1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (19 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Christian wiggers 2. juni 2010 at 13:12

  Jeg er enig med dig Martin at man kan spare mange penge ved at gide at søge lidt informationer selv. Som du er inden på er der masser at hjælp at hente på amino, om alt med iværksætteri, ligesom man kan finde svar på alt med mobiltelefoner hvis man besøger mobil-forum.dk.

  Men når det er sagt syntes jeg det er en lidt skæv indgang med dit eksempel med din revisor der skulle finde et svar på dit spørgsmål. Du har et “arbejdsgiver” forhold til din revisor, eller advokat, og når du beder om at få en opgave løst, skal den løses mod betaling.

  Om prisen du nævner er rimelig eller ikke rimelig kan jeg ikke forholde mig til, jeg ved ikke hvor kompliceret det var, men et eller andet sted forventer jeg ikke (og det antager jeg heller ikke du gør) at hvergang man man henvender sig til de her revisorer og advokater der lever af at sælge deres tid, skal starte med at spørge “Vil du betale for min tid eller ej?”

  Når jeg henvender mig til mine rådgiver som jeg anser dem for at være, ved jeg det koster, og sådan er det.

  Det var bare et lille pip herfra, og tak for en i øvrigt god video blog 🙂

  Christian.

  NB tror faktisk det er ret almindligt at når der kommer nyt lovstof eller ændringer til de der måtte være at revisorer og advokater skal læse op på lektien inden de udtaler sig. De er jo erstatningspligtig ud fra den rådgivning de giver, så svar skal være 100% korrekte.

 • Thorborg 2. juni 2010 at 13:25

  Jeg må indrømmer at jeg ikke forventer at skulle betale for basal oplæring.
  Jeg forventer at de eksperter jeg hyrer ved hvad de laver og ikke først skal en tur på skolebænken for mine penge.

  Hyrer jeg en programmør, så forventer jeg også at han kan programmere nyeste kode, oplæring på må ske for egne midler og ikke mine…

  Dbh Martin

 • Christian wiggers 2. juni 2010 at 14:50

  Jeg kender ikke omfanget af dit spørgsmål til din revisor, så derfor må det være en mere princip diskussion.

  Ingen kan vide alt inde for deres felt. Hvis nu du bruger en webmaster der er pisse dygtig til de ting han nu kan. Du kommer nu med en ny lille opgave som betyder at for at kunne udfylde den opgave skal brug tid på at sætte sig ind i ny teknik, som han måske ikke ellers skal bruge. Skal han brug x antal timer uden løn for at kunne lave en kort opgave for dig ?

  Jeg tror ikke du får nogle hverken advokater eller revisorer til at give dig et svar på nyt stof som skal være tilpasset din situation, uden at du skal betale for deres tid.

  Jeg er enig med dig i at det kan virke dyrt at du skal give 7000 kr. for et simpel svar, men forudsætning for det er let at svare på er dels at din revisor kender til dine personlige forhold, men også har indsigt i disse ting der åbenbart var så nye at de var omtalt i en avis.

  Skal du betale for at de revisor skal lære at trække moms fra et beløb eller regne en kolonne tal samme er jeg også enig i at det skal du ikke betale for, men nok heller finde dig en anden revisor. 😉

 • Henrik Blunck 2. juni 2010 at 17:06

  Tak for endnu et godt indspark.

  Du har så ganske ret. Vi havde et konkret problem med en tidligere udlejer, som efter flytning stjal vores Granada og diverse værktøj selvom der var betalt leje længere tid. Vi havde boet der i over 4 år, hvoraf de 3½ var indtjening til ham. Direkte ned i foret, for han havde ikke en krones udgift – og ville heller ikke ofre en basse. Da han fik et tilsyn, sprang han let og elefant gennem tilsynet med løfter, som aldrig blev indfriet.
  Da vi flyttede, rev han huset ned, og erkendte derved husets ringe standard.
  Den slags kunne sagtens være relevant for en advokat, og jeg skal lige overveje en formulering, og så kan det være jeg smutter ind forbi. Det kan da give en ekstra opgave for den rette som vil gå i kødet på den pågældende tømrer, som er velkendt for sine udlejninger. LLO letter ikke rumpen, så det kan være en sag hvor der skal en børste til, som var sulten efter en opgave.

  Tak for tippet. 🙂

 • Thorborg 2. juni 2010 at 19:31

  @christian, det var en ny lov som, hvis man kendte den, let kunne afklares om den ville gælde mig.
  At jeg skal betale min revisor for at sætte sig ind i nye love, som han alligevel skal vide, da en stor del af hans kunder ville blive berørt finder jeg ikke rimelig.

