Martin Thorborg podcast

Verden er fyldt op med eksperter og de er ikke kede af at fortælle dig hvordan du skal gøre dette og hint.
Thorborgs Talkshow afsnit 70 er klar til dig, lyt med og bliv provokeret og måske lidt klogere..

Og igen, rigtig godt nytår.

Kærlig hilsen

Martin

Showet varer 10 minutter.

Rigtig god fornøjelse

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (12 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

 • Simon Tørring 9. januar 2010 at 12:17

  Skidegodt Martin – Tak for rådet (og et godt grin) 🙂

 • Thorborg 9. januar 2010 at 12:47

  Hej Simon

  Tak for det 🙂

  Dbh Martin

 • Henrik Blunck 9. januar 2010 at 13:14

  Super afsnit. Du har så fuldkommen ret, og det er ærgelige penge at miste for dem som lytter til “eksperterne”, men den kloge narrer den mindre kloge, og vi er flere der tabte mindre af vores SP via egne fordelinger gennem Folkebørsen end ATP selv gjorde.

  Ikke for at prale, men når en kontormand med en sk*de HH klarer sig bedre end cand.merc.’er og cand.oecon’er, så er der altså noget der er helt galt. Det BURDE få “eksperterne” til at vågne op, men – som du selv siger – så er de næppe modtagelige for fornuft. De begraver sig i statistik, og den gamle HD-lærer min far havde i statistik sagde: “Der findes tre former for løgn – løgn, forbandet løgn, og så statistik!”

  Det er så sandt som det er sagt, og nogle sjove vendinger du kom med. Jeg klukkede et par gange med høretelefoner på mens fruen så et af sine optagede programmer… 🙂

 • anders sørensen 9. januar 2010 at 14:20

  Hej MT
  det var sku det sjoveste afsnit som jeg har hørt, kunen ikke lade være med at stor grine.
  Vil gerne gi 5 stjerne mender sker ik noget naar jeg trykker paa stjerne.. Maaske er det mig som er dum 😉
  ***** herfra
  anders

 • Bent Andersen 9. januar 2010 at 16:43

  hold da op hvor jeg grinede. Kunne lige frem se dig for mig, rive dig i håret og rulle med øjnene.
  Men hvor har du ret. Det er sgu så nemt at være bagklog.

 • Bent Andersen 9. januar 2010 at 16:45

  Sjnernerne virker ikke.

 • Thorborg 9. januar 2010 at 22:53

  @Henrik, tak for din fede kommentar og hils fruen 🙂

  @Anders, takker 🙂 Stjerner er i udu, aner ikke hvorfor.

  @Bent, takker og ja 🙂

  @Bent, nej og det er irriterende!

  Dbh Martin

 • Peter Skouhus 10. januar 2010 at 02:31

  Fantastisk underholdende, man kan tilføje endnu en type eksperter:

  Rådgivende IT konsulter!!!

  Sådanne konsulenter rådgiver virksomheder i hvad de skal have udviklet og hvordan det skal gøres. De kan spottes på lang afstand fordi:

  – Sidst de udviklede software var det et lager program til en brugtbils forhandler skrevet for 15 år i FoxPro for DOS, og det fortæller de ca. 10.000 gange på en eftermiddag.
  – De arbejder alene fordi ingen kan holde ud og arbejde sammen med dem.
  – De er ofte veltalende men tager med 100% garanti aldrig et klokkeklart standpunkt.
  – Hvis man pressen dem til at tage et standpunkt gør de alt for at undgå det, eller forsøge af omveje at lægge ansvaret over på udvikleren. Presser man dem endnu mere for at tage et standpunkt så bliver de sure.
  – Hvis noget går galt så er det først som de siger: Det sagde jeg jo den og den gang, det husker jeg lige så tydelig. Gå noget godt, ja så siger de det samme. (det er nemt at lave en test)
  – De har altid travlt men laver intet ud over at snakke.
  – De ved en masse – siger de – men går man dem på klingen ser man at de i realiteten ikke ved en skid.

  Så kære iværksætter gå i en stor, nej KÆMPE, stor bue uden om rådgivende IT konsulenter som ikke selv har fignerne i processen og sørg for at de brænder fingrene – finansielt – hvis noget går galt.

  Hvis ikke en rådgivende IT konsulent kan undgås af den ene eller anden grund så husk at optag samtlige telefon / skype samtaler og hold dem op i vinden hele tiden!!!!

 • Annette - Eventyr Haver 10. januar 2010 at 04:18

  Hej Martin

  1000 tak for et godt grin – nu bliver min søndag lidt sjovere ;o)

  Og hvor har du ret mht. bank rådgivere havde vi lyttet til den 1. vi snakkede med havde vores firma ikke eksisteret i dag!!! Men fordi vi lyttede til os selv og gjorde som vi selv mente er godt har vi stadig et firma og vi har stadig ingen kassekredit. Det er jeg ret stolt af.

