Dagbladene vil nu indføre en betalingsring og det er super spændende.
Er det en god ide, hvordan vil det gå, hvad er deres strategi…
Alt det vil jeg komme ind på, tilsat lidt “Franske gloser” 🙂

De bedste hilsner

Martin

 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (5 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Masimoto 15. maj 2012 at 14:23

  Her er blogindlægget: http://jon-lund.com/main/politiken-indforer-betalingsmur-fin-losning-redder-ingenting/

  Meget enig, det ville være fedt med en samlet portal 🙂

 • Thorborg 15. maj 2012 at 14:28

  Lige præcis, det er et glimrende indlæg Jon har lavet.

  De bedste hilsner

  Martin

 • Mikkel 15. maj 2012 at 14:41

  Jeg tror de såkaldte journalister får sig en brat opvågning når det her bliver alvor … den kvalitet af artikler som de leverer idag er ihvertfald ikke noget jeg har tænkt mig at betale for. 80% af nyhederne er skrevet direkte af fra Reuters og resten er fyldt med stavefejl og dårlige journalistik.

  Jeg vil gerne betale for kvalitet, men så skal de kære aviser overbevise mig om at de har sadlet om og er begyndt at tage sig sammen FØR de kræver betaling … på samme måde som de kære politikere skal løse problemerne med offentlig transport FØR de lægger hindringer i vejen for den private.

  Dagsbladene er døende, og jeg syntes bare det her endnu engang beviser at de ikke magter at omstille sig, men det bliver da spændende at følge med i 🙂

 • Solbriller 15. maj 2012 at 15:29

  Jeg vil give Mikkel ret… Hvis det skal være betalings-nyheder, så skal de droppe de der copy Reuters nyheder, som det meste af online nyhederne består af. Og så skal der mere seriøs journalistik ind over… Ik det der sensations crap!

 • Mads Buch Stage 15. maj 2012 at 16:04

  Legen med pengene du refererer til hedder “The Ultimatum Game”:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ultimatum_game

 • Jeannette Refstrup 16. maj 2012 at 03:41

  Til Mikkel og Solbriller.
  Det er vel klart, at aviserne ikke lægger deres bedste materiale gratis online.
  Det bruger de selvfølgelig i det produkt, de får betaling for – nemlig papiravisen, som alt andet lige har en noget højere kvalitet end onlineversionerne.

 • Mikkel 16. maj 2012 at 03:50

  Jeannette: 2 ting … Hvis du har ret så er deres gratis materiales funktion at reklamere for det betalte, og i givet fald er det enormt dumt at bruge _så_ dårligt materiale … Jeg nægter simpelthen at tro på at det er med vilje!

  Dernæst: der findes mange bedre kilder der er gratis og altid har været det, og når dagbladende lukker for gratisterne så bliver der plads til nye gratis (reklame finansierede) spillere på markedet

 • Johannes Madsen 17. maj 2012 at 06:24

  Jeg er enig med i at det er nødvendigt at tage penge for online nyheder og jeg håber at det Politiken gør vil medvirke til at aviserne overlever, for modsat dig Martin mener jeg at pressen spiller en stor rolle i demokratiet. Jeg abonnerer selv på Berlingske og kan se at de fleste historier starter i avisen. Det er en fødekæde fra dagbladene til de andre medier. Hvis aviserne forsvandt ville der ikke være nogen tilbage til at lave den dybdeborende journalistik som vi har så meget brug for og så ville vi ende som et 3. Verdens land

 • Thorborg 17. maj 2012 at 13:34

  Johannes, den er lidt for let…
  Det du siger, er at de få medier i Danmark, der får milliarder forærende hvert år af skattekronerne, er dem der er bedst til at levere godt indhold som sætter en dagsorden.

  Har du overvejet, at andre medier måske har svært ved at få en forretning til at hænge sammen, når de skal konkurrere med andre, der får skidtet betalt af staten?

  Som det er i dag, så holdes alle andre medier væk fra fadet og har ikke en chance for at lave indhold af god kvalitet.

