Martin Thorborg podcast

At være partnere i en virksomhed er super fedt hvis det kører, men gør det ikke, så er det et mareridt. Hør hvordan man finder den rigtige partner, hvilke kvalifikationer der er væsentlige og hvordan og hvorfor man også skal kigge meget på det personlige. Skal man blive partner med sin bedste ven eller kone? Og kan man blive halvt gravid.
Som du kan læse, så handler 18. afsnit af  Thorborgs Talkshow om partnerskaber, så tag og lyt med!

Showet varer 18 minutter og 54 sekunder, rigtig god fornøjelse :-)

Dbh Martin

Lyt til Talkshow her:

Tryk play  

Download Talkshow her (MP3)

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (10 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • S. B. Petersen 5. februar 2009 at 19:27

  Du har vist glemt at tilføje filen?

 • Thorborg 5. februar 2009 at 20:05

  Så er det online, sorry.

  Dbh Martin

 • Jack 6. februar 2009 at 03:39

  Hej Martin

  Tak for endnu en fedt talkshow…..vigtigt emne ;o)))

  Dejligt at høre om nogle af dine egne erfaringer også. Jeg kan høre, at jeg har gjort mig de rigtige overvejelser, men fik bestemt også noget nyt med på vejen. Jeg må vist hellere igang med at finde den rigtige partner ;o)

  Keep ’em coming…..

 • Marcel 6. februar 2009 at 04:08

  Jeg er primært pro partnere, men jeg har godt nok været uheldig og dårlig i mine valg, men det har bare gjort mig klogere og hjulpet mig med at finde nogle folk, som passer bedre med mig og min person.

 • Jeanette 6. februar 2009 at 04:47

  Hej Martin
  Jeg manglede måske at du talte lidt om det at binde sig til hinanden økonomisk, for det er jo det man gør.
  Eller hvordan man skal tackle det økonomiske.
  Jeg har selv været indvolveret i at starte noget op med partnere, men oplever at tingene stopper når det går op for folk at de må stille op til den økonomiske risiko der kan være forbundet med at starte forretning op.

 • Brian Knudsen 6. februar 2009 at 06:00

  Hej Martin

  Tak for indlægget.

  Det med partnere syntes jeg er svært, jeg har prøvet det flere gange og tror den fejl jeg har været med til at begå flere gange er afklare hvilket forventninger og hvilket rammer vi arbejder under, både som partner til min virksomhed, men også i de virksomheder hvor jeg er kommet ind som partner. Ingen af situationerne er skide sjove, og da jeg nu har prøvet det fra begge sider begynder jeg med at forstå hvorfor det gik galt når jeg havde partnere inde over mine projekter.

  SÅ det vigtigste for mig næste gang jeg laver partnerskab er at sætte mig ned sammen med den fremtidige partner er at få snakket de ting igennem istedet for bare at lade ham gå igang med det, han tror jeg forventer af partneren, og være enige om hvilket rettigheder partneren har ift kunden og hvor vi skal indover alle sammen.
  Et partnerskab er ligestillet, men der er ikke mange folk der er klar til at tage den bragende diskussion i firmaet for bagefter at gå derfra afklaret.

 • John 6. februar 2009 at 06:55

  Hej Martin,
  Fint indlæg og din historie er ikke endestående omkring din partnerskaber, men meget godt illustreret af virkeligheden. Jeg har selv haft en erhvervspartner igennem 10 år. Det har været op og ned ad bakke. Mange kameler har skulle sluges og mange tilvendinger har været nødvendige. Mit bedste råd er, at få udarbejdet aktionæroverenskomst af en DYGTIG advokat og få gennemgået alle detaljer ved evt. senere trister. Derefter skal I, såfremt det er et selskab få lavet direktørerkontrakter på jer selv. Er førnævnte 100% gennemarbejdet, så vil I med garanti opleve langt færre tvister senere hen. Det som med et ægteskab, folk gifter sig, men mange bluiver også skilt – men ingen går ind i et ægteskab med en formodning og at blive skilt. Så sørg derfor, at papirerne er i orden.

 • Thorborg 6. februar 2009 at 12:46

  Jack, tak for det 🙂

  Marcel, shit happens 🙂

  Jeanette, det er derfor det er vigtigt at snakke grundigt først om forventninger til samarbejdet og alt det økonomiske!

  Brian, helt rigtigt og det er bedre at afklare alle tingene og få dem skrevet ned når man er gode venner, end at vente til “The shit hits the fan” 😉

  John, jeg kunne sige det bedre selv, aftal “alt” i starten, så kommer man som regel meget længere.

  Rigtig god weekend til jer alle.

  Dbh Martin

 • Brinaldo 6. februar 2009 at 17:46

  Er der nogen der kan linke til en eller anden form for guide til udarbejdelse af en kontrakt mellem partnere

  Vi benytter også en dygtig advokat, men det er altid billigere, når man kommer med et oplæg til dem selv 🙂

  // Brian

 • Dennis Knappe 7. februar 2009 at 17:03

  Hejsa

  God podcast, og jeg er meget enig med Martin.