  Ka’ du have en god dag.

  Hilsen og godt nytår til dig og familien

  Annette – Eventyr Haver

 • Winum 10. januar 2010 at 10:51

  Viva la revolution =)

  Dejligt budskab Martin – tiderne er skiftet…

 • Nikolaj Bomann Mertz 13. januar 2010 at 16:30

  Super godt indlæg Martin! Jeg tror du har helt ret. Det samme gælder folk som er kritiske overfor unge iværksættere. Jeg tror bare at man skal tro på sig selv lige meget hvad.
  Keep up the good work!
  /Nikolaj

 • Kim Paludan 13. januar 2010 at 17:42

  Hej Martin og i andre!

  Ja, hvor er det dog rigtigt, og hvor kan jeg tilslutte mig det! Intuitionen – som så måske nogen gang er baseret på erfaring, andre gange bare kommer – er det eneste rigtige at gå efter. Jeg har masser af eksempler som dem du kommer med – det vigtigste af alt er dog, at uanset om det går godt (som det for det meste gør), eller skidt, så er det en beslutning du selv har taget, og stod inde for da du tog den. Det er bare en helt anden følelse!

  Dem der går forrest vil mainstream jo altid undre sig over indtil de evt. ser lyset 🙂

 • Leif Jensen 14. januar 2010 at 14:11

  Thorborg, udover at din pointe er ganske go’ i dette afsnit, så er det for at sige det på dansk: fandme pisse underholdende – jeg var helt knust af grin da jeg hørte afsnittet, og endte da også med at sprutte en halv mundfuld Cola ud på min skærm og ned i tastaturet. Så nu vil jeg gå på jagt efter en ekspert der kan rådgive mig om hvordan jeg får skidtet renset af igen.

 • Bent Christensen 9. februar 2010 at 18:52

  Hvad kan jeg sige, et lidt forsinket nytårs grin 😀

  Tak Martin

 • Morten 3. januar 2011 at 21:13

  Først og fremmest – fede podcast’s…
  Jeg kan i mange henseende fulgt dine podcasts langt hen af vejen og de bekræfter mig i mange af de ting man som iværksætter arbejder med til dagligt…

  Men den her podcast er jeg simpelthen ikke enig… Jeg kan et LANGT stykke hen af vejen følge dig, og naturligvis skal ingen mennesker i en verden som vores være “eksperter” som folk skal følge blindt… Men du har simpelthen ikke ret i din udlægning som du bringer i indslaget… Men nuvel, hvis du udtaler dig som “ekspert” på området… så har du jo ret :-)? Nå anyhoo!

  Som du selv pointerer i indslaget, nej nuvel vismændende “overså” finanskrisen – men find mig venligst EN på denne jord der forudså omfanget af krisen. Man havde måske forudset noget, men ikke i det omfang den ramte med. Så om det dissideret er en bummert at de ikke kunne beregne sig frem til finanskrisens omfang ved jeg ikke om man kan kritiserer dem for.

  Jeg går naturligvis ind for sund fornuft og at man bruger den indvendige side af hovedet også gerne to gange i beslutninger, om de så er af dagligdags karakter, eller af større karakter. Men at udlægge at man ikke kan bruge “eksperters” råd til noget, arh come on – hvis vi alle levede efter den filosofi eksisterede hverken Thorbor.TV eller Amino…

  Og for at afrunde dette emne med man ikke skal stole på eksperter, ganske fin udledning du gjorde af mærsk-aktierne, udledningen fejlede som sådan ikke noget… Men en aktie er, desværre for dit vedkommende, steget 17.000 kr, på de 12 mdr. – Så man skulle måske ikke altid kun bruge de såkaldt “eksperter” som lokumsrensere 😉

  Forsat god dag!

 • Thorborg 4. januar 2011 at 10:48

  Ja og i morgen falder Mærsk Aktien igen…
  Verden vil bedrages.

  Dbh Martin

 • Masimoto 9. maj 2012 at 21:40

  Det med Mærsk var fandme sjovt 😀

  Jeg faldt også over dette indslag forleden: http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/231747/vestas-analytiker_min_anbefaling_var_daarlig.html

  Ja, en ekspert erkender faktisk at han tog fejl, men for satan da, det sker altså først efter, at han i 4 år har anbefalet folk at købe Vestas aktien. I den periode er aktien faldet med 94% af dens værdi!! Bare på det seneste år er den faldet med 72,8%.

  Nu er hans anbefaling så “neutral”, jeg ville sgu nok anbefale folk at holde nallerne laaangt væk.

  Han forsvarer sig så med, at han har haft ret “mere held” med andre anbefalinger, men det hjælper sgu ikke så meget hvis investoren har købt lortet til kurs 678, når den nu er nede i kurs 43.

  Lad vær med at købe aktier, og hvis du insisterer på det, så gør dit eget forarbejde, og stol på din intuition som du siger.

  Tak for et godt indlæg 🙂

 • Skriv en kommentar