende som taberland fordi vi ikke satser på dem der gør noget. Vi mister entreprenører som dig til udlandet konstant og det er til at brække sig over hvor lidt dk rykker. Jeg agter dog ikke at give op endnu med mit firma. Din ærlighed sad lige i skabet og jeg hører dig tale om dansk tab af overblik og vækst og er så enig at det gør ondt. For hvad f…. Skal der egentlig til før dk vågner op og opdager at der ikke kommer en prins og vækker os, men at tornerose og hendes folk kan dø af søvn! Kh ida

 • TerkeLit 31. marts 2011 at 14:05

  Godt sagt Martin!!!
  Aldrig har jeg set SÅ mange kommentarer til et indlæg her inde 🙂
  Men det er helt rigtigt det du siger 🙂

 • Karen Sørensen 31. marts 2011 at 14:47

  Kære Kasper,

  Er ked af at jeg bragte fokus væk fra det centrale emne – blev bare ambitiøs, hvad angår kommunikationen.

  23 timer og 51 minutter pr. person pr. dag? Forstår ikke tallet.

  Tak for link. Lars-Henrik Smidt siger vist bare det samme som jeg?

  Elsker passion. Entusiasme. At brænde igennem. Hader X-factor. Og alt andet ligegyldigt pis. Og antagelser 🙂

  Alt godt,
  Karen

 • Kasper Bergholt 31. marts 2011 at 15:01

  @Karen Sørensen

  Det er godt at være ambitiøs. Det er jo det, Martin er, på nationens vegne. Et velfortjent opråb, om at der er noget helt galt i, hvad vi fokuserer på.

  Hvad angår Galluptallet, så er det, hvor mange timer en dansker over tre år ser tv om _ugen_.

  Tænk dig, jeg synes, at Lars-Henrik siger det samme, som jeg sagde, og som du blev så voldsomt forurettet over. Men sådan er det jo med akademikersprog 😉

  Hvad angår kommunikationen, så synes jeg fortsat, at Martin var spot on. Klar i spyttet, sig selv, den autenticitet, alle bureauerne siger, de leverer, men aldrig skaber. Resultaterne taler også for sig selv.

  Alt godt,

  Kasper

 • Karen Sørensen 31. marts 2011 at 15:16

  Åh, vi læser vist det samme blot på hver vores måde. Endnu et godt eksempel på, at kommunikation er en svær størrelse. 🙂 Tak for udredning af gallup-tal; nu gir det mening.

  Karen

 • ali 31. marts 2011 at 16:55

 • Kristian 1. april 2011 at 01:03

  Jeg syntes det er ærgeligt at dit ellers udmærkede synspunkt på Danmarks skattetryk for iværksættere skal forplumres af hård “gunslinger” retorik i bedste kopi af tv dengsen Blachmann. Hvorfor er det at et solstålehistorie i en tid med krig og økonomisk lavkonjunktur ikke må få spalteplads. Nu er der jo en stor befolkningsgruppe som ikke er beriget med entreprenørskab, men blot passer et 8-16 job. Skal en ex- dansker som har forladt en synkende skude virkelig stå under palmen på den anden side af søen og pege fingre af småbogerlighed og mangel på situationsfornemmelse. Det skuffer mig at et intellektuelt menneske som dig Thorborg ikke går forrest længere men desværre befinder dig bedre i bagklogskabens bekvemmelighed.

 • Grosen Friis 1. april 2011 at 04:45

  Hej Martin

  Vise ord, tak for dem!

  /Grosen Friis

 • Karen Mohr Sokkelund 1. april 2011 at 08:05

  Thorborgs Talkshow – og Martins reaktion på gebyret – blev i dag citeret i Radioavisen på P1, kl. 9. Lyt selv: http://www.dr.dk/nyheder/htm/service/asx/P1uge/Fredag/0900.asx

  😉

 • Bo Kalvslund 1. april 2011 at 10:33

  Helt ved siden af eller lige på kornet..

  Det er da skønt der er kommet gang i debatten om hvordan vi tænker og siger og hvad vi gør ved det.

  Dem der har meninger gør en forskel men tager også nogle gange fejl.

  Medierne påvirker os alle – derfor kan man vel godt forvente tanker og indslag der viser en vej istedet for blot at handle om følelser og underholdning.

  Men frie medier følger strømmen – hvis man vil ændre på tingene må man vel starte med sig selv og i denne sag har Holger og Xfaktor vel intet ondt gjort.

  Så hvem er jeg – hvad ønsker jeg – og hvad kan jeg gøre ?

