1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (2 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Niels Hermansen 7. august 2013 at 10:43

  Tror krisen er "forbi" for virksomheder forstået på den måde at de virksomheder der kører i dag stort set har tilpasset og derfor nok skal klare sig og endda vækste. Men krisen er desværre "knap nok startet" for privatpersoner, da manger personer ikke har de færdigheder som fremtidens arbejdsmarked byder, og det vil resultere i et decideret A og B hold, hvor B holdet desværre bliver meget større end det er i dag. Og ja det vil give voldsom uro i vores lille andedam, men også ude i den store verden.

 • Gert Rune 7. august 2013 at 17:01

  Hej Martin!
  Ja, krisen er overstået, men den nye hverdag er en helt anden skrap konkurrence om kunderne, hvor kun unikke produkter kan sælges med den rigtige marketing indsats. På mit marked (foredrag/uddannelse) er budgetterne ikke blevet øget ret meget siden 2008 og der er ikke udsigt til at det bliver bedre de næste 3-5 år. Jeg hører stadig dagligt om fyringer og virksomheder, der helt eller delvist flytter til udlandet.

  Så ingen krise men kontant virkelighed!

 • Lars Qvick 8. august 2013 at 13:26

  Hej Martin.

  God og meget relevant video.

  Der kommer hele tiden flere og flere læsere til http://www.odensemagasinet.dk/ så det køre rigtigt godt.
  Og i løbet af det næste års tid, sætter jeg to eller tre nye online-magasiner med andre emner i verden.

  Så her køre det godt og i et fint tempo og i den rigtige retning.

  Venlig hilsen Lars Qvick – Odense Magasinet

 • Niclas Faurby 9. august 2013 at 16:52

  Hej Martin,

  Super relevant emne. Jeg tror mange går og stiller sig selv dette spørgsmål "Er krisen overstået?" – men jeg tror ligeså mange har svært ved at svare på det. Du er inde på rigtig mange relevante facts mht. den globale økonomi. Som jeg kan høre på dig har du også rigtig svært ved at komme med et kvalificeret bud på, om krisen er overstået. Dette tror jeg bunder ud i, at vi alle har rigtig svært ved at vurdere konsekvenserne af den finansielle krise, som startede i 2008. Hvem kan vurdere konsekvenserne af USA's kæmpe gæld, hvem kan vurdere konsekvenserne af Grækenland, Spanien, Italien osv.? Hvad med de uroligheder vi oplever rundt omkring i verden? osv. osv.

  Jeg analyserer den globale økonomi og de finansielle markeder (jeg er ikke økonom). Men jeg gør det efter "sund fornuft princippet" (bedre end økonomerne). Mit svar er derfor også tvetydigt: Den globale økonomi's nøgletal ser meget positive ud (det hæfter økonomerne sig kun ved), men der må alt andet lige komme noget efterspil på USA's store gæld og sydeuropa's problemer.

  På de finansielle markeder oplever vi stigende aktiekurser og har gjort det i et pænt stykke tid. Aktiemarkedet og økonomien følges ikke altid ad på kort sigt. Men på længere sigt vil der være et sammenfald – er økonomien så også i bedring? Det er den måske.

  Men indtil videre har verden's politikkere, nationalbanker osv. formået at holde ro på de finansielle markeder. For kommer der først uro på de finansielle markeder, så vil panikken helt sikkert brede sig – som vil medføre et tilbagefald i den økonomiske vækst.

  Som der stod i bibelens 1. Mosebog. Efter syv magre år kommer syv fede år. Jeg tror vi er inde i de magre år. Kommer vi så til at opleve 7 fede år i 2014/2015? Det er stadig svært at sige! Men noget tyder på at vi er på vej derhen.

  Min konklusion er, at den finansielle krise er overstået. De fleste (gode) virksomheder har aldrig tjent flere penge end de gør nu, de finansielle markeder er stabile, vi oplever nye børsnoteringer, der holdes hånden under de sydeuropæiske økonomier osv. osv. Men meget afhænger i øjeblikket af de politiske systemer og hvordan de håndtere problemerne.

  Som sagt tror jeg, at krisen er overstået. Men dermed ikke sagt, at der ikke kan komme et tilbagefald – for det tror jeg sagtens kan forekomme.

  Fremtiden bliver spændende at følge og mon ikke alle stadig er mærket af 2008? Der går nok nogle år, før vi igen har glemt denne krise og derved er klar til en ny 🙂

  Det var mine tanker.

  /Niclas

 • Skriv en kommentar