Henriette Weber fra Toothless Tiger
Henriette Weber fra Toothless Tiger

Facebook, Twitter, Myspace, LinkedIn… De sociale medier er mange, men kan iværksættere og selvstændige tjene penge på dem, eller er de blot spild af tid?
Jeg har interviewet Social Media ekspert Henriette Weber fra Toothless Tiger. Hun giver indlæg på konferencer verden over og arbejder som konsulent for flere internationale virksomheder.
I et 78 minutter langt Talkshow, stiller hun sin viden til rådighed for dig og jeg blender lidt viden ind efter forgodtbefindende.

Lyt til showet, hun er dygtig!

(Jeg siger i starten at Facebook så vidt jeg ved har 750.000 danske brugere, det er selvfølgelig 1.750.000 sorry)

Her er Henriettes yndlingslinks:

* Ebog omkring marketing i 2009
* Seth Godin “love and annoying”
* Hvordan virksomheder kan starte med social media marketing
* Viral does not mean free
* How and why to get fans to you facebook page
* T

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Lyt til Talkshow her:

Tryk play  

Download Talkshow her (MP3)

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (27 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Marcel 27. januar 2009 at 15:56

  Super Talkshow, Martin og Henriette

  Lige præcis vedr. CULT Cola, så er det udelukkende branding. Hele CULT organisationen arbejder med branding mere end salg. Den er svær at vænne sig til, når nu man er vant til at arbejde med konverteringer, osv. – men det er alt sammen branding. Og kampagnen med CULT Cola på Facebook lavede vi for at lade folk vide at CULT Cola eksisterer og at den støtter et velgørende formål – og ligesom alt andet CULT foretager sig gør de det til en cult-status (ja, ordspil) at støtte kampen mod brystkræft. Derfor har de også en masse seje ambassadører med i deres t-shirts.

  De bruger ikke nær så mange penge og ressourcer på marketing som de gør på branding… Og det virker sindssygt godt for dem 😉

 • Thorborg 27. januar 2009 at 16:25

  Det er godt fundet på, rigtig god brug af Facebook 🙂

  Dbh Martin

 • Christian Holck 27. januar 2009 at 17:42

  7-800 tusinde? Der er over 1,7 millioner brugere af Facebook Martin. 😉 Indtil videre rigtigt godt talkshow, jeg tror, at jeg cutter her kl 24, og hører resten imorgen. Kommentarfeltet her, går iøvrigt ind bag “De sidste 10 kommentarer” feltet i Firefox 3 på Mac.

 • Brinaldo 27. januar 2009 at 17:55

  Igen et udemærket indlæg med en masse gode ideer og anvendelses muligheder af sociale netværk.

  Jeg er dog ikke enig i din betragtning af Facebook, som “døgnflue” – Du sammenligner det lidt med maskinerne i gamle dage. Men der er en kæmpe forskel. En søgemaskine i “gamle” dage havde ikke tilknyttet en bruger via et login/konto.
  På facebook har du en konto, hvor hele dit personlige netværk er tilknyttet. Det gør det næsten umuligt, at få fat i disse brugere.

  Husk at ret din intro-tekst, da din indslag “kun” vare 78 minutter og ikke 118 (Det er jo 2 timer)

  Og der er en lille bug i forhold til dette indtastningsfelt, som jeg bruger. Jeg kan ikke se hele min tekst, da rammen går ind i noget af det andet grafik. Jeg bruger firefox 3.0.5 på en mac.

 • Bo Nortvig 27. januar 2009 at 18:12

  Hej Martin

  Meget spændende indslag, og super godt koncept med lidt podcast.
  Jeg må vist have mig en facebook profil, hvilket i den forbindelse er rigtig fedt at du placere links fra Henriette Weber.

  Glæder mig til at høre mere;)

  Mvh Bo Nortvig

 • Lene Aarup Vinther 28. januar 2009 at 06:36

  …der skal jo også arbejdes….ØV … så jeg har ikke nået slutningen – men det er jo det fede, man bestemmer selv, hvornår man vil høre sin podcast…øh…sit TalkShow.

  Godt gået, Martin og Henriette – I har et super godt ping pong …så vi alle kan få rigtig meget ud af Henriettes kæmpe kompetence.

  TAK!

 • Dorte Andersson 28. januar 2009 at 07:46

  Det var et rigtig spændende talkshow – fantastisk at man kan sidde her på sin arbejdsstol og modtage sidste nyt, føle sig som en del af en større sammenhæng, få inspiration og lægge planer for fremtiden uden at gå ud af døren og bruge to timer eller mere i transport. Martin er i USA og Henriette er i Københavnsområdet men det gled fint hele vejen igennem. Indlægget ramte ned i mange af de spørgsmål som er meget aktuelle når man bevæger sig ind i et lidt ukendt område: Facebook som er lidt uigennemskuelig ved første blik, Twitter som også virker lidt langt ude inden man er i gang. Og LinkedIn som har været en stor gåde for mig fik nogle spændende kommentarer med på vejen. Og så kom I ind på det utrolige vigtige spørgsmål: Hvad får man ud af det som forretning? Og kom med gode eksempler på hvad andre har brugt til til. Jeg vil anbefale det varmt.

