Mange spørger hvordan jeg har fået Visa og kan være iværksætter i USA, det forklarer jeg her:

Dbh Martin

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (17 lyttere har afgivet deres stemme)
Loading...

Folk der læste denne, læste også

  • Ulrik Baltzer 18. juni 2010 at 12:17

    Hej Thomas,

    Tusind tak for en fed video. Jeg har længe gået og overvejet en længere tur til Californien, og afklarer dine erfaringer utrolig mange ting for mig.

    Super at det er så simpelt, som du beskriver det.

    Go’ weekend!

  • Ulrik Baltzer 18. juni 2010 at 12:18

    Du hedder selvfølgelig Martin.. Blandede vist lige Thorborg og Thomas Rosenstand sammen.

  • Solbriller 18. juni 2010 at 12:27

    Der har tidligere været en smutvej i loven, hvis man var god for xxx $.
    Om det er lukket igen, det aner jeg ik, men kender to, som kom nemt ind i USA på den måde…

  • Rosenstand 18. juni 2010 at 12:34

    Hej Martin

    Du skal ikke VISE, at du vil lave en investering. Du skal LÆGGE investeringen, og leasing af biler etc. dur ikke. Vi har investeret en hel del flere penge, end du indikerer her 😉

    Og det er sådan, at du skal investere INDEN du ansøger om E2 visa. Det er sandt, at investeringen skal stå i forhold til det, du skal lave – så et jernstøberi kræver en større investering end at lave SEO. Vi måtte dog lægge mellem en kvart og en halv million her i landet, INDEN vi ansøgte om visa. Og vi fik det jo så – men ambassaden sagde, at det var også noget nær det mindste, vi kunne lægge.

    Ikke for at skræmme nogen – men det er langt fra så nemt, som du indikerer det her.

  • Martin Thorborg 18. juni 2010 at 12:47

    Det var nu som jeg husker du fremlagde det Thomas, men fred være med det.
    En kvart mille er også noget mindre end de mange mille man skulle lægge for to år siden.
    SÅ jo, det er faktisk ret let 🙂

    Dbh Martin

  • Rosenstand 18. juni 2010 at 12:59

    Det er en definition af begrebet “let” så 😉

    Investeringen skal faktuelt lægges FØR ansøgning om visa. Altså: Vi kulle købe bilen kontant her, leje kontorlokaler for to år og forudbetale dem etc. etc, FØR vi kunne indsende ansøgning om visa. Havde vi fået nej, var kontorlejen i et eller andet omfang spildt, bilen og inventar m.m. ville skulle sælges igen med deraf følgende tab. Er man parat til at tage et tab på teoretisk op til den fulde investering, er det relativt let.

    Der er en mulighed for at indgå såkaldte “escrow-aftaler”, hvor den endelige betaling af en investering afhænger af, om man får visa. Men ikek for så “små” investeringer som dem, vi måtte lægge. Og igen: Vi fik direkte at vide, at vores sag var “border line”, men at ambassaden godt kunne se, at vi reelt ikke KUNNE investere mere forlods.

    Er der penge på bogen til at lægge en investering “at risk”, som de kalder det, er der ret god chance for at få et E2 visa, hvis der samtidig er en realistisk forretningsplan. Men at sætte dem i f.eks. aktier eller i banken herovre er ikke nok.

    Og jeg kan kun anbefale at følge Martins råd om at få professionel hjælp til en ansøgning – det er IKKE for børn at arbejde med.

  • Kristian N 18. juni 2010 at 13:12

    Spændende emne du tager op Martin og fin forklaring.
    Jeg har et lille tillægs spørgsmål:

    Lad os sige at du havde fundet et firma i USA, som du rigtig gerne ville arbejde for.
    Hvordan vil du gribe dette an? Her tænker jeg på, jobansøgning, visa, arbejdstilladelse etc.

    For mig at se, lyder det virkelig svært at få arbejde i en amerikansk virksomhed, da du jo konkurrerer mod amerikanere (som ikke skal igennem alt det pjat.)

    Selvfølgelig skal man lægge vægt på de ting man kan, som amerikanere ikke kan – meen.. Det er lettere sagt end gjort. Man kunne også blive udstationeret, hvis virksomheden har en dansk afdeling selvfølgelig.

    Hvad ville du gøre, hvis du ønskede i job i en amerikansk virksomhed?

  • Anders V 18. juni 2010 at 20:43

    @Kristian Først ville jeg finde ud af om den amerikanske virksomhed ville være interesseret i at ansætte dig. Dernæst kommer det der måske er et større skridt for virksomheden – afhængig af deres ‘globaliseringsfaktor’ og om de er vant til det – vil de sponsorere dit visum? Det lyder som et H1-B-visum du kigger på her, og derfor er det rent faktisk den amerikanske virksomhed der skal søge visum til dig I USA – hvor imod det i Thomas’ tilfælde herover var gennem det amerikanske konsulat i Danmark der behandlede sagen. Det er der en del forskel på. Men under alle omstændigheder så kræver det at den amerikanske virksomhed er så interesseret i at få dig ansat, at de vil sponsorere dit visum. Oracle, Microsoft, Citrix og lignende virksomheder er vant til den slags – hvis de vil have en kandidat til et job så skal de nok sørge for visum-sponsor og -sagen. Dem der ikke er vant til det er nok lidt mere forsigtige med processen, da virksomheden også har et ansvar overfor immigrationsmyndighederne.

    @generelt(!) Som Thomas siger, så er kravet til E-2 så upræcist sat som en “betydelig investering”. Beløbets størrelse er svært at definere, og som Thomas siger så er det hamre-svært som IT-service-udbyder at investere helt vildt, – især hvis man ‘boot-strapper’! Men USD 80-100k er et godt pejlemærke for en ‘border-liner-investering’ til et E-2.
    Bemærk at det behøver ikke alt sammen at være din egen investering – det kan godt være fra en investor, men denne investor skal vel at mærke være fra Danmark, så det også er et ‘treaty land’ (det er kun dem der kommer fra ‘treaty-lande’ som kan søge E-1 og E-2.

    @Martin – detalje; E-2 kan ikke være helt Afghanistan-relateret, da protokollen for E-2 Treaty Investor visum blev underskrevet i maj 2001, – altså før krigen i Afghanistan. Den blev dog først ratificeret af kongressen i USA i december 2008, og trådte i kraft januar 2009. Nå, ikke så vigtige detaljer – men ikke helt krig-/friheds-relateret. (E-1 Treaty Trader visum stammer iøvrigt fra 1951!!).

    Det blev langt…sorry…

  • Kim Pedersen 20. juni 2010 at 06:18

    L1 Visa er også en mulighed. Det kræver at man har virksomhed i Danmark og så opretter et datterselskab i USA – herved kan man blive udstationeret hertil. Det er nok den vej Martin har taget.. Husk at virksomheden i Danmark skal stadigvæk være kørende, operationel og tjene penge (den kan ikke lukkes). Fordelen ved L1 visa er også der er intet årlig loft er er på antal visa der udstedes af myndighederne.

  • Skriv en kommentar