Martin Thorborg podcast

I 10. afsnit af Thorborgs brevkasse, fortæller jeg om hvordan man laver gode partneraftaler på nettet, så man får solgt nogle flere varer.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Mikkel deMib Svendsen 25. januar 2009 at 05:30

  Glimrende podcast … men, jeg er ikke enig med dig dine simple betragtninger om valg af intern eller ekstern affiliate system. Der er mange store ulæmper ved at bruge affiliate neværk, og tilsvarende mange fordele ved at bruge et internt system. Så valget er bestemt ikke så enkelt …. Lad mig ridse blot nogle få eksempler på gode argumenter op:

  Ulæmper ved affiliate netværk:
  1) Det koster som regel en hel del bare at komme igang (ofte +30k)
  2) En stor del af den afregning dine affiliates skulle have, går til netværket (ofte +25%)
  3) Links går til netværket – ikke til dit website
  4) Det er mindre fleksibelt og giver færre muligheder for kreativitet

  Fordele ved internt system (eller indbyget af CMS leverandør):
  1) Det er billigere – og du kan derfor afregne mere til affiliates (=større motivation)
  2) Det er mere fleksibelt og giver flere kreative muligheder (=større motivation)
  3) Links går til dit eget website (= bedre SEO!)

  Jeg har i mange år arbejdet som affiliate – både direkte aftaler og gennem netværk. Det er ikke korrekt, Martin, når du siger, at der som affiliate er større sikkerhed for korrekt afregning og betalingen gennem netværk – af flere grunde:

  1) Affiliate netværk forbeholder sig ALTID ret til ikke at betale, hvis kunden ikke gør det. Så fucker kunden op får du ikke betaling – hverken med et internt system eller et netværk!

  2) “Skimming” har været meget udbredt på nogle netværk. Det er en teknik der filtrere f.eks. 5% fra uden at nogle ved det – og det er umuligt at tjekke som affiliate.

  Dertil kommer så, at afregningen til affiliates som regel er MEGET bedre når man går direkte frem for via et netværk (som jo skal have deres del).

  Så som professionel affiliate vil jeg bestemt ikke give dig ret i at affiliates i almindelighed opfatter det som du siger 🙂

 • Mikkel deMib Svendsen 25. januar 2009 at 05:37

  Læs iøvrigt denne – jeg lige fik ind via Twitter 🙂
  http://www.affiliates4u.com/blog/articles/being_a_merchant_on_a_shoestring_-_10_years_on/

 • Thorborg 27. januar 2009 at 16:42

  Hej Mikkel

  Som sædvanligt har du nogle skarpe kommentarer og dem har jeg som regel respekt for.
  Vores erfaring fra SPAMfighter er at 3. parts systemer giver mere tillid, men din oplevelse med dine kontakter er en anden. Men pointen med at tillid er ultra vigtig i affiliatemarketing er vigtig. Har man det rette brand, altså sådan et som du har, så kan man sikkert godt overbevise folk om at alt er ok, selvom man ikke bruger CJ eller andre netværk.
  God artikel!
  Tak for super kommentar 🙂

  Dbh Martin

 • Henrik Sørensen 31. januar 2009 at 08:32

  Hej Mikkel

  Jeg må “sgu” træde ind her.
  Jeg er slet ikke enig i din betragtning og den er noget gammeldags,
  Det er rigtigt at for ca. 3-4-5 år siden, da fungerede det meget som du beskriver, men ikke mere…. det er un ældgamle og ubrugelige systemer som RegNow som stort set er tømt for affiliate og uddate (selv ifølge ejerne … Digital River)
  Større netværk som Commission Junction og RevenueWire fungere slet ikke på den måde og det koster ikke i hærheden af K30 for at komme igang eller for den sags skyld tager de slet ikke i nærheden af 30%. De tager måske 30% af had du tilbyder til en affiliate … et det det du har misforstået ?
  Commission Junction har heller ikke en Invoiceløsning, RevenueWire tilbyder et samarbejde med en, men det er slet ikke et must.
  Vælger du en invoiceløsning med affiliate løsning som Digital River, CleverBridge eller Nexway, så betyder det ikke så meget at traffiken går til den ene eller anden side da de jo klare invoicing for dig alligevel.
  At klare betaling direkte til en affiliate er MEGET omstændig og hvis du f.eks har 2000 affiliates som SPAMfighter har, så er det en uoverkommelig opgave som kræver meget udvikling, bogholderi og kontrol. Der er et 3 part system meget bedre og skulle der blive “skimmet” 5% et eller andet sted, så er det sgu alligevel billigere end at selv at gøre det…… Vi har prøvet begget dele og det er uoverkommeligt at gøre det selv hvis de organisation skal bygge på salg og ikke bogholderi.

 • Mattias Skovhøj 22. februar 2009 at 09:13

  Jeg har på et tidspunkt startet en kampagne hos et – godt nok dansk – affiliate bureau for et budget der hed 6.000 kroner. Til gengæld, er danske bureauer, der kun tager 25% til sig selv, sjældne. Deres split ligger typisk mellem 33-50% er mit indtryk.

 • Skriv en kommentar