Torben Rudgaard valgte for 2 år siden at flytte til Thailand for at starte en Internet-virksomhed op.
Hør om hans vej til succes, om alle problemerne, om den Thailandske business-kultur, bestikkelse, medarbejdere der stikker af under jobsamtalen og meget mere..

Her er Torbens bedste links:

* The Toiletpaper Eentrepreneur
* Gode ideer og geniale koncepter
* Lær at investere i Ejendomme
* Slap af med mine fede spil
* Alt hvad du vil vide om business i Thailand

Showet varer 1 time og 22 minutter.

Rigtig god fornøjelse.

De bedste hilsner

Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (54 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...
 • Birgit Larsen 8. februar 2009 at 12:38

  Hej Torben og Martin

  Super Interview – Det lyder da næsten som om det er Thailand jeg skal imigrere til med familien, men tror ikke manden er med på den 😉

  Han vil ikke engang flytte til Sjælland 🙂

  Spændende at høre hvordan det foregår i et andet land, men det lyder dælme også til at have været lidt af en udfordring at finde ud af hvordan tingene lige skulle tacles i de forskellige situationer.

  Torben, fedt at høre det går godt, og altid dejligt med “passive” indtægter. Tak fordi du ville dele din historie med os alle

  De bedste hilsner

  Birgit

 • Jack 8. februar 2009 at 12:40

  Hej Martin

  Lyden er virkelig dårlig på denne audio. Torben forvrænger så meget, så mine højttalere er i fare, hvis jeg også skal kunen høre dig ;o)

  Hvis du har mulighed for at justere ham lidt ned og så smide den op igen, ville det være super.

 • Thorborg 8. februar 2009 at 13:48

  Birgit, nej det bliver så nok svært 🙂

  Jack, det kan jeg desværre ikke, men jeg syntes nu heller ikke det er så slemt som du beskriver.

  Dbh Martin

 • Remy Jessen Lorenzen 8. februar 2009 at 14:01

  Super godt interview.

 • Dennis Kjærgaard 8. februar 2009 at 14:40

  Helt sikkert det bedste podcast du har lavet Martin!

  Nok mest fordi det er thailand, som jeg selv planlægger at flytte til. Men det bekæfter bare så meget en om at det sagtens kan lade sig gøre for alle. Thumbs up til dig og Torben 🙂

 • Jack 8. februar 2009 at 16:13

  Hej Martin

  Nå, så fik jeg lyttet alligevel…he he. sandheden er, at jeg bare ikke kunne lade være…

  Selvom jeg ikke lige har planer om at rejse ud, så var det sgu et spændende talkshow ;o)

  Jeg kan se på nogle af kommentarerne, på nogle af de andre shows, at folk indimellem søger en helt konkret fremgangsmåde, en step-by-step beskrivelse af hvad man konkret skal gøre osv.

  Det er egentlig slet ikke sådan jeg bruger dine shows. Jeg bruger dem til at blive inspireret, få idéer, motivation….ja, kort sagt, så bruger jeg dem til at blive/forblive tændt ;o)

  Til det formål er de bare super fede – Keep ’em coming. det er sgu for fedt…..

 • Peter 8. februar 2009 at 17:46

  Hej Martin

  Super godt show!! Det er virkelig inspirerende at følge med i dine shows for sådan en ung knægt som mig!

  Jeg håber at du på den ene eller anden måde får ligeså meget ud af Thorborgs Talkshow, som vi andre gør!

  Mvh Peter Suhm

 • Sebastian Brandes 8. februar 2009 at 17:46

  Hej Martin.

  Endnu en gang et superfedt interview. Jeg ved ikke, om det bare er mig, men jeg ville gerne, at de var endnu længere. Bliver meget inspireret af de samtaler, du har med folk.

  Jeg vil gerne lige give en advarsel mod et af de links, du har lagt på for Torben. Det drejer som linket til Rich Dad. Forfatteren bag “Rich Dad”-bøgerne er blevet stærkt kritiseret i pressen bl.a. for direkte at lyve og give farlige og ulovlige råd. Han virker som en meget åben mand (se hans salgsvideoer på richdad.com), og jeg kan godt selv finde lidt inspiration i noget af det, han siger. Man skal dog være yderst opmærksom, når man tager nogle af hans konkrete råd til sig. Jeg kan godt lide hans filosofi (at man skal skille sig ud af mængden), men jeg tager kraftigt afstand fra hans idéer, råd og måder at gøre forskellige ting på. Søg evt. på Google for at finde anmeldelser af hans bøger.

 • Peter 8. februar 2009 at 21:33

  Hej Torben,

  Sjovt, spændende og interessant indlæg…. du har tydeligvis hård på brystet og stærke nerver.

  En kommentar med hensyn til korruption som jeg syntes manglede men som jeg er sikker på at du er enig i, sikkert bare lige en forglemmelse at du ikke nævnte det.