  Så lad os starte med at fjerne deres sutteklud, så skal du se andre spændende medier, der også fint kan sætte en dagsorden, få nogle ordentlige rammer at arbejde med.

 • Johannes Madsen 20. maj 2012 at 05:15

  Hej Martin. Jeg ved ikke om der er nogen sammenhæng mellem avisernes tilskud og deres evne til at lave dybdeborende journalistik. Jeg tror det ikke. Jeg tror mere det er en tradition og at mediet (papiret) giver bedre plads til fordybelse end fx skærmen. Det er selvfølgelig ikke fair at nogle medier får tilskud på bekostning af andre.

  Jeg håber bare at aviserne overlever. Ikke nødvendigvis på papir, men med de traditioner der er indenfor den gren af branchen.

 • Johannes Madsen 20. maj 2012 at 05:25

  Hej igen. Jeg betaler 4.650 kr årligt for Berlingske. Hvis der ikke var tilskud ville det nok være dyrere. Det ville jeg nok også betale, men jeg synes egentlig ikke det er fair at jeg også betaler for alle dem der læser artiklerne gratis på nettet. De burde også betale noget, og derfor synes jeg det Politiken gør er godt. Lad os håbe det kan bane vejen for at andre medier (med eller uden papir) gør det samme.

 • Mikkel 20. maj 2012 at 05:40

  Johannes: Jeg syntes ikke det er fair at mine skattepenge bliver taget fra vigtige ting som f.eks. sunhedssektoren og uddanelsessystemet og givet i tilskud til at finansiere dine analoge nyheder bare fordi du er for til at gå på nettet og læse dine nyheder!

 • Johannes Madsen 20. maj 2012 at 06:03

  Hej Mikkel. Nu ved jeg ikke helt hvad du beskylder mig for, for der er faldet et ord ud af dit indlæg, men nyheder er ikke gratis og sandheden er nok nærmere at jeg (og staten) betaler for at du kan læse dine nyheder på nettet. Jeg arbejder ikke inden for medieverdenen, men jeg vil tro at ca. 80% af alle nyheder blot er planket fra andre medier og kun ca. 20% er originale og min påstand er altså (som det fremgik af mit oprindelige indlæg) at det primært er aviserne som skaber nye nyheder, mens netmedierne nøjes med at planke andres nyheder, ofte uden at give det oprindelige medier.

 • Johannes Madsen 20. maj 2012 at 06:03

  kredit.

 • Mikkel 20. maj 2012 at 06:57

  Jeg er ikke interesseret i “skabte” nyheder, jeg er interesseret i at vide hvad der sker ude i verden. Hvis du mener at din avis’ verdenssyn er fint for dig … så køb din avis, men tving ikke mig til at finansiere den.

  HVIS jeg alligevel bliver tvunget til at finansiere din miljøsvinende blæk-sprøjte, så er det ikke andet end rimeligt at du også tvinges til at finansiere mine miljøvenlige digitale nyheder, det sker ikke nu. Staten giver ikke støtte til digitale nyhedsmedier selvom det er mindst ligeså berettiget som støtten til de gamle grå mastodonter.

  Jeg glæder mig til den dag det bliver forbudt (eller ihvertfald enormt uøkonomisk) at trykke fysiske medier med så kort levetid som aviser har. Det kan (desværre) godt være det først sker når din generation er blevet spæret inde på plejehjemmet, but still, det er skæv fordeling af knappe resourcer.

 • Thorborg 20. maj 2012 at 12:45

  Det koster penge at lave godt indhold og jeg kan ikke lave dem på Amino, da jeg skal konkurrere med Berlingske, JP etc. som får i pose og sæk af staten. De får faktisk milliarder af kroner og jeg får intet.
  Jeg klager ikke over at jeg intet får, men at de andre får kassen, gør bare at jeg ikke kan drive en redaktion.

  Så igen, der er ikke noget mærkeligt i at aviserne sætter dagsordenen, for de bliver betalt for det af staten.

 • Skriv en kommentar