 • MartinHN 28. januar 2009 at 10:00

  Jeg kan virkelig se nogle muligheder i Twitter.

  Jeg får selv utrolig meget input indenfor software udvikling m.m., ved at følge “spidserne” fra USA. Jeg får ‘pushet’ guldkorn lige ud i hovedet.

  Hvad angår e-handel, hvorfor så ikke sende et Tweet hver gang du opretter en vare, et tilbud, sænker en pris, når et mål. Hvad med at sende et Tweet ca. 10 order før nummer 1000, 2000, 3000 osv. hvor du skriver, at nu rammer vi snart bla bla bla – hvis du bliver nummer x modtager du samtidig denne gave/tilbud/gavekort eller noget…

  Sådan nogle ting skal nutidens moderne E-commerce software fandme understøtte!!!

 • Jeppe Skou 28. januar 2009 at 12:58

  Hej Martin.

  Kanon indspark til en verden mange af os ikke tænker på. Men en smule forlangt til man efter min mening.

  Keep up the good work 🙂

  Jeppe Skou

 • Brian Brandt 28. januar 2009 at 13:53

  Rigtig godt podcast. Sociale medier er indgangen til rigtig mange besøgende, men de konverterer dog knap så godt 🙂

 • Henriette Weber 28. januar 2009 at 14:19

  Hej Brian- ifølge mine kalkulationer så konverterer sociale medier på 5-7 % hvor annoncering via bannerreklamer på nettet ifølge mine kilder konverterer 3 – 4 %.

  Det kommer an på hvor meget man lægger i at arbejde med sociale medier og hvor aggressivt man gør det – hvor har du dine informationer fra (er bare nysgerrig ?)

 • Mads Madsen 28. januar 2009 at 16:08

  Super fedt podcast Martin, men må dog lige smide en kommentar, du er for ivrig, du snakker alt for hurtig 🙂

 • Remy Jessen Lorenzen 28. januar 2009 at 17:40

  Det er sjov nok at du nævner Cult igen. Sidst du omtalte dem var i indlæget med Birgit fra Min-Mave.dk. Der talte du godt nok om 15.000 og ikke som nu 7.000.

 • Thorborg 28. januar 2009 at 21:49

  Christian, der fandt jeg ud af, men tror nu ikke på det.. Men jeg her rettet det på forsiden.

  Brinaldo, vi får se, alt har en tid, også Facebook. Hvis du kigger på top 50 brands for 20 år siden, så vil du se at mange af dem er væk i dag. Og nej, verden ændrer sig ikke på det punkt bare pga. nettet. Tak mht. tidsfejlen, den er rettet.

  Bo, min ven, fedt at se dig her og tak for ros 🙂

  Lene, tak for rosen 🙂

  Dorte, også tak til dig, fed kommentar, der giver benzin til at fortsætter 🙂

  Martin, jeg tror man skal passe på med at “sælge” for meget. Hvis man blot bruger platformen til marketing, så hoppe brugerne af. Sociale medier skal behandles som gode venner, så skal salget nok komme.

  Jeppe, jeg snakker til jeg ikke gider mere, så må i hænge på eller hoppe i havnen 🙂

  Mads, jeg snakker og sådan er det 😉

  Remy, jeg havde læst et sted at de havde 15.000 fans, men jeg undersøgte det og fandt ud af at tallet var lavere. Men de har flere produkter på Facebook og det kan jo være at de sammenlagt har 15.000. Cult og Cult Cola har så vidt jeg kan se 10.000 til sammen.

  Dbh Martin

 • Kim Bach 29. januar 2009 at 01:43

  Mange af de sociale netværk kan bruges til spam (det “i” kalder kommunikere), forskellen er jo netop at de er “fan”, og #facebook har et begreb der hedder noget andet end “fan”, kan ikke lige huske hvad det hedder. Ellers er fan siderne gode, og rent “modelmæssigt” er det er det bedre. F.eks. startede #DanskFlygtningehjælp med at have en profil man kunne være ven med, jeg skrev til det at de skulle have en fan side i stedet. Forskellen er at sider du er fan af ikke kan se dine egne profil opdateringer, det kan de hvis de er profiler. Jeg ville aldrig være ven med en “organisation”, her er #Twitter og #MySpace helt galt på den.