  Det er sjovt, charmerende og nogle gode røver historier man høre om korruption. Men i virkeligheden er korruption som uhelbredelig kræft, der kommer ikke noget godt ud af det over det lange løb. Jeg ved godt der kan være situationer som kan kræver “lidt hjælp”, men man skal gøre alt hvad der er muligt for at udgå det, det bedste er hvis ikke man betaler én krone.

  Den kære lytter skal huske på og forstå at når man een gang har startet med at betale korruption, hvad enten det er til skattevæsnet, immigration myndighederne eller man fester med den lokale borgmester, så er det næsten umuligt at stoppe igen og det kommer kun til at gå ned af bakke, det bliver dyre og dyre hvert år, det er skruen uden ende.

  Hvad ved Peter om det spørger du måske … en lille smule jeg startede for 11 år siden IT virksomhed i Filippinerne så jeg har været alt det igennem som Torben taler om. En af de ting vi gør for at undgå korruption er bl.a at vi har ansat det som svare til en Statsautorisere Revisor som bogholder og vi følger loven slavisk selvom det ofte kan være meget svært at være på den rigtige side af loven af samme årsag som Torben nævner. Videre jeg tage en fuld Dansk direktør løn og betaler den fulde skat (37%) af det.
  Fordelen er at vi ikke får så mange besøg fra myndighederne fordi at de ser det som kommer fra 1902 er altid 100% i orden, kilde skatten vi indbetaler er mere betydelig højre end andre virksomheder på samme størrelse. Trust me… det virker over det lange løb og hver aften jeg går i seng sover jeg rolig.

  Mvh
  Peter

 • Thorborg 8. februar 2009 at 22:05

  Remy, Takker 🙂

  Dennis, takker og bukker 🙂

  Jack, tak skal du have. Jeg er som person slet ikke struktureret nok til at lave step by step guider, jeg spørger om de ting jeg selv syntes er spændende og håber på at jeg ikke er så forskellig fra alle andre og jeg skal nok blive bedre med tiden 🙂

  Sebatian, tak for det. Der er meget delte meninger om længden. Mange vil have dem kortere og få længere. Jeg laver dem så lange som jeg syntes det er godt materiale til og så må vi se hvor mange der hænger på 😉
  Mht. Rich Dad, så tak for advarslen, den har du så giver videre 🙂

  Peter, jeg er helt enig. Bestikkelse er ren pest og skal undgås!
  Jeg glæder mig til at få dig med i Talkshowet, jeg skal dog lige have nogle andre emner dækket først.

  Dbh Martin

 • Anders Pedersen 9. februar 2009 at 05:47

  Hej Martin og Torben,

  Dette er en af de fedest podcasts jeg har hørt so far! Thumbs up!

  Thorborg du siger i podcastet, noget i retningen af, at man da må være en komplet idiot for ikke at kunne tjene 15.000 kr. på online business. Jeg tænker så bare på, om du mener man kan tjene de penge på 1 god eller 3 mindre gode danske blogs via adsense og affiliate netværk? For så må jeg selv fremstå som lidt af en idiot! 🙂

  Til dig Torben, hvilken baggrund har du? Jeg tænker rent uddannelsesmæssigt?

  Håber på svar. 🙂

  Med venlig hilsen,
  Anders Pedersen

 • Thorborg 9. februar 2009 at 06:40

  Hej Anders

  Ja, hvis du arbejder fuld tid med tre websites og ikke kan tjene 15.000 kr. så er der noget galt, ingen tvivl om det. Så enten laver du det forkerte indhold eller også har du ikke styr på annoncesalget.
  Min egen kone tjener godt 4.000 kr. om måneden på http://www.kysseguiden.dk og det tager hende 2 timer om måneden.

  Dbh Martin

 • Michael 9. februar 2009 at 11:29

  Tak for et rigtig godt show, Martin!

  Vi er to mand som startede et firma der laver software design i København, men rykkede til Prag efter 8 måneder for eventyret og de billige leveomkostninger. Vores kunder er alligevel hovedsaglig i USA. Vores ide var oprindelig at tage 6 måneder i Prag og så fortsætte til Thailand i 6 måneder, men så kom der kærester ind i billedet og vi er nu endt med at blive hængende i Prag i 16 måneder.

  Som I nævner er vejret, maden og øllene ikke det bedste i Danmark, når man først har prøvet noget andet 🙂

  At høre Torben’s historie for det til igen at krible efter selv at komme ud øst på.

 • John 9. februar 2009 at 14:11

  Super inspirerende indlæg – lad os få nogle flere af den slags. Jeg flytter nok ikke lige til Thailand, men alligevel meget meget brugbart i relation til, at der foregår så meget interessant uden for den danske andedam.

 • Thorborg 9. februar 2009 at 16:42

  Michael, takker og held og lykke med biksen 🙂

  John, også tak til dig, der skal nok komme mere 🙂

  Dbh Martin

 • Sebastian 10. februar 2009 at 07:27

  Super indlæg og hyggeligt at høre Torbens stemme igen – omend i noget forvrænget stil.