  Det er bare min mening – det kan være jeg tager fejl..;-)

 • Webster66 1. april 2011 at 11:47

  @Mads Rørvig.
  Skal jeg forstå det ret, I har indført en skat på de nye iværksættere, som så bliver fordelt på de eksisterende iværksættere? Fedt mand, det er jeg glad for. Lad bare de nye betale til os gamle… Kan du høre ironien… Men hvor mange nye har I måttet ansætte hos Skat til at administrere det? Det her må da være Madses fejlskud istedet 🙂

 • Michael 2. april 2011 at 11:56

  Hey Martin

  Er du klar over, hvor mange der opretter selskaber bare fordi, de så kan handle engros hos diverse firmaer? Dette cirkus koster jo samfundet bunker af penge. Hvordan skulle man ellers stoppe dette cirkus?

  Desuden bliver jeg en anelse provokeret af, at du mener de offenlige ansatte bare sidder og stempler dokumenter. Hvem passer de syge, de gamle, børnene, uddanner befolkningen? De fleste af disse funktioner netop til fordel for arbejdsmarkedet. Skulle vi droppe alle kontrolorganer? Så der var frit spil for virksomhederne? Hvad siger befolkningen, når man gang på gang hører om virksomheder der snyder det offtenlige? … Vi vil have kontrol, skriger befolkningen…

  Jeg er helt med på, at det skal være nemmere at være iværksætter… f.eks. momsfri de første år… eller noget i den stil.

  Michael

 • Diana 3. april 2011 at 06:42

  Han siger jo også, at han taler i generelle baner. Det betyder, at han og alle andre normale, at vi jo godt er klar over, at der er hjemmehjælpere og sygeplejesker og lærere, samt en masse andre mennesker, der ikke skal tages med i den kam.
  Men man kan da tydelig få den ide, at folk i skattecentre og andre steder med “3 tårne” på rudekuverten ikke bestiller andet end at “spænde ben” for menneskelige rettigheder såsom at iværksætte noget eller tillade sig at leve, uden og spørge om lov “hos mor og far”.
  Hvad angår det at købe på engros hos andre firmaer, så skulle man nok se på, hvad der ligger bag alle de forskellige fantasidrevne forsøg på at få en bare nogenlunde ordentlig tilværelse. Det kunne jo være, at menig man havde den ide, at staten tager sig en for stor del af kagen, og at der ikke lige er balance i kravet om betaling til fællesskabet kontra den enkeltes behov for at levet i privatlivets fred og ro.
  Hvad tror du jeg tænker, når jeg hører, at det offentlige har spildt 40 mill. kr. på en eller anden sag og det skal du og jeg bare betale, fordi der sidder “nokkefår” og ikke aner, hvad de lave. Spilder vores penge og er ligeglade. eller hvad. Jeg synes ikke det er OK.

 • Michael 3. april 2011 at 12:42

  Man kan bare blive noget så træt af, at høre personer sige: “Færre offenligt ansatte”, men hvilke områder kan undværes? Hvilke regler kan undværes – uden det koster samfundet mange penge i snyd fra de private virksomheder?

  Ofte når noget privatiseres bliver det mere omkostningsfuldt for samfundet. Tag bare eksemplet fra Operation-X med handicaphælp, hvor der snydes i stor stil. Nu kræver befolkningen, at kommunerne skal tjekke de private firmaer – men det koster jo også penge og ressource. Derfor er privatisering bare ikke altid godt.

  Michael

 • Claus Møller 3. april 2011 at 14:31

  Du har helt ret, man kan ikke bare tage en ting ud og løse problemerne på den måde. Det er som at rydde op i garagen eller kælderen, man er nødt til at gå det hele igennem og så reorganisere det hele fra bunden af.
  Det danske system er så indviklet at det ikke hjælper at tage en ting ad gangen, så man er nok nødt til at designe et helt nyt system, ikke nogen nem opgave, men det må jo gøres for det er begrænset hvor mange krøller man kan lave på grisens hale, til sidst er den for kort til noget.

 • Dorthe Hansen 3. april 2011 at 15:17

  Kære Martin

  Du har så EVIGT RET. Vi her i Danmark er efterhånden så provinsielle og mangler udsyn og visioner i en grad, at det direkte er til at græde over….jeg håber virkelig ikke, at mediernes dækning af X-faktor vinderen og Holger (når hele verden “brænder på”) er et udtryk for vores generelle “fokus”, så så står det da godt nok skidt til. Du rammer i den grad plet, Martin, so keep up the good work….

 • Kris 4. april 2011 at 10:10

  Du er GUD!!

 • Peter 5. april 2011 at 03:32

  Du har ganske ret! En dårlig vej at gå for dette land.

  Meget inspirerende videoer du laver her. De er gode!

 • London Guide 17. august 2011 at 15:02

  Kan godt huske den sag. Hvor havde du dog ret, Martin!

 • Skriv en kommentar