  Dbh martin

 • Rosenstand 2. juni 2010 at 20:54

  Jeg er altså ikke helt enig denne gang. Jeg medgiver, at 7.000 kr. for at svare på et simpelt spørgsmål om en lov, der gælder for alle, lyder af meget. Men jeg kan nu sagtens konvertere situationen til min egen verden:

  Hvis Google sætter et nyt setup i søen – lad os sige Canonical URL tag – er det forventeligt, at jeg sætter mig grundigt ind i det, afvejer alle fordele og ulemper, eksperimenterer osv. Og dte gør jeg skam også.

  Når en kunde hos os så spørger, om jeg vil komme med en udtalelse og en anbefaling på, hvad de skal eller ikke skal gøre i forbindelse med Canonical URL tag (som også gælder for alle med en hjemmeside i verden), får de altså ikke det gratis. Jeg vil jo være nødt til at sætte hele regelsættet op mod præcis deres hjemmeside og deres potentielle problemstillinger.

  Personligt betaler jeg hellere min revisor (som slet, slet ikke har de priser, du er udsat for ;-)) for en udtalelse baseret på over 10 årige kendskab hun har til mig og mine virksomheder, end jeg lægger min mulige skattebetaling/fradrag eller hvad det nu er i hænderne på rådgivning fra revisorer, der af indlysende årsager ikke kender til alt mit hurlumhej.

  Jeg forstår og er enig i din pointe et stykke ad vejen, men der er sjældent nogen specialistrådgivning, der er “bare lige” at slå op i en bog.

 • Christian wiggers 3. juni 2010 at 00:36

  @Martin, jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at havde jeg været i din revisors sko der havde en god kunde ville jeg nok ikke have taget et sådanne beløb, som også fik dig op i det røde felt. Det er simpelthen en dårlig forretnings model af få sine kunder til at føle at de bliver taget et vidst sted.

  Nu har han fået det ud af det at du er pissed, og måske finder en anden revisor.

  Men du kan også vende det om og se det på følgende måde. Din revisor har brugt ca 4,5 timer hvis de priser du har nævnt er uden moms. Kunne du have givet opgaven til en anden revisor der kunne have løst opgaven billiger ?

  At efter hvor langt tid det tager at sætte sig ind i dine personlig sager, er det nok tvivlsomt.

  Jeg har selv haft en lignende sag, bare med en advokat. Jeg værdsætter meget den advokat jeg bruger, han er dygtig, og jeg syntes også vi ”svinger godt” på det personlige plan hvilket betyder en del for de rådgiver jeg vælger. Vi havde en domæne twist, og i den forbindelse da han mente det var ret lige til og ikke kostede alverden, bad jeg om en pris på hvad han mente det ville koste. (det der med alverden skal man passe lidt på med – når de her fyre forlanger 2000+ i timen)

  Han mente det kunne gøre for 5000 kr. Fint det er til at overskue. Da sagen så var færdig blev jeg præsenteret for en regning på 3 gange mere, nemlig 15.000,- Jeg tror ikke min advokat forsøger at snyde mig, men af princip bryder jeg mig ikke om at man giver en pris og så bliver det 3 gange dyre, eller hvis det gør, må man som minimum forvente at få besked herom i tide og ikke når sagen er overstået. Det havde han forståelse for, og han vil lige kigge på den regning en gang mere. Jeg har ikke fået den nye regning endnu men jeg forventer da at den er barberet en del ned.

  Med andre ord, jeg har ingen problemer med at fortælle hvis jeg syntes de her rådgiver bliver lige dygtig nok. Et eller andet sted har jeg svær ved at forstille mig at du Martin bare har slugt kamelen og har holdt kæft 😉

 • Mark 4. juni 2010 at 06:39

  Hej Martin,

  Ja det bliver rigtig stort… Jeg bor selv i Georgia, og her er det også den helt store trend. Jeg har været ved og kigge lidt på import muligheder af dem.

 • Henrik Blunck 4. juni 2010 at 06:48

  @Mark: Nej tak ikke flere advokater eller revisorer… 😉
  Men hvis det Crazy Bandz du tænkte på, så forstår jeg bedre kommentaren. 🙂

 • Mark 4. juni 2010 at 07:08

  @Henrik
  Det var sku lidt af en bummer
  🙂 den røg forkert

 • Skriv en kommentar