  Det er ikke det sidste interview jeg hører herfra 🙂

  /Seb

 • Thorborg 10. februar 2009 at 11:13

  Hej Seb

  Ja, Torbens mikrofon var ikke indstillet godt, jeg lærer hele tiden 🙂

  Dbh Martin

 • Anders Pedersen 10. februar 2009 at 17:49

  Torben husk mit spørgsmål til dig! 🙂

  Til dig Torben, hvilken baggrund har du? Jeg tænker rent uddannelsesmæssigt?

  Med venlig hilsen,
  Anders Pedersen

 • Christian Holck 11. februar 2009 at 08:59

  Må erklære mig enig med mange af de andre, det her er helt klart den fedeste podcast du har lavet! SUPER inspirerende at høre på jer to snakke, jeg fik helt sikkert lyst til selv at pakke sydfrugterne og smutte til Thailand! Desværre har jeg lige en uddannelse, der skal overståes først.. 🙂

 • Thorborg 11. februar 2009 at 11:09

  Hej Christian

  Det er jeg glad for, tak for ros!

  Dbh Martin

 • Jakob 11. februar 2009 at 17:54

  Hej Martin!
  Det er fedt at du laver dine interviews om spændende emner.
  Jeg vil gerne give dig noget feedback:
  Prøv at hold dig lidt mere til emnet, og lad være med at tale om religion, og alt muligt andet der ikke er relevant. Så ville lydfilen måske også blive lidt kortere.. 🙂

  Håber du kan tage det til dig. Istedet for holdningen:
  “Hvis ikke du kan li det jeg laver, så kan du bare skride!”

  C.A.N.I. – Constant And Neverending Improvement!

 • Frank 11. februar 2009 at 20:15

  Det kraftedme underholdning i bedste stil, lige på og usencoreret. Når jeg selv tænker over det så er Danmark sq ikke andet end et lille snolde land med jantelov og selvfede danskere. Nej ud i det internationale samfund hvor tingende sker, det er guldet ligger og det er resurserne skal bruges efter min mening.

  Så hvorfor ikke i Thailand, Kina, Taiwan Hong Kong, Malaysia, Indien og hvad de alle sammen hedder. Der er sq vækst og økonomisk fremgang.

  Tak for info, motivation og ikke mindst god og lærerig underholdning.

  Mere af det tak.

 • Frank 11. februar 2009 at 20:19

  Der røg lige et par stavefejl med i det, skrevet i en sen nattetime. Beklager

 • Thorborg 11. februar 2009 at 20:27

  Jakob, tak for ros og feedback. Jeg kan godt lide at komme lidt omkring og også inden for spørgsmål der ikke nødvendigvis har med iværksætteri at gøre. Jeg elsker at snakke med andre mennesker og når vi f.eks. tilfældigvis rammer noget jeg har en stærk mening omkring, så bliver er brugt lidt tid på det.

  Frank, Tusind tak, det er jeg glad for. Jeg har intet imod Danmark, der er mange gode ting. Men ja, det er også sjovt at prøve at bo i udlandet, forandring fryder 🙂

  Dbh Martin

 • torben sønnichsen 12. februar 2009 at 02:57

  Jeg har disse specialer og har rejst og arbejdet en del i Østen for dansk firma:
  Thailand, Indonesien, Japan, Kina, Shri Lanka, Mikonesien.
  Har dog aldrig planlagt at bosidde mig i Thailand.
  Har du kontakter som jeg kan arbejde med i Thailand?

 • Niels Bæklund 12. februar 2009 at 17:49

  Det er det bedste podcast jeg har hørt, jeg sad egentligt halvsøvning og var ved at lukke pc’eren, men skulle lige lure hvad det var for noget, og nu er jeg lysvågen! 🙂 Det er dejligt at høre at det går godt for andre mennesker, i jantelovsdanmark er det jo ikke tilladt at glæde sig på andre menneskers vegne….

  Det var spændende at høre sandheden om Thailand fra Torben, det giver stof til eftertanke!

  Jeg vil ikke undlade at give Martin i Florida en venlig tanke, i 2006 var jeg på mc tur florida / Key West rundt, en skøn oplevelse som har bidt sig fast, og siden har jeg drømt om at flytte til Florida.

  Jeg tror at vi danskere er tilbøjlige til at være for meget trygheds narkomaner, det er nok det der skiller almindelige iværksætter fra de rigtige iværksætter som jer to som tør tage det store spring.

  Jeg har i et stykke tid gået og tumlet med et par ideer på nogle hjemmeside, men er kørt lidt fast i markedsføring, jeg drukner i mail om landingspage, malinglister, seo, osv. alt lige fra $1 til $+, alle lovpriser deres ting og lover guld og grønne skove, noget er sikker godt og noget sikkert skidt, men lidt svært at gennemskue for en newbie

  Det ville være dejligt hvis der var noget lærdom der dækkede lidt af det hele uden at det nødvendigvis koster det hvide ud af øjenene, i hvertfald indtil der tjenes nogle penge 🙂 Måske du kan give et par tip, det ville jeg være glad for.

  I ønskes den bedste vind i sejlene for jeres projekter.

  Mvh
  Niels

 • Christian - Eee Pc Bloggen 13. februar 2009 at 16:06

  Det kunne være rigtig interessant at høre lidt om, hvad timelønnen for en thailandsk programmør ligger på – med/uden alle frynsegoderne.. Og hvad der er forcer og mangler er rent FAGLIGT..
  Så hvis du læser med, Torben Rudgaard, ville det være super med lidt fakta. Tak!

 • Thorborg 15. februar 2009 at 22:38

  Torben, tag fat i Torben, du fanger ham her: torben@flipinvert.com

  Niels, tak for din ros, den er jeg glad for. Hvis du gerne vil have svar på dine spørgsmål og de har almen iværksætter interesse, så ring ind på 3696 4270, så besvarer jeg dem her.

  Christian, Skriv evt. direkte til Torben, hans mail adresse står her over.

  Dbh Martin

 • Jan Karlsbjerg 12. april 2009 at 01:38

  God episode.

  Snakken om kulturforskelle og kultursammenstød synes jeg var rigtig interessant.

  Jeg har selv rejst lidt omkring i verden, jeg bor i udlandet, er udenlandsk gift (10 år) og arbejder til dagligt med kolleger fra mange forskellige kulturer.

  Det var næsten som om I begge to ikke helt kan bestemme jer for hvornår en kulturforskel bare er noget man skal tage med stiv arm (“Nåh ja, sådan er det nu engang her, det må man tage med”) og hvornår en kulturforskel er udtryk for at “de spader gør det helt forkert!”.

  Torben var stolt over at han havde fået nogle af sine Thai ansatte til at diskutere med sig på møder. Det er en sejr for ham som dansker at han nu får kvalificeret modspil fra nogle af sine ansatte, og det var en stor overraskelse for nogle af hans europæiske venner at det kunne lade sig gøre. Men samtidigt er det muligvis dybt pinligt for alle Thai’erne omkring bordet — både dem der diskuterer med Torben og dem der ser på det. Det er jo åbenlyst et brud på et lokalt kulturelt tabu.

  Historierne om bestikkelse og snyd var også interessante. Som dansker synes jeg jo (ligesom alle jer andre) at korruption er en samfundssygdom. (Den totale mangel på systematisk korruption eller anden favorisering er faktisk noget af det sværeste at få selv Nordamerikanere til rigtigt at forstå om det danske samfund). Torben fortæller at diverse funktionærer finder på specielle regler og vil ha’ tingene gjort på deres måde, helst for god betaling.

  Og det mener Torben så at han nu helt undgår ved at bruge de superdyre advokat og revisorfirmaer! Mon ikke Torben bare har outsourcet sin ende af korruptionen til disse firmaer som har “gode forbindelser” i det lokale og det nationale bureaukrati?

  Cheers fra Vancouver, British Columbia, Canada,
  Jan

 • Nils Petersen 22. april 2009 at 11:24

  Hej Martin, Torben

  Så fik jeg endeligt hørt dette interview, må sige at 1t 22m var det som gjorde at jeg ikke fik hørt det før nu.

  Jeg vil dog sige at det var godt at høre fra andre Danskere i udlandet, bor selv i England hvor forholdene er som i Danmark. Her er det let at starte en virksomhed og man skal ikke smøre nogle steder. Men min kone og jeg regner med at flytte et varmt sted hen i et par år før vi beslutter os for hvor vi skal bo i verden, regner dog med at det bliver Afrika, USA eller Caribien og her skal nogle af dine råd nok komme til gode.

  Så tak for et godt talkshow,

  Sig endelig til hvis du gerne vil tale om affiliate marketing eller UK

 • Martin Andsager 28. april 2009 at 16:26

  Hej alle.
  Hvis I skal have rådgive til markedsføring i udlandet (eksempelvis direct mail), så send mig en mail, så finder jeg en partner, som der kan hjælpe jer.
  Hilsen
  Martin

 • Flemming Bo Sørensen 14. maj 2009 at 06:48

  Hej Martin,

  Fedt interview. 🙂 Jeg bor selv i Thailand og kan i den grad nikke genkendende til langt de fleste ting Torben fortæller. Stort held og lykke til jer begge.

  Jeg ejer i øvrigt http://www.orientalinvest.com som opfører og sælger boliger her i dette fantastiske land. Vi har som alle andre en lille opbremsning herunder finanskrisen, men bruger dette ufrivillige frikvarter til at lave nye projekter og er inden udgangen af 2009 klar med 77 super villaer beliggende omkring en 2700m2 saltvandspool.

  Stor respekt til jer. I har fattet det. 😉

  -SOMEONE HAS TO RAISE THE BAR…

  Flemming

 • Flemming Bo Sørensen 14. maj 2009 at 06:54

  UPS. Martin,

  Glemte lige at nævne at min bror bor i Florida (Ft. Lauderdale) og er Corperate Pilot (Pilot på privatjets) Han har desuden drevet import at køkkener ved siden af i en årrække ( han er arbejdsnakoman som os andre 🙂 Han kunne måske være interesant for dig på talkshowet.

  Keep up the good work,

  Flemming

 • Robert 14. maj 2009 at 16:49

  Jeg kan ikke hører det, da indledningen blot gentages igen og igen?

  Dog må jeg sige, at jeg aldrig har været ude for, at medarbejdere stikker af under jobsamtalen, og bestikkelse, bortset fra til færdselspoliti, synes jeg heller ikke at have mødt i bemærkelsesværdigt omfang i forhold til traditionelle virksomheder.

 • Mikkel 7. september 2009 at 11:14

  Hmm…Hr. Thorborg og Hr. Rudgaard har mellem sig opfundet World of Warcraft og Facebook inden verden var klar til det og det havde øjensynligt væltet verden, havde det ikke været for andres snæversyn og bagstræberi (“Hold kæft hvor er de dumme mand! Så tryk da for helvede på den knap!”). Genier bliver sjældent anerkendt af deres samtid – tough titties…
  /Mikkel

 • Thorborg 8. september 2009 at 14:33

  @Mikkel, nu var det så et firma jeg havde solgt, så det var ikke op til mig at trykke på knapper der ikke var mine 😉
  Og verden var fint klar til det, men ejerne var ikke 😉

  Dbh Martin

 • Frank Dürr 12. oktober 2009 at 14:45

  Fedt talkshow. Jeg skal selv til at starte en maskinfabrik i Thailand og googlede på “firma i Thailand” da Thorborgs Talkshow fangede min opmærksomhed. Jeg tøvede lidt med at starte en 1 time og 22 minutters lydfil men hvad, jeg kunne jo bare slukke den igen hvis det blev for kedeligt. Det gjorde det bestemt ikke. En god blanding af god oplysning og god underholdning.
  Jeg er ansat som maskinarbejder på en mellemstor dansk maskinfabrik. Vores direktør har længe haft et ønske om at starte en produktion af maskinkomponenter et sted i Asien og så beholde sin engineering i Danmark. Han har forsøgt sig i Kina og Indien men har måttet sande at han er nødt til at have nogle af sine egne folk derude.
  Han gav mig og en kollega tilbudet om at være med til at starte op i Thailand og jeg skal indrømme at det var svært at finde en grund til at sige nej.
  Jeg sagde dog ja på den betingelse at jeg kunne blive medejer.
  Så nu har jeg gjort det fulstændig vanvittige at jeg har satset alt. Hus, bil og alt hvad jeg ellers ejer samt min trygge tilværelse her i Danmark for at blive leder og medejer af en virksomhed i Thailand, og jeg glæder mig vildt meget til at komme igang.
  Vi har nu arbejdet et år på projektet for at forberede os så godt som muligt og jeg har været derude 3 gange i det forløbne år for at få ordnet tilladelser og diverse papirer med myndighederne samt finde advokat og revisor.
  Så nu føler vi os klar til at starte op her i januar 2010.
  Jeg har ingen tidligere erfaring med at starte virksomhed, men nu springer jeg altså ud i det og det er en fed fornemmelse.

  Det var sjovt høre Torben Rudgaard og kunne nikke genkendende til hans beskrivelse af thaiernes kultur og mentalitet fra mine tidligere besøg derude. Tak for et godt show.

  Ønsk mig held og lykke
  Mvh
  Frank

 • Sanny 9. november 2009 at 15:23

  Hej, Martin og Torben.

  Sikkert et inspirerende talkshow I har lavet!! Jeg sad sådan set og søgte efter nogle oplysninger og informationer omkring at starte noget op i Thailand da jeg fald over det her. Det tog godt nok lidt tid før jeg fik taget mig sammen til at lytte for det ligner slet ikke mig at skulle være interesseret i at sidde og lytte til to mennesker der sidder og snakker sammen og så på 1 time og 22 minutter…!!! Men jeg gjorde det og er super glad for at jeg gjorde. Jeg er selv thailænder men bor i DK. Og hold da op det giver et helt andet perspektiv at høre hvordan en dansker oplever Thailand og thailænder. Kan genkende mange af det ting der blev nævnt, så som at chef skal helst være ældre end de ansatte, uskrevende regler, at man ikke må påpege chefens fejl osv.

  Jeg er udlært frisør og har selv gået med tanken om at starte en skønhedsalon op i syd Thailand, men aner simpelthen ikke hvor jeg skal begynde. Der rejser jo mange scandinaver til Thailand og jeg tænkte at det kan da kun være en succes med den baggrund jeg har. Taler dansk thai og lidt engelsk. Det er jo perfekt! Men det virker som om at projektet måske er lidt for stort at gabe over. Især fordi jeg næsten ingen erfaringer har, ved intet om at drive en virksomhed, ingen kontakter og ingen start kapital. Men jeg blev så tændt efter at have hørt showet og vil høre om I har nogle gode råd?

  Nu har jeg også boet i DK i 11 år og føler lidt at det er mit hjem nu og alle mine venner bor her. Hvad skal jeg så i Thailand?! Det er da også kun fedt at bo i Thailand når man har penge… Og der er så tryg her i DK. Du kan føle dig tryg selv uden penge og uden job… Det er vel derfor vi betaler skat så det her trygt samfund kan fungere… Selv for de svage…

  Men sådan er det vel. Der er gode og dårlige sider af alt og alle. :0) Men hvis nu jeg har mod på at gøre drømmen til virkelighed, hvor skal jeg starte?? Hvilken overvejelse skal jeg tage? Ved godt at det er lidt af noget andet edn det I har med at gøre men det kunne jo godt være at I har nogle gode råd alligevel. Det håber jeg. :0)

  MVH
  Sanny

 • Thorborg 17. november 2009 at 16:34

  Hej Sanny

  Sikke en historie.
  Hvad med at bo i Thailand noget af året, det ville jeg gøre 🙂
  Det er et dejligt land og du kunne sikkert få en fin forretning ud af det, om ikke andet så en god tilknytning til dig hjemland.
  Tak for din fine besked.

  Dbh Martin

 • Kenneth Boysen 17. november 2009 at 21:29

  Hej Sanny

  Jeg har selv en bror der har bået i Thailand og drevet virksomhed de sidste 10 år. Han har gjort det hamrende godt og har i dag mange ansatte i hans virksomhed.

  Det med at det kun er sjovt at bo i Thailand når man mange penge….det kan vist kun komme fra en der har boet i Danmark de sidste 10 år :=), det lyder mere som en undskyldning end et problem.

  Så drop undskyldningerne og se at komme afsted. Intet slår folket eller naturen i Thailand.

  Mvh Kenneth Boysen

 • Sanny 27. november 2009 at 15:25

  Hej,igen Martin.

  Tak for svaret. :0) Det lyder som en god ide med at bo noget af året i Thailand og resten af året i Danmark. Men der var vist noget med at der er et vist altal måneder man kan være væk og overskrider man det så mister man sin opholdstilladelse i Danmark?!? Du ved ikke hvor længe det er vel?
  Det væreste er vel at man skal give slip på vennerne og det liv man har her og starte forfra igen. Men med det vejr vi har herhjemmet i øjeblikket der kan man næsten give slip på hvad som helst!! ;0)

  God jul og godt Nytår!!
  Hilsen Sanny

 • Sanny 27. november 2009 at 15:38

  Hej, Kenneth.

  Det er da dejligt for din bror at det går så godt. Men hvad med dig selv? Hvorfor er du ikke selv kommet igang med at starte noget op i Thailand? For så kan du bagefter fortælle mig hvordan jeg kommer igang og hvad jeg skal have med i overvejelse. :0) Og det passer i øvrigt ikke at penge ikke er et problem. Det er ikke et problem når man har dem og det er et problem når man ikke har dem!! Det er sådan det er. Hehe… 😀 Jeg vil da absolut også kaste mig ud i det lige så snart jeg har undersøgt tingene nærmere og ved mere om at starte en virkesomhed op. Men intil da må jeg nøjes med at arbejde for andre. Bare lidt endnu… :0)

  Hilsen Sanny

 • Lars Lang 27. december 2009 at 16:24

  Torben gør det rigtig godt dernede og 100% respekt for det!
  Alle jer der har muligheden skal gør det!………….”Husk livet kun er til låns!”

 • Kim 11. januar 2010 at 02:08

  Hej

  jeg kan ikke forstå at Torben har vedvarende problemer med arbejdstilladelse såfremt hans advokat er så dyr som han siger han er… arbejder selv i Thailand og det går da lidt langsomt men er der slet ikke umuligt at skaffe arbejdstilladelser….

  Brug et BOI selvskab, hvis I ønsker at lave firma i Thailand.

 • Torben Rudgaard 18. februar 2010 at 21:11

  @Kim, det lykkedes omsider da jeg fik det rigtige beløb op af lommen. Det er let nok at få workpermit i Bangkok men Chonburi Labor department er bare så forbandet korrupt.

  @Lars, 100 Tak – håber du snart kommer ned igen.

  @Sanny, ฉัน เรียน รู้ ภาษา ไทย. มัน ยาก มาก.

  @Frank. Du har helt ret. Man skal ha mindst en af sine egne folk hernede hvis et firma skal køre ordenligt. Jeg har f.eks. hevet 2 danske Project Managers ned siden vi lavede talkshowet.

 • Thomas Pedersen 26. februar 2010 at 20:07

  Ej, hvor cool.

  Nu tager jeg til ghana og køber ejendomme… Vi ses.

 • Torben Rudgaard 27. februar 2010 at 00:23

  @Thomas, ka du ik lige tage fat i nogle af dem fra Ghana og få de penge de skylder mig? De lover altid at sende $50 millioner fordi deres onkel er død, men jeg får dem sgu aldrig 😀
  Ha en go tur :-))

 • Lars Lang 27. februar 2010 at 11:47

  Du har hel ret Toben!
  De sender ski aldrig en doller, selv om de lover guld og grønne skove.
  Jeg forstår det ikke, da jeg at være flink ved det altid.

 • Thomas Pedersen 27. februar 2010 at 15:14

  Haha, Er det ikke oftest nigerianere?
  Min kone sagde godt nok at hun havde set noget i fjernsynet om Ghanesere på et tidspunkt.
  Udfra hvad du fortalte Torben, så lyder det umiddelbart som om der ikke er meget stor forskel på systemerne og folkene.
  En del har også et meget kort fremsyn i forhold til arbejde. Betaler man for meget kommer de ikke dagen efter og gør det færdig. Eller også stjæles matrialer, for man er jo udlænding, så man har råd til det…

  Og så er det selvfølgelig korruptionen, som også findes alle steder. Men jeg savner det alligevel. At ligge på stranden i 35 grader i januar måned mens jeg, på DR’s hjemmeside, kunne se sneen falde hjemme i lille danmark.

 • Kenneth Boysen 27. februar 2010 at 15:22

  Fantatisk at hører en masse fordomme, også endda fra udenlandsk danskere 🙂

  Studere i øjeblikket sammen med 3 fra Ghana og alle arbejder hver nat på det lokale slagteri, for at kunne gå i skole om dagen. Trods dette møder de som de første hver morgen og knokler igennem.

  Så nej, ghanesere er arbejdsomme, kristne mennekser. De er lige så “spam” agtige, som at alle danskere tegner muhammed tegninger.

 • Thomas Pedersen 27. februar 2010 at 16:31

  Ghanesere er utrolig venlige og gæstfrie. Derfor flytter jeg til Ghana, lige så snart det lader sig gøre. Det er noget helt andet end Danmark. Jeg har aldrig nogensinde været så Deprimeret som da jeg kom hjem fra Ghana i januar.

  Men der er virkelig store forskelle i ghana. Der er de arbejdsomme loyale folk som vil have noget ud af livet, og så er der andre der bare vil have. Pastoren i kirken vi kom i dernede kaldte det vist crab philosophy, hvis det ikke er et internationalt udtryk.
  Hvis det går godt for en, vil andre hellere hive personen ned end selv at prøve at komme op også.
  Ser det desværre også i det ghanesiske samfund her i danmark.

  Min kone prøvede at forene en del af de afrikasnke butikker her i københavn, da det ville betyde at man tilsammen kunne købe større ind, få bedre priser, og enda nogle af salgsretighederne i Skandinavien, men kun 1 ud af 11 var interesserede da, holdningen ved mange var at de hellere vil købe varerne dyrer som nu, end at få en bedre pris, hvis det betyder at andre også får en bedre pris.

 • Torben Rudgaard 1. marts 2010 at 07:31

  @Thomas, for mig er det Ghanesere. De kommer på skype eller email ca. 2-3 gange om ugen og lover mig 25 mill dollar hvis bare jeg vil hjælpe med bank overførsel osv osv… Det ka være jeg er på en Ghanesisk liste over “dum dansker, mange penge” 😀

  @Kenneth, ooork ja – fordomme har vi masser af, specielt over for de der dovne-overbetalte-37 timer om ugen-8 ugers ferie plus helligdage danskere :-))

  @Thomas, jeg fik samme mega depresion da jeg kom hjem til Danmark sidst. Ingen service på hotellerne, ik engang taxi manden gad lette røven og hjælpe med min kuffert så 0 tips til ham. Alt lukker kl. alt for tidligt, vi prøvede at gå i byen på en Torsdag i Roskilde… glem det!!, kl. 22:30 er alt lukket og slukket (ehh?? er det Sverige det her??). – Efter 3 dage i kolde, grå Danmark kedede jeg mig så meget at jeg fløg til Berlin og var der de sidste 5 dage af min Europa tour.

 • Erik Hamre 5. marts 2011 at 11:28

  Super talkshow!

  Spot on og rigtigt sjovt at høre Torbens erfaringer med at lave forretning i Thailand.

 • Tandblegning 15. oktober 2011 at 17:40

  Hørte også om en dansker på P1 der var træt af sit liv i DK, og flyttede til Thailand for at investere i ejendomme, som han tjener fedt på pga. reglerne og lovene i Thailand er meget liberale (dvs. ingen regler indenfor husleje osv.:) også er lønnen dernede også noget helt andet end i DK.

 • Torben Rudgaard 16. oktober 2011 at 09:46

  Hej Tandblegning – jep det var mig på P1. Desværre satte de mig i samme program med en eller anden taber luder punter, selvom de LOVEDE at det ville de aldrig gøre. Faktisk var det betingelsen for jeg gad være med til deres interview. Så stol ALDRIG på P1, P3, Euroman og Extrabladet. De vil kun ha tragedier, skandaler og luder snak. Måden de fremviser Pattaya vil være som at en Thai journalist kom til københavn og dømte byen efter hva han oplevede på halmtorvet, istedgade, christiania og kun læste de 4 massage sider af extrabladet uden overhovedet at kigge på resten af byen. Det mest sjove er når de der høj hellige journalister (ja i ved selv hvem i er) møder op til interview pisse fulde med en ladyboy i hver hånd, og så bagefter skriver de værste ting om byen. Så hvis du skal interviewes af skandale pressen, så sørg for at ha en god kontrakt og sig intet til dem før de skriver under.

 • Lars Lang 16. oktober 2011 at 10:00

  Hej Torben,
  Det er rigtig øv at læse din oplevelse med pressen, da jeg jo har haft saglige og troværdige artikler om Pattaya og andre skønne områder i Thailand i Børsen og JP, og de har valgt ikke kun at se på en lille plet, men gå op i “helikopteren” og se forholdene ud fra en investor, turist m.v.
  Ja, du har desværre ret omkring de useriøse journalister der kun kommer til Thailand for at skrive om de mørke pletter, og de stinker af sprut og øl!……..Har dog ikke set nogen med en ladyboy, men kun unge tøser der kunne være deres datter.
  Os der ved bedre må jo bare grine og så leve med at verden vil bedrages.
  Pas på dig selv og glem de røvhuller af journalister Torben.
  Jeg flytter jo selv fast til Thailand til næste år, da jeg er træt af Janteloven, suppe, steg og is, hr og fru sovs m.v.
  Bliver skønt at være sammen med optimister og folk der tør tage chancer her i livet!
  Vi ses.
  Lars Lang

 • Jørgen Linnet 4. november 2012 at 22:00

  Hvis der er nogen der har lyst til at høre Torbens historie live, så kommer han og holder foredrag om ejendomsinvestering og at blive økonomisk uafhængig her på denne iværksætter-event: http://www.bizzcamp.dk

  Følg også med her på Facebook gruppen: https://www.facebook.com/bizzcamp

 • benzn 25. marts 2013 at 05:03

  hey
  super fedt at høre lidt om det hele og ik mindst at det er med nogen mennesker som har succes , og som osse har lyst til at dele det med os almindelige mennnesker 🙂 jeg går selv med drømmen om at rykke til thailand og realisere min drøm, jeg var i thailand fra 2 dec til slut januar for at lave lidt research , snakkede med syntes jeg gud og hvermand og fik lige så mange svar .og der er det lige jeg vil rose jer med jeres talkshow fedt at høre at i har succes med jeres drøm og ik mindst at i deler den 🙂 med os andre , har et eksempel på at jeg boede et sted hvor jeg havde planer om at slå mig ned med mine ideer og spurgte derfor ind til flere om hvordan og hvorledes man nu gør og i det store træk de fleste meget hjælpsomme men enkelte var osse meget såeeen uha nej det er svært og meeeeeeeeeget dyrt men der hvor den ligger som mit problem er det med reglerne og koruptionen jeg er normalt ik en der vil bukke under for koruption da jeg mener at systemet burde virke men er jo heller ik mere naiv end at jeg ved jeg befinder mig i et land hvor meget er såen og at det ik er noget der lige blir lavet om fra den ene til den anden dag …. men det korte af det lange er at jeg drømmer stadig om at gøre det og skal nok bare ha et ordenligt spark bagi for at komme afsted
  mvh Benzn

 • Jørgen Linnet 25. marts 2013 at 05:08

  Benzn:
  Jeg er selv en af dem der har taget springet og flyttet til Thailand, ligesom Torben og mange andre og jeg kan kun anbefale det. Lad være med at lade issues som korruption etc holde dig fra at forfølge din drøm. SÅ meget mærker vi nu heller ikke til det hernede, så lad ikke det være undskyldningen for at du bliver hængende der hvor du bor nu. Se at komme afsted, hvis det virkelig er det du ønsker 🙂

 • Benznh 25. marts 2013 at 05:19

  Hej Jørgen
  Kan rigtig godt følge dig
  Økonomien til mit projekt er på plads men det er det at tage skridtet der holder mig tilbage elsker jo Thailand og ik mindst det tempo det foregår i jeg har haft virksomhed herhjemme i de sidste 13 år og er mildest talt træt af alt deres bureaukrati og regler der bare blir flere og flere af men du har ret jeg må gå i tænkeboks
  Mvh benzn

 • Jørgen Linnet 25. marts 2013 at 05:22

  Pas på du ikke bliver gammel, inden du kommer ud af den tænkeboks, ha ha!

  Worth case, hvad er det? At du skal tage hjem til DK igen? 🙂

  Jeg har lavet et forum for alle os danskere der driver forretning hernede i Thailand. Kom du med derind, så kan du få svar på alle dine spørgsmål 🙂
  https://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/

  Hilsen Jørgen

 • Torben Rudgaard 26. marts 2013 at 09:12

  Ja, og der er kæmpe muligheder – jeg er p.t. ved at bygge et hotel/house/Condo resort der koster 1 milliard baht (200 mill dkr) og jeg havde aldrig i mit liv drømt om jeg ku lave så store ting. Men Thailand gør det muligt – jeg blir ikke ædt op af skatteregler og bureaukrati her i Thailand. Og hvis nogen af jer vil være med investorer i vores nye projekt og få ejerskab i vores 5-star hotel (og 20-30 års cashflow uden at arbejde for det) så smid mig en mail på torben@flipinvert.com så sender jeg et prospekt så snart vi er klar og åbner op for investorer.

 • Skriv en kommentar