 • Kim Bach 29. januar 2009 at 02:13

  Ah kom i tanke om det man kan også være “Supporter”, generelt har #facebook ikke været så heldige i deres terminologier, der er vist behov for at lave et “ordbog”, den skal, som minimum, oversætte mellem #facebook”, #Twitter, #MySpace…

  Når #facebook siger “friend” mener de “kontakt” eller “bekendt” ikke “ven”
  Når #facebook siger “fan” mener de “interesseret”
  Når #facebook siger “supporter” mener de “frivillig” (?)

  Nogle af de andre tjenester er bedre, men de fleste er dårligere i deres valg af terminologi.

  På “kontakt” siden synes jeg #flickr har bedst styr på termerne, de opererer med “contact”, “friend” og “family”, og det giver mening for en fotodelingstjeneste

 • Kort sagt» Blogarkiv » Netværk … det virker 29. januar 2009 at 03:59

  […] så jeg stak lige lidt til hende, at her var noget der kunne blive spændende. Det pitch førte til et indlæg på Thorborgs Talkshow – og hvilket […]

 • Henriette Weber 29. januar 2009 at 12:08

  Denne her er nok en af de mest – well uheldige virale reklamer jeg har set i længere tid :http://www.youtube.com/watch?v=BmykFKjNpdY , den ligger på youtube flere forskellige steder ( bare søg på motrin) også se hvor mange mod-videoer der er lavet. Dette er helt klart hvad man ikke skal gøre. Tja og det er “beyond me” at nogen som helst marketing manager kunne finde på at betale folk at lave denne reklame, putte den på nettet og regne med at den ville få goodwill. =)

  bare en anden god case – denne her hvor det går helt galt

 • Thorborg 30. januar 2009 at 06:51

  Jeg er nok bare en dum mand, men jeg fatter ikke hverken pointen i videoen eller kan se hvorfor den skulle være så slem. Men igen, jeg er blot en mand..

  Dbh Martin

 • Stuff den 30. Januar 2009 - Eeze 30. januar 2009 at 08:10

  […] denne har jeg også pitched i det interview som Thorborg fik af mig – men her en ebog af et par eksperter omkring markedsføring i […]

 • Henriette Weber 30. januar 2009 at 08:48

  Reklamen har målgruppen nybagte mødre, som nybagt mor finder man hurtig ud af at den bedste måde at få noget fra hånden og transportere sit barn er på kroppen. Det er supernemt og man har altid 2 hænder fri. Motrin har altså totalt misforstået deres målgruppe og indenfor et segment der er enormt sårbare omkring deres nye poder. Det er der mange reaktioner på fra vrede mødre ( deres målgruppe) i kommentarfeltet og videoer der diskuterer Motrins tiltag.
  Jeg kan så tilføje at der på motrins hjemmeside i 3 uger efter launch af videoen var en officiel undskyldning fra marketingschefen. det var egentlig en ret god måde at håndtere den på ved at sige “undskyld vi tog fejl – det var ikke vores hensigt at såre nogen”. =)

  bedre nu ?

 • Thorborg 30. januar 2009 at 09:54

  Ahhh ok, så var jeg ikke helt gal på den, jer er bare en mand der ikke fatter den slags 😉

  Dbh Martin

 • Henriette Weber 30. januar 2009 at 10:02

  well – jeg kunne godt have udspeciferet det bedre, men som en “slynge” og “vikle” nørd ( en af de ting de siger gør at man får hovedpine) var jeg simpelthen målløs =) som kvinde, mor og well forbruger=)

 • Birgit Larsen 31. januar 2009 at 18:55

  Hej Henriette og Martin

  Super godt interview med masser af gode råd og ikke mindst tanker der blev sat i gang i forhold til at bruge de sociale medier endnu mere end jeg allerede gør

  Min-mave er vel egentlig også et socialt medie i sig selv 😉

  Men Martin, mangler du ikke at oprette en fanside på Facebook af Thorborg.tv – Stedet hvor de mest brugbare guldkorn bliver spyttet ud som kugler fra et maskingevær når det er i brug”?

  Jeg har lige været inde at surfe på Facebook, og der er allerede over 30 grupper oprettet af Min-mave brugere – Derudover har jeg min fanside og en desideret Min-mave gruppe.

  Mon ikke jeg kan lave lidt sjovt med dem? 😉

 • Per Vedby 2. februar 2009 at 11:11

  Kanon talkshow. Og på vegne af mig selv og alle andre, der ikke er inde i “Termerne”: “TAK” for at de fleste af de 78 minutter bliver holdt HELT nede hvor alle kan være med.
  Når jeg lytter eller læser er jeg, ud over at være på jagt efter ting (Guldkorn) til mig selv, også altid ude med “Saksen” efter ting, som mit eget netværk vil kunne tænkes at kunne drage fordele af.
  Det her bliver delt. (Og sagt til de voksne 🙂 …

  Så stærkt, som tingene går lige nu på WEB-generationsområdet, kunne det være interessant med en opfølger på talkshowet om 2 år. Ikke blot for perspektivets skyld men også fordi mange til den tid nok har viklet sig ind i endnu 2 års vanetænkning/brug og måske allermest fordi fokus hele tiden flytter sig. Og de netværk, du skaber idag har et helt andet potentiale i morgen.

  Håndtegn over Atlanten her fra.
  Per Vedby

 • Filip 2. februar 2009 at 15:00

  Spændende talkshow. Ros herfra.

  Et spørgsmål som melder sig er, i hvilke situationer på Facebook man som virksomhed (ikke privat person) skal bruge sider (ligesom Martin fx har gjort med E-Pusher), og hvornår man skal oprette grupper?

  Jeg kan umiddelbart ikke se den store forskel på de 2 ting? Fordelen ved siderne er at så bliver ens logo placeret på brugerens info side, som der også nævnes i talkshowet.

  Nogle input til hvad man skal vælge til de forskellige formål?

  Hvis det forklares i talkshowet beklager jeg, så har jeg sovet i timen 🙂

  Mvh
  Filip

 • Henriette Weber 4. februar 2009 at 06:58

  hej Filip – jeg har skrevet et blogpost om forskellen på facebook pages og grupper – og hvorfor man som virksomhed skal bruge pages hvis det er til markedsføringsformål. Grupper er mere til interessemæssige formål – det kommer helt an på hvilken en situation du står i.

  Jeg har også fået Martin til at linke til selve blogpostet i beskrivelsen af podcast episoden, men du får den lige igen her: http://henrietteweber.com/2009/01/21/why-and-how-to-get-fans-to-your-facebook-page/

  Ellers hvis du er på dybt vand og det er en konkret situation er du mere end velkommen til at smide mig en mail på henrietteATtoothlesstigerDOTcom så vil jeg gerne komme med min anbefaling til hvad jeg syntes der ville være bedst.

 • Sådan får du linkjuice fra Facebook | Araknosofi 19. februar 2009 at 08:41

  […] kan I øvrigt anbefale samtalen mellem Martin Thorborg og Henriette Weber hvor de snakker om brugen af sociale medier i forbindelse med markedsføring. This entry was posted in Trafik and tagged facebook, linkjuice. Bookmark the permalink. Post a […]

 • Dorte Gro 4. marts 2009 at 10:28

  Jeg forstår godt, Martin Thorborg er forvirret over, hvad det skal hedde denne her form for debat/interview/talkshow.
  – jeg ville nok ikke kalde det et interview, når man bruger halvdelen af tiden på enetale 🙂
  Ellers super godt!

 • Thorborg 7. marts 2009 at 09:59

  Birgit, hmmm nej, jeg tror jeg nøjes med min personlige til denne kanal 🙂

  Per, vi skal nok lave noget sjovt senere, det er ikke det sidste show om sociale medier 🙂

  Filip, den store forskel er at Grupper ikke er synlige hvis man ikke er medlem af Facebook og der bliver derfor ikke crawlet. Som virksomhed vil jeg til en hver tid lave en “Page”.

  Dorte, kig på mit “Pay off” i toppen af siden, så er det vist skåret ud i pap 😉
  Og forøvrigt håber jeg da et jeg snakkede længere tid end 50 %, ellers må jeg til at stramme mig an. Godt du gjorde mig opmærksom på det !

  Dbh Martin

 • social marketing julekalender 23. december - De inspirationskilder der har betydet mest for min udvikling som iværksætter - Sociale Medier - Iværksætter Debatten Amino 23. december 2009 at 06:56

  […] 9. thorborgs talkshow podcast – Martin er altid med mig i fitnesscenteret (han ved det bare ikke selv – eller vent, det gør han nok nu).. jeg elsker thorborgs talkshow, især de ting som der ikke har sammenligning med min branche – sådan noget som " sådan er du god ved dine underleverandører" eller noget. Det er dem jeg bliver allermest inspireret af. Jeg har selv engang i januar 2009 været med hvor vi snakkede om sociale medier. […]

 • De inspirationskilder der har betydet mest for min udvikling som iværksætter - social marketing julekalender 23. december - Henriette Weber fra Toothless Tiger - Iværksætter Debatten Amino 1. august 2010 at 16:41

  […] 9. thorborgs talkshow podcast – Martin er altid med mig i fitnesscenteret (han ved det bare ikke selv – eller vent, det gør han nok nu).. jeg elsker thorborgs talkshow, især de ting som der ikke har sammenligning med min branche – sådan noget som " sådan er du god ved dine underleverandører" eller noget. Det er dem jeg bliver allermest inspireret af. Jeg har selv engang i januar 2009 været med hvor vi snakkede om sociale medier. […]

 • Skriv en kommentar