  Da jeg i sin tid skulle stifte mit første selskab, havde jeg en længere snak med min advokat da alt dette jo var nyt for mig. En af de ting som lå min advokat allermest på sinde var, hvordan jeg kunne komme ud af det igen. Det er vigtigt at hvis en part ikke længere ønsker at være, at der er beskrevet en procedure for hvordan man kommer ud.

  Det er nemt at være enige når tingene er nye, man er ivrig efter at komme i gang, entusiastisk og positiv. Det er først når uenigheden dukker op at den kan blive tough. Og det er jo som regel kun hvis tingene er kørt helt ud på et sidespor at man begynder at henholde sig til paragrafer. Og her kan det blive aldeles svært at blive enige om noget som helst.

  My five cents..

  /Dennis
  http://builder.dk

 • Niels Christian 24. februar 2009 at 06:43

  Hej!
  Meget spændende podcast, som jeg pludselig kom til at tænke på i dag, selvom det er længe siden jeg hørte det. Grunden til det er, at jeg IGEN så en af de her freelance-opslag, hvor en eller anden håbefuld “iværksætter” har en idé, som han så vil have et “partnerskab” omkring. Men i virkeligheden er det ikke et partnerskab der søges – når man skærer ind til benet vil han have udført en fx programmeringsopgave gratis mod at kaste nogle peanuts tilbage.. Det vil jeg gerne koge lidt suppe på 🙂 :

  Som Martin har snakket om i dette elelr andet podcast ER ideen sgu ikke guld i sig selv – så alle de der typer, der tror, at de har verdens bedste idé, og så forventer at kunne få den programmeret og udført mod fx 10% andel i fx et website efterfølgende, virker meget useriøse efter min mening – jeg det pisser mig faktisk ligefrem af. 😐

  Nu ved jeg ikke om der er nogle håbefulde ungersvende, der læser med her, men hvis der er, vil jeg ikke undlade at fortælle, hvordan jeg ser det:

  1) Hvis du vil have et partnerskab, så skal det være et rigtigt partnerskab. Med hud & hår og 50/50-deling. Der er ingen, der gider arbejde gratis – og ej heller tæt på gratis, hvor du stadig sidder tilbage med ALT bagefter, og udvikleren intet har for sin store indsats.

  2) Det kan sagtens være en god idé, men forvent at det er DIG, der har hele gejsten og entuatiasmen omkring den, fordi det er dit barn/du har født ideen – og alle andre vil ikke falde ned af stolene bare de hører, at det er “en nyskabende youtube-agtigt site med et helt nyt twist”.. Så I mange tilfælde, skal du nok ikke regne med, at du får andre med på vognen..

  3) .. men hvorfor er det også strengt nødvendigt? Hvis du selv vil ofre en lille smule penge på at få din idé udviklet/realiseret – hvor meget tror du så selv på ideen? Hvor seriøst virker det på andre? Så hvis du gerne vil have have hele magten/ejeskabet, så tag dog at betal dig fra det fremfor “altid” at prøve at “hustle” nogen til at arbejde mere eller mindre gratis uden at få ret meget igen.
  Der er måske ingen der siger, at du skal sætte dig i gæld for evigt, ved at betale de store software-huse mellem 800-1600 kr. i timen for at udvikle den forkromede løsning fra start.
  Overvej at skære ind til benet, og hyr en billig men dygtig programmør. Og ja de (eller vi 🙂 ) findes sgu!
  Fx er vi på http://www.webhaj.com selv universitetsuddannede, men arbejder alligevel til under kr. 200,- i timen, mens vi skaffer nogle gode referencer og får fodfæste på markedet (<– skamløs reklame, I know 🙂 ). (Og når vi først har fået fodfæste og hæver prisen med en faktor 3 eller 4, så står der nok andre i kø efter os.) Desuden kan man hurtigt komme rigtigt langt, hvis vi fx etablerer systemet på en grundlag af fx et open sopurce CMS som videreudvikles. Du kommer nok meget længere for 25.000 ind du tror – og hvis ikke du vil ofre 25.000 af dine egne penge, bør du nok droppe ideen helt.
  Når først projektet er live og brugerne kommer indenfor, har du sikkert lettere ved at skaffe investore eller se de første indtægter komme ind og selv tude satse lidt mere.

  Ja, det var lige et halvsurt opstød fra mig – efter endnu engang at have brugt en M;ASSE tid på at sætte mig ind i et projekt (fandme MED fortrollighedserklæringer og hele svineriet) for til slut at finde ud af, at “kunden” aldrig havde planer om, at der skulle nogen form for betaling ind over afreningnen.. Virker måske som en petitesse, men når man som jeg søger opagver rundt omkring, vil man opleve, at det nærmere er reglen end undtagelsen, at en “iværksætter” forsøger sig med et af ovenstående tricks..

 • Skriv en kommentar