Martin Thorborg podcast

At få en god mentor som iværksætter, kan være forskellen på succes og fiasko.

Mange erhvervsledere vil bliver smigret over at blive spurgt og mange iværksættere ville have rigtig god gavn af den sparring og det netværk en garvet erhvervsleder kan bidrage med.

I 38. afsnit af Thorborgs Talkshow, får du opskriften på, hvordan du får en god mentor.

Showet varer 18minutter og 13 sekunder.

De bedste hilsner

Martin

Ps. Husk at abonnere på mit nyhedsbrev, det kommer kun når jeg har noget fantastisk på hjerte – Klik her

Lyt til Talkshow her:

Tryk play  

Download Talkshow her (MP3)

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (25 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Christian Kjær 25. april 2009 at 13:14

  Hej

  Tak for indspark – jeg kan kun give dig 100% ret. Der er ingen tvivl om at det at have en mentor, kan give et spark i den helt rigtige retning. Jeg har selv fået mig en mentor for omkring 1 år siden.

  Jeg gjorde netop som du fortæller. Jeg satte mig ned og definerede profilen og så gik jeg igang .-)

  Mine kriterier var

  1. Kvinde
  2. Omkring 40 år
  3. Topleder i stor dansk virksomhed

  Jeg havde mine grunde til at søge netop den profil. Efter jeg havde defineret de krav, der satte jeg mig ned med børsen igennem 3 måned, søgte på LinkedIn og ikke mindst brugte jeg http://www.womenonboard.dk

  Herigennem udvalgte jeg mig hende jeg ville have som min mentor. Jeg satte mig ned, skrev et super velformulerede mail. Jeg fik det rettet igennem af 4 forskellige personer, der var i samme målgruppe som min mentor. Jeg var ikke ydmyg i brevet på nogen måde, men brugte derimod at sælge ideen om, hvad hun kunne få ud af det.

  Den korte version er at hun svarede tilbage og 2 uger senere havde vi et møde og var igang. Så idag sidder jeg med min mentor, som er marketings direktør i en stor dansk virksomhed.

  Det har givet mig et kæmpe indspark, og gør det stadgvæk 🙂

  Så mit råd er – bare kom igang og vær ikke bange for at prøve!

  Det sidste jeg vil sige er at jeg vil gerne igang nu med et nyt område, og i den forbindelse der skal jeg nu igang med at finde en ny mentor. Da min holdning er at en mentor kun skal bruges til et projekt 🙂

 • Jan Skinnerup 25. april 2009 at 17:42

  Som altid et informativt show Martin. Nice.

  Kan også lige informere om, at man sagtens kan abonnere via iTunes med en iPod Nano. No problemo 🙂

 • Thorborg 25. april 2009 at 21:23

  @Christian, tak for en super konstruktiv kommentar, den får folk god glæde af!

  @Jan, tusind tak for det og nu ved jeg lidt mere om en Nano 🙂

  Dbh Martin

 • Trine Lønfeldt 26. april 2009 at 00:59

  Hej Martin

  Tusind tak igen. Så er vejen til succes åben – det er det jeg skal…. En mentor , ja.
  Har tænkt at jeg skulle finde mig en sparringspartner eller en der kunne “komme ind i firmaet”, men det er ikke oprigtigt det jeg vil. Det er en mentor, jeg har brug for. En der kan holde fokus for mig, og en der har de kvalifikationer og faglige kundskaber jeg mangler, tror jeg…. Må en tur til stranden og “finde” personen..

  p.s. fik gjort rent, mens jeg lyttede´. Så bliver nødt til at høre igen, så jeg kan få taget lidt notater – smiler

  p.p.s. Du er god til at fokusere på indholdet, være skarpt fortællende og kommer med fine eksempler. Meget forstående og motiverende at lytte til.

  Kh Trine

 • Jack 26. april 2009 at 02:29

  Hej Martin

  Det lyder sgu som et godt bud på at finde en Mentor ;o)

  Fedt at du har fået så mange lyttere. Jeg håber at det inspirerer dig til at fortsætte, for det er sgu nogle gode booster-podcasts til en psyke ;o)

 • Henrik Blunck 26. april 2009 at 10:49

  Husk nu slutspurten: se at få nomineret Thorborgs Talkshow til Podcasterprisen 2009. Top 10 blandt de nominerede kommer til afstemning. Der er 15 om buddet lige nu, så DIN nominering kan gøre forskellen. 🙂

  Se mere her: http://www.podcasterprisen.dk/

  Skynd jer inden afstemningen starter 1. maj 2009. 🙂

 • Torben 29. april 2009 at 08:36

  Hej Martin

  Jeg sidder somregl og lytter til dig når jeg er på farten og undre mig at det her potcast ikke er kommet ud på Itunes endnu, er der sket en fejl eller kommer det heller ikke ?

  Mvh. Torben

 • Henrik Hvam 2. maj 2009 at 05:52

  Hej

  Tak for dine kommentarer omkring at få en mentor.

  Et rigtig godt sted at kontakte er dit lokale erhvervskontor, som i mange tilfælde også kan hjælpe dig med disse ting, samt en masse andre ting omkring din virksomhed – og det er som regel gratis at kontakte erhvervsrådet / kontoret, da de er en del af kommunens erhvervsindsats.

  mvh
  Henrik
  konsulent
  Østfyns Erhvervsråd

 • Henrik Blunck 2. maj 2009 at 11:32

  Henrik > Du har ganske ret med hensyn til erhvervsrådene, men man bør samtidig være opmærksom på, at mange er ganske traditionelle i deres tankegang. Iværksætterydelse mv. er ikke altid det vigtigste i en opstartsfase.

  Det jeg er mest vild med i forhold til Thorborgs Talkshow er netop dét, at Martin siger tingene ligeud. Hvis man ikke brænder for sin sag er der ingen grund til at blive selvstændig. NÅR man så er blevet selvstændig handler det om at skabe sig gode netværk. Når den ene er god til bogføring, den anden er god til webdesign, den tredie er god til at skrive pressemeddelelser, den fjerde god til noget fjerde, så kan man skabe et godt netværk for hinanden.

  Omvendt kan især evnen til at komme med konstruktiv kritik være væsentlig. Der eksisterer ikke venskaber i forretning. Når der er noget som stinker, skal man sige det. Det vil hjælpe alle involverede at alle er ærlige for på den måde kan man opnå meget mere. De største – og bedste – resultater skabes på områder hvor ingen troede det var muligt.

  Tænk f.eks. blot på dette:
  – hvem ville tro nogen kunne tjene penge på at programmere til Facebook eller en iPhone?
  – hvem ville (for ti-femten år siden) have troet, at spil-industrien ville blive en af de største inden for it-udvikling?
  – hvem ville tro man kunne tjene millioner på en portal?

  Den slags er ting som er kommet fordi der er sket nogle skift i hvad der er værdifuldt. Nu er det ikke kun røde mursten der kan have en værdi. Nu kan koncepter og ideer være værdifulde når de rigtige netværk bringer dem fra ide-stadiet til virksomhed.

  DERFOR skal motivationen være troen på sit produkt, også i de tilfælde hvor det lokale erhvervskontor ikke forstår en dyt af hvad konceptet går ud på.

  Afslutningsvis er det glædeligt, at du har udvidet din horisont. Mange i erhvervsråd er ikke nær så åbne for nye ideer, så det er absolut prisværdigt.

  Fortsat god weekend. 🙂

 • Jette Harthimmer 6. maj 2009 at 03:59

  Tak for endnu et godt kærligt spark bagi, al din inspiration, gode råd og ikke mindst din evne til at få mig til at se på min forretning med nye øjne.

  Jeg ved, at du og din podcast er blevet nomineret til prisen “Årets podcaster 09” og jeg ønsker virkelig at du vinder denne pris.
  Det fortjener du, og det vil være super for hele det danske podcastermiljø.

  Håber alle dine lyttere vil stemme på dig på http://www.podcasterprisen.dk

 • Sarah Kjær 13. maj 2015 at 10:56

  Tak for dit oplæg. Jeg faldt over din side her i min søgen på hvordan man får en gid mentor og efter jeg bl.a. havde lyttet til dig (3 gange) følte jeg min klædt på til at kontakte den forretnings mand jeg havde udset mig- og har og jeg har nu haft vores første møde som bare gik godt, over al forventning godt faktisk. Så hvis nogen skal giften håber jeg idet bliver i en kjole fra Sarah Rok!

 • Skriv en kommentar