1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (17 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Mathias H Normark 5. maj 2010 at 08:57

  Jeg er enig – købte selv en for 14 dage siden i New York.

  Bruger den rigtig meget i stuen / soveværelset, til at browse, maile, spille og især leje film på
  itunes store. Og så har jeg også planer om at bruge den til kunde præsentationer, så man kan
  sidde med layoutet i “hånden”. Men jeg ville aldrig bruge den til at skrive lange dokumenter eller
  lave grafisk arbejde.

  /’Mathias

 • Kristian 5. maj 2010 at 09:02

  Hej Martin. Jeg er efterhånden blevet ganske glad for Google Apps til håndtering af mails og kalender. Med IMAP-setup i Thunderbird (Mozilla e-mail klient) har jeg de forskellige relevante mailbokse – såvel Gmail som de Google Apps konti der er knyttet til min virksomheds domæne. Her kan jeg trække mails fra den ene mailboks til den anden. Gmail og Google Apps kan som du nævner også synkronisere med iPhone, iPod Touch, iPad, Android-klienter osv. Om du så kan integrere din nuværende CRM-løsning i dette setup skal jeg ikke kunne sige, men omvendt går du ikke glip af den store stabilitet hvis du nu har MS CRM…

  Kan Gmail håndtere så store mænger data (mails) som du omtaler? Der er grænser for hvor meget plads du må optage i såvel Gmail som den gratis version ad Google Apps. Men for et mindre beløb (jeg tror det er 50$ om året) har du 25 GB.

  Er du så pludselig i lommen på Google? – jo, men er du ikke det i forvejen? 😉

 • Victor 5. maj 2010 at 09:06

  Google Docs er genialt!

  Bruger det selv mellem flere computere og det virker kanont.

  Så det ligemeget om man sidder på Windows, Mac, Linux eller whatever.

 • Anja Lysholm 5. maj 2010 at 09:14

  Må sgu se at sælge nogle flere bøger så jeg kan få råd til sådan en fætter også. Sjovt at nogle synes iPad’en skal erstatte noget – KAN man få gadgets nok? 😉
  Nå, egentlig skriver jeg mest denne kommentar for at følge med i de øvrige kommentarer der kommer. Jeg har nemlig samme udfordring som dig – at jeg har brug for at kunne få adgang til alting uanset hvor jeg er. I øjeblikket bruger jeg Dropbox som jeg håber snart laver den mulighed at vælge hvilke mapper man vil synkronisere med hvilke enheder. Til mail bruger jeg alm. pop3 på hver enkelt enhed, men som du nævner, har man jo så ikke sin sendte post alle steder. Glæder mig til at se hvad der kommer af forslag.

 • Kristian 5. maj 2010 at 09:17

  Anja: Hvilken mailudbyder benytter du? Er der mulighed for IMAP?

 • Klaus Bjarner 5. maj 2010 at 09:31

  Jeg er selv en stor fan af Dropbox, men det løser desværre ikke alt. Imellem notebook og stationær bruger jeg det lille program Cronosync som syncer dine filer mellem forskellige maskiner når de optræder på samme netværk. Da Apple mail gemmer alle mails i enkelte text filer i stedet for én stor database for man perfekt sync af både modtagne og afsendt mails. Desværre virker det ikke med iPhone/iPad, da det ike er gennem cloud det sker. Inden for CRM er jeg en stor fan af Solve360 fra Norada, og den frihed det giver i en organisation og for den enkelte at der er access fra alle steder, så lige nu er den eneste løsning med ail vist at køre det hele gennem gmail. Jeg er bare ikke så vildt med det. For mig skriger en gmail adresse af userøsitet, hvor jeg tænker, hvis du vil noget, så få dig dog dit eget domæne og udstrål lidt professionalisme, men jeg ved ikke om det blot er mig der tænker sådan. Jeg undskylder evt. stavefejl i indlægget, men tekst boksen er halvt forsvundet på siden, så skriver lidt i blinde. 🙂

 • Marc Falk 5. maj 2010 at 09:37

  Jeg har alle emailadresser koblet på én gmail konto, hvilket fungerer uden problemer. Om jeg er i lommen på Google? Ja, det er jeg, og det har jeg sådan set ikke noget imod. Skulle jeg en dag få lyst til at hoppe af Gmail, så er det (stadig) ikke noget problem, at sende alle emails til en email-klient eller lignende.

  Mht. at importere dine emails, så har Gmail nogle import features du evt. kan drage nytte af.

  Alm. import via fx POP3: http://bit.ly/4yv7ce

  Import modul fra Outlook til Google Apps: http://bit.ly/a57psK

  Derudover, så bruger jeg Dropbox til alle filer, som jeg ikke kan undvære (billeder, dokumenter etc.) – jeg har købt en pro-konto til 550 DKK, og taget i betragtning af, at der tages backup af mine filer, samt det at de er tilgængelige overalt, så synes jeg det er en rimelig pris.

  Til dine billeder kunne du evt. bruge Google Picasa (version 3 har nogle nice features), og skal du have mere end 1GB billeder, så koster det $5 for 20GB pr. år (det samme med mail plads btw.)

 • Marc Falk 5. maj 2010 at 09:38

  @Klaus Bjarner:
  Du kan sagtens have flere domæner koblet på din Gmail – jeg kører med mange forskellige email adresser på den samme Gmail-konto.

 • Rams 5. maj 2010 at 09:41

  mobileme.com/

 • Søren Falkenberg Johansen 5. maj 2010 at 09:49

  Hej Martin,

  Tak for mange gode input både i dette og alle tidligere indlæg.

  Jeg anvender selv GMail / Google Apps for domains. Så alt kører den vej ind over og jeg har adgang til al mail alle vegne fra, også fra iPhonen.

  Da jeg også havde en mængde mails i Outlook som jeg ville beholde, fandt jeg dette her: http://mail.google.com/mail/help/email_uploader.html
  Med den kan du uploade al din mail fra Outlook til GMail. Jeg valgte så at oprette en ny GMail.konto, som jeg så bare kan signe in i hvis jeg har brug for at finde en af de gamle mails frem. Det virker super godt!

  Alle mine øvrige data ligger på en NAS-server, som jeg også kan accesse via web, hvis jeg skulle få den skøre idé at ville arbejde på ferien eller lignende 😀

  Mvh Søren / Idé-Sign

 • Anders 5. maj 2010 at 09:50

  Hej thorborg, det er fedt at du sådan følger med i gadgets, nu hvor vi andre ikke har adgang til dem!

  Alle dine 3 computere har adgang til Exchange server, hvis du nu har sådan en et andet sted så er det “let” at uploade dine mails der. (dvs. 16 gb upload kommer nokntil at tage noget tid)

  ellers er Google gmail alt for fedt, du kan let sætte Google til at hente mails fra andre tjenester(pop eller imap kontoer) Google vil også gerne have dine kontakter og din kalender begge dele kan importeret til ipad og iPhone forholdvis godt og nemt.
  I Google kan du købe op til 1 TB online hukommelse, og ved drak n’ drop få dine mails over på iMap serveren.

  Så vidt jeg ved er dropbox de eneste (online-fil-sync-firma der har lavet deres eget ipad program. Det virker i hvert fald godt på både mac, Windows, iPhone og android.

  Billeder? Tja…

  Fra en iPhone

 • solbriller 5. maj 2010 at 10:27

  Det her bliver en spændende debat, så skynder mig lige at få alle svar i mailboxen 🙂

 • Frederik 5. maj 2010 at 11:08

  Simpelt svar.

  Jeg ville skrotte Lenovo bærbaren, og investere i en Macbook.

  Derved bliver kontakter, mail, kalender, billeder, musik, video, og dokumenter (Dropbox), synced på alle dine devices automatisk. Elsker at hver gang jeg får en email, dukker den op på min iPad, iPhone og Mac. hver gang jeg køber er nyt musiknummer, har jeg det automatisk på alle mine devices, da hele skidtet er Apple. Det samme gælder dokumenter, billeder, video osv.

  Så et godt og simpelt råd.
  Få smidt Lenovoen ud, og købt en Macbook Pro 🙂

 • Kristian 5. maj 2010 at 12:30

  Hey Frederik. Har du haft en ThinkPad? Her kan du få et af de bedste arbejdsredskaber til prisen. Bare tastaturet er nok til at jeg savler ved tanken.

 • John Nielsen 5. maj 2010 at 14:23

  Hej Martin,

  Lad dig ikke blive stavnsbundet af Google.
  Få dig din egen Microsoft Small Business Server 2008 i en “alt-i-én” pakke.

  Hvorfor?
  Fordi den løser alle dine udfordringer vedrørende mobilitet:

  Plads til nærmest uendelige mængder mail i din mail postkasse med pushmail til alle dine gadgets og sikker webmail, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Et stort “fælles-drev” med masser af plads via SharePoint:
  SharePoint er et moderne “fælles-drev”, som giver dig nem adgang til en omfattende og meget sikker løsning, der dækker alle behov med hensyn til dokumenthåndtering, søgning på tværs af dine filer samt understøttelse af arbejdsprocesser.

  Du kan se mere on Small Business Server 2008 her:
  http://www.microsoft.com/sbs/en/us/default.aspx

  Hvis du ikke vil have din egen server-kasse stående, kan du alternativt overveje Microsoft Online Services:
  http://www.microsoft.com/danmark/email/produkter/

  Her er alle de ønskede features samlet i en online suite til rimelige priser.

  PS: Smid ALDRIG Lenovo’en ud. Den er da den fedeste bærbare computer på markedet. Bedre tastatur findes ikke. 🙂

  Giv mig et praj, hvis du ønsker nogle af ovenstående løsninger uddybet eller yderligere forklaret i detaljer
  Ha det godt..

  Dbh. John Nielsen, Nielco IT

 • Bo 6. maj 2010 at 02:36

  IMAP hos Unoeuro: https://www.unoeuro.com/support/faq/2/105/

  Måske du kan få en god aftale hos dem 😉

 • Jesper 6. maj 2010 at 02:53

  Frederik: Hvordan holder du disse ting i sync på den måde du nævner??

 • Morten Thyme 6. maj 2010 at 04:20

  Spændende tråd.
  Er det så vigtig med alt et sted? – er det så galt med en form for diversitet -ligesom diversitet mellem mennesker, i min verden, giver bedre helhedsorienterede løsninger.

  Er nysgerrig på om en diversitet i brugen af forskellige løsninger ikke giver en bedre helhed og en bedre læring hvor du selv laver din egen kombination. Vi kan ikke få alt – det ville også være kedeligt ville det ikke?

 • Jack 6. maj 2010 at 04:29

  John Nielsen – Nielco

  Så er man vel bare stavnsbundet hos Microsoft i stedet eller? Hvordan adskiller dig ift Google apps.?

 • John Nielsen 6. maj 2010 at 04:36

  #19

  Martin spørger, hvordan han undgår at blive stanvsbundet til Google. 🙂
  Det kan han med Microsoft Online Services.

  Ellers kan han jo få sin egen SBS 2008 server – enten som hardware kasse eller som virtuel server hos en udbyder.
  Det billigste vil helt klart være i egen kasse, hvor det i praksis kun er harddisk kapaciteten, som begrænser hans lager plads til mails, dokumenter og billeder. Med SharePoint får han sikker adgang til sine data.
  Med egen SBS server er han ikke stavnsbundet til nogen som helst, fordi han kan flyttte den ti en anden udbyder, hvis han skulle blive utilfreds med den han måtte vælge i første omgang.

 • Kasper de Fries 6. maj 2010 at 05:12

  Så mange forskellige meninger……Puha ! bliver helt forvirret, for hvem har den bedste løsning af alle de nævnte muligheder ? Håber der kommer en konklusion video :))

 • Ulrik Baltzer 6. maj 2010 at 05:18

  Tillykke med din iPad, Martin.

  iPad kan også bruges i forretningssammenhænge.

  Se her hvordan danske in2media for nylig brugte iPad’en til at tryllebinde en hel messe:

  http://in2media.dk/#/News/targetti+ipad+app/

 • Anders Vinther 6. maj 2010 at 05:41

  Løsningen på dine email problemer finder du – med fare for åbenlys selv-promovering – på http://www.Easy-Email.net. (Jeg kører sitet).

  Du kan bruge Gmail som en hub (gratis 7GB men du kan købe så meget plads som du har lyst til) og automatisk sykronisere alle dine andre devices med Gmail. Dvs. du kan skrive en mail på din iPhone og den vil dukke op i din sent mail folder på din Outlook, Thunderbird, Apple Mail etc. Automatisk.

  Og når du har læst en mail på en computer bliver den automatisk markeret som læst på alle andre devices.

  Vi releaser vores Outlook 2003 og 2007 guides i næste uge. Windows Mail og Thunderbird er til download nu.

  Med hensyn til filer, så æææælsker jeg Dropbox! Bruger den i firmaet som filserver… min partner og jeg arbejder på forskellige lokationer men deler filer via Dropbox – så de bliver opdateret automatisk og næsten med det samme… skønt…

  Derudover kan jeg anbefale xmarks til internet bookmark synkronisering… virker i dag med de fleste browsere…

  Og til backup bruger jeg JungleDisk… har du brug for at komme til en fil fra den anden side af verden kan du nemt download deres USB version og vupti, så kan du komme til din backups 🙂

  Det hele er sgu dejligt nemt når man kan synkronisere alt – automatisk…

  Hygge – og 10000 tak for alle dine gode indslag!!!

  Hilsen

  Anders

 • Johannes Madsen 7. maj 2010 at 09:27

  Det lyder som om du bruger Outlook med en POP3 klient? Det er da helt håbløst

  Har du overvejet en Lotus Domino Server?
  – pris: 1.052 pr. bruger incl. alt (sikkert billigere i USA)
  – kører på Linux (<1GB RAM), Windows server (2 GB RAM), …
  – alle dine gamle outlook mails kan konverteres

  Klienter:
  – iPad
  – iPhone
  – Lotus Notes (kører på Mac, Windows, Linux, …)
  – Outlook
  – Nokia telefoner
  – Android telefoner
  – De fleste browsere (ikke bare IE)

  Det er ikke bare mails der synkroniseres til alle platforme, men også dine kontaktpersoner og selvfølgelig din kalender

  Til Office-dokumenter o.l. findes der flere databaser

  Lotus virker også når din netforbindelse ryger da du kan replikere (synkronisere) alle data

  Domino serveren er meget let at installere (jeg er ikke særlig teknisk, men har selv installeret min). Den skal bare være på nettet. Hvis du ikke har h/w kan du købe hosting eller få lavet en bruger på en eksisterende server.

  Kontakt mig hvis du vil ha' hjælp. Jeg kan også arrangere en test/demo

 • Anders Bagnegaard 7. maj 2010 at 09:31

  Når revolutionen kommer vil jeg helst stå på googles side.

  Jeg ved, at folk med Microsoft produkter bliver de første oppe imod muren.

 • Brian Larholm 7. maj 2010 at 09:56

  Hej Martin

  Jeg er sikker på at der er løsninger hvor du kan få installeret servere til det hele, og de vil da nok også virke meget godt, men hagen ved dem er at du enten selv skal holde styr på dem, eller have folk til at styre dem for dig, og til at sørge for hosting af det hele.

  Persnoligt bruger jeg følgende til at holde mig synkroniseret mellem alle de enheder jeg bruger (PC, Laptop, iPhone)

  Email:
  Microsoft Exchange Hosted Services, 125G / 5 accounts som std, alle fordelene ved en Exchange Server og den kan fint klare at få din din mailbox på 15G uploadet så du har adgang til den fra alle enheder.

  Diskplads:
  Humyo.com, lidt som Dropbox men hosted i Europa og dermed bedre svartider for mig, giver mig adgang til alle mine filer uanset hvor jeg er via Web, eller via Virtuelt drev på de maskiner jeg bruger. Kan også synkronisere alt lokalt.

  Smid mig en mail hvis du vil have mere at vide om hvad der kan gøres, har hjulpet flere med at skifte til rene online løsninger.

 • Peter Elkjær 7. maj 2010 at 16:15

  Hej Martin.

  Vi arbejder med Group-Office (www.group-office.com). Har valgt at have det installeret på egen server. Her har vi vore dokumenter, kalendre, opgavestyring og email (understøtter både pop3 og imap) samlet. Det hele er installeret og sat op på få timer, og nu har vi adgang til al vores materiale med en netforbindelse og en browser.

 • Kasper 8. maj 2010 at 10:55

  Hej Martin,

  Jeg har personligt fravalgt dropbox fremfor sugarsync som på flere områder overgår blandt andet dropbox.

  I forhold til emailhåndtering følger jeg med i kommemtarerne for jeg ser det lige som dig som en stor udfordring.

  Vh,
  Kasper

 • Kenenth Dambo 10. maj 2010 at 06:12

  Jeg har en MacBook Pro og en iPhone, som jeg holder up to date med mine de seneste date igennem syncronisering med MobileMe (Apples Cloud). MobileMe holder kalender, kontakter, billeder og filer up to date på alle mine enheder når de har netforbindelse.

  Lige præcis med e-mails har jeg mange webhoteller og domæner, hvorfor jeg kører med en IMAP opsætning, hvilket betyder at alle mine e-mails ligger på webhotellet og ikke fjernet når de læses på computeren lige som med POP3. Altså opdateres det, når jeg læser, besvarer, markerer og sletter. Mit webhotel har en webmail klient, hvilket muliggør at læse emails sålænge jeg kan finde netforbindelse og en computer.

  Alle mine indstiller for mine devices ligger på min Mac, så når jeg køber et nyt device f.eks. en iPad slutter jeg den bare til og opdaterer indstillingerne. Billeder, musik, podcasts, videoer, programmer, ringetoner, film, bøger og alt muligt andet.

  Billeder er ekstremt lette at importere og iPhoto tagger automatisk folk med face-recognition teknologi og tilknytter en e-mails, så når man uploader til Facebook eller Flickr er folk allerede tagget med deres respektive brugerkonti.

  Musikken kan også deles mellem familiemedlemmer igennem funktionen “deling i hjemmet” i iTunes og jeg afspiller musikken fra min Mac på min anlæg med en Airport Express. MIn Mac kan så fjernstyres af min iPhone.

  Min Macbook bliver så backet up trådløst hver time, så jeg aldrig mister mere end 1 times arbejde. Jeg kunne blive ved i timer, men kort sagt har jeg en all around Apple løsning og det fungerer skide godt, og er klart det letteste at sætte op for folk der ikke er så teknisk kyndige.

 • Bent Andersen 12. marts 2014 at 18:37

  Denne video er lidt sjov at se her små 4 år senere 🙂

 • Skriv